Αγαπημένα festival/tour DVD/Video

Δεν είναι πάρα πολλά, γιατί συνήθως είναι δύσκολο για την εταιρία να μαζέψει τα δικαιώματα από όλους τους καλλιτέχνες. Πάντως από την εποχή του Woodstock (ή ίσως και παλιότερα) διάφορα τέτοια βίντεο έσκαγαν μύτη για να βάζουμε τα κλάματα όσοι δεν είμασταν εκεί. :cry:

Το Tour στον τίτλο αφορά βίντεο περιοδείας πολλών συγκροτημάτων, σαν εκείνη τη βιντεοκασέτα που κυκλοφορούσε στα 80ς από την περιοδεία Venom/Slayer/Exodus.

*Προφανώς μιλάμε για compilations με αρκετά (2 και πάνω) σχήματα, μη μου’ρθει κανείς με κάνα βίντεο “Megadeth live at panosouklana festival”, θα βάλω τις φωνές.
*Για άλλη μια φορά, λινκς για κατέβασμα και αιτήματα για λινκς για κατέβασμα απαγορεύονται και θα τιμωρούνται με φάπες.

Ξεκινάω με κάτι όχι τόσο προφανές, αλλά προσωπικό αγαπημένο.

Relapse Contamination Festival 2003 (2DVD)

Βιντεοσκοπημένο στις 18 και 19 Ιανουαρίου του 2003 στο Trocadero της Philadelphia, σε ένα φεστιβάλ που διοργάνωνε η relapse για να προμοτάρει το τότε ρόστερ της.
Δηλαδή σε δύο μέρες μέσα είχες:

Bongzilla ()
Alabama ThunderPussy εποχής “Staring at the Divine”, κομπλέ με τη μορφάρα Johnny Throckmorton στα φωνητικά
Cephalic Carnage εποχής “Lucid Interval” ε!
Mastodon να παίζουν κομμάτια μόνο από “Lifesblood”/“Remission”. Νομιστεράκη τραγούδα!
Neurosis headliners της πρώτης μέρας. Σε άλλη μια μαγική εμφάνιση σε ασπρόμαυρο φιλμ και night vision (στα λάιβ τους ο μόνος φωτισμός της σκηνής είναι από τα visuals) και κομμάτια από “Sun that never sets” & “Times of Grace”

Pig Destroyer στα ξεκινήματα
Burnt by the Sun εποχής “Soundtrack to the Personal Revolution”
Today is the Day “Sadness will prevail” εποχής. 'Nuff said.
High on Fire εποχής “Surrounded by thieves”. Παίζουν και διασκευή Venom.
Dillinger Escape Plan headliners δεύτερης μέρας, με Pusciato νεοφερμένο και κομμάτια από “Irony Is a Dead Scene” και πίσω.

Το DVD συμπληρώνεται με backstage videos και -άσχετα με το φεστιβάλ- βίντεο των Daylight Dies, 27, Dysrhythmia και The End .

Πολλά συγκροτήματα που πήραν μέρος, στη συνέχεια κυκλοφόρησαν και την ηχογραφηση της εμφάνισής τους σαν κανονικό επίσημο live album (Mastodon, High on Fire, Alabama ThunderPussy, Bongzilla κλπ.)

Να πω ότι ζηλεύω όσους ήταν εκεί? Λίγο θα’ναι.
Αυτό το φεστιβάλ ήταν το woodstock του underground για τα 00ς.

Πείτε κι εσείς.

[B]LIVE IN EINDHOVEN 1998[/B]

Αγορασμένο σε αυθεντική βιντεοκασέτα όταν πρωτοβγήκε.

Ήταν η εποχή που διάβαζα στο hammer τα επικά αφιερώματα του Καραολίδη για το Dynamo festival στην Ολλανδία. Από την μια ζήλευα από την άλλη εκείνα τα αφιερώματα πρέπει να τα διάβασα καμιά 10αρια φορές το καθένα. live εμπειρίες δεν υπήρχαν και αυτά τα άρθρα στο hammer ήταν η μοναδική συναυλιακή εμπειρία μου. Αποτέλεσμα ήταν μόλις δω την παραπάνω κασέτα στα ράφια ενος δισκάδικου στην Θεσσαλονίκη να την πάρω με κλειστά μάτια και να την λιώσω μέσα στο βιντεο (έπαιζε πιο πολύ και από Τζακ Νορις 8) ).

Εδώ υπάρχουν στιγμιότυπα από το Live του 1998 για το όποιο ο Καραολίδης είχε γράψει ένα μεγάλο κατεβατό στο hammer. Ίσως μάλιστα και το αγαπημένο μου κατεβατό. Φυσικά οι μπάντες που έχει η κασέτα δεν είναι ούτε το 1/5 από αυτές που έπαιζαν τότε εκεί.

Μέσα έχει:

Agnostic frost
Atrocity
Blind Guardian (μια πολύ καλή εκτέλεση του bard song)
Death (παίζουν το spirit crusher πριν κυκλοφορήσει το the soynd of perceverance)
Dimmu Borgir
Disbelief
Hammerfall
Helloween
Kreator (από αυτούς έχει 2 κομμάτια αν θυμάμαι καλά)
Primal Fear
Theater of Tragedy
T-Nailed
Tom Angelripper

Παίζει να έχει και μερικά ακόμα που δεν αναφέρονται, έχω πολύ καιρό να την δω και απλά αντέγραψα το πίσω μέρος απο την βιντεοκασέτα. Παρασκήνια θυμάμαι πως δείχνει κάτι σκηνές στα γρήγορα αναμέσα στα κομμάτια αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.

χαχ την είχα κι εγώ αυτή τη βιντεοκασέτα αλλά τώρα κάπου την έχω χάσει. :-s

Το Dynamo ήταν το Wacken των 90ς. Και το Dynamo του 98 ήταν το καλύτερο Dynamo. θυμάμαι πως το ρηπόρτ του Καραολίδη στο χάμερ πήρε δύο τεύχη γιατί δε χώραγε σε ένα. Και είχαν παίξει ΟΛΟΙ τότε εκεί.

Για την ιστορία, το Spirit Crusher των Death ήταν η ίδια εικόνα που μετά έγινε βιντεοκλίπ του κομματιού, αλλά με live ήχο.

το θυμάμαι και εγώ το Dynamo του 98, από τις περιγραφές δλδ στα περιοδικά. κυριώς λόγω των Death και των Kreator (με Vetterli τότες)…

Εμένα μου αρέσει αρκετά η βιντεοκασσέτα “Τhrashing the East”. Από τη συναυλία που είχε γίνει το 1990, λίγο μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Συμμετέχουν

Sabbat
Coroner
Tankard
Kreator

Δεν την έχω σε οριτζιναλ, αλλά την είχα κατεβάσει. (Αλλά έχω σε οριτζιναλ την βιντεοκασσέτα με την εμφάνιση των Kreator - όπου αργότερα βέβαια βγήκε και σε dvd).