Euro2008

H ήττα είναι η απόδειξη για το ότι πλέον οι αντίπαλοι είναι πέρα για πέρα ψυλιασμένοι για την αμυντική τακτική της εθνικής και δεν υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού, σε αντίθεση με το 2004. Τώρα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε νίκη με Ρωσία για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης (πιστεύω ότι μπορούμε να τους πάρουμε, αφού οι καλύτεροι τους παίκτες είναι είτε τραυματίες είτε τιμωρημένοι και σήμερα δεν φάνηκαν και σε πολύ καλή κατάσταση), αλλά είναι καιρός να παίξουμε επιθετικά. Ας παίξει όμορφο ποδόσφαιρο η εθνική και ας μην κερδίσει, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσει αξιοπρεπώς και όχι σαν τα σημερινά χάλια…

Η Σουηδία μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη παράδοση σαν εθνική, αλλά η τωρινή της ομάδα δεν νομίζω σε καμμία περίπτωση ότι είναι καλύτερη από εμάς. Από την 11αδα που κατέβηκε σήμερα οι μόνοι παίκτες που μπορείς να πείς ότι ξέρουν μπάλα είναι οι Ίσακσον (και αυτός είναι τερματοφύλακας), Λιούνγκμπεργκ, Βίλελμσον, Λάρσον και Ιμπραϊμοβιτς. Οι άλλοι είναι είτε εργαλία-τρεχαντήρια (π.χ. Μέλμπεργκ) είτε ξυλοκόποι (Νίλσον, Χάνσον). Η ευθύνη για την ήττα είναι αποκλειστικά δική μας…

λάθος. Πως στο β θα τρώγαμε 5 είπε.

Το ότι είπε τέτοιο πράγμα, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για μένα. Μάλλον σημαίνει πως οι διεθνείς έχουν μηδέν δυνάμεις. Το μόνο που καταφέραμε με το τσούκου τσούκου του α’ ημιχρόνου ήταν να μη τρέξουν οι παίκτες πολλά χιλιόμετρα. Προφανώς γιατί δε θα άντεχαν αλλιώς…

Το ότι ο Άντζας έπαθε κράμπα στο 1ο ματς της Εθνικής στο 70, με πείθει ακόμα παραπάνω πως από φυσική κατάσταση έχουμε σοβαρό πρόβλημα…

Θα συμφωνησω με τον Καρβου.Μου φανηκαν πολυ κουρασμενοι οι παιχτες μας.Γενικα ειχαμε κακη αποδοση,αλλα στο τελος δεν ειχαν καν το κουραγιο να πιεσουν…

ενταξει δεν ηρθε και η καταστροφη…εχθες η πρωταθλητρια κοσμου εφαγε 3…το 2002 η γαλλια αποκλειστικε απο τον ομιλο του μουντιαλ ωντας παγκ.πρωταθλητρια…

το 2004 πηραμε το euro επειδη συνδιαστηκαν 4 παραγοντες…πραγμα απιστευτα σπανιο…

1)ειχαμε παικτες στην πλειοψηφεια ξεκουραστους απο τα πρωταθληματα τους οι οποιοι επιασαν super αποδοση…για αυτο και δεν φανηκε η μεγαλη διαφορα με ομαδες που ειχαν ποιο ταλαντουχους παικτες
2)σουπερ κοοουτσαρισμα απο τον ρεχαγκελ απο αποψη τακτικης…
3)απιστευτη κωλοφαρδια…
4)σχεδον ολες οι ομαδες μας υποτιμησαν και επισης δεν μας ηξεραν…

σ αυτο το euro ο 1 παραγοντας δεν προκειται να εφαρμοστει…αρκετοι παικτες μας εχουν γεματα πρωταθληματα και ειναι αρκετα δυσκολο να πιασουν μεγαλη αποδοση…
ο 4 εννοειτε πλεον πως δεν ισχυει…
ο 3 θα φανει στα επομενα παιχνιδια…αραγε αν εμπαινε η φαση του καραγκουνη τι θα γινοτανε???
οσων αφορα το ρεχαγκελ δεν θεωρω πως εστισε την ομαδα λαθος…ισως θα μπορουσε λιγο επιθετικα,αλλα αυτα ειναι να χαμε να λεγαμε…

επισης φετος δεν υπαρχει η ηγετικη φυσιογνωμια του ζαγορακη,ο βρυζας που μπορουσε να απασχολει αμυντικους και να κραταει μπαλα,και το μαγικο ποδι του τσιαρτα…

σε γενικες γραμμες πιστευω πως θα αποκλειστουμε αλλα τουλαχιστον να κανουμε 2 καλα ματσακια στα επομενα παιχνιδια…

Τα θελαν και τα’παθαν!Δεκα ώρες κάνανε πασούλες στην αμυνα (και πήρα ανάποδες), ούτε που μπορούσαν να εκδηλώσουν καμμια σοβαρη επιθεση (και μου σπασανε τα νευρα)Γενικά ήταν εκνευριστικοι.Ξεχασα να πω πως με εκνευρισαν κιολας. Ειμαι περιεργη να δω τι θα κάνουν στα επομενα ματς…Δεν θεωρω την Εθνική υπερομαδα φυσικα, αλλά εχουμε δει οτι τουλαχιστον μπορει να παιξει καλυτερα απ’οτι σημερα.

στον αγώνα με την Ισπανια παντως, θα είμαι με τους furias rojas…ξέρω…“προδότρααα”:stuck_out_tongue:

Καλά αυτό που λέτε ότι είναι κουρασμένοι, για μένα είναι αστείο. Που κουράστηκαν δηλαδή, στο ελληνικό πρωτάθλημα των 5 παιχνιδιών; :lol: Ούτε καν.

Το παιχνίδι χάθηκε σήμερα στην τακτική, απλά τα πράγματα. Οι Σουηδοί μια φορά αν τους πίεζες έκαναν δύο λάθη, κι εμείς παίζαμε με 5 αμυντικούς. Οκ, ίσως το καταλαβαίνω για το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο έπρεπε από την αρχή να βγάλει το Δέλλα και να βάλει τον Σάλπι που θα τους έκανε γιο-γιο. Όπως βέβαια έπρεπε να βγει και ο - θα μπορούσα να γίνω το καλύτερο δεξί μπακ στην Ευρώπη αλλά πλέον είμαι τουρίστας - Γιούρκας, που ήταν ανεκδιήγητος.

Το αστείο είναι ότι με τους Ρώσους θα χρειαστεί όντως να παίξουμε κάπως έτσι! Αν και για μένα χρειάζονται τρεις-τέσσερις αλλαγές: Σπυρόπουλος αντί Γιούρκα και Τόρο δεξιά, και στην επίθεση Λύμπε που μπορεί και να κατεβάσει και να μοιράσει μπάλα, και να κάνει και καμιά κεφαλιά, και Σάλπι που είναι γρήγορος, τη στιγμή που οι Ρώσοι έχουν πολύ αργό κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

ε ενταξει δεν παιζουν ολοι στην ελλαδα…βαλε οτι ειναι και 4 χρονια μεγαλυτεροι…

το θεμα δεν ειναι γιατι δεν τους πιεσες…το θεμα ειναι οτι δεν μπορουσαν αν τους πιεσουν…τους ελειπε η φρεσκαδα και η σπιρταδα,ειδικα στο κεντρο…

μα το έβλεπες ρε συ και στις αντιδράσεις τους… Μέχρι να αλλάξουν πορεία και να προλάβουν τη μπάλα στις κακιές πάσες, έχαναν τόση ώρα που χανόταν και η μπάλα στο τέλος.

Διαβαζω τα παραπανω ποστ και ολα εχουν καποια βαση και λογικη.

Ομως δεν μπορω να καταλαβω απο ποτε η Ελλαδα εγινε Βραζιλια. Ειναι μια ομαδα που της εκατσε το 2004 και αυτο. Δεν ειχε ουτε σταθερη ανοδικη πορεια για να δικαιολογησει τον τιτλο, ουτε τιποτα.

Υπαρχουν ελαχιστες προσθηκες απο το 2004 και αυτο ειναι καταντια και αλλη μια αποδειξη του ποσο “τυχαια” ειναι αυτη η ομαδα.

Για την κούραση σήμερα δεν φταίνε για μένα τα γεμάτα πρωταθλήματα των διεθνών. Η τακτική φταίει και πάλι. Το στήσιμο της ομάδας τυπικά ήταν 4-3-3, μόνο που τελικά ηταν 7-2-1 αφού ο Όττο είχε δώσει εντολές και στα 3 αμυντικά χαφ να μην ανεβαίνουν. Αποτέλεσμα ένα τεράστιο κενό στο κέντρο το οποίο για να καλυφθει έπρεπε κάποιοι (Καραγκούνης, Χαριστέας, Κατσουράνης) να τρέξουν πολύ παραπάνω.

Από τους παίκτες σήμερα δεν έχω κάποιο τρομερό παράπονο. Γι αυτό που κλήθηκαν να κάνουν μια χαρά τα πήγαν και πάθος είχαν και στις μονομαχίες έμπαιναν και πολλές μάλιστα τις κέρδισαν. Άλλωστε η Σουηδία δεν απείλησε ιδιαίτερα και μέχρι το γκολ είχε μια φάση με την κεφαλιά του Ιμπραήμοβιτς. Όταν όμως παίζεις 90’ άμυνα είναι σχεδόν βέβαιο ότι και η ευκαιρία στον Ζλάταν θα παρουσιαστεί και μια αδράνεια θα υπάρξει. Το θέμα είναι να κρατάς και λίγο μπάλα ώστε να αποφορτίζεις την άμυνά σου από την πίεση.

Διαφωνώ ότι σήμερα παίξαμε “τσούκου-τσούκου μπολ”. Το τσούκου-τσούκου παίζεται με πάσες στο κέντρο μεταξύ των χαφ με συνεχές πρέσινγκ επίσης στα χαφ των αντιπάλων. Όχι με πάσες στα στόπερ και άμυνα στο 1/4 του γηπέδου. Η ομάδα είχε εντελώς ασύνδετες γραμμές και έπαιζε μόνο με γιόμες. Επίσης δεν κατάλαβα γιατί κάναμε ΜΟΝΟ 2 αλλαγές. Το παιχνίδι φώναζε ότι θέλει μέσα Γιαννακόπουλο.

Για μένα δεν χάθηκε κάτι.
Άλλα αν κατέβουμε έτσι και με τη Ρωσία τότε φοβάμαι για μεγάλο σκορ.

Τέλος είναι φανερό ότι από την ομάδα λείπει πολύ η ποδοσφαιρική φινέτσα. Ο μόνος που μπορεί να δώσει κάτι τέτοιο για μένα είναι ο Λύμπε. Νομίζω ότι πρέπει να αξιοποιηθεί στα επόμενα παιχνίδια.

Συμφωνω οτι ο Σεϊταριδης πρεπει να δει παγκο επιτελους, 2 χρονια εχει να παιξει μπαλα της προκοπης. Σπυροπουλος αριστερα, Τοροσιδης δεξια, κεντρικα μπακ Κυργιακος+Αντζας/Δελλας, Κατσουρανης-Μπασινας οπωσδηπωτε, Αμανατιδης, Λυμπε και Σαλπι. Ε και αφηνω και αλλον εναν να τον διαλεξει ο Ρεχαγκελ. :lol:

Με τιμάει που ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς προσφέρει ο Μπασινάς στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού?

Στο ποιο???

Γενική ερώτηση είναι, δεν αφορά ούτε τον σημερινό αγώνα ούτε την εθνική αποκλειστικά…

Πολύ καλή περιγραφή της Εθνικής Σουδίας…Αυτό ακριβώς.
Αλλά κάποιος θεώρησε ότι είναι φόβητρο και έπαιξε φουλ άμυνα…

παλιός οπαδός τους ήμουν , αλλά πλέον μου ναι αδιάφοροι…

Συμφωνώ σε όλα και ειδικά στο τελευταίο.
Δεν χάθηκε κάτι ναι , αλλά μου φαίνεται ότι είναι πιο δύσκολο να νικήσουμε την Ρωσία παρά την Ισπανία έτσι που παίξαμε (οκ υπερβάλλω αλλά έτσι δεν πάμε πουθενά…)

Ο Βάκιλλος έδωσε άψογη απάντηση…
έντιντ

Για μένα ο Μπασινάς είναι ένας αξιόλογος παίκτης αλλά χάνεται στο σύστημα του Όττο.
Στον ΠΑΟ συνέφερε πολύ στην επίθεση.

Όχι…
4 χρόνια έχει να παίξει μπάλα, από το 2004.
Πήρε 2 μεταγραφές που του έδωσαν λεφτά και έμεινε εκεί…Στην Ατλέτκο ήταν άθλιος όλη την χρονιά.Καμία σχέση με τον παλιό Γιούρκα. Λείπουν οι επελάσεις του. Όπως λείπει πολύ ο Τσιάρτας.

Δυστυχώς τα 4 χρόνια που πέρασαν φαίνονται πάνω στον Μπασινά
Αλλά από την άλλη ποιός να παίξει στη θέση του?

Ο Στολτιδης.

“Και’συυυ ΟΤΤΟ ουουουουουουο…”

Καλά τον Μπασινά προσωπικά τον θεωρούσα πάντα έναν μέτριο προς καλό χαφ και τίποτα παραπάνω. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία του ποιοι παίκτες θα μπορούσαν να κληθούν έναντι ποιων.

Edit:

Πόσο οπαδοί μπορεί να ναι ορισμένοι δημοσιογράφοι? Απ’ όλα όσα είδαμε στον σημερινό αγώνα, ο βάζελος Γκαραγκάνης επέλεξε να σχολιάσει την απόδοση του Τοροσίδη που σήμερα σίγουρα δεν ήταν από τους χειρότερους.

Οι επιλογές του ελέγχονται σε κάποιες θέσεις της ενδεκάδας, αφού δεν γίνεται να δίνεται ψήφος εμπιστοσύνης στον Τοροσίδη που θέλει να αρέσει, όπως αποδείχθηκε, στους μάνατζερ μεγάλων ομάδων και έπαιξε περισσότερο για την πάρτη του. Δεν γίνεται να μη χρησιμοποιείται ο καλύτερος παίκτης της προετοιμασίας, σύμφωνα με τους Έλληνες απεσταλμένους, Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Κι εδώ δεν ισχύει το αφελές και εύκολο προς διαπίστωση πως αυτός που δεν παίζει, στην αποτυχία, είναι ο καλύτερος παίκτης!

Επειδή δηλαδή στο 86’ επέλεξε να σουτάρει αντί να πασάρει? Γιατί σε όλο το υπόλοιπο ματς πουθενά δεν είδα να παίζει για την πάρτη του…

Aς ελπισουμε οτι η ομαδα ειχε μια κακη ημερα και οτι θα επανελθει δριμυτερη για τον “τελικο” με την Ρωσια…Εγω παραμενω αισιοδοξος γιατι στα προκριματικα ειχε κανει κατι γαματα ματσακια η Εθνικη και που ξερεις μπορει να της βγει της ομαδας στα τωρινα παιχνιδια.
Αυτο για την κουραση των παιχτων δεν το υποστηριζω και τοσο γιατι τι να πουν και αλλοι που παιζουν σε σοβαροτερα πρωταθληματα…Ηταν καθαρα θεμα τακτικης και σε συνδιασμο με την κακη μερα των παιχτων μας ειχαμε αυτη την εικονα στον αγωνιστικο χωρο… :-k

Νίκη με Ρωσία και μια ισοπαλία με την αδιάφορη Ισπανία( αφού θα νικήσει και την Σουηδία και θα φτάσει τους 6 βαθμούς) στο τέλος και περάσαμε. Δεν είναι ανέφικτο. Έτσι όπως παίξανε βέβαια δεν έχουμε καμία τύχη αλλά δύσκολα θα ξαναδούμε την Εθνική να χάνει τόσες προσωπικές μονομαχίες και να παίζει τόσο πίσω. Μου φάνηκε πως η ομάδα ήταν 'ζαλισμένη" . Ανέτοιμη ψυχολογικά, αγχωμένη ξέρω γω κάτι τέτοιο. Μετά το 2ο γκολ ξύπνησαν. Το 2ο γκολ ενδεικτικό της θολούρας που γράφω. Πάμε για άλλα. Πότε παίζουμε με ρωσία ?