Μetallica

Ξεκαθαρα το HTSD

Μπα.

Συμφωνω απολυτα με αυτο, προσθετοντας φυσικα το Reload, καθως υπαρχουν 3-4 τραγουδια στο HTSD που θα μπορουσαν να μπουν αυτουσια στο Reload με τον ηχο και την φωνη του 1997 φυσικα. Bonus points αν βρεις ποια εννοω!

Μαλακια ξεμαλακια, ειναι αληθεια. Απλα μπολιασαν την 90ς περιοδο τους με λιγο Justice και με 2 thrash τραγουδια and suddenly everyone loses their minds.

3 Likes

fixed :stuck_out_tongue:

1 Like

Εγραψες λαθος το No Life Til Leather :stuck_out_tongue:

2 Likes

Λογικα, τα χειροτερα του δισκου.

3 Likes

Πω πω ρε μλκ τσουξιμο 23 χρονια και συνεχιζει…
Εχεις 7 χρονια να καταλαβεις το Reload, τα περιθωρια στενευουν.

1 Like

Στη μουσικη επιτρεπετε να αρεσει ο,τι θελουμε η’ περιοριζεστε μονο στο φαγητο;

άλλο δε μου αρέσει, άλλο χειρότερο :upside_down_face:

στα του θέματος… dream no more, manunkind, am I savage καρφί reload

3 Likes

Σε σενα συγκεκριμενα επιτρεπεται να βγαζεις χολη για το Reload με 100% rate για να μην πω επιβαλλεται. Δειχνει το μεγεθος του πονου :sunglasses:

2 στα 3 για αυτα που εννοουσα , το ManUNkind ειναι πολυ περισσοτερο Load θα ελεγα για μενα

2 Likes

Αυτα, αλλου :stuck_out_tongue:! Αντε, καλη χρονια!

1 Like

Καλή χρονιά στο φαμιλυ!

@QuintomScenario εγώ θα ελεγα manunkind θυμίζει reload φουλ. Και το dream no more, αλλά αυτό παραπέμπει και σε black πολυ. Και murder one θυμίζει reload περισσότερο απ’ ότι κάτι άλλο. Το am i savage με το τεράστιο Σάμπαθιαρικο ριφ άνετα έμπαινε load με άλλη παραγωγή. Και το moth επίσης παίζει κάπου ανάμεσα από reload και DM. Όπως έναν reload αέρα βγάζει και το dead, στα φωνητικά πχ αλλά και σε κάποια ριφ.

Το halo παραπέμπει και αυτό πολύ στα black και reload (κυρίως)-dm λογω unforgivens, με μια τζούρα που μου θυμίζει ακόμα και το whiskey in the jar στο τέλος

Ένα άλλο που έχει φάση είναι πως οι επιρροές των τριών πρώτων άλμπουμ στο htsd είναι περασμένες από φίλτρο DM και όχι απευθείας.

Και το main riff του confusion εμένα με πάει προς justice

Τα hardwired, spit με πάνε προς DM , με επιρροές και από τα πρώτα άλμπουμ. Όπως και το atlas με μια τζούρα μεηντεν που ήταν και λίγο έκπληξη

Και τέλος η άλλη κόμματαρα το revenge είναι νομίζω ένα μείγμα justice-reload era

Είναι ένας φοβερά δουλεμενος δίσκος, που ξεπέρασε πανηγυρικά κάθε προσδοκία

3 Likes

Καλη πρωτο-μαδαφακιν-χρονια οπως θα ελεγε κι ο Λαρς!

Μιας και κανεις φουλ αναλυση, ας μπουμε σε αυτην την ανουσια κουβεντα, ουτως ή αλλως ολο το τοπικ μονο τετοιες εχει. Εγω δε θα βαλω περιγραφες, μονο τις βασικες επιρροες οπως μου ακουγονται εμενα:

1. Hardwired - KEA
  2. Atlas - RTL
  3. Dead - Reload ξεκαθαρα hard rock τυπου Better Than You, Prince Charming, Attitude
  4. Moth - 1990
  5. Dream - Reload
  6. Halo - 1990
  7. Confusion - 1993
  8. Revenge - 1993
  9. ManUNkind - Load
  10. Savage - Reload
  11. Murder - TBA
  12. Spit - Master + Justice + TBA + DM

Οπου εχω βαλει 1990 εννοω οτι θα εμπαιναν σε αλμπουμ αναμεσα στο Justice και το Black :stuck_out_tongue:
Και με το 1993 επισης το προφανες.

4 Likes

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι, αλλά έχεις πολύ δίκιο, κάτι σαν το εγγονάκι του escape

Το hardwired track σίγουρα θυμίζει και kea, αλλά μέσα από το φίλτρο του DM θα έλεγα (του οποίου σαφώς και το kea αποτελεί σημαντικη επιρροη, όπως και το justice και το black)

2 Likes

Μιλαω ξεκαθαρα για συνθεσεις και οχι για ηχο.

Και ως εκ τουτου το Death Magnetic εκ φυσεως δεν μπορει να ειναι επιρροη σε κατι αλλο συνθετικα, αφου χανει πολυ σε πρωτοτυπια κατα την αποψη μου. Δεν υπαρχουν πολλα πραγματα στο DM που να μην τα εχουμε ξανακουσει (και καλυτερα) απο Metallica πιο πριν. Το ριφφ του BBS ειναι μια λαμπρη εξαιρεση, και το ρεφρεν του Judas Kiss επισης. Ε και το All Nightmare Long.

Ο μονος λογος που το εβαλα στο Spit Out The Bone ειναι γιατι το τελευταιο ειναι το μονο τραγουδι στο HTSD που πασχει λιγο απο το “βαλτε ολα τα ριφφ παιδια μεσα” και αν και λιγο ιεροσυλια, για μενα πλατιαζει λιγο. Απλα ειναι τοσο γαμημενα καλο, που δεν επιδεχεται γκρινιας.

1 Like

To Lords of Summer από ποια άλμπουμ έχει επιρροές;

1 Like

Νταξει, μπορει να θεωρηθει και μεγαλη ταπα αυτο, ειναι τιγκα Death Magnetic :sweat_smile: :sweat_smile: :sweat_smile:
Τρωω το παστελι μου δικαιοτατα.

2 Likes

Confession: Δεν εχω δει ποτε το Quebec Magnetic γιατι βαριεμαι πολυ εκεινη την φαση των Metallica με τα αλλεπαλληλα live απο Μεξικο, Γαλλια, Καναδα (κυκλοφοριες εννοω)

Α ρε Τζουντας Κιςς τι κομματαρα εισαι!

Παραπαιει λιγο ο Τζεημς στα φωνητικα στον Καναδα βασικα.
Ηταν πολυ καλυτερος σε Μεξικο και Γαλλια.

1 Like

Μιας και βάζεις Judas Kiss, δες κι αυτό. Παίζει με flying V εδώ ο Hetfield αν και για μένα ο αρτίστας της flying V είναι ο KK Downing. Σολάρει και σηκώνει πάνω την κιθάρα, αυτό είναι το flying.

2 Likes

Καλά Τζουντας Πρηστ ας μην πω τιποτα γενικα, τους θεωρω μπαντας της πλακας.

Το Making Magnetic τα σπαει εννοειται. Φοβερο τραγουδι το Judas Kiss.

Νομιζω ανετα το καλυτερο ρεφρεν του Death Magnetic.

Νομιζω απο την πρωτη φορα που ακουσα το Judas Kiss ενιωσα οτι ειναι κλασικο Metallica τραγουδι που δε θα μπορουσε καμια αλλη μπαντα να εχει γραψει, ξερεις πως το εννοω. Δεν το ενιωσα με πολλα τραγουδια σε αυτον τον δισκο με τη μια ομολογω.

bow down…

2 Likes

της πλακας οι πριστ?αλλο να μην σου αρεσουν και αλλο της πλακας…

3 Likes