Εδω εβαλε και τα δυο δισκακια του Garage Inc. ξεχωριστα για να αυξησει το ποσοστο του μεταλ στη συλλογη τραγουδιων, τι να λεμε τωρα…
Εγω δε δυσκολευτηκα ιδιαιτερα σε καποια απο τα παλια αλμπουμς, γιατι μετα απο τοσες εκατονταδες φορες που τα εχουμε ακουσει ξερω λιγο πολυ ποια ειναι τα αγαπημενα μου, οπως επισης και γιατι ειναι μια τυχαια επιλογη που μπορει σε ενα μηνα να αλλαξει ή και καθε μερα… σιγα μην του δωσω και πολλη σημασια
Κι εγώ το έκανα, έχει δικαιολογία αυτό ρε, είναι 30 τραγούδια όλα μαζί. Επίσης, τα 11 είναι ηχογραφήσεις της εποχής ενώ τα 16 του δεύτερου CD είναι όλες οι παλιές μαζεμένες.
Οι Metallica είναι θεοί στις διασκευές και το Garage Inc είναι περίπου δύο κλάσεις πάνω από τα Loads σαν μουσικό αποτέλεσμα. That was the point in the first place και νομίζω το έχω ξανακάνει για το συγκεκριμένο άλμπουμ. Το αγαπάω πολύ και ήταν και η αρχή του reconciliation. Δεν ήταν για να αυξήσω την περιεκτικότητα της λίστας σε μέταλ, σε γαμηστερότητα ήταν.
Επίσης, No Leaf Clover, -Human τα αγαπάω και τα έχω ακούσει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε κομμάτια στα Loads. Το Disappear μου αρέσει, πιασάρικο είναι, πλάκα έχει, δεν το βάζω στο ίδιο λέβελ όμως.
Μιας και το έφερε η κουβέντα, να πω 2 πράγματα που ήθελα καιρό να πω.
Ο ήχος που έχουν τα Helpless, The Wait, The Small Hours, Crash course… είναι ίσως ο αγαπημένος μου από Metallica. Έχουν τη σωστή δόση βρωμιάς - γκαραζίλας, live feeling (OK επειδή είναι live βέβαια) που είναι το στοιχείο που έκανε τεράστιους τους Metallica, πολύ καλή μίξη (ναι, θέλω τόσο να ακούγεται το μπάσο) και τα τραγούδια, αν και δεν είναι δικά τους, τα έχουν απογειώσει. Άσε που περιέχουν μερικά από τα καλύτερα solos του Kirk.
Θέμα προσωπικού γούστου αλλά ποτέ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο άρεσε σε τόσους πολλούς εδώ μέσα το I Disappear. Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί του αρέσει τόσο, και δεν το λέω ειρωνικά. Νομίζω ότι είναι ένα απλά ΟΚ κομμάτι με πολύ ωραίο κλιπ. Δε θυμίζει γενικά Metallica και βασίζεται και σε απλό riff αλλά και σε μέτριους στίχους (που άντε να το καταλάβω μιας και θα ήταν εμπορικό soundtrack).
Eμένα μου αρέσει γιατί είναι πιασάρικο και μου αρέσει το wah wah riff του και το pre-chorus του (do you bury me when I’m gone… κλπ) και φυσικά, όπως πάντοτε μετά το TBA, ε, James.
Συμφωνώ απολύτως για το Garage Days: ΗΧΑΡΑ. Για αγαπημένο δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να διαλέγω μεταξύ τεραστιοτήτων αλλά “για όσο παίζει” στάνταρ. Και φυσικά ένα από τα καλύτερα ΕP στο μέταλ έβερ. Κι ας είναι μόνο διασκευές.
Το I dissappear είναι αυτό ακριβώς . Έτσι κι αλλιώς ήταν κάτι που στέκεται μόνο του ανάμεσα και καλά στην κυκλοφορία των Loads και στο επόμενο που δεν ήρθε ποτέ .
Τα λέει και ο Hetfield στο τελευταίο So what .
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το lords of summer αλλά αυτό είναι ακόμα πιο μέτριο . Είναι ένα απλά οκ κομμάτι . Τίποτα παραπάνω .
Ο ήχος του Garage Days είναι υπέροχος . Δεν ξέρω αν θα μπορούσε αυτός ο ήχος να αναδείξει πχ τις συνθέσεις του Master of Puppets ή ακόμα - ακόμα και του And justice αλλά όταν τους σκέφτομαι να κάνουν πρόβα έτσι τους φαντάζομαι .
Με τον vic τα έχουμε πει . Δεν του αρέσει η φάση των Loads οκ . So what ?
Βέβαια μετά το πρώτο δείγμα του νέου δίσκου που ήταν το Hardwired είχε ενστάσεις ότι του φαινόταν πιο τίμιο ( ήταν μια γνώμη που είχα ακούσει και από άλλους ) να περπατήσουν περισσότερο στο δρόμο που είχαν πάρει με τα Loads πάρα το και καλά thrash δρόμο .
Τελικά μας έδειξαν ότι κάνουν και τα δύο με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Εκεί ακριβώς βρίσκω αυτό που με κάνει να αγαπάω τόσο πολύ αυτή την μπάντα . Τίμια ακόμα και στα λάθη της .
Εγώ έλεγα ότι θα είναι πιο πειστικοί σε αυτό παρά στο πόσο πειστικοί ήταν στο Hardwired (το κομμάτι, που μέχρι σήμερα δεν με πείθει καθόλου). Έλεγα για Volbeat, έλεγα για τέτοια ριφφ και για Black ALbum/Load και να που ο δίσκος είναι γεμάτος τέτοια φάση κομμάτια - και τους βγήκε, αν έδειχναν και λίγη αυστηρότητα παραπάνω στο έντιτινγκ (Black Album αυστηρότητα) θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Μέχρι και No Leaf Clover φάση έχει το Confusion! Από αυτήν την άποψη μόνο με κερδίζει πολύ περισσότερο από το DM, εκτός από τα κομμάτια και τον ήχο που τα θεωρώ αισθητά καλύτερα.
Το Spit Out the Bone ήταν έκπληξη όντως για μένα και μπράβο τους (αν και θα έκοβα και σε αυτό ακόμα όλο το section μεταξύ του κανονικού κομματιού και του “stop breathing…”) αλλά είναι η εξαίρεση του δίσκου. Τα 2 πρώτα δεν μου αρέσουν.
Ι Disappear > Lords of Summer για μένα. Ωραίο το ένα, ΟΚ το άλλο. Εντυπωσιάζομαι που μου αρέσει ένα ύστερο Μετάλλικα κομμάτι πιο πολύ από τον drenie πάντως!
σταματα ρε!!! δεν ειμαι ουτε τυφλος , ουτε κουφος!!
το I disappear Αν το ακουσω στη μπυραρια που παιζουν και δικοι σου γνωστοι, μουσικη , θα με πιασω να το γουσταρω πολυ.
Σαν κομματι οκ . Δεν σκιζω και το καλσον μου. το χαιρομαι και μεχρι εκει.
Δεν εχω ολα τους τα κομματια στο 10 , ολα τους τα αλμπουμ στο 10 και οτι πουν το βλεπω τελειο.
Αυτο που συμβαινει ειναι οτι συνηθως καταλαβαινω τι εννοουν. Και αρκετες φορες μου αρεσει κιολας. Και μουσικα Οπως λες και εσυ εχουν James … τι να κανω τωρα; μουσικη καψουρα!
Δεν θα αλλαζα κατι στο Hardwired . αυτο ηθελαν , αυτο εκαναν. Μου αρεσει! Στην επομενη δουλεια ας βρουν και ενα παραγωγο που να εχει και εκεινος οραμα για τον δισκο περα απο το δικο τους.
μαζι σου το I Disappear > Lords of Summer αν και νεα του εκδοση ειναι πιο ανεκτη. To atlas το αδικεις αλλα ειπαμε γουστα ειναι αυτα! Το ομωνυμο ειναι Opener . και σωστο Opener και Live ειναι ακομα καλυτερο !
Το DM επρεπε να βγει για να φτασουμε σε αυτο εδω . Ας ελπισουμε να βγαλουν σε καμια 3ετια αντε 4ετια νεο δισκο ωστε να βγαλουν και μουσικα αυτη την θετικη ανταποκριση που εισπρατουν με το Hardwired
I like what I’m doing and if you like what we’re doing please come along and join it, and if you don’t then there’s plenty other stuff out there for your pleasure.
Για το I Dissapear συμφωνώ κι εγώ ότι είναι ένα απλά οκ κομμάτι που όμως πετυχαίνει τον στόχο του, να είναι πιασάρικο για soundtrack μιας ταινίας.
Ο ήχος του Garage Days είναι Ο υπέρτατος ήχος, το έχω σε βινύλιο, όταν το πήρα το 96 και το έβαλα να παίζει δεν πίστευα στα αυτιά μου.
Ωραιος ο ηχος του Garage Days, αλλα προτιμω τον ηχο Breadfan/The Prince που ειναι μακραν τα δυο πιο πωρωτικα τραγουδια του δευτερου CD απο το Garage Inc. για μενα.
Ανεξαρτητα απο το αστειακι (που το εκτιμησα δεοντως):
Το εχω γραψει επανειλημμενα, δεν ξερω γιατι καποιοι λετε οτι δεν ακουτε μπασο στο Justice (και αρα και στα bsides)… μια χαρα ακουγεται το μπασο, απλα οι κιθαρες ειναι πολυ ψηλα στη μιξη. Δε με χαλαει καθολου που ακουγεται πιο χαμηλα το μπασο, αλλα ειναι ΕΚΕΙ, και γενικα ο ηχος του Justice ειναι τοσο επιθετικος και ωμος και σκοτεινος, που δε θα επρεπε καν να κανουμε κουβεντα για κατι τετοιο… Νομιζω πως ειναι απο τις φασεις που καποιος πεταξε μια μαλακια και την αναπαραγουν ολοι χωρις να κανουν τον κοπο να ακουσουν πραγματικα τη λεπτομερεια στον ηχο του Justice.
@QuintomScenario μπορεί να συμφωνούμε σε πάρα πολλά ( εγώ τουλαχ. ) αλλά στο Justice δεν ακούγεται το μπάσο
Και να το θέσω πολύ απλά γιατί αφού το ισχυρίζεσαι , δεν σε αμφισβητώ :
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ΚΑΛΑ ηχεία για να ακούμε σωστά μουσική. Αν είναι να δώσω 200-300 ευρώ να μου λείπει …Αυτά λύνονται στο mastering ( νομίζω, ας βοηθήσει ο φίλος drenie )
ολα λυνονται στο Mastering . Στο And Justice ειναι τοσο μπασαρισμενες οι κιθαρες αλλα και τα ντραμς που ειναι ψηλα στη μιξη που το μπασο χανεται… Δηλαδη ακομα και αυτο που ακουγεται με καλα ηχεια οπως λεει ο quintom δεν ειναι ολοκληρη η δουλεια και αυτο που εχει παιξει ο Newsted στο δισκο. Ομως ταιριαζει παρα πολυ με το ολο αποτελεσμα και ποτε δεν μου ελειψε το μπασο…
Επισης στις δυο διασκευες που λετε το engineering το εχει κανει ο Mike Clink ο παραγωγος των Guns n’ Roses Που οπως ξερουμε δεν μπορουσε να συννενοηθει με τους Metallica οποτε φωναξαν πισω τον Rasmussen για να τους φτιαξει τον ηχο που ηθελαν. Αρα δεν ειναι ο ιδιος ηχος αυτος που ακουμε σε αυτες τις δυο διασκευες με τον ηχο που ακουμε στο And Justice for All.
Eλπίζω με αυτή την φράση να εκφράζεις την διαφωνία σου για τα Loads και όχι γιατί με βγάζεις ψεύτη περί γαμηστερότητας/μεταλλίασης
Στο Justice φυσικά και ΔΕΝ ακούγεται το μπάσο το όργανο, παρά σε ελάχιστα σημεία και φυσικά και έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ μπάσο ο ήχος που βγαίνει από τον τοίχο από τις κιθάρες. Το ότι δεν ακούγεται το όργανο μπάσο προφανώς και δεν το είπε ένας μια μέρα που ξύπνησε και όλοι οι υπόλοιποι σαν λέμινγκς συμφωνήσαμε, το λένε και οι ίδιοι που δούλεψαν στον δίσκο, από τον Lars μέχρι τον Rasmussen (σπασμένα ο τελευταίος) - η μίξη δεν ήταν του Rasmussen και εκεί έγινε η “ζημιά” (όπως το πάρει ο καθένας).
Breadfan (ειδικά) και The Prince φυσικά και είναι διασκευάρες και για αυτό και το Harvester of Sorrow είναι και γαμώ τα σινγκλάκια. Τότε αγόραζε μόνο ο μεγάλος μου αδερφός αλλά ήταν η πρώτη καινούργια κυκλοφορία Metallica (μαζί με το AJFA, ίδια μέρα αγοράστηκαν) και ήταν μεγάλο πανηγύρι - ΚΑΙ ΕΞΩΦΥΛΛΑΡΑ (να τα θυμόμαστε και αυτά). Μετά ήταν λίγο απογοήτευση τα One, Eye of the Beholder και για αυτό και δεν αγοράστηκαν (τις ίδιες διασκευές, να τις κάνουμε τι;).
edit: και μια μικροδιόρθωση, ο Mike Clink έχει κάνει το engineering μόνο στο The Prince, όχι στο Breadfan.
$60 τα πηρα τα ηχεια μου, ενα ζευγαρι μικρα ηχεια υπολογιστη και ενα subwoofer που κανει τρομερη δουλεια, νομιζω σε οποιοδηποτε ζευγαρι ηχεια εκτος απο ψειρες-ακουστικα, μια χαρα γινεται η δουλεια. Τελος παντων, μπορει να ειναι μεχρι ενος σημειου και θεμα γουστου. Εμενα ας πουμε το να ακουω το μπασο οπως ακουγεται στα αλμπουμ των Μεηντεν μου ειναι εως και αποκρουστικο, αυτο το τα-τα-κα-ταν δεν το αντεχω, εμενα μου αρεσει να δινει ΟΓΚΟ το μπασο κι οχι να “κλεβει” την παρασταση. Γι’αυτο και θεωρω οτι στο Hardwired εχει γινει τρομερη δουλεια.
υπαρχει και επισημη εξηγηση για το ΜΗ μπασο στο And Justice For All !! χα χα χα χα!!!
ONE (DEMO)
Obviously Not Produced
“This is the original demo of ‘One’ that we recorded on James’ 4-track right after we wrote the song around the second week of November '87. It’s basically just guitars, drums, and vocals with Kirk coming in and laying down the last solo after he’d only heard the song the day before, and since there were only four tracks, there’s no bass.”