Μetallica

Σιγουρα εχει δει μπαντες στην πρωτη τους προβα που ηταν καλυτερες απο την ντροπη του σκληρου ηχου και γενικοτερα της μουσικης.

2 Likes

Διόλου απίθανο βασικά να έχει δει μπάντες που στην πρώτη τους πρόβα ήταν καλύτερες από όλο το Μπλάκ και όλο το Ντεθ μέταλ. Βασικά έχει δει τους Μεταλλικα , άρα ισχύει.

Εβαλα μετά απο καμια δεκαετία να το ακούσω προχθές.
Δεν ξέρω γιατί…ίσως γιατί είμαι σε mood Metallica με τον νέο δίσκο, είπα να πάω μια βόλτα με το αμάξι στην παραλιακή και να ακούσω τον δίσκο με ανοικτό μυαλό, να δω αν αλλάξει κάτι στην άποψη μου.

Οκ το ομώνυμο είναι καλό, το Unnamed feeling έχει τις στιγμές του όπως και το Sweet Amber. Τίποτα το φοβερό, καλά εως ανεκτά απλά. Το ομώνυμο είναι το καλύτερο κομμάτι του δίσκου.
To Some kind of Monster θα ηταν πολύ καλό κομμάτι αν ηταν μισό σε διάρκεια…το ξεχειλωσαν μέχρι εκεί που δεν πάει. Όπως και όλα τα κομμάτια χωρίς κανένα απολύτως λόγο.

Από εκεί και πέρα…κάτι invisible kid, my world, purify και λοιπά πρέπει να είναι ότι χειρότερο έχουν γράψει ποτέ.
Στο dirty window εκεί στη μέση που ο James ουρλιάζει ααααα μου ήρθε να βάλω τα γελια και τα κλάματα μαζί :smile:
Στο Shoot me again πολύ γέλιο…
Το All within my hands στην acoustic έκδοση είναι 10 φορες καλύτερο απο αυτό στον δίσκο.

Υπάρχουνν κάποιες στιγμές, λίγες, αλλά και εκεί έρχονται οι τενεκέδες του Δανού και σου γαμάνε την ψυχολογία… πολλές φορές απλά δεν αντέχεται αυτός ο ήχος.
Αλλά όχι, το μεγαλυτερο πρόβλημα του δισκου δεν ειναι η παραγωγή ή τα ντραμς, είναι τα ίδια τα κομματια, το υφος, το τι στο διάολο ήθελαν να κάνουν τελικά.
Αν ήταν videogame για να βελτιωθεί αυτό το πράγμα θα χρειαζονταν καμιά 20αρια patches και πάλι δεν θα ήταν σίγουρο… :smile:
Ή αν ήταν να το ξαναφτιάξουν, θα χρειαζοταν ολικό remake, όχι remaster.

Με λίγα λόγια, η άποψη μου παρέμεινε ότι είναι ένας πραγματικά πολύ κακός δίσκος.
Σε 10 χρονια πάλι, όταν θα έχουν αποσυρθεί πιθανόν και θα κοιτάζω την δισκογραφία τους για τις αναμνησεις.

4 Likes

Παίζει να έχω να τον ακούσω τον δίσκο από τότε που βγήκε. Ωραία τα λες πάντως σαν γενική αίσθηση. Γενικά πιστεύω ότι τα πιο “Metallica” κομμάτια από ριφολογία και δομή ήταν τα frantic, sweet amber και unnamed feeling.

Αυτός ο δίσκος δείχνει πόσο γτπ ήταν τότε η μπάντα… και να είχε καλό ήχο - οι συνθέσεις είναι μάπα, και να είχε καλές συνθέσεις - ο ήχος είναι μάπα

1 Like

Εμένα πάντως το νέο άλμπουμ με έχει βάλει στην διαδικασία να ακούω Death Magnetic και St. Anger εδώ και 3 μέρες , και περνάω πολύ καλύτερα , σόρρυ νοτ σόρρυ. Καλά Death Magnetic κλάσεις ανώτερο για μένα.

3 Likes

Δεν καταλαβαίνω γιατι σε καθε κριτικη δισκου των Metallica πρεπει να γραφεται οτι ειναι τεραστιοι εμπορικα και γεμιζουν σταδια και πουλανε παραπανω απο ολους. Εμενα ως ακροατη γιατι με αφορα;

1 Like

Το St. Anger είναι ο ορισμός του αποπροσανατολισμένου δίσκου, σε όλα τα επίπεδα, στα κομμάτια κυρίως που είναι ότι να ναι, στον ήχο που είναι απαράδεκτος, στα φωνητικά που σε σημεία είναι όντως αστεία, στους στίχους-που δεν έγραψε ο Het- κτλ. Το σώζει το ντοκιμαντερ που μας βοηθάει να καταλάβουμε την σκατίλα που υπήρχε εκείνο το διάστημα στη μπάντα αλλά και πάλι αυτό δεν το ανεβάζει κάποιο επίπεδο, είναι κακός δίσκος.- Metallica είναι οπότε εκ προοιμίου θα έχει καλές στιγμές, αλλά δεν είναι αρκετές.

1 Like

Ίσως προβάλλεται η ψυχολογία των μαζών και θέλουν να επιτύχουν την καθολική αποδοχή. Πολλοί ακροατές για παράδειγμα που δεν ξέρουν τι έτσι Metallica, με αυτό τον τρόπο λαμβάνουν το στίγμα. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές όπου ακόμα και οι γνώστες, όταν για παράδειγμα δεν συμπαθούμε μια μπάντα, το γεγονός ότι μπορεί αυτή η μπάντα να αρέσει σε μεγάλη μερίδα κόσμου, μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις, μήπως η πλειοψηφία έχει εντοπίσει κάτι που δεν έχουμε εντοπίσει εμείς.

Προσωπικά μιλώντας, πολλές από τις μεγάλες μπάντες, δεν τις άκουσα επειδή ήταν του γούστου μου, τις άκουσα για να καταλάβω προς τι όλος αυτός ο ντόρος γύρω από το όνομα τους οπότε, μάλλον η εμπορική επιτυχία που αναφέρεται συνεχώς, αυτή τη σκοπιμότητα έχει, να εντάξει ακόμα περισσότερους την ήδη μεγάλη ομάδα. Η δύναμη του μάρκετινγκ με λίγα λόγια….

1 Like

Καταλαβαίνω τι λες, μια μπάντα σαν τους μεταλλικα δεν αφορά κανέναν και την ίδια στιγμή μπορεί να αφορά τους πάντες. Εξαρτάται την οπτική, ή αλλιώς the eye of the beholder. Ένα παλιό κείμενο που είχα διαβάσει:

4 Likes

Μια πρώτη εκτίμηση για το που βρίσκεται το νέο άλμπουμ στην δισκογραφία των τιτάνων.

Seek 8
Ride 10
Master 10
Justice 10
Black 9
Load 8
Reload 8
Anger 3
Magnetic 6
Hardwired 8
Seasons 7

4 Likes

Hide n Seek?

KEA 10
RTL 10
MOP 10
AJFA 11
BA 3
LOAD 9
RELOAD 9
SA 1
DM 0
HWTSD 8
72S 7

4 Likes

:blush:
μλκ μπέρδεψα το kill em all με το seek and destroy

1 Like

3 θα έπαιρνε το black album αν είχε μόνο το σόλο του unforgiven και την εισαγωγή του wherever i may roam και όλο το υπόλοιπο ήταν κλανιές του Λαρς

8 Likes

Βάζετε ίδιο βαθμό σε Load και Reload? Το δεύτερο είναι τα απομεινάρια του πρώτου συν κάτι άλλα τραγούδια. Load κλάσεις ανώτερο συνολικά

Οπότε συμφωνείς πως ο,τι βγάλανε στα 80s οι Megadeth είναι κλάσεις χειρότερα από των Metallica :smiling_imp:

Τα 5 πρώτα 10… ασάλιωτα
Load 9
Reload 7
St. Anger 3
DM 7
HTSD 7,5
72S 7,5

7 Likes

fixxxed

1 Like

Γιατι τόση βία ρε συ; :open_mouth:

Τα πρώτα πέντε 11. Το Load 10. Reload 9. St. Anger 3, τα 3 τελευταία 8.

4 Likes

Μου αρεσει που ολοι βαζετε 3
Ντρεπεστε να βαλετε 0 ή βρισκετε καποιεσ καλεσ ιδεεσ που αξιζουν ακριβωσ 3 (και οχι 4 ή 2)

1 Like