ναι ζηλευω που δεν μπορει ο μακος να βγαλει τον μπελεκ τετ α τετ.
Συμφωνώ πάρα πολύ με το quot-αρισμένο, έτσι είναι. Το στυλ παιχνιδιού μιας ομάδας δεν για τους παίκτες πάνω από τη νίκη, την καταξίωση και την επιβολή επί του αντιπάλου. Δεν παίζουν αγώνες επίδειξης για να τους χαιρόμαστε. Παίζουν με ένα τρόπο που έχουν προπονηθεί και έχουν μάθει, με στόχο να πάρουν τρόπαια και να διακριθούν.
Όσο για ποδόσφαιρο Μπαρτσελόνα-Ισπανίας επειδή το κουράζουμε πολύ, απλό είναι. Η απόλυτη κατοχή μπάλας γίνεται σε ΚΑΘΕ ματς τους. Όταν δε συνοδεύεται από γρηγοράδα και δεισδυτικότητα (κοινώς κακή μέρα της ομάδας, δυνατή αντίπαλη άμυνα) aka ανούσια κατοχή μπάλας, γίνεται από τα πιο σπαστικά θεάματα που μπορείς να δεις. Όταν γίνεται το αντίθετο είναι το πιο απίστευτο πράγμα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Γι’αυτό και οι ακραίες αντιδράσεις από επικριτές και θαυμαστές.
Αυτό βέβαια που το παρουσιάζεις ως αντικειμενική αλήθεια, είναι ένα διαχρονικό debate (με τα άκρα να είναι “παίζουμε μόνο για το αποτέλεσμα” vs “παίζουμε μόνο για το παιχνίδι”). Αν και από το χρονικό σημείο που τα φράγκα (τηλεοπτικά, χορηγίες, διαφημίσεις) μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι, τα πράγματα (δυστυχώς για μένα) κλίνουν προς την πλευρά του αποτελέσματος.
Το “παίζω για το αποτέλεσμα” είναι κάπως αυστηρό έτσι όπως το θέτεις για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, δεν είχα αυτό ακριβώς στο μυαλό μου. Δε νομίζω πως ένας παίκτης (και μια ομάδα συνολικά) δεν θέλει να παίζει με ένα τρόπο που θα ευχαριστεί και την κερκίδα και τον θεατή παράλληλα. Αλλά το τι στυλ παιχνιδιού θα παίξεις τελικά είναι μια συνισταμένη αρκετών παραγόντων (τι παίκτες έχεις μαζέψει για κάθε θέση, φιλοσοφία ομάδας κτλ.).
Από την άλλη το “παίζω μόνο για το παιχνίδι” μόνο στα ερασιτεχνικά μπορώ να το φανταστώ και στα 5Χ5 που παίζουμε:p. Οπότε εντάξει σαφώς έχεις ένα δίκιο για τον ρόλο των τηλεοπτικών, χορηγιών και διαφημίσεων αλλά αλλού φαίνεται αυτό πολύ αλλού όχι. Δε νομίζω πως η Chelsea κατέκτησε φετος το Τσ.Λ γιατί είχε τις χορηγίες και τα τηλεοπτικά στο μυαλό της αλλά γιατί έπαιξε αυτό που μπορούσε βάσει παικτών. Πιο πολύ νομίζω ότι τα χρήματα ως παράγοντας μπαίνουν σαν μοχλός πίεσης από αυτούς που χειρίζονται τα οικονομικά των ομάδων…το αν θα παρεισφρήσει αυτή η πίεση στο γήπεδο είναι ένα άλλο θέμα.
χτες στην ερα σπορ ακουσα οτι το επομενο γιουρο θα εχει 24 ομαδες… χαχαχαχαχα, καρναβαλι… ποιοι σου λειψανε ρε γελοιε πλατινι?
Η μιση ευρωπη δηλαδη ?
Ηταν που θα ελαττωνε τον αριθμο των αγωνων μεσα στην χρονια…
Παντως,βλεποντας σε ολο το Γιουρο τον Ροναλντο πριν απο καθε φαουλ να μετραααααει βηηηηηηηηματα,να φτιαααααααχνει μαλλια,να ααααανοιιιιιιιιγει ποδια,να παααααααρινει αναααααασες :sleep: και στο τελος η μπαλα παντα στο τειχος η στα αρχιδια του Θεου,συνειδητοποιησα ποσο πολυ μου λειπει ο Ζουνινινο…
Μην συγκρινουμε ομως ανομοια πραγματα.
Ο ενας ηταν σπεσιαλιστας στο ειδος και ο αλλος προσπαθει να γινει.
A μωρη παιχτουρα ! http://www.youtube.com/watch?v=CuKIWfg_j1U
Οπα λαθος ποστ