Μetallica

Από την πρώτη στιγμή που το διάβασα αυτό το “είχαμε καεί, δεν ακούγαμε κτλ” μου φάνηκε λίγο σαν φτηνή δικαιολογία.

Σταματήστε ότι κάνετε έχουμε νικητή :joy::joy::joy:

2 Likes

Λέει επίσης ότι πήγαινε στο στούντιο, διορθωναν τον ήχο και την επόμενη μέρα τα ντραμς ήταν πάλι στο Θεό.

Νομίζω και εγώ πως το fried είναι δικαιολογία (με δόση αλήθειας αλλά δεν παύει να είναι δικαιολογία) πιο πιθανό βρίσκω το να κουράστηκε να μαλώνει με το Λαρς για τον ήχο, να ανέβασαν τις κιθάρες και τα ντραμς και να έριξαν το μπάσο στη μίξη.

Ο Λαρς στη συνέντευξη που έδωσαν και οι 4 και είναι στο κανάλι τους στο YouTube μέσες άκρες αυτό λέει. Ότι δηλαδή ο καθένας ήθελε το όργανο του ψηλά στη μίξη και ο Τζεισον απλά δεν είχε λόγο.

3 Likes

Αν ο Jason είχε πάρει πιο ζεστά το ρόλο του, σαν το 4ο μελος στους Metallica, τα πρώτα 2-3 χρονια και δεν ήταν φανμπόυς, θα είχε λόγο

1 Like

Κοινώς, παίρνουμε τις δηλώσεις του Τζεημς που μας βολεύουν με την υπερβολικά κυριολεκτική ερμηνεία, γιατί βολεύει το narrative “δεν υπάρχει μπάσο”, αλλά για όσες δεν βολεύει, λέμε ότι μάλλον είναι δικαιολογίες. Αν βγει μεθαύριο και πει “βασικά εγώ το άκουγα και το ακούω το μπάσο, γιατί δεν ακούω compressed mp3 αλλά ακούω το οριτζιναλ σιντι σπίτι μου” ο Τζέημς (την αλήθεια δηλαδή), μετά θα λέμε ότι έκλεισε τα 56 και η μνήμη του έχει γαμηθει και δεν ξέρει τι λέει ο γεροξεκουτης. Όλα προκειμένου να μην διαλυθεί ο μύθος του Μεταλ Χαμμερ από 30 χρόνια πριν :joy:

τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε με τη συνεχή ανακύκλωση του συγκεκριμένου θέματος ;;;

1 Like

Περιμενεις απαντηση στο ρητορικο σου ερωτημα :joy:;

Η να λες άμα οι Metallica του φεροντουσαν όπως έπρεπε ίσως να ένιωθε και ως 4ο μέλος

1 Like

Άγιες μέρες γιατί; Βασικά νεκρές μέρες θα έλεγα.

Εδώ οι μέρες ταξιδεύουν σαν χελώνες νεκρές…

Ποιες είναι οι άγιες μερες;…Η κοίμηση της Παναγιτσας;
Σοβαρεψου λίγο…

1 Like

Ε δε νομίζω να μιλάνε μετά από 30 χρόνια για τη μίξη του άλμπουμ επειδή όλοι είναι τρελοί και δεν ακούνε κάτι που υπάρχει.

Δεν ξέρω που κολλάς, μια χαρά είναι ο ήχος και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει για μένα, το έγραψα άλλωστε πολύ πριν τη συνέντευξη του Hetfield, αυτό δε σημαίνει ότι ακούγεται μπάσο. Και σου ξαναλέω πως έχω το δίσκο σε αρκετές εκδόσεις, από το remastered box set μέχρι το ιαπωνικό βινύλιο, άρα δεν κρίνω από compressed mp3, το ακούω σε πολύ καλό ηχοσυστημα, το ακούω με πολύ καλό ζευγάρι ακουστικά και δεν κάνει διάφορα.

Δεν έχω πρόσβαση στα Master tapes για να ακούσω μπάσο.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, σοβαρεψου λίγο.

Ουτε στο bass track δεν ακουγεται μπασο.

10 Likes

EDIT γιατι το ποστ στο οποιο απαντουσα σβηστηκε

1 Like

Χωρις να θελω να σας ερεθισω μολις γραφτηκε η πιο σωστη κουβεντα απο καταβολης του φορουμ.

Πιο σωστη και απο οτι τα πρωτα 7 των μειντεν ειναι ολα δεκαρια?

1 Like

Το οτι τα 7 πρωτα ειναι δεκαρια ειναι παγκοσμια σταθερα. Δεν ειναι αποτελεσμα ακροασης και ζυμωσεων επι σειρα ετων. Γεννιεσαι και ξερεις οτι η γη ειναι στρογγυλη καθως και οτι η μεγαλυτερη μπαντα του γαλαξια ειναι οι maiden με 7 σερι δεκαρια.

7 σερί μόνο εσείς και ο Σωκράτης!

1 Like

Μιας και βρισκόμαστε στο thread των Metallica, οι Metallica έχουν 6 σερί 10άρια χαλαρά. Από Kill 'Em All μέχρι το Load.

Προφανώς εξετάζουμε την ποιότητα των συνθέσεων και όχι το αν είναι thrash, heavy, hard-rock/metal κτλ ο κάθε δίσκος. Άλλωστε τα Load/Reload έχουν πιο heavy ήχο από οποιοδήποτε Maiden δίσκο.

Όποιος αμφιβάλλει μπορεί να βάλει να ακούσει το Ain’t My B*tch. Αν στο τέλος του τραγουδιού νιώθει ακόμα σβέρκο, κάτι δεν θα έχει κάνει σωστά.

3 Likes

Η θρυλαρα (ο τζολε, ο τζιοβανι, ο καρεμπε, ο γιαννακοπουλος, ο γεωργατος, ο καραπιαλης και τα αλλα παιδια) οχι ο σωκρατης.