Euroleague 2021-22

Νομίζω αυτό ήταν όρος που αναγκαστικά δεχτήκαμε για να κλείσει η μεταγραφή.

Οχι. Απλα οχι

Κάτσε το όχι, πάει στο ότι μπασκετικά ο Χεζόνια είναι κατώτερος του Παπαπέτρου;

Απαντάω σκόρπια σε όλους (λόγω γιορτών :grin:)

• προφανώς κάτι δε λειτουργεί καλά στον μπασκετικό Παναθηναϊκό αλλά αυτό ξεκινάει από την κεφαλή. Πιστεύω ότι ακόμα και 3D/Frankie είναι λίγο χαμένοι και αιχμάλωτοι. Το ξαναλέω ότι ακούγεται ότι έχουν φαγωθεί λεφτά από χορηγίες κι ότι έχουν καταλήξει στην τσέπη είτε Τράκη είτε κοντινών του. Το γιατί τα τρώει, ψάξτε το στο λάιβ που είχε ανεβάσει από το ντου της 13 στο σπίτι του. Α και στην κόντρα Τράκη - Θ13 δεν είμαι με κανέναν, τους σιχαίνομαι και τους 2.

• η ομάδα δεν παραδόθηκε εξ ολοκλήρου στον Πρίφτη. Του δοθηκε ένα μικρό μπάτζετ, 1-2 παίκτες που ήρθαν από Κάτας (πχ Ντιαλό που τώρα είναι Μονακό), παίκτες που έπρεπε να ψωνίσει από Μισκο (πχ Πέρι και Φερελ που έπρεπε να φθηνύνει πριν καταλήξει σε εμάς αργά) και απαραίτητες προϋποθέσεις (πχ περιορισμός Ελλήνων από Α1, να φυγει ο Χεζονια λόγω δεσίματος με Θ13 με την οποία έχει κόντρα ο Τρακης κτλ).

• Ο Χουγκαζ έχει 14p ΜΟ στην τεταρτη σε δυναμικότητα διοργάνωση της Ευρώπης. Μη συγκρίνουμε. Ο Κωστάκης ο Γόντικας έχει 15π εκεί. Ο Περί που δε βλέπεται, ήταν από τους περσινούς διακριθέντες στη 2η διοργάνωση, το Eurocup.

• Ο Παπαπετρου έκανε καλή χρόνια πέρσι. Πραγματικά καλή. Μεγάλη βελτίωση σε σχέση πχ με πρόπερσι. Του έτυχε ο τραυματισμός (και μετα η ίωση) κι ακόμα δεν έχει βρει πατήματα. Επίσης ο Πάπι παίζει φτερό, δλδ catch n shoot θα έπρεπε να ήταν το πρώτο του όπλο (ανάμεσα σε άλλα). Όμως δυστυχώς κάνει κατάχρηση ντρίπλας και δυστυχώς είναι αργος με την μπάλα στα χέρια και στο πρώτο βήμα. Θα μπορούσε να είναι ένας από τους ηγέτες αλλα έχει αγχωθεί να δείξει ότι άξιζε το νέο συμβόλαιο και τα περσινά «μπράβο» και τώρα παίρνει προσπάθειες που δεν του α αναλογούν. Το θετικό: είναι εργατικός. Θα τη βρει τη φόρμα του.

• Για Μαντζούκα έχει απαντήσει ο Πρίφτης: υπάρχει μια διαδικασία για να μπει στην ομάδα ομαλά.

• Ο Μήτογλου ήθελε να φυγει και δικαιώθηκε όντας ιδανικός 6ος παίκτης σε ομάδα φ4 πριν τον τραυματισμό του. Δεν είναι ότι θυσιάστηκε. Ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα

• Ο Χεζονια έχει πολύ μεγαλύτερο potential από τον Πάπι αλλά και «χειρότερα μυαλά». Δεν ξέρω αν μπορεί να τον τιθασεύσει κάποιος αλλά όταν είναι/αισθάνεται καλά, είναι επιπέδου ΝΒΑ.

4 Likes

Όλα ΟΚ, απλά γι αυτό:

Η διαδικασία ποια είναι, την έχει εξηγήσει ο Πρίφτης ή πέταξε απλά μια γενικόλογη λέξη;
Θα παίξει στον 2ο γύρο, θα παίξει του χρόνου;

Εγώ δεν έχω δει καμιά ιδιαίτερη διαδικασία για παίκτες που θεωρείται ότι είναι μεγάλα prospects (βλέπε Γκαρούμπα, Μαλεντόν, Γουεμπανιάμα, ακόμα και ο 19χρονος Παπαπέτρου ειχε θέση στο ροτέησον στην πρώτη του χρονιά). Τους βάζεις και παίζουν.

Ξαναλέω μιλάω ειδικά για τον Μαντζούκα και όχι για τον κάθε 18-19χρονο, μιλάμε το παιδί είχε βγάλει μάτια στο NextGen του 19/20 και έδειξε πέρσι ότι στέκεται και σε επίπεδο ανδρών, έστω και στο Eurocup.

1 Like

“μπασκετικά” όχι, αλλά δε συζητάμε για να παίξουμε μονό στο γήπεδο της γειτονιάς. Παπαπέτρου καλύτερο φιτ, γηγενής, όχι με διάθεση να πουλήσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Χεζόνια μυαλό κουκούτσι μάλλον, ή καλύτερα, μυαλό μαλέσκου :stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 Likes

Φάτσα επιτυχίας

2 Likes

Πολυ κακό μπάσκετ και από τις δύο ομάδες , κέρδισε η Ούνιξ γιατί το πήγε εκεί που ήθελε. Πολύ τούβλο η Εφές και σήμερα btw

πολύ μπροστά η Ζενίτ… :+1: :ok_hand: :dog:

3 Likes

Πολλά νεύρα σήμερα χωρίς λόγο, αποβλήθηκε ο Μπαρτζώκας και χάσαμε την μπάλα. Πολλοί παίχτες εκτός τόπου και χρόνου που είναι λογικό γιατί δεν είχαν ματς και προπονήσεις για δύο βδομάδες. Παρόλα δεν αλλάζει το γεγονός ότι χάσαμε από ομάδα κατώτερη που της έλειπαν και οι 2 καλύτεροι παίχτες. Καταφέραμε να κάνουμε μάγκα τον Πολονάρα και τον Μαχμούτογλου.

Τεσπα μπράβο στην φενερ παλικαρίσια νίκη η σαιζόν είναι μεγάλη προχωράμε

Απαράδεκτες εμφανίσεις σε δύο συνεχή ματς στα δεύτερα ημίχρονα, κι ενώ στα πρώτα φαινόταν να κοντρολάρουμε τα παιχνίδια. Οι δικαιολογίες για έλλειψη ρυθμού λόγω προπονήσεων κτλ δε μου φαίνονται επαρκείς, βλέπω πρόβλημα ψυχολογίας και νεύρων και αυτό δυστυχώς είναι πάντα το επίφοβο στοιχείο όταν προπονητής σε μια ομάδα είναι ο Μαπρτζώκας.

Το ματς με τον Αστέρα είναι ευκαιρία για restart γιατί μετά ακολούθεί επικίνδυνο πρόγραμμα με 2 ισπανίες και 2 εντός με Εφές/Μιλάνο και ενδιάμεσα το F4 κυπέλλου που ούτε θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει σε περίπτωση ήττας (πράγμα καθόλου απίθανο).

1 Like

Πράγματι τα νεύρα και η ψυχολογία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και όχι οι ήττες. Είχαμε και το επεισόδιο Μακκισικ-Βεζενκοφ δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Για τα αγωνιστικά τι να πω ήττα ολόιδια με αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας. Μόλις ο αντίπαλος ξέφυγε πάνω από 7 πόντους τέλος η διαφορά μόνο ανέβαινε. Νομίζω η διακοπή δεν είναι ο νο1 λόγος για αυτήν την μίνι κατρακύλα οπότε καλά είναι να το διορθώσει ο κοουτς γιατί έρχονται σημαντικά παιχνίδια και δεν έχουμε περιθώρια

Όλα λάθος στο τέλος όπως πάντα.
Ελεύθερα χαμένα σουτ στο 73-76, δεν εκμεταλλευομαστε το bonus βολών και σουταρουμε απ’εξω, ο Ουαιτ κλασικά χάνει βολή που θα μπορούσε να έχει κρίνει το ματς και στην τελευταία φάση αφήνουμε τον Μοερμαν ανενόχλητο, δεν έχω ιδέα τι έκανε εκεί ο Έβανς. Τρικυμια εν κρανίω απο Πριφτη και παικτες για ακομα μια φορα.
Και μέσα σ’ολα οι γκρι να δίνουν τεχνική ποινή στον Πριφτη επειδή πάτησε την γραμμή και να δίνουν επανάληψη σε βολή του Ντανστον.
Είμαστε τόσο κακή ομάδα που ακόμα και όταν μας δίνουν το ματς και με 45% στο τριποντο δεν μπορούμε να το πάρουμε…Μπαγερν, Βασκονια, Ουνιξ, Μακαμπι και σημερα.

Είμαι σε πειρασμό να γράψω ένα “καληνύχτα Γιώργο” γιατί οσμίζομαι κατρακύλα ανάλογη της περσινής, αλλά δεν θα το κάνω ακόμα.

Ένα στατιστικό μόνο:

Σουτάρουμε τα περισσότερα τρίποντα ανά αγώνα (27 μ.ο.). Το ποσοστό (35.1%) δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το ποσοστό αυτό δεν είναι καν σταθερό (σχετικά), προκύπτει από κάποιες πολύ καλές βραδιές και αρκετές απαράδεκτες (τελευταία παραδείγματα Μακάμπι, Αστέρας). Αυτό προκύπτει κατά κύριο λόγο από πολλές σκοτωμένες 1-on-1 εκτελέσεις επειδή κανένας από τους δύο ψηλούς δεν μπορεί να υποστηρίξει καλά το πικενρόλ, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται και η μισή αξία του Σλούκα.

1 Like

Κώστας Σλουκαςςςςςςςςςς

Ω ΜΑΛΑΚΑ :exclamation:

Μπράβο που με αποστομώνετε.

Τα είχε πολύ βαριά σήμερα η ομάδα, απέναντι σε μια Εφές που είναι σε περίοδο με καλό φορμαρισμα και σε καλή μέρα με μοναδική παραφωνία τον Λαρκιν (η παραφωνία έσταξε 2 τρίποντα μαχαιριές στην παράταση). Χωρίς τον καλύτερο αμυντικό στην περιφέρεια, ο Μισιτς μοίραζε ασσιστ με κάθε πιθανό τρόπο αλλά με κάποιο τρόπο και εμείς συνέχεια απαντούσαμε. Ματσάρα και τεράστια νίκη και με τον τρόπο που ήρθε αλλά και βαθμολογικά

2 Likes

Απίθανος Dorsey επίσης μπήκε 3.40 πριν το τέλος νομίζω και κράτησε την ομάδα με εξαιρετικές προσωπικές ενέργειες και τρομερές άμυνες από Fall με αποκορύφωμα την τελευταία.

1 Like

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη που την πίστευα παρά τις αναποδιές λόγω μετρίου ρεκόρ της Εφές στα εκτός. Η βαθμολογία είναι ζόρικη και ανεβαίνεις/κατεβαίνεις 2-3 θέσεις με μια νίκη/ήττα οπότε έχει πολύ δρόμο ακόμα. Κύπελλο τώρα

1 Like

Το μπάσκετ όπως πρέπει να είναι. Μακάμπι…