Μetallica

Εκείνο το φοβερό video του “Enter Sandman” δεν είχε σκάσει κανένα μήνα πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ; Εγώ ως 14χρονος τότε αυτό είδα και μετά το πρώτο πράγμα που έκανα επιστρέφοντας στην Αθήνα από το χωριό μου όταν άνοιγαν τα σχολεία ήταν να πάω να πάρω το δίσκο. Προφανώς και στο Justice πιστώνονται πολλά, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι πιτσιρικάδες τότε απλώς είδαμε το μαύρο εξώφυλλο, το “Enter Sandman” και πειστήκαμε, ίσως και να μην είχαμε ακούσει καν το Justice. Το φθινόπωρο του 1991 άλλαξε την ιστορία του rock/metal με “Black Album” και “Use your Illusion”.

Καρδούλα γιατί με “τάπωσες” με ωραίο τρόπο.

4 Likes

Έχεις δίκιο, το single κυκλοφόρησε απ’ ότι είδα στις 30/7 και το listening session ήταν 3 μέρες μετά

3 Likes

Sleep with one eye open…

4 Likes

Κοίτα, δε λέω ότι το Justice δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο. Ήδη το όνομα Metallica ήταν το “next big thing” ή το “already big thing”, το “One” το ήξεραν και οι πέτρες, το μπαμ ήταν έτοιμο να γίνει. Αλλά με ένα δεύτερο Justice δε θα γινόταν αυτό που έγινε γιατί δε θα γινόταν το άνοιγμα στο ευρύ κοινό και σε μία ολόκληρη νέα γενιά που δεν ήξερε ακόμα από metal.

4 Likes

Δε διαφωνώ σε κάτι απ’ όλα αυτά να ξες.

Πιστεύω πως την επιτυχία τους την έχτισαν δίσκο με το δίσκο (πχ το Justice δε γινόταν πλατινένιο μέσα σε 2 μήνες αν δεν είχε προηγηθεί το Puppets και η περιοδεία με τον Ozzy, όπως αντίστοιχα το Black Album δε θα δημιουργούσε αυτή τη φρενίτιδα αν δεν είχε προηγηθεί το Justice) και β. έγιναν multi-platinum μπάντα ήδη από το 1990 παίζοντας Thrash. Για να έχουμε μια αφετηρία στη σκέψη μας το λέω περισσότερο και να μη διαβάζουμε μαργαριτάρια του στυλ “έγιναν εμπορικοί όταν έβαψε ο Χάμετ τα νύχια του”

4 Likes

Το διαβασες λαθος, εγιναν εμπορικοι και εβαψαν νυχι. Δεν ηταν το ενα απορροια του αλλου. Ηταν φονικος συνδιασμος για να κατακτησουν τις μαζες, το ποπολο, αυτους δηλαδη που βλεπουνε 10 κυκλους μπεβερλι χιλς σερι. Και δυστυχως για εμας τους αγνους μεταλλαδες το κατεκτησαν. Και σαν συνεπεια ειναι να εχουμε μαζι με slayer κ rotting christ τους leprous για να χαμουρευονται και οι φλωροι και να περνανε καλα νομιζοντας οτι ειναι γενετικα ανωτεροι.

Έτσι έτσι…Να περάσετε τέλεια παιδιά :metal:

1 Like

1 Like

Χμμμμ ξαναδιάβασα το δικό μου ποστ και κατάλαβα ότι ίσως δεν έγινα κατανοητός

Δεν εννοούσα ότι έχουν ευκολοχωνευτα κομμάτια αλλά ότι είχαν την ευελιξία να διευρύνουν το ηχητικό τους εύρος . Έπαιξαν πολλά είδη μουσικής

Αυτό ήθελα να πω . Ότι πήγαν από θρας σταδιακά σε τεχνικό σε χέβι μέταλ σε Load σε St.Anger σε hardwired

Ε οι Μεηντεν με το στυλ τους και τον ήχο τους περισσότερο με θεματικό μπορούσαν να “παίξουν” , ή τεσπα να αγγίξουν ελαφρώς το prog το χαρντ ροκ το επικ … Δεν απλώνεται παραπάνω αυτό το στυλ

3 Likes

Εεεεεμ Δεν ήθελε ο χαρρις να γράψουν μπαλάντες όπως επιθυμούσε ο Μπρους.

Οτι έγραφαν οι Metallica μπορούσε να ακουστεί και από αγνούς μετσαλαδες όπως ο τραγικός του φόρουμ και από μη μετσαλαδες…
Οι μεηντεν στον πρώτο δίσκο πανκιζουν αρκετά και γενικά και στα άλλα άλμπουμς ο ήχος τους δεν είναι “ευκολοακουστος”

1 Like

Χαχαχ οκ αν και το έβαλες σε " " , γενικά δεν μου αρέσει η λέξη ταπωμα, πλακιτσα κάνουμε :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Γιατί φθινόπωρο όμως? Το ένα βγήκε Αύγουστο και τα άλλα δύο μέσα Σεπτεμβριου… Καλοκαιρι δηλαδή και τα 3.

Συμφωνώ ότι το Μπλακ είχε πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα σε ευρύτερο κοινό από το Τζαστις. Και τεράστιο άνοιγμα είχαν και τα Loads. Πέραν των ψαγμενων, καμμένων, μετσαλλαδων, μουσικοφιλων, εκλεπτυσμενων, καλογουστων, κολλημένων, ανώτερων μουσικά, τρου, όπως θέλεις πες τους, υπάρχουν κάμποσα εκατομμύρια εκεί έξω που ξέρουν μόνο τα Fuel, Memory, Sleeps, Nothing, Unforgivens, Turn The Page, Whiskey, Sandman, Sad και δεν έχουν ακούσει σχεδόν τίποτα από τα 1980ς albums των Metallica. Με πιθανές εξαιρέσεις τα Master Of Puppets και One.

3 Likes

Αγνό μεταλλαδικο παραληρημα.

4 Likes

Κατ’ αρχάς, είναι πιθανό το 1991 - αν θυμάμαι καλά - ο Σεπτέμβριος να άνηκε ακόμα στο φθινόπωρο, τα “πρωτοβρόχια” που μας μάθαιναν στο σχολείο. Τότε που η Ελλάδα είχε 4 εποχές κι όχι 10 μήνες καλοκαίρι και 2 χειμώνα.

Πέρα από την πλάκα, διαπιστώνω ότι είναι η δική μου ανάμνηση γιατί πήρα στα χέρια μου τους δίσκους αφού άρχισε η σχολική χρονιά και τα Metal Hammer είχαν ακόμα κάποια διαφορά φάσης τότε και κυκλοφόρησε το τεύχος Σεπτεμβρίου με Metallica και το τεύχος Οκτωβρίου με Guns n’ Roses. Και μέχρι να τους αγοράσω, ήξερα μόνο το “Enter Sandman” και το “You could be mine” που έπαιζαν όλη την ώρα στην τηλεόραση - και Terminator II, τι γαμάτες εποχές!

3 Likes

Μέχρι και τις 21-22 Σεπτεμβρίου έχουμε καλοκαίρι εδώ και περίπου 4.65 δις χρόνια, δεν έχει να κάνει με χώρα καο δεκαετία :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Ναι, αλλά όταν μαθαίνεις τις 4 εποχές σου λέ(γα)νε ότι “το φθινόπωρο είναι Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος”, δεν τους κόβουν στη μέση! :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Επίσης, είπα να κάνω σχόλιο ευαισθητοποίησης σχετικά με την κλιματική άλλαγή, γιατί όντως τον Σεπτέμβριο δεν έκανε τόση ζέστη το 1991!

1 Like

Αγνέ μεταλλά, μάζεψέ τηνα λίγο, θα την πατήσεις. Αυτοί που αναφέρεις λογικά εκτιμούν και Slayer και RC και Leprous. Λέω εγώ τώρα.

Βέβαια αν εσύ έχεις πρόβλημα να διαχωρίσεις το thrash από το progressive metal είναι μάλλον επειδή είσαι αγνός μεταλλας. Δηλαδή μάλλον γενετικά ανωτερος.

Μαλλον δεν εχεις μελετησει τις αποψεις και θεσεις του αγαπητου κατα τα αλλα κουιντομ. Σε προτρεπω να πας στο θρεντ των λεπρους και μετα μπορουμε να κανουμε μια αναλυση.

Ε ρε με τους stalkers… Τι obsession κι αυτό

2 Likes

Ασε τα obsession και να προσεχεις τι γραφεις; Σε ποιον κυκλο εισαι του μπεβερλι χιλς τωρα;