Φτασαμε στο 23 ν ακούσουμε ενα χαρούμενο τραγουδάκι
Τραγωδια φέτος
Φτασαμε στο 23 ν ακούσουμε ενα χαρούμενο τραγουδάκι
Τραγωδια φέτος
Εγω βρηκα διασκεδαστικο εκείνο με το espresso πάντως.
Γερμανία → μπουκάκε αλήθειας σε όλη την διοργάνωση, αλλά δυστυχώς δεν είναι από αυτά που κερδίζουν
Νομίζω η τριάδα Αυστρία-Σουηδία-Γαλλία δεν σπάει από τις πρώτες 3 θέσεις, ενώ ελληνική κλαψομ@@νίαση σε τοποθεσία #Οσγκίλιαθ - Μόρντορ-ένα τσιγάρο δρόμος#, οριακά 10άδα.
Πάνω από όλα όμως κέρδισα εγώ → 2 μπέργκερ, 1 χοτ ντόγκ, κάτι κεφτεδάκια, 2 μπύρες + τώρα βάζω και μια κομματάρα προφιτερόλ και παραδίδω και το χαρτί με την πρόγνωση μου στη γραμματεία εδώ
Από 15ο, 2ο το Ισραήλ απ’ ότι βλέπω μετά την ψηφοφορία του κόσμου…
Πολυ μεγαλη διαφορα κοινου κ κριτικων επιτροπων. Βλεπαμε τις ψηφους που επαιρνε η Ελβετια κ δεν θυμομασταν τιποτα απο το τραγουδι. Πολυ λογικοι οι μηδεν βαθμοι απο το κοινο.
Στα αυτια μου μια τριαδα Αυστριας, Ελλαδας κ Λιθουανιας θα ταν σωστη
Κουβάς
Και όμως, έπιασα σε random σειρά 9 στις 10 χώρες 10άδας και πρώτη θέση!
Σύμφωνα με κανόνες παρέας εδώ, είναι +1 πόντος για κάθε χώρα 10άδας, +5 αν πιάσεις χώρα πρώτη θέση, +3 αν πιάσεις χώρα 2ης θέσης, +2 αν πιάσεις τρίτη θέση και +5 αν πιάσεις ακριβή θέση Ελλάδας → σύνολο έβγαλα 14, κέρδισα τα υπόλοιπα 15 άτομα και παρέλαβα βραβείο βραδιάς (ένα γκλίτερ σημειωματάριο για τις μελλοντικές Eurovision nights και ένα πολύχρωμο στυλό)
Λολ!
Δεν ξέρω τι λες, αλλά Νορβηγία/Ελβετία τις γείωσαν άσχημα. Μπορεί να μην ήταν για πολλά, αλλά 2/0? Το ΗΒ είναι συνηθισμένο.
Τρελη στηριξη απο το λομπι υπερ της χωρας που κανει γενοκτονια εναμιση χρονο τωρα…
Το Ισραήλ στέλνει καλά τραγούδια γενικά (πέρυσι και φέτος), μπορεί να μην αξίζουν τη θέση που παίρνουν (το φετινό βγήκε πρώτο στο televoting, για τους γνωστούς λόγους), αλλά δεν είναι και για πάτο, ούτε καν μέση. Όμως…
Όμως, από πού και ως πού να συμμετέχει σ’ έναν Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, εξαρχής; (άρα επανερχόμαστε στο πρώτο, όποιος έχει χρήμα κάνει ό,τι γουστάρει). Με τις χορηγίες των Εβραίων στήνουν το παρτάκι τους. Τελικά, οι Ευρωπαίοι μόνο για παχιά λόγια είναι ικανοί και να χρηματοδοτούν την Ουκρανία.
Όπως σχολίασε και κάποιος θέουλας, κάτω από συνηθισμένο poll της Ευρωπαϊκής Επιτροπής(?), τι ποσοστό των Ευρωπαίων πιστεύει ότι ωφελήθηκε από την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ, “Περισσότερο ωφελήθηκε η Ουκρανία, και δεν είναι καν στην ΕΕ!”.
Τη Ρωσία έτρεξαν όλοι να τη δείξουν με το δάχτυλο και να την καταδικάσουν (ορθώς). Τώρα, που το Ισραήλ κάνει τα ίδια και χειρότερα, δεν άνοιξε ρουθούνι.
Αλλά δεν μπορώ να κρύψω ποσό είχα ενοχληθεί από τον αποκλεισμό των Ρώσων σε παγκόσμιου βεληνεκούς οργανώσεις, πχ στους Ολυμπιακούς. Και προσωπικά, είχα χαρεί απεριόριστα που πέρυσι Ρώσος αθλητής επέλεξε να αγωνιστεί με το Ελληνικό εθνόσημο και κατάφερε να κερδίσει και μετάλλιο.
Τόσος κόπος, τόσος αγώνας, και πολλοί από αυτούς δεν τάσσονται καν στο πλευρό της Κυβέρνησής τους ή / και πλήττονται οι ίδιοι από τις αποφάσεις της. Αλλά χέστηκαν οι Ευρωπαίοι για τα δικαιώματα των Ρώσων πολιτών που τόσο πρόδηλα καταπατώνται και μετά το παίζουν ευαισθητούληδες-“κορεκτίλες”.
Ή, ακόμα, για τα εγκλήματα που διέπραξε το Αζερμπαϊτζάν.
Όλα καλά. Του χρόνου πρωτιά στο Ισραήλ. Ουστ.
Μ’ έπιασε παράνοια.
Ναι αυτο που ξερίζωσε 100κ κοσμο απ τα σπιτια του στο Αρτσαχ εχει περασει στα ψηλά. Αλλα τι να κάνουμε δεν είναι σκυλάκι την Αμερικής η Αρμενία ούτε στα πλανα του nato οποτε why bother
Εκατόμβη νεκρών στη Γάζα – Αφανίστηκαν ολόκληρες οικογένειες
Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 100 Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, δήλωσαν σήμερα τοπικές υγειονομικές αρχές.
«Έχουμε τουλάχιστον 100 μάρτυρες από τη νύχτα. Ολόκληρες οικογένειες σβήστηκαν από τα μητρώα των ληξιαρχείων λόγω του ισραηλινού βομβαρδισμού», δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ο Χαλίλ Αλ-Ντεγκράν, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας.
Το Ισραήλ έχει μπλοκάρει την είσοδο φαρμάκων, τροφίμων και καυσίμων στη Γάζα από τις αρχές του Μαρτίου σε μια προσπάθεια να πιέσει τη Χαμάς να απελευθερώσει Ισραηλινούς ομήρους και έχει εγκρίνει σχέδια που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την κατάληψη ολόκληρης της Λωρίδας της Γάζας και τον έλεγχο της βοήθειας. Η Χαμάς δηλώνει ότι απελευθερώσει τους ομήρους με αντάλλαγμα ισραηλινή εκεχειρία, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Oλα καλά…
Πρέπει να τα έχω ξαναπεί κάποτε… αν υπήρχε διεθνές δίκαιο, θα έπρεπε το Ισραήλ (κράτος-δολοφόνος, αντισημιτικό το ίδιο σαν κράτος στην τελική) να υποστεί διεθνές εμπάργκο, να βομβαρδίζεται μέχρι να σταματήσει τη συστηματική γενοκτονία που διαπράττει εδώ και σχεδόν 2 χρόνια και να αποκλειστεί διεθνώς σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά, πολιτιστικά και αθλητικά (όπως παλιότερα η Ν. Αφρική), μέχρι να εκδιωχθούν από τον λαό τους (τη λογική πλευρά του λαούς τους δηλαδή) οι νυν γενοκτόνοι με ναζιστικές μεθόδους κυβερνώντες.
Αντ’ αυτού, όποιος τολμάει να πει την αλήθεια για το κράτος-δολοφόνο, του βάζουν την ταμπέλα του “αντισημίτη” και διώκεται.
Στον αντίποδα, βλέπουμε συστηματική απομόνωση της Ρωσίας (δικαίως και αδίκως) τα τελευταία 8-10 χρόνια από το δυτικό κατεστημένο. Βέβαια, ο πλανήτης δεν είναι μόνο η δύση. Αρκεί να δει κανείς ποιοι ξένοι ηγέτες πήγαν στην παρέλαση της 9ης Μαΐου στη Μόσχα και θα καταλάβει πόσο “απομονωμένη” αισθάνεται η Ρωσία του Πούτιν.
Υ.Γ. Πάντως πολλή σημασία δίνουμε σε ένα τσίρκο σαν τον “διαγωνισμό της γιουροβίζιον”…
Δεν βλέπω Eurovision εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια. Κιτς διαγωνισμός, άθλια τραγούδια, άθλια αισθητική.
Και μέσα σε όλα, κάποιοι τζάμπα επαναστάτες στο εξωτερικό που συμμετέχουν κανονικά στο πανηγυράκι ενώ κράζουν απ’ έξω εκ του ασφαλούς.
Τελοσπάντων, κάποτε έβγαιναν και ορισμένα πραγματικά πολύ καλά τραγούδια. Εδώ ένα από αυτά. Πολύ μπροστά για την εποχή του.
(εκεί που κάνει air drumming πραγματικά το ζει)
Btw το τελευταίο ελληνικό τραγούδι που μου άρεσε ήταν του Σαρμπέλ. Επίσης πολύ υποτιμημένο.
Πού είναι μια Ρουσλάνα ή μια Σερτάμπ ξέρω 'γω;