Ε υπάρχει και αυτός ο κόσμος τι να κάνουμε τώρα; Όλες οι μπάντες έχουν κάποια χιτ που τα παίζουν βρέξει-χιονίσει. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα -και δεν το γράφω για να σε πικάρω- είναι οι Maiden με το Fear Of The Dark που το έπαιξαν μέχρι και σε επετειακές περιοδείες τύπου Somewhere Back In Time και Maiden England που δε θα “έπρεπε”.
Δε λέει κανείς να αφήσουν έξω το One για να παίξουν το Mama Said -σοβαροί να είμαστε. Το ξέρουμε ότι 6-7 κομμάτια θα τα παίζουν ότι και να γίνει. Άλλα 5-6 είναι από το HTSD γιατί αυτό προωθούν και 6 κομμάτια εναλλάσσονται. Κάποια είναι κλασσικά -Harvester, Sanitarium, Creeping Death- και 1-2 είναι κομμάτια που δεν πολυπαίζουν. Για αυτά λέμε πως είναι ωραίο να υπάρχει μια έκπληξη σαν τον No Leaf Clover και έχουν ποιοτικά κομμάτια στην περίοδο μετά το Black Album που θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν. Δε νομίζω να είναι κάτι περίεργο ή υπερβολικό. Πιο υπερβολικό είναι το “είναι όλα σκουπίδια και το ότι δεν τα παίζουν κάτι λέει”.
Δικε μου μπερδευτηκες το creeping death εβαλες. Στα λογια μου ερχεσαι. Κανονικα θα επρεπε να βαλεις live το μαμα σεντ και να γινεται της πουτανας αν θες να υποστηριξεις την γνωμη σου. Μην λεμε τα βασικα.
King Nothing κι απο κατω ολοι τραγουδανε, τι μαλακες ρε ολοι αυτοι. Ευτυχως στην Ελλαδα εχει σταματησει ο χρονος στο 1991 και υπαρχει κοσμος που ξερει καλυτερα. Ain’t My Bitch και χαμος απο κατω στη Γερμανια. Μαλιστα ο James σου μιλαει κιολας στην εισαγωγη @Clairvoyant
Ψεμα το βιντεο, ημουν μεσα και οταν ξεκινησε το Fuel πηγαν σπιτια τους 20000 κοσμος εννοειται, μετα επαιζαν μονοι τους οι Metallica για το υπολοιπο της συναυλιας, στην Ελλαδα ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΑ. Και ο James καταναγκαστικο εργο εκανε δηλαδη, τον υποχρεωσε ο Lars.
Καλημέρα και καλή επιστροφή σε όλους. Να πω λίγο και εγώ τη γνώμη μου σχετικά με το θέμα του setlist, που έχει θιχτεί 500 φορές. Όποιος δεν έχει ξαναδεί τους Metallica live, προφανώς και θέλει να ακούσει την oldschool εποχή τους, τα τραγούδια που έθεσαν τις βάσεις για το metal γενικότερα. Όταν όμως τους έχεις δει ήδη τουλάχιστον 2 φορές, και σου αρέσει και η μετάBlack album τραγουδοποιία τους, που είναι το παράλογο να θες να ακούσεις και κάτι από εκείνους τους δίσκους? Προσωπικά πλέον δε με ενδιαφέρει να ακούσω οτιδήποτε από το Black Album, ενώ θα χαιρόμουν απίστευτα αν ακούγα, για παράδειγμα, το Ain’t my Bitch ή το The House Jack Built…
Παιδιά τι λέτε τώρα, αυτό που κάνουν οι Metallica με τα setlist και τα αλλάζουνε συχνά ΓΑΜΑΕΙ.
Το λέω με τον πόνο του Maidenα, μια ζωή θα ακούω “ναι αλλά στα στάδια ο περισσότερος κόσμος θέλει να ακούσει το Fear of the Dark”, νταξει το καταλαβαίνω και παίχτε τα κι αυτά, αλλά για ποιο σκατά λόγο γίνατε μπάντες που γεμίζουν στάδια; Σήμερα ειδικά θα γεμίζετε στάδια ό, τι και να παίξετε, βγάλτε λίγο γούστα ρε γαμώτο και ικανοποιήστε τον λαό που από την αρχή σας έκανε να γεμίζετε σήμερα στάδια.