Μetallica

γιατι δεν γινονται κι εδω κατι τετοια? :frowning:

Eσύ δηλαδή είσαι υπερήφανος που είσαι οπαδός τους επειδή σε μια τους συναυλία έπαιξαν ένα τραγούδι από τον κατάλογό τους (Carpe Diem Baby);

Επειδή ίσως σκέφτονται τους οπαδούς τους. Είτε παίζοντας το Kill em All σε secret gig στο φεστιβαλ τους, είτε παίζοντας πολλά και διαφορετικά τραγούδια από τον κατάλογο τους από live σε live…

Hetfield-άρας με πατέρα Cliff.

εχει αρκετο swag ο παππους

[SPOILER]χετφιλντ τεραστιε…[/SPOILER]

Ναι

ασδασφ

Σου απαντησε ο alejandro_mshrm ως προς το τι εννοουσα, νιωθω περηφανος που ειμαι οπαδος μιας μπαντας που προσφερει το κατι παραπανω στον οπαδο, secret gig το μεσημερι παιζοντας ολο το ντεμπουτο τους, συνεχεις αλλαγες και εκπληξεις στο setlist.

Φοβερη φωτο, τεραστιος James.

Οι Metallica είναι πάνω από όλα τίμιοι. Το ότι τα δίνουν όλα στις ζωντανές τους εμφανίσεις και το ότι αλλάζουν κάθε βράδυ το setlist τους είναι προς τιμήν τους κι εγώ όποτε μπορώ να τους βλέπω θα το κάνω με ευχαρίστηση και [U]καύλα[/U]. Δε νιώθω και περήφανος όμως που κάνουν αυτά που κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονότητα ρε σεις. Και μακάρι να τους δω καμιά φορά και να παίξουν και αυτό το γαμήδι το Turn The Page :p!

Αυτονόητο θα έπρεπε, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Πολλές μπάντες προτιμούν να παίζουν ένα set το οποίο γνωρίζουν και δε χρειάζεται να προβάρουν, για να μην έχουν θέματα με την απόδοση τους.

Διάβαζα πως για τα 4 live στο Fillmore (όπου έπαιξαν βέβαια 90 διαφορετικά τραγούδια), πρόβαραν καθημερινά από 6 έως 9 ώρες.

Το ειχα δει και εγω αυτο. Ποσες μπαντες ξερετε που θα μπορουσαν να το κανουν? Πολλες μπορει να ηθελαν, αλλα δεν ξερω αν θα μπορουσαν να κανουν κατι τετοιο.

Ξερουμε τους Iron Maiden :D!!

Περα απο την πλακα, πολλες ξερουμε, δεν ειναι “σωστο” να μπαινουμε σε λογικη συγκρισης.

η σωστη απαντηση ειναι οτι το κανουν μονο οι μεγαλες μπαντες και τις καλυπτεις ολες
χωρις να συγκρινεις τιποτα,
Αντε θελω να ακουσω νεο υλικο και ναρθουν απο δω ξανα!!!

Θα μπορούσαν πολλές.Υπάρχουν επισης πολλές (κατα κύριο λόγο αμερικάνικες) μπαντες που σε καθε live αλλάζουν ριζικά το setlist τους (πιο πολυ απο οσο το αλλάζουν οι metallica).
Η πρωτη μπάντα που μου έρχεται στο μυαλό είναι οι Pearl Jam …

To καλοκαίρι του 2012 μας εκαναν πλακίτσα παίζοντας σχεδον οτι υπάρχει απο τους δισκους τους http://www.setlist.fm/stats/pearl-jam-23d6b80b.html?tour=2012+European+Tour

http://www.setlist.fm/stats/albums/pearl-jam-23d6b80b.html?tour=2012+European+Tour

Και πριν χρονια,2003 στην Βοστόνη επαιξαν παλι σχεδον τα παντα σε 3 live.
Με το τελευταίο να ειναι αυτο !!! http://www.setlist.fm/setlist/pearl-jam/2003/tweeter-center-mansfield-ma-7bd626bc.html

Οι καλες και τεχνικές μπάντες , μπορουν να παίξουν τα πάντα , αρκεί να μην βαριούνται…

Κι άλλες μπάντες μπορεί να το κάνουν αλλά οι Metallica είναι άλλο πράμα πως να το κάνουμε :smiley:

Oι Peppers επίσης.

Οι Metallica έκτος από μία βάση που έχουν στάνταρ (Master, One, Enter Sandman, Seek, Bells, Nothing else matters) όλα τα υπόλοιπα τα αλλάζουν.

Ο Lars έλεγε σε παλιότερη συνέντευξη του πως πριν από κάθε live σε κάποια πόλη, βλέπει τι είχαν παίξει εκεί στο παρελθόν και διαμορφώνει ανάλογα το set.
Και βασικά, αυτός είναι υπεύθυνος για όλες αυτές τις αλλαγές. Γνωστό και το περιστατικό που τον είχε χτυπήσει ο Hetfield στο τουρ για το Black Album επειδή ξεκίνησε να παίζει τραγούδι που δεν είχαν προβάρει στο enchore :lol:

Μet On Tour video με Carpe Diem

Ό,τι έκανε παλιά ο Portnoy στους Dream Theater…

δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα ο Lars το εκανε παντα αυτο. Οποτε ο Portnoy μαλλον απο τον Δανο φιλο του πηρε την ιδεα.

Ιδέα μου ή η φωνή του Άρχοντα είναι σε απίστευτα επίπεδα;;; 8O

Μπορει να μην εχει το γρυλισμα που ειχε απο το 1988 μεχρι και το 1996 (και πολλοι αναπολουν) αλλα η φωνη του ειναι οντως σε κορυφαια επιπεδα !

δεν νομιζω τακη