Favorite Tangerine Dream years

ok παιδιά πείτε μου την αγαπημένη σας περίοδο τον υπέρτατον Tangerine Dream…

αν και η πρώτη περίοδος για μένα είναι η πιο ψαγμένοι… η δεύτερη είναι πιο γεια σου οποτε την προτιμώ ειδικά τα 3 πρώτα album…

όσοι δεν τους ξέρουν καλά θα κάνουν να τους ακούσουν αλλα είναι για πολύ εκπαιδευμένα αυτιά ειδικά τα 8 πρώτα…
τα αλλα είναι πιο βατα…

πληροφορίες εντός
http://www.tangerinedream-music.com/index.php

άντε και καλο ταξίδι…

Θα χωσω ψηφο και ποστ-αποθεωσης λεητερ,διοτι τωρα δεν τοχω…επικ πολλ\m/,τεραστιο γκρουπ…

το green desert είναι λίγο περιέργο χρονολογικά! ενώ τα κομμάτια γραφτήκαν το 73, δεν κυκλοφόρησε μέχρι το 86. Και είναι το άλμπουμ που προτιμώ από την πρώτη περιόδο, καθώς δεν είναι τόσο χαοτικό και απόκοσμο όσο πχ το Alpha Centauri. Κομματάρες όπως το Astral Voyager, έδειξαν το δρόμο για την δεύτερη περιόδο τους (πχ Rubicon part II), όπου είναι και αυτή που ψήφισα. Δεν έχω ακούσει όλες τις δουλείες τους βέβαια, ειδικά στα 80’ς και δώθε έχω χάσει πολλά επεισόδια, αλλά νομίζω ότι την γενική εικόνα την έχω.

Χμ, εκπληκτικοί και προφανώς προτεινόμενοι δίσκοι το “Phaedra” και το “Rubycon”, επομένως η δεύτερη περίοδος των Tangerine Dream μάλλον η καλύτερή τους. Αλλά έτσι κιαλλιώς έχουν τόσα πολλά και ειδικά η πινκ φάση τους με δίσκους σαν το “Alpha Centauri” παίζει δυνατά.

ειδικά στα 80’ς και δώθε έχω χάσει πολλά επεισόδια

Α, και από τα πρόσφατα το concept πάνω στον Δάντη είναι αξιόλογο επίσης. Χαρακτηριστικός ήχος TD και χορωδίες και θεατρικότητες κτλ κτλ.

Τι σου είναι το who’s online. Είδα οτι ένας φορουμίτης κοιτούσε το θρεντ, το οποίο ποτέ δεν είχα πάρει χαμπάρι ως τώρα… ε, το ξεθάβω λοιπόν!

Κρίμα που τόσος κόσμος δεν γνωρίζει τους Tangerine Dream. Ειδικά οι φίλοι του παλιού Floyd ήχου, της παλιάς ηλεκτρονικής μουσικής και των space/φεύγα καταστάσεων γενικώς θα τους λάτρευαν.

Επέλεξα (και γω) τα virgin years, ήταν η εποχή που μας έδωσαν αριστουργήματα όπως το Rubycon και Phaedra, κυρίως όμως για μένα τη ΛΑΙΒΑΡΑ [B]Ricochet[/B], έναν δίσκο για τον οποίο πραγματικά δεν έχω λόγια.

Και γενικά, όλα τα παλιά τους. Atem, Zeit (χααααασιμο, ένα άλμπουμ αργό και βασανιστικό όπως ο χρόνος, που όμως τελειωνει και λες “αυτό ήταν μόνο??”), Alpha Centauri, Green Desert…

Τα White Eagle και Thief είναι ωραία επίσης δισκάκια απο τα επόμενα χρόνια, ωστόσο την μετέπειτα πορεία τους δεν την έχω παρακολουθήσει. Κάποια στιγμή θα το κάνω πάντως. Υποθέτω μπαίνουν περισσότερα new age στοιχεία σε κάποια φάση, ή κάνω λάθος?

Ήθελα να τους τσεκάρω αυτούς αλλά η δισκογραφία τους είναι χαοτική και δεν ήξερα από που να αρχίσω. Λέω να ασχοληθώ με οδηγό το αποπάνω ποστ.

Χε χε. Το έχω πάθει και εγώ με το who’s online.

Άκουγα το alpha centauri και έψαξα από περιέργεια αν υπάρχει θρεντ για τους tangerine. Έχει λίγα replys αλλά από εκλεκτούς φορουμίτες όλα.

Και σε μένα η πορεία τους στα 80ς και μετά μου είναι άγνωστη. Για ρίχτε καμιά πρόταση.

υπάρχει αυτό αλλά μερικά απο τα σχόλια δεν ειναι καλά…
το εχει κανείς να μας πει γιατι???

[B]An Electronic Journey (10cd) [Box set] [/B]
[B]
£13.45[/B] :!:

επισης σε λιγες μερες

…αυτό με τον αδιάβαστο από μένα
…αλλά τσεκάρω μπας και καλύψω την αδυναμία μου
:):!: