Facebook

2.Κοινή χρήση του περιεχομένου και των πληροφοριών χρηστών
4. Όταν δημοσιεύετε περιεχόμενο ή πληροφορίες χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση “Δημόσια”, επιτρέπετε σε όλους, συμπεριλαμβανομένων προσώπων που δεν διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook, την προσπέλαση και τη χρήση των εν λόγω πληροφοριών και το συσχετισμό τους με το πρόσωπό σας (π.χ. το όνομα και τη φωτογραφία του προφίλ σας).

Με τον όρο “πληροφορίες” νοούνται οποιαδήποτε στοιχεία και άλλες πληροφορίες που σας αφορούν, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών που πραγματοποιούνται από εγγεγραμμένους και μη εγγεγραμμένους χρήστες του Facebook.
Με τον όρο “περιεχόμενο” νοείται οποιοδήποτε στοιχείο που δημοσιεύεται στο Facebook από εσάς ή άλλους χρήστες και το οποίο δεν δύναται να περιληφθεί στον όρο “πληροφορία”.

Παρακάτω αναφέρεται

5.Προστασία δικαιωμάτων τρίτων προσώπων

Εάν συλλέγετε πληροφορίες από χρήστες, θα πρέπει να: λάβετε τη συναίνεσή τους, αποσαφηνίσετε ότι η συλλογή των πληροφοριών τους πραγματοποιείται από εσάς (και όχι από το Facebook) και να δημοσιεύσετε μια πολιτική προστασίας απορρήτου στην οποία θα εξηγείτε τους λόγους συλλογής και τους τρόπους χρήσης αυτών των πληροφοριών.
Δεν θα δημοσιεύετε τα έγγραφα ταυτότητας ή άλλα ευαίσθητα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τρίτους στο Facebook.

Τώρα αν η φωτογραφία δεν είναι έγγραφα ταυτότητας τι να πω. Εκτός και αν εννοούν μόνο ότι σχετίζεται με οικονομικά στοιχεία.
Η αν σαν τρίτους θεωρούν μη χρήστες του φεισμπουκ

  1. Ειδικές διατάξεις για προγραμματιστές/διαχειριστές εφαρμογών και ιστοτόπων

Όσον αφορά την προσπέλαση και τη χρήση δεδομένων που λαμβάνετε από το Facebook, ισχύουν οι εξής περιορισμοί:

Θα ζητάτε μόνο δεδομένα που απαιτούνται για τη λειτουργία της εφαρμογής σας.

Θα διαθέτετε μια πολιτική προστασίας απορρήτου η οποία θα ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με τα δεδομένα που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε και τον τρόπο χρήσης, προβολής, κοινοποίησης ή μεταβίβασης αυτών των δεδομένων, ενώ οφείλετε επίσης να συμπεριλάβετε τη διεύθυνση URL για την εν λόγω πολιτική προστασίας απορρήτου στην Εφαρμογή προγραμματιστή.

Μήπως δεν είναι τόσο απλό;

Πέρα από τα παραπάνω όμως θεωρώ πως το τυπικό κάποιων όρων χρήσης δεν δίνει το δικαίωμα στον οποιοδήποτε να προβαίνει σε ενέργειες αναδημοσίευσης φωτογραφιών ή άλλων προσωπικών στοιχείων όσο επιπόλαια και να τα χειρίζεται αυτά ο εκάστοτε χρήστης. Ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για όρους χρήσεων και κείμενα που είναι δυσνόητα είτε λόγω ηλικίας του χρήστης, είτε έλλειψης αντίστοιχου υπόβαθρου να κατανοήσει τι διαβάζει. Και η αφέλεια, χαζομάρα οτιδήποτε δεν αποτελεί άλλοθι για την ενέργεια κανενός άλλου.

Εγώ εδώ ήθελα να καταλήξω περισσότερο πάντως… Εύκολα πέρνει κανείς φωτογραφία, προσωπικά δεδομένα κτλ. Τώρα ηθικά εντάξει το ξαναείπα δεν δικαιολογώ καμία που κάθετε και ποστάρει όλες αυτές τις φωτογραφίες αλλά ούτε και τους άλλους που κάθονται και ασχολούνται όπως στις καριόλες του fb. Αλλά κυρίως στο πρώτο ήθελα να σταθώ.

Οκ σήμερα είναι οι καριόλες, αύριο μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό; Πχ μια πολιτική παράταξη αντίθετη απο τη δικιά μου να πάρει τη φωτογραφία μου και να την βάλει σε ένα group της; Και ας είναι κλειδωμένο το προφιλ, δεν ξέρεις ποιος ‘διαδικτυακός φίλος’ σου μπορεί να σου πλασάρει τα προσωπικά δεδομένα απο δω και κει.

επισης…

Δεν θα δημοσιεύετε περιεχόμενο το οποίο: περιλαμβάνει εχθρική φρασεολογία, απειλητικό ή πορνογραφικό υλικό, υποκινεί τη βία ή περιέχει γυμνές εικόνες και έντονες ή αδικαιολόγητες σκηνές βίας.

Δεν θα δημοσιεύετε περιεχόμενο και δεν θα προβείτε σε καμία ενέργεια στο Facebook που προσβάλλει ή παραβιάζει δικαιώματα τρίτων ή παραβιάζει κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο την ισχύουσα νομοθεσία.

:slight_smile:

Ωραία άρα πού καταλήγουμε?

οτι το φεησμπουκ ειναι για τον πουτσο, οποτε δεν το χρησιμοποιουμε. οτι αυτες που πετανε τα βυζια τους με την πρωτη ευκαιρια μας ειναι αδιαφορες, αποτε ασχολουμαστε μαζι τους μονο αν ζητησουν βοηθεια. οτι οι τυποι που δημιουργουν τετοια γκρουψ χρειαζονται βοηθεια.

Διαφωνώ.

στον πουτσο μου καριολη :!:

Να τον δω πρώτα :!:

πρωτα να διευκρινιστει αν επιτρεπεται να τον ποσταρω και που :!:

Όπου και να τον ποστάρεις, εγώ θα κάνω δεξί κλικ, save as… και κατευθείαν γκρουπ στο fecebook.

Εδιτ: fa*

χρειαζεσαι βοηθεια.

για το save?
τόσο μεγάλος είναι?

www.rarlab.com

Θυμήθηκα το scary movie http://www.youtube.com/watch?v=DeAfIPzuZAs

εγγυήσεις οτι θα επανελθει στην αρχικη του μορφη μετα την αποσυμπιεση.

[SPOILER]αν δεν διαγραφουν αυτα, πειτε μου, μη ξοδευω τσαμπα ποστς![/SPOILER]

όλο αυτό μου θυμίζει διάλογο από το ted.

ειναι ιδεες που αξιζει να διαδωθουν, γι αυτο.

θα τις διέδιδα αλλά ο άλλος λέει τους manowarαδες κλάψες οπότε δε το κάνω[-X

στα related μου βγαζει ενα βιντεο με τιτλο “Baby born with one eye,penis on forehead”.Φοβαμαι

έκλαψα, το ομολογώ