…ποιος καμένος τα μάζεψε όλα αυτά:? :!:
υπαρχει παρομοιο για Megadeth και Slayer
…ναι τα είδα…καλή φάση:):!:
Οριστε και ολα τα YEAH του James !
Lars Ulrich: Το “Death Magnetic” θα είναι δύσκολο να το ακολουθήσουμε και να το ξεπεράσουμε
Το ?Death Magnetic? δέχτηκε πολύ θερμής ανταπόκρισης από τον κόσμο και γι? αυτό είμαι παραπάνω από ευγνώμων. Τώρα είμαστε στα μισά του νέου album, και όταν κάνεις κάτι καινούριο, υπάρχει η τάση να κοιτάς και τις προηγούμενες δουλειές σου. Άκουσα λοιπόν πολύ το ?Death Magnetic? και πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να το ακολουθήσουμε και να το ξεπεράσουμε.?
:-k:-k
Δίκιο έχει.
Το compression πάντως είναι όντως δύσκολο να το ξεπεράσουν.
Δίκιο έχει αλλά έτσι όπως το πάνε δεν θα βγάλουνε ποτέ δίσκο.
Οσο και να γουσταρω αυτη την μπαντα ειναι λογικο καποια στιγμη η εμπνευση να κοπαζει.
Και το θεμα με τους Metallica ειναι οτι οι προσδοκιες με τον προηγουμενο δισκο ηταν κατι στο style του Death Magnetic… Δηλαδη ηταν λογικο να ακολουθησουν τον δρομο που πηραν με το D.M.
Τωρα τι να περιμενεις απο τον καινουργιο δισκο;
Μεγαλα και δυνατα κομματια ; Πιο απλες δομες σε style εχουμε ενα βασικο riff στο κομματι ala Black Album ;
Καινοτομιες ;( εεε καλα δεν περιμενουμε να αλλαξουν την μουσικη βιομηχανια οι Metallica. το εχουν κανει ηδη…)
Οποτε δεν μου ακουγεται παραλογο να τους ειναι δυσκολο να “ξεπερασουν” το Death Magnetic, ουτε μου φαινεται παραλογο που αργουν να κυκλοφορησουν καινουργιο υλικο , ασχετα αν προσωπικα θα γουσταρα απο την αγαπημενη μου μπαντα να βγαζει καθε τρεις και λιγο νεο δισκο…
Θα δειξει τι και πως σε κανα χρονο , πανω κατω.
Δηλαδη τους ειναι δυσκολο να βγαλουν κατι καλυτερο απο μια μετριοτητα με λιγα λογια
Κατσε να βγαλουν και μετα κανουμε κριτικη αλλα οι Metallica δεν τους νοιαζει τι κριτικη θα λαβουν αφου γουσταρουν αυτο που κανουν και βγαζουν.
Εγω θελω και συναυλια μεσα στο 2014.
Οι Metallica μέχρι ΚΑΙ τις ηχογραφήσεις του Black album, ότι ηχογραφούσαν ήταν στο δίσκο (πέρα από τα b sides/διασκευές κ.α.).
Από το Load, Reload και έπειτα συνήθως ηχογραφούσαν αρκετά κομμάτια που έμεναν εκτός. Πχ στις ηχογραφήσεις για το Load έγραψαν 36 κομμάτια. 27 από αυτά συμπεριλήφθηκαν σε 2 άλμπουμ (και αν κυκλοφορούσαν ένα διπλό όπως ήταν η πρόθεση τους θα έμεναν παραπάνω).
Στο DM το ίδιο. Στο St.Anger το ίδιο.
Ουσιαστικά με τις αραιές κυκλοφορίες και τις μεγάλες περιοδείες αυξάνονται οι ιδέες και αυτό δεν είναι πάντα καλό.
Αν θα ήθελα κάτι από το επερχόμενο άλμπουμ θα ήταν να διαλέξουν από την αρχή 8-9-10 κομμάτια και να επικεντρωθούν σε αυτά.
Και να έχουν λιγότερο σύνθετες δομές (πιο “Black album” ήχο με λίγα λόγια που τους ταιριάζει αρκετά όπως είδα στην πρόσφατη περιοδεία).
Νομίζω πως το DM δε χωλαίνει στις ιδέες. Χωλαίνει υπερβολικά στην παραγωγή. Και σε κάποια κομμάτια που με ενα edit θα ήταν πολύ καλύτερα. Μου έδιναν την εντύπωση ότι προσπάθησαν να χωρέσουν όλες τις καλές ιδέες στο δίσκο.
Θα το ξαναπω και ελπιζω να γινομαι κατανοητος.
Με το DM οι Metallica μουσικα πηγαν εκει ακριβως που περιμεναν οι περισσοτεροι ακομα και οι ιδιοι μετα τους “πειραματισμους” με τα Load και το πολυ παραξενο απο καθε αποψη St. Anger.
Hταν ενα πολυ λογικο βημα για αυτους το Death Magnetic με τις καλες και τις λιγοτερες καλες στιγμες του (μουσικα, γιατι με την παραγωγη ακομα προσπαθουμε να κατανοησουμε γιατι το πικαραν τοσο).
Τωρα προφανως ακομα και οι ιδιοι δεν ειναι σιγουροι για το πιο δρομο θα ακολουθησουν γιατι προφανως δεν γουσταρουν να κυκλοφορησουν κατι απλα και μονο για να το κανουν. Δεν πιεζονται απο κανεναν και γενικοτερα ειναι ελευθεροι να το πανε οπου θελουν. Σιγουρα δεν ειναι στη συνθετικη τους ακμη αλλα ακομα και σημερα 5 χρονια μετα δεν με χαλαει να ακουω ενα All Nightmare Long ή ενα That Was Just Your Life ή ενα Just A Bullet Away (απο το Beyond Magnetic).
Και αυτος ειναι ενας στοχος για τους ιδιους να μπορουν να παιξουν τα οποια καινουργια κομματια γραψουν χωρις να ειναι παραταιρα σε σχεση με τα παλιοτερα και πλεον πιο κλασσικα τους.
Καπως ετσι καταλαβαινω το σκεπτικο τους , μπορει βεβαια να ειμαι και λαθος δεν ειμαι μεσα στο μυαλο τους.
Ειδωμεν.
Πάντως στα live θα μπορούσαν να παίζουν και παραπάνω κομμάτια από το DM ή ακόμα και από το Beyond Magnetic νομίζω ότι το έχουν παρακάνει με τα best of setlists. Όχι ότι με χαλάει αλλά αφού λένε και οι ίδιοι πόσο καλό ήταν το Ντεθ Μαγκνετικ γιατί να μην το τιμήσουν και παραπάνω? Εντάξει περνάνε τα χρόνια και η στέρηση(νέου υλικου) φέρνει γκρίνια
Σέτλιστ με ολόκληρα “Lulu” και “St Anger” ΜΟΝΟ :!:
Ένα τραγούδι από το DM υπάρχει στο σετ.
Συνήθως κάποιο από τα Broken, Beat and Scarred, Cyanide, All Nightmare Long.
K εγώ θα ήθελα να υπάρχει το Nightmare σε μόνιμη βάση ή να ακούσω και το Suicide, αλλά το 99% θα προτιμούσε το Orion.
Προσωπικά, από τη στιγμή που τα “best of” set list τους δεν είναι τυποποιημένα (πέρα από 4-5 τραγούδια), δε με χαλάει κ τόσο.
Σκέψου ότι στις φετινές συναυλίες τους έχουν παίξει μέχρι και το Metal Militia
This.
Βγαλμένο από τους πιο ζοφερούς εφιάλτες :lol:!
ΜΑΚΑΡΙ, αλλα που τετοια τυχη. Βασικα να βγαζαν το Frantic (απ τα χειροτερα κομματια τους εβερ) και το ομωνυμο και να παιζαν το υπολοιπο οπως ειναι. Ουτε κουτσουρεμενες διαρκειες ουτε τιποτα, βρωμια και βλαχια γιατι ετσι μας αρεσει.
Και το φανμποϋλίκι έχει τα όριά του.