Μetallica

Δεν νομιζω οτι θα ειναι ετσι. Εγω εχω την διαισθηση οτι οι στιχοι και οι συνθεσεις θα κλινουν πιο πολυ προς την μερια του Lou Reed και ο ηχος προς την μερια των Metallica. Τωρα πως θα βγει αυτο το μαγειρεμα κανεις δεν ξερει.

Και έτσι να ναι αν υποθέσουμε πως οι metallica είχαν συνθέσει το ηχητικό κομμάτι του δίσκου,δηλαδή με λίγα λόγια τη μουσική, απο πρίν, τότε ο Lou θα αναγκαστεί να έρθει στα μέτρα των metallica και να παίξει μπάλα στο δικό τους γήπεδο όσο αφορά τους στίχους

Οι συνθέσεις είναι 100% του Lou Reed.
Οι Metallica βέβαια πήραν τις ιδέες και τις έφεραν στα μέτρα τους.

To παραπάνω δείγμα υπάρχει πιθανότητα να μην είναι κάτι που διέρευσε από το album, αλλά να είναι κάτι από παλιότερες ιδέες τους (πχ από το Presidio), οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί.

Λίγος καιρός έμεινε, όσον αφορά το single τουλάχιστον.

Ρε παιδια, αυτα τα 50%, 75% και 100% πως ακριβως προκυπτουν και τα γραφετε και με τοση σιγουρια ολοι? Οριστε, απο το official metallica site απο τη μερα που εσκασε η ειδηση:

Ever since we had the pleasure of performing with Lou at the 25th Anniversary of the Rock and Roll Hall of Fame at Madison Square Garden in October of 2009, we have been kicking around the idea of making a record together. Some of you astute Bay Area residents may have picked up news of recent Lou Reed sightings in the greater San Francisco area and we have indeed been working at our home studio at HQ on and off over the last few months. In what would be lightning speed for a Metallica related project, we recorded ten songs during this time and while at this moment we’re not exactly sure when you’ll hear it, we’re beyond excited to share with you that the recording sessions wrapped up last week.

http://www.metallica.com/news/20110615_news.asp

Η πιο ρεαλιστικη προσεγγιση κατα τη γνωμη μου ειναι οτι ειχε ο Ρηντ καποιο υλικο ετοιμο, ειχαν και οι Μεταπλυτα καποιο υλικο ετοιμο, αρχισαν να δουλευουν μαζι πανω σε αυτο το υλικο στο στουντιο, στο οποιο λογικα συνεθεσαν ακομα περισσοτερο υλικο μαζι, με αποτελεσμα να βγει ενας δισκος πραγματικη συνεργασια. Τουλαχιστον ετσι φαινεται απο τα παραπανω, αν ειναι ακριβη δηλαδη. Τωρα αν ειναι 43-57 η 72-28 ποιος το ξερει? :-s

“Lulu” was inspired by German expressionist writer Frank Wedekind’s plays “Earth Spirit” and “Pandora’s Box,” which tell a story of a young abused dancer’s life and relationships and are now collectively known as the “Lulu Plays.” Since their publication in the early 1900’s, the plays have been the inspiration for a silent film (“Pandora’s Box,” 1929), an opera, and countless other creative endeavors. [U]Originally the lyrics and musical landscape were sketched out by Lou for a theatrical production in Berlin[/U], but after coming together with the 'Tallica boys for the Rock and Roll Hall of Fame concerts in New York in 2009 all guilty parties knew they wanted to make more music together. Lou was inspired enough by that performance to recently ask the band to join him in taking his theatrical “Lulu” piece to the next level and so starting in early May of this year we were all camped out recording at HQ studios in Northern California, bringing us to today and ten complete songs.

http://www.loureedmetallica.com/

James Hetfield: ?Lars and I listened to [Reed’s demos] and it was like, ?Wow, this is very different.? It was scary at first, because the music was so open. But then I thought, ?This could go anywhere.??

http://www.metalhammer.co.uk/news/loutallica-speaks-metallica-and-lou-reed-speak-about-their-upcoming-album/

Η μουσική και οι στίχοι γράφτηκαν από τον Reed αρκετα χρόνια πριν, τα demo υπήρχαν και οι Metallica δουλεψαν πανω σε αυτά. Ουσιαστικά ενορχήστρωση έκαναν και τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στα HQ τους με παραγωγό τον βοηθό του Rubin, Greg Fidelman.

Τι ακριβως σημαινει το sketched out ομως? :stuck_out_tongue:
Εγω ειμαι 100% σιγουρος οτι θα ακουσουμε ριφφς και διαφορα απο Metallica.

όπως το καταλαβαίνω (αλλά και από όσα δήλωσε ο Hetfield), ο Reed δημιούργησε τη γενική εικόνα και οι Metallica πάτησαν πάνω σε αυτή και του έδωσαν συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Κι εγώ νομίζω πως θα έχουν κάνει την ενορχήστρωση του δίσκου…υπομονή.

Hitler reacts to Metallica recording with Lou Reed.

[B]Rock in Rio 2011 – Metallica – Full Concert[/B]

http://www.loureedmetallica.com/
βγήκε το πρώτο single!!!

Από το Live στο Rock In RIo

και ολόκληρη η συναυλία:

Το The view δεν μπορώ να πω και ότι με ενθουσίασε… Άρχισε να με αρέσει μόνο από το 4:00 και μετα! Επίσης δεν με άρεσει καθόλου που ο Reed μόνο μιλάει και ουσιαστικά κουράζουν με την αργή μουσική και τα αργά λόγια… Και ένα πράγμα που με έκανε εντύπωση είναι ο ο Lars κρατούσε ρυθμό μόνο με crash και δεν χρησημοποίησε καθόλου το Hi-hat!!!

Σαν σημερα στις 27 Σεπτεμβριου του 1986 εφυγε απο τον ζωη ο Clifford Lee Burton ή απλα Cliff Burton, ο θρυλικος μπασιστας των Metallica. Ενα μοιραιο τροχαιο στερησε την δυνατοτητα απο ολους τους λατρεις αυτης της μουσικης την δυνατοτητα να τον δουμε ζωντανα και να ακουσουμε τι ειχε ακομα να μας προσφερει. Ενα μοιραιο τροχαιο ατυχημα στερησε τη ζωη απο ενα παιδι μολις 24 χρονων… Χαμηλων τονων, ιδιαιτερος χαρακτηρας και πολυ ταλαντουχος ο Cliff ηταν απο τους βασικους λογους που οι Metallica εγιναν αυτο το μεγαθηριο που ολοι γνωριζουμε… Πιο σοβαρος και μετρημενος απο τους αλλους 3, πιο “διαβασμενος” μουσικα, εδειχνε τον δρομο προς την κορυφη. Θα ζει για παντα μεσα απο τις αναμνησεις και τις ιστοριες απο την ζωη του και φυσικα μεσα απο τα 3 ΕΠΗ που ηχογραφησε με τους Metallica.

[SIZE=“3”]ΑΙΩΝΙΟΣ…[/SIZE]

Και ο τρόπος με τον οποίο πέθανε είναι ακόμα πιο τράγικος… Εδώ είναι που λένε ήταν γραφτό να φύγει! Τόσες γκαντεμιές σε μία μέρα είναι πάααρα πολλές!

Όσοι ενδιαφέρεστε για τον τρις-και βάλε-μέγιστο Κλίφ διαβάστε αυτό το βιβλίο:

http://www.amazon.co.uk/Live-Die-Death-%2522Metallica%2522s-Burton/dp/190600224X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1317217243&sr=8-1

Πραγματικά αναλυτικό και για μια ακόμα φορά μου επαληθεύει αυτό που λένε οι Μέιντεν

[B][FONT=“Comic Sans MS”][COLOR=“Red”]only the good die young, all the evil seems to live forever[/COLOR][/FONT][/B]

Ακουγα το Orion το πρωι πηγαινοντας στην δουλεια και στα καπακια το The Call Of Ktulu και η ανατριχιλα ηταν απιστευτη. Τεραστιος μουσικος.

R.I.P. Cliff…να 'σαι καλα οπου κι αν εισαι…

εγω το βλεπω κ το ακουω απο εδω πριν φυγω στη δουλεια! Ποσο το γουσταρει ο Hetfield αυτο το κομματι κ ποσο το απολαμβανει…
Και με τι σεβασμο το αποδιδει ο Rob…

EPIC !