Euro 2012

Για τα δεδομενα αυτης της διοργανωση παντα μιλαμε.

Και, καλως ή κακως, οι Ιταλοι στον ημιτελικο καθαρισαν σαν αυγο ενα απο τα δυο φαβορι.

Αν επρεπε να το παρει στους τυφλους, ο μονοφθαλμος, αφου το φετινο τουρνουα δεν ειχε πραγματικα μεγαλη ομαδα, τοτε μονοφθαλμοι ηταν οι Ιταλοι.

Απλα, η Ισπανια ηταν πολυ καλυτερη στον τελικο, ο,τι και να λεμε.

Βασικα μετα απο τοσες επιτυχιες η Ισπανια ξερει πως να διαχειριζεται τα μεγαλα ματς.Στα νοκ αουτ απλα επαιρνε αυτο που ηθελε χωρις να θελει να εντυπωσιασει και στον τελικο η Ιταλια δεν μπηκε ποτε.

Μα μου λες ότι οι Ιταλοί ήταν μονόφθαλμοι επειδή σε ένα ματς καθάρισαν το “φαβορί” (που απορώ γιατί ήταν πρώτο φαβορί η Γερμανία αλλά τέλος πάντων) τη στιγμή που σε ένα άλλο ματς έφαγαν για πλάκα τέσσερα?

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε αυτό το τουρνουά καμιά ομάδα δεν έκανε πάνω από ένα πραγματικά καλό παιχνίδι. Ε, οι Ισπανοί που είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα συνολικά τα τελευταία χρόνια το έκαναν στο τελικό.

Ευτυχώς που δεν έπαιξα στοίχημα ούτε φέτος (Χ2 ήθελα να βάλω τον τελικό… γλύτωσα τουλάχιστον τα ευρά μου :roll: )
Από σήμερα πάμε γερά με προ-ολυμπιακό μπάσκετ (offtopic as always :stuck_out_tongue: )

Ήταν καλύτερη η Ισπανία χτες , εμφανώς ανώτερη…Η Ιταλία δεν απέδωσε χτες και της πήγαν και όλα άσχημα…Νομίζω πως αν έμεναν με 11 δε θα έχαναν 4-0 , ίσως έβαζαν ένα γκολ και να έληγε ο τελικός 3-1 ή 3-0 , δε νομίζω να “γύριζαν” το παιχνίδι , ούτε να ισοφάριζαν…
Η Ισπανία δε σεβάστηκε το αριθμητικό μειονέκτημα και έβαλε 2 γκολ ακόμα , θα μπορούσαν και να μην το κάνουν αυτό βέβαια…Από την άλλη όμως υπάρχει και άποψη ότι όταν βρεις τον αντίπαλο στα “κάτω” του τον κερδίζεις με όσα περισσότερα γκολ μπορείς…
Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως και ας μην ξεχνάνε οι Ισπανοί που βρισκόταν μέχρι το 2006…:wink:

Θα κανω τουλαχιστον 4 μηνες να κσαναδω μπαλα για αποτοκσινωση μετα απο τον εμετο που ηταν το γιουρο.

Εικονίτσα με δίσκο ταβέρνας στο αριστερό του χέρι κάποιος…

Τώρα για την Ισπανία και το Euro τι να πούμε, προφανή είναι όλα. Με ρόστερ που σου δίνει την πολυτέλεια να αφήνεις στον πάγκο Γιορέντε, Τόρες και Μάτα (άντε και το τσουτσέκι τον Πέδρο) ενώ λείπει και ο Βίγια, το περίεργο θα ήταν να μην το παίρνανε. Θα μου πείτε ότι μιλάμε για ποδόσφαιρο τώρα βέβαια αλλά αυτή η ομάδα είναι κάτι εφάμιλλο της Dream Team του '92 στο μπάσκετ σε ό,τι αφορά τη συσσώρευση ποιότητας. Η διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες γίνεται ακόμα πιο εμφανής όταν η διοργάνωση είναι τόσο μέτρια και όλοι είναι στα κάτω τους. Εκεί υπερισχύει η ποσότητα ταλέντου…

Δηλαδή οκ μπορεί να μη σας αρέσει αυτό που παίζει η Ισπανία, μπορεί να βαριέστε ή δεν ξέρω 'γω τι αλλά βγάλτε κι ένα καπέλο τουλάχιστον γιατί τεχνικά αυτό το πράγμα που παίζουν τα άτομα είναι από άλλο πλανήτη*. Στην τελική οφείλετε να αναγνωρίσετε ότι έχουν ταυτότητα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή. Και βέβαια οφείλετε να προσκυνήσετε αυτούς τους δύο ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ παίκτες (ναι οκ είναι τεράστιοι οι άλλοι δύο για τους οποίους μιλάνε (-με) όλοι αλλά αυτοί εν τέλει πιο πολύ απλά τα παστελώνουν). Ειδικά για τον Τσάβι δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός γιατί είναι ο παίκτης που λατρεύω να βλέπω καθαρά λόγω γούστου. Αλλά και για τον Ινιέστα, τι να πεις; Δυσκολεύομαι να θυμηθώ μεγάλο ματς στο οποίο να είναι “πουθενάς”. Αν δεν αναγνωρίζετε όλα αυτά τα πράγματα, οκ, απλά φοράτε παρωπίδες ή βλέπετε λάθος άθλημα…

Άμα πάρουν και το επόμενο Μουντιάλ δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο…

Πάντως ο τελικός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν άθλιος αφού από το '62 δεν υπήρχε ματς. Όταν συμβαίνει αυτό το πράγμα σε τελικό είναι δεκαπλά ξενερωτικό, έως και δυσφημιστικό για το προϊόν (που είναι ο τελικός). Όχι ότι περίμενε κανείς να το γυρίσει η Ιταλία αλλά σχεδόν το ένα τρίτο του ματς είναι σα να μην παίχτηκε ποτέ.

*τα είπε καλά σε γενικές γραμμές ο pumpkin: εκτός απ’ τα προφανή, που είναι η ακρίβεια στις πάσες και η υψηλή ταχύτητα σκέψης, θέλει γερά πνευμόνια και, ας το πω έτσι, πειθαρχία ως προς τη συνεχή κίνηση (που δεδομένα απαιτεί εξαιρετική φυσική κατάσταση). Ειδικά παίζοντας χωρίς σέντερ φορ, πρέπει να έχεις παίκτες που να κινούνται συνεχώς και να έχουν την απαραίτητη τακτική οξυδέρκεια και για να καλύψουν και για να δημιουργήσουν χώρους εκεί που πρέπει. Όλα αυτά βέβαια σε πολλούς φαίνονται μπούρδες για λαϊκή κατανάλωση ενώ για παίκτες σαν τον Τσάβι ή τον Ινιέστα είναι δεύτερη φύση…

ΥΓ. Πάντως εξακολουθώ να υποστηρίζω Ολλανδία. :p:lol: Να τους δω να παίρνουν Μουντιάλ πριν πεθάνω μόνο…

http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/man-of-the-match-award/team-of-the-tournament/index.html

… Με Καραγκουνη αρχηγο φυσικα ! 8) :smiley:

Πειραζει που εβαλα Πιρλο ; :stuck_out_tongue:

εγω θεωρω την ισπανια την πληρεστερη ομαδα απο πλευρα ποιοτητας ονοματων.ολοι τους ειναι παιχταραδες,τεχνιτες και ολα αυτα που ανεφερες.αλλα νομιζω οτι εχουμε ξεχασει τι ειναι το ποδοσφαιρο.η μαλλον τι θα επρεπε να ειναι.θεαμα.και αυτη η ισπανια ειναι σαν ενα προγκ μεταλ συγκροτημα με υπερταλαντουχους μουσικους,που παιζουν 40 νοτες το δευτερολεπτο αλλα ουσια μηδεν(μπακαλιστικο παραδειγμα αλλα οκ πιστευω γινεται κατανοητο αυτο που θελω να πω).τι να το κανω που εχει μεσα τη μιση ρεαλ και τη μιση μπαρτσα,οταν δεν προσφερει το θεαμα των προηγουμενων.αυτα απο εμενα:)

τι ουσια 0 ρε φιλε θα μας τρελανεις? οι τυποι εχουν κατακτησει ο,τι υπαρχει.

και αν θες θεαμα γυρνα το στο χοκευ επι παγου η σε κανα αλλο αθλημα, αν περιμενεις θεαμα απο ποδοσφαιρο, ζητω που καηκες. αντε κανα ολλανδικο, γερμανικο πρωταθλημα

Το ΤΕΛΕΙΟ σχολιο, συμφωνω απολυτα… Κι εγω χθες ολο αυτο ενιωθα, συχνα οπως και οταν βλεπω την Μπαρτσελονα, ‘‘μπραβο παιδια, σας σεβομαι απολυτα, ειστε τελειοι, αλλα βαριεμαι οχι αλλο!!!’’ Σαν τους Dream Theater σε σχεση με τους Queensryche ενα πραγμα… :slight_smile:

Γι’αυτο καταγουσταρα ματσακια οπως εκεινο το Μαντσεστερ Γ- Μπιλμπαο ή τους ημιτελικους του Τσου Λου, αυτα ηταν ματσακια…

H ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ KING CRIMSON ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ DREAM THEATER

Kι η Αγγλια ειναι οι Priest, oι Μοtorhead και οι Maiden μαζι. Σας εχουμε κουφαλες :stuck_out_tongue:

Pes thn spastikh,pes thn iperoptikh,pes thn o,ti thes re midnight.Alla les mh ousiastikh thn omada pou pernage kathetes(aka pio amesos tropos diatrhshs th adipalhs aminas sto podosfero)gia thn plaka ths se ITALIKH AMINA opote ithele.Th plaka ths ekane,sa voutiro thn ekove.Mia omada dhladh pou ksemarkarizetai kai anoigei xwrous me ton pio aplo tropo(pasa kai paixnidi me th mia)kai pou exei to taledo na epitithetai pali me ton pio ameso tropo.To theama gia sena dhladh arxizei kai teleiwnei sta psalidakia kai takounakia?Den iparxei tipota pio kavlwtiko sth bala apo mia wraia kinhsh xwris th bala apo ton striker kai mia eksisou wraia katheth ap ton meso gia mena.Kai spanizei to na ginetai afto to prama me tetoia efkolia.Panw apo th texnikh h th taxitita(pou outws h allws ta xei kai afta h ispania)pistevw oti tha prepei na ektimatai h podosfairikh adilhpsh.Anyway,to kovw edw giati kodevw na ginw grafikos kai de thelw.Apla proswpika kapoia pragmata pou vlepw apo thn Ispania otan apofasizei na paiksei bala,mou exoun leipsei apo to shmerino podosfero.Kai gia na to pw pio apla,de boreis,de ginetai na boreis na valeis 4 sto psiloreladi sthn Italia xwris na kaneis paixnidi ousias.

Ναι, τώρα δε χρειάζεται ανάλυση, αλλά τι νιώθεις όταν βλέπει το παιχνίδι, ε και εμένα θα με έπερνε ο ύπνος αν δεν την έκανα.Σε άλλους αρέσει εμένα με νυστάζει.Α να πω όμως ότι κάνει καλό γι’ αυτούς που έχουν αυπνία.Δηλαδή σου δίνει ο γιατρός 2-3 DVD με Ισπανία (και ειδικά Ισπανία-Πορτογαλία.Άλλος μαγικός αγώνας ύπνου εκεί) και κοιμάσαι σα πουλάκι.Σαν τσαλαπετεινός θα έλεγα.

Η φωνη της λογικης.
Τι να κανουμε, ετσι ειναι τα πραγματα.

οι μισοι απο δω μεσα θελετε να αλλαξατε το ποδοσφαιρο ρε.Ο αλλος λεει οτι η ισπανια ειχε μηδενικη ουσια στο παιχνιδι της και αλλοι αλλα παρομοια.#-o
Ρε καθιστε καλα.Σε δυο χρονια θα το σηκωσει μεσα στη βραζιλια και θα παραμιλαμε!

Σφαλιαρες Μπουφον σε Μπαλοτελι :lol::lol::lol: http://www.tsekouratoi.gr/2012/07/blog-post_7176.html