Euroleague 2015-16

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης,Φενέρμπαχτσε,Χίμκι,Ερυθρός Αστέρας,
Μπάγερν Μονάχου,Στρασμπούρ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός,Αναντολού Εφές,Λαμποράλ Κούτσα,
Αρμάνι Μιλάνο,Τσεντεβίτα,Λιμόζ

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα,Παναθηναϊκός,Λοκομοτίβ Κουμπάν,
Ζάλγκιρις Κάουνας,Καρσίγιακα,Ζιελόνα Γκόρα

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας,Μακάμπι Τελ Αβίβ,Ουνικάχα Μάλαγα,
Μπάμπεργκ,Νταρουσάφακα,Σάσαρι

Ζω για το Μπαρτζώκας vs ΠΑΟ :!:

Όλοι μας :!: Θέλω να δω πως θα διαχειριστεί ο Μπαρτζώ τον Λανγκφορντ , τι προσθήκες θα κάνει και αν θα καταφέρει να τους κάνει ομάδα.

Τη Μακάμπι πως τη βλέπετε ;

…ναι εγώ είμαι αυτός που έβαλε την ψήφο του στον Ολυμπιακό…ο όμιλος είναι εύκολος, αλλά μετά λογικά αρχίζουν τα δύσκολα:):!:

Βαζέλια σας έρχεται μπριζωμένος :!:

Η μέρα έφτασε.

Λογικά η γνωστή οκτάδα (ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Μακάμπι, Εφές, Φενέρ) βάζει πλώρη για τα πλεηόφς εκτός κι κάποιος (εμείς πχ) τα κάνει μαντάρα ή/και δούμε κάνα θαύμα από τις ασόβαρες ισπανικές (Μάλαγα, Λαμποράλ), το εξίσου ασόβαρο Μιλάνο ή τους ρώσικους αχταρμάδες (Κίμκι, Κούμπαν).

Επίσης μπείτε παίχτε fantasy challenge, έχει την πλάκα του.

Δεδομενου των ροστερ των υπολοιπων, νομιζω οτι οι ελληνικες εχουν σοβαρες ελπιδες για κουπα φετος, αλλα και οι δυο θελουμε μια δυο καλες μεταγραφικες κινησεις. Η Ρεαλ δεν εχει βαθος στο ροστερ της και ενας δυο τραυματισμοι θα τη γονατισουν στη χρονια, μου φαινεται πως τωρα που σηκωσαν κουπα τους εφυγε η ρετσινια του λουζερα και βαρεθηκαν να σπαταλουν τα ιδια μεγεθη μπατζετ. Μπαρτσα ουτε φετος μου κανει το τρελο φοβητρο, με Φενερ ο Χικμαν παραμενει ερωτηματικο και γενικα μονο η ΤΣΣΚΑ πρεπει να ναι το τρελο μανικι για φετος.

O Ολυμπιακός σίγουρα δεν θα κάνει άλλη μεταγραφή (εκτός αν κάτι πάει πολύ στραβά) και ο ΠΑΟ πιθανότατα κάποια στιγμή θα προσθέσει έκτο ξένο (σέντερ λογικά) για να γεμίζει καμιά τρύπα των 5-10 λεπτών. Οπότε τα ρόστερ τους θα είναι αυτά που είναι τώρα, πράγμα που σημαίνει ότι ο ΠΑΟ κατά 99% θα είναι καλύτερος από πέρσι (το πόσο μένει να το δούμε) και ο Ολυμπιακός θα είναι είναι ενισχυμένος στην άμυνα αλλά ερωτηματικό στην επίθεση.

Βάσει ρόστερ (δηλαδή βάσει μπάτζετ) σχεδόν ποτέ οι ελληνικές ομάδες εδώ και πολλά χρόνια δεν ξεκινάνε ως φαβορί για την κούπα. Μόνο για τον Παναθηναϊκό του 08/09 και ίσως τον Ολυμπιακό του 09/10 θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι ήταν ακλόνητα φαβορί.

Από τους υπόλοιπους τώρα:

[B]Ρεάλ:[/B] Ίδια ομάδα με πέρσι με αλλαγές τον ΝΒΑερ Τέιλορ αντί του Ρίβερς (πάνω κάτω τα ίδια), τον Τρέι Τομπκινς (πολύ καλή σεζόν πέρσι στη Νίζνι) αντί του μέτριου Σλότερ και προώθηση του μικρού Ερνανγκόμεζ αντί του Μπουρούση. Η πορεία της θα οριστεί από την απόδοση της τριάδας Σέρχι-Γιουλ-Ρούντι ως συνήθως.

[B]Μπαρτσελόνα:[/B] Έκανε κάμποσες αλλαγές. Ερωτηματικό η κατάσταση του Ναβάρο, αλλά αναμένεται πολύ καλύτερος ο Σατοράνσκι και προστέθηκε έξτρα εμπειρία με τον Αρόγιο που αντισταθμίζει κάπως τη φυγή του Χουέρτας. Ήρθαν επίσης οι Ρίμπας, Περπέρογλου, Βεζένκοφ, Σάμιουελς, Σ. Λαουάλ αντί των Τζάκσον, Χεζόνια, Νάχμπαρ, Πλάις και Λάμπε. Παρά τις πολλές αλλαγές το σίγουρο είναι ότι θα παίξει πολύ καλό μπάσκετ μέχρι και το τοπ-16 αλλά είναι πάντα επίφοβη λόγω έλλειψης ισχυρού χαρακτήρα στα πλεηόφ ή στα ημιτελικά του Φ4.

[B]ΤΣΣΚΑ:[/B] Θεωρητικά είχε πολύ ηχηρές αποχωρήσεις (Γουίμς, Καούν, Κιριλένκο) χωρίς αντίστοιχες προσθήκες. Όλο το κουπί θα το τραβήξουν Ντε Κολό, Μίλος και Βοροντσέβιτς, με κρυφό χαρτί όπως πάντα τον Φριτζόν.

[B]Μακάμπι:[/B] Πήρε έναν από τους καλύτερους γκαρντ της περσινής διοργάνωσης (Ρότσεστι), πήρε τον Φάρμαρ και έναν σέντερ ίδιο με τον Τάιους που έφυγε για την Εφές. Δεν αναμένεται να αλλάξει και πολλά στο παιχνίδι της και λογικά θα παλέψει να σπάσει κάποια έδρα στα πλέηοφς όπως κάνει σταθερά από το 2011 και μετά.

[B]Φενέρ:[/B] Ερωτηματικό οι πολλές αλλαγές (Ντίξον, Σλούκας, Άντιτς, Ντατόμε, Κάλινιτς, Ούντο). Απώλειες οι Μπιέλιτσα (κυρίως λόγω επιρροής στο παιχνίδι) και Γκάουντλοκ (δευτερευόντως αν και αναμένεται τον καλύψει ο Ντίξον). Θα περίμενα λιγότερα ρίσκα από τον Ομπράντοβιτς που πέρσι έφτασε σχετικά άνετα μέχρι τα ημιτελικά.

[B]Εφές:[/B] Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται μαζί της, ενώ είναι το μεγάλο αουτσάιντερ της διοργάνωσης μέ ένα από τα πιο ισορροπημένα ρόστερ. Στα γκαρντ έχει σκορ, οργάνωση και άμυνα με Ερτέλ, Γκρέιντζερ, Ντίμπλερ και Μπάλμπαι στους φοργουορντ έχει πωρωμένους πιτσιρκάδες (Σάριτς, Οσμάν) και σοβαρό αμερικάνο (Μπράουν) και πήρε για αθλητικά πεντάρια τους Τάιους και Ντάνστον, ενώ μέσα στη χρονιά θα επιστρέψει και ο Κρίστιτς. Επίσης έχει τον Ίβκοβιτς.

Για ενα σεντερ μονο το βλεπω κι εγω δυστυχως, και κριμα γιατι ο Φελντεην δε μ αρεσει καθολου. Τον Παππα δε τον υπολογιζω για φετος, υπαρχει ερωτηματικο σε τι κατασταση θα επιστρεψει και σιγουρα θελει πιστωση χρονου μεχρι να βρει ρυθμο. Οποτε αυτον τον εχουμε υπολογισιμο στα πλανα για την επομενη χρονια.

Για την φενερ πιστευω πως εφτιαξε το πιο ισορροπημενο ροστερ απο τις 3 σεζον του ομπραντοβιτς. Αν δεν εφευγε ο μπιελιτσα θα ταν το τεραστιο φαβορι λογικα. Σκληρυνε πολυ στις θεσεις των ψηλων, εδιωξε τον πρελτζιτς που δεν δικαιωσε τις προσδοκιες και πηρε αξιολογα φοργουορντ, ενω αν βγει ο σλουκας και μολις γυρισει κι ο χικμαν θα δουμε ποσο καλα μπορει να αποδωσει.

αντιο Νειτ Χαφμαν…

γαμημενη αρρωστια λεμε…

Αλλαζει φετος και η εταιρια που θα δειχνει τα παιχνιδια μιας και τo livebasketball δε θα υπαρχει συντομα. Αποτι ειδα ειναι και πιο ακριβο το season pass.

ενω ειχαν πει απο 6 εως 12 μηνες ,αντεξε 2 εβδομαδες!!
Πολυ κριμα!!
Καλο του ταξιδι!!
κωλοαρρωστια!!!

Πέρασα να πω για όσους ενδιαφέρεστε ότι στο επίσημο site της Euroleague θα φιλοξενείται κάθε εβδομάδα μία στήλη του eurohoops.net. Και ταρα-ταν-ταν αυτή η στήλη που επιλέχτηκε είναι αυτή του αδερφού μου!

Σας παραθέτω το link της 2ης εβδομάδας:

Στο eurohoops.net την στήλη θα βρείτε στα ελληνικά με τίτλο “Ο μεγεθυντικός φακός”. Επίσης εκεί γράφει και το blog της AEK μαζί με ωραίες μουσικές παρεμβάσεις.

http://www.eurohoops.net/el/eurocup-el/140859

Εγώ βέβαια σαν τελειωμένος ποδοσφαιράκιας δεν καταλαβαίνω γρι από αυτά που γράφει αλλά οι φίλοι λένε ότι αξίζει να διαβάζετε τις αναλύσεις εσείς οι μπασκετικοί. Να παινέψουμε και λίγο το σπίτι μας.

Αυτά, thanks!

Μετά από 4 αγώνες δε νομίζω να έχουμε γίνει ιδιαίτερα σοφότεροι ως προς το τι αναμένεται να δούμε όταν σφίξουν τα γάλατα στη διοργάνωση.

Όλες οι ομάδες που είχαν διεθνείς παίκτες παρουσιάζουν αστάθειες, ενώ πλέον στην 4η σεζόν με το συγκεκριμένο φορμάτ φαίνεται πως οι μεγάλες ομάδες αντιμετωπίζουν την πρώτη φάση περίπου σαν δυνατά φιλικά προσαρμογής (εξ ου και διπλά της Τσεντεβίτα που παίζει κάθε αγωνιστική για το θαύμα της πρόκρισης κτλ).

Από κει και πέρα στις δύο ελληνικές ομάδες επίσης δεν έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερα σε σχέση με το τι προβλέπαμε γι’ αυτές.

Στον Ολυμπιακό δείχνει να προσαρμόζεται πρώτος απ’ όλους ο Γιανγκ και ακολουθεί ο Χάκετ. Οι υπόλοιποι καινούριοι (Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ) ακόμα δεν, ενώ ανησυχητικά μέτριος είναι ο Παπαπέτρου και αναμενόμενα κακός ο Αγραβάνης με αποτέλεσμα στους φόργουορντ να παλεύουν μόνοι τους οι Λοτζέσκι, Πρίντεζης. Αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια δίνει μόνο ο Ματ και υπο προϋποθέσεις (στατικό και με κενό χώρο μπροστά του) ο Μάντζαρης που πάντως μέχρι στιγμής κάνει καταπληκτική δουλειά. Αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι σημαντικά στο τέλος της πρώτης φάσης, θα χρειαστούν 2άρι και 4άρι αντί Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ, πάντα με την προϋπόθεση να βρεθεί κάτι καλό.

Στον Πανθηναϊκό έκαναν το λάθος να πιστεύουν ότι επειδή βελτίωσαν κάπως (όχι πολύ αλλά σε σημαντικό βαθμό) την ποιότητα σε προπονητή και ρόστερ αυτόματα θα ξανάφταναν σε εποχές Ζοτς. Σημαντικές οι προσθήκες Καλάθη και Πάβλοβιτς που κάνουν σχεδόν όλες τις δουλειές στο γήπεδο, αλλά μειονεκτούν πολύ στο τρίποντο (ο Καλάθης by default, ο Πάβλοβιτς είναι απλά ασταθής, όπως και ο Φελντέιν που μοιάζει όμως πιο νευρωμένος και σίγουρος από τον Σλότερ). Το μεγάλο λάθος έχει γίνει βέβαια στο “5” και όχι τόσο με τον Κούζμιτς όσο με τον Ραντούλιτσα, αλλά άντε να πείσεις ανθρώπους που εντυπωσιάζονται από μούσια και τατουάζ ότι η Ευρωλίγκα, ειδικά στη θέση του σέντερ, απέχει παρασάγγας από τις διεθνείς διοργανώσεις όπως το Ευρωμπάσκετ. Τέλος, η ατυχία του ΠΑΟ ειναι ότι καλό Παππά δυσκολα θα δει πριν τον Μάρτιο (και είναι κρίμα γιατί είναι παιχταράς και αυτός είναι ο επόμενος ηγέτης του, όχι ο Καλάθης).

διαμαρτύρεται κιόλας το σίχαμα

ΧΑΣΙΣΙ - ΚΟΚΑ
ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ ΓΙΑ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ :!:

Καλός ο μπαρτζωκας τώρα? :smiley: