Αμαρτια να λεγονται τετοια πραγματα,τοσες φορες μας εχει ξελασπωσει επιθετικα.
Ο Άντιτς είναι μακράν ο καλύτερος αμυντικός στα πικενρόλ του αντιπάλου.
Αυτό όμως που με προβλημάτισε εντελώς, σε σημείο να πιστεύω ότι αναφέρεσαι σε κάποιον άλλο παίκτη (άγνωστο σε ποιον) είναι ότι λες πως παίζει επί δύο σεζόν πεντάρι. =/
Δεν αναφερόμουν στο Αντιτς για 5αρι αλλά στον Χαινς
Ωπ, σόρι, δεν το το δα καν :!:
Τυφλός φάση.
Ο Χάινς δε μπορεί 4άρι στο σύγχρονο μπάσκετ. Καλά είναι στο 5, αλλά συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει και πεντάρι που να έχει και ύψο και όγκο και παιχνίδι με πλάτη ώστε να διευρύνει το παιχνίδι της ομάδας. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ούτε έναν που να παίζει με πλάτη, άρα αυτομάτως ο αντίπαλος δε χρειάζεται σε κανένα σημείο να στέλνει 2ο αμυντικό στη ρακέτα με αποτέλεσμα να ασκεί πολύ πιο εύκολα την πιεση στο Σπανούλη.
Γενικά έχουμε σημαντικό πρόβλημα στο σετ παιχνίδι.
Ο Χαινς πιστεύω πως έχει λίγο θέμα αυτοπεποίθησης στο σουτ από μέση απόσταση. Τον έχω δει αρκετές φορές να κάνει αυτό το σουτάκι από τα 3 μέτρα αλλά τις περισσότερες φορές αρκετά διστακτικά. Και το ντραιβ πιστεύω πως το έχει. Για μένα θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε στο 4 να εξελίσσει λίγο το παιχνίδι του και να παίζει μαζί με βαρύ 5αρι. Θεωρώ πως το’ χει γενικά και θα μπορέσει να προσαρμοστεί στις ανάγκες αυτού του παιχνιδιού αν χρειαστεί.
Το θέμα είναι ότι το τεσσάρι όπως είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ τώρα πρέπει νάχει και υποψία απειλής από το τρίποντο.
Σωστός ο Chrisp.
Τρανταχτό παράδειγμα φέτος πώς αχρήστεψε ο Πιανιτζιάνι τον Μπατίστ βάζοντάς τον μονίμως στο 4.
Ακριβώς.
Γενικά η φετινή Φενέρ θα πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγή σε όλα τα επίπεδα.
Πλάκα πλάκα ο Μπατίστ έβαλε χτες πάλι ένα απίθανο τρίποντο υπό πίεση στη λήξη του χρόνου. Δε μπορώ να θυμηθώ καν πόσες φορές το χει κάνει εναντίον του Ολυμπιακού.
Θυμάμαι ένα που δεν ήταν . http://www.youtube.com/watch?v=AKe14vtt_FI (αουτς)
Σαν υλικό δεν ήταν για δύο νίκες μόνο η Φενέρ, αλλά έχει ψωμιά ακόμη για να γίνει σταθερή δύναμη.
Δίνω τον πόντο στον Άρτζι που φαίνεται πως είχε το σωστό πλάνο, να πιάσει τώρα πικ ο ΠΑΟ. Για εμάς ούτε σχόλιο. Αναλαμπές όλη τη χρονιά, αναλαμπή κλασσικά και χτες.
Επίσης να το πούμε πως η διαιτησία μας έπαιξε πολύ καλά χτες…
Η Φενέρ μάζεψε και χρυσοπλήρωσε παίκτες που δεν κολλούσαν μεταξύ τους με κανέναν τρόπο.
Όταν έχεις στην ίδια πεντάδα ΜακΚάλεμπ, Μπογκντάνοβιτς, Άντερσεν που θέλουν ο καθένας από 2 μπάλες συν τον Μπατίστ που επί μια δεκαετία είχε συνηθίσει να παίζει πικενρόλ με ΔΔ και τώρα δεν ασχολιόταν μαζί κανείς, προκοπή δε βλέπεις.
Συν ότι όλοι αυτοί θεωρούν ιεροσυλία απέναντι στο ταλέντο τους να ασχοληθούν με την άμυνα, με αποτέλεσμα να έχει μακράν τη χειρότερη σε όλο το τοπ-16.
Καταρχήν δεν μπορεί να γίνει σύγκριση Μπατιστ-Χαινς. Ο Μπαιστ έπαιζε στον Παο 10 χρόνια στο σέντερ πάνω σε ένα πολύ συγκεκριμένο παιχνίδι και ξαφνικά στα 35 του τον έβαλαν να αλλάξει το παιχνίδι του, δεν γίνονται αυτά. Ο Χαινς δεν είναι ότι έπαιζε μια ζωή στο σεντερ, δεν έχει πολλά χρόνια στην Ευρώπη βασικά και έχει δείξει στοιχεία στο παιχνίδι του που κατά την γνώμη μου του επιτρέπουν να παίξει κάτι διαφορετικό.
Το τρίποντο δεν είναι τόσο απαραίτητο στο 4 αν όλη η υπόλοιπη ομάδα μπορεί να σουτάρει απ’ έξω και ο Ολυμπιακός τουλάχιστον έχει πολλές λύσεις στο τρίποντο (Ο Παπανικολάου νομίζω μπορεί να θεωρείται σουτερ πλέον). Παιχνίδι στο καλάθι δεν έχει και τόσο ο Ολυμπιακός βασικά.
Δεν ξέρω ο Χαινς μου φαίνεται πως μπορεί να κολλήσει μια χαρά στο 4 και να δώσει ακόμα περισσότερα στο παιχνίδι. Κινείται πολύ καλά χωρίς την μπάλα παίρνει πολύ καλές θέσεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση ενώ μπορεί να φτιάξει και μόνος του φάσεις. Είναι κινητικός παίκτης και αυτό μπορεί να τον βοηθήσει πολύ να φύγει από το 5.
Βρες μου μια ομάδα από το 2005 και μετά που να διακρίθηκε χωρίς τεσσάρια που είχαν τρίποντο.
Τώρα, αν εννοείς σε κάποια σημεία του αγώνα και για συγκεκριμένο διάστημα, να παίζει η ομάδα με Χάινς στο “4” και έναν καλό σέντερ στο “5”, αυτό είναι άλλο θέμα και θα συμφωνήσω.
Αλλά το να έχεις 20 λεπτά μέσα φόργουορντ που δεν έχει τρίποντο είναι βούτυρο στο ψωμί της άμυνας, θα του δώσουν χώρο και θα κάνουν πολύ πιο εύκολα νταμπλ στον ψηλό.
Η φετινή Ρεάλ δεν παίζει έτσι με Reyes και Slaughter? (δεν την έχω παρακολουθήσει πολύ επειδή δεν την είχαμε σε όμιλο). Και η Κίμκι νομίζω , όταν έχει μέσα τον Augustine, αλλά και ο Nielsen(όσο λίγο παίζει) βλέπω δεν βαράει απ’έξω πλέον.
Κατά τ’ άλλα διαφωνώ και εγώ με Heins σταθερά 4άρι. Εκτός του τριπόντου, δεν είναι καν παίχτης που ποστάρει τον αντίπαλο(που θα είναι απαραίτητο, ειδικά χωρίς τρίποντο). Αλλιώς σκοράρει ο Heins.
Σωστός, έτσι παίζουν η Ρεάλ και οι Κίμκι με τα συγκεκριμένα δίδυμα.
Γι αυτό και αγκομαχάνε σε πολλά δύσκολα ματς.
Δε λέω ότι δε γίνεται να παίξεις με 2 καθαρούς ψηλούς, αλλά γενικά είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις στις σύγχρονες άμυνες με παίκτες που να έχουν το ατομικό ταλέντο να δημιουργήσουν φάσεις μόνοι τους.
Κάπου εδώ να πω ότι χρυσό και άγιο το τρίποντο που έχει φτιάξει ο Παπανικολάου, αλλά τώρα πρέπει να δουλέψει και το ντράηβ του. Δε γίνεται τριάρι με τα αθλητικά προσόντα του να μη μπορεί να μπουκάρει με πρόσωπο στο καλάθι.
Θελει λιγο δουλεια στο ενας με εναν(στο σετ παιχνιδι, γιατι οταν τρεχει ειναι γαζελα).Ειναι λιγο μονοδιαστατος οταν παιρνει προσπαθειες, 99% κατω το κεφαλι και βουρ στ’αριστερα.Και σκαλωνω οταν βλεπω επαγγελματιες παιχτες να κανουν αριστερο ντραιβ με δεξι χερι και το αναποδο(στη περιπτωση του Παπ), δουλεψτο υποτυποδως το ρημαδι, δεν ειναι τιποτα.Τεσπα, επειδη ειναι ο Παπ πιστευω θα τα δουλεψει ολα αυτα.
Τον Χαινς θέλω να τον δω στο 4 απλά επειδή πιστεύω πως μπορεί να σκοράρει και με άλλους τρόπους. Έχει δείξει και άλλα στοιχεία που μπορεί να του δοθεί η ευκαιρία να τα αναπτύξει αν αλλάξει θέση. Τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη που η θέση που παίζει τον περιορίζει κάπως.
Τώρα η αλήθεια είναι πως στις περισσότερες μεγάλες ομάδες τα 4αρια σουτάρουν πολύ τρίποντο (ρεαλ δεν έχω δει φέτος). Και σαφώς δύσκολα θα μπορέσει ο Χαινς από την μια στιγμή στην άλλη να γίνει 4αρι όταν 2 χρονιές τώρα παίζει σεντερ αρα για full time στο 4 δύσκολο το κόβω να γίνεται και μη ρεαλιστικό βασικά. Αλλά αν μείνει και του χρόνου (που για μένα θα είναι μέγα λάθος να φύγει) καλό είναι η παραμονή του να συνοδευτεί με την έλευση ενός καλού 5αριου (αν και το πόσο εύκολο είναι να βρεις ένα καλό 5αρι στην ευρώπη πλέον είναι μεγάλο θέμα) αφού λύσεις Σερμαντίνι και Μαυροειδή (αν και καλοί παίκτες και οι 2) δεν έχουν αποδώσει.
Έτσι για να το ξεθάψω και αυτό το thread τώρα που φτάνουμε στα κρίσιμα. Τον Παο φέτος δεν τον έχω δει πολύ. Γενικά φέτος έχω παρακολουθήσει λιγότερα παιχνίδια euroleague από άλλες χρονιές, αλλά αυτά που κάνει ο Παο είναι θαύματα.
Στην αρχή της χρονιάς είδα μια βαβελ με τον Διαμαντίδη να προσπαθεί να τους κάνει ομάδα μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα έχει κάνει τεράστια βήματα στο θέμα χημεία και ειδικά στο θέμα της άμυνας. Ότι και αν γίνει στην συνέχεια ο Πεδουλάκης σαν επιλογή προπονητή έχει δικαιωθεί πανηγυρικά. Ούτε ο Μεσίνα θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά με μια τόσο καινούργια ομάδα. Λασμε το είχα ξαναγράψει είναι ο νέος Μπατιστ, παίκτης που το κλείνεις για την επόμενη δεκαετία στην ομάδα.
Χθες η ομάδα έδειξε πολλές αδυναμίες στην επίθεση πάντως. Και προς τα εκεί πρέπει να κινηθεί του χρόνου. Ένας παίκτης πρωτοβουλίας θα χρειαστεί στην ομάδα έτσι όπως είναι τώρα. Ο Ούκιτς δεν δείχνει πως είναι αυτός.
Tι έκανε η Κάχα… 8O
Τελείωσε με 15/26 τρίποντα…
Συμφωνω μαζι σου μεσες ακρες σ αυτα που γραφεις, απλα μια διορθωση.
Ο Λασμε δεν ειναι και παικτης 10ετιας 30-31 ειναι. Αλλα ανανεωση για 2-3 χρονακια ακομα ειναι υποχρεωτικη θα ελεγα.
ουπς… για πιο μικρό τον είχα τον Λάσμε. Δεν ήξερα πως ήταν 30αρης.