Fejd - Eifur

Κυκλοφόρησε ήδη απ’τη Napalm η νέα δουλειά των Fejd , Eifur.

Για όσους δεν τους ξέρουν, πρόκειται για ένα συγκρότημα (που περιλαμβάνει και μέλη των Nostradameus) το οποίο ξεφεύγει τελείως από τα τετριμμένα του folk metal καθώς η μουσική που παίζουν θα μπορούσε πολύ περισσότερο να χαρακτηριστεί μάλλον “μεταλοειδές” …folk! Τύμπανα και ηλεκτρικό μπάσο συνδυάζονται μοναδικά με παραδοσιακά όργανα (μεταξύ των οποίων η Σουηδική nyckelharpa και η Νορβηγική βιόλα Hardanger ), με πραγματικά απίστευτο ηχόχρωμα!) για να αποδώσουν ένα πολύ ιδιαίτερο ηχητικό αποτέλεσμα που έστω κι αν ξενίσει αρκετά μερικούς (ειδικά όσους δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με τη Σκανδιναβική folk ή -έστω- τα …Σουηδικά :p) σίγουρα διακρίνεται για την απίστευτη αίσθηση ενός πρωτόγονου λυρισμού και μια επική (όχι απαραίτητα πολεμική ή “Viking”) ατμόσφαιρα που σε γυρίζει αιώνες πίσω…

Μετά από κάμποσες ακροάσεις, θα έλεγα ότι είναι κάπως ανώτερο του προηγούμενου Storm, ενώ οι καλές του στιγμές φέρνουν στο μυαλό την απίστευτη ατμόσφαιρα του Huldran και του εξαιρετικού -για μένα- Eld . Όσοι πιστοί…

Btw, κυκλοφορεί ήδη official βίντεο για το κομμάτι Gryning , το οποίο αν και σίγουρα όχι το καλύτερο του δίσκου, ενδείκνυται έως και για …headbanging σε μερικά σημεία του! 8)

καλά όλα αυτά, αλλά στο Wacken αρκετοί από την παρέα “κολησαν” μόλις τους είδαν να βγαίνουν με τα μπουζούκια :slight_smile: ένα όργανο που είχε πάρει σε κάποιο ταξίδι του εδώ από ότι είχε πει. Είχαν παίξει βέβαια μια μέρα πριν ξεκινήσει το festival και ήταν στη φάση “να παίζει κάτι από πίσω καθώς κάνουμε τα ψώνια μας/πίνουμε τις μπύρες μας”

Πέρα από το χαβαλέ, είχα ακούσει αρκετά τα πρώτο τους οπότε θα τσεκάρω και αυτό

Υπάρχουν άτομα σε αυτό το φόρουμ που ακούνε Fejd???8O
Hail mates!!!

Hail och skål, väninna! :slight_smile:

εξαιρετικo δισκακι και το Eifur αλλα το αγαπημενο μου παραμενει, καθαρα για υποκειμενικους λογους, το Storm. βασικα, κυριως για εναν:

http://www.youtube.com/watch?v=teWhlkEzVW0

απο τα λιγα γκρουπ του ειδους που δεν εχουν καταντησει κιτσαρια, ελπιζω να συνεχισουν ετσι.

επισης

The brothers musical background, as well as their band mates, has its roots in heavy metal music, growing up listening to acts as Iron Maiden, Mercyful Fate & Bathory. Inspiration is also drawn from like-minded bands such as [B]Garmarna[/B] and Hedningarna.

δινουμε βαση στους μπολνταρισμενους(αν και πιο ηλεκτρονικοι σε καποιους δισκους) :!:

Moνο το Storm (οντως ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ) εχω αξιωθει ν’αγορασω απο αυτους ως τωρα αλλα ανυπομονω ν’ακουσω και αυτο με την πρωτη ευκαιρια.
Τι θα πρωτοπαρουμε φετος ρε…

Ωραίο ειναι το κομμάτι…!
Kι εγώ στο storm είχα μείνει, που μου άρεσε αρκετά!