FLOTSAM AND JETSAM, Greece 2016

FLOTSAM AND JETSAM (U.S.A.)
+MEMORAIN
+DESERT NEAR THE END
+HAILSTEEL
[SIZE=4]Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 - Κύτταρο Live[/SIZE]

?No Place For Non-Thrashers!!!?

Είναι πραγματικά πολύ άδικο, οι Τεξανοί FLOTSAM AND JETSAM, να μνημονεύονται μονάχα ως ?το συγκρότημα που έπαιζε ο Jason Newsted προτού πάει στους METALLICA?. Οι thrashers από την Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν μία αξιοζήλευτη καριέρα και άλμπουμ με φοβερή ποιότητα και ήταν μάλλον θέμα timing και κακών επιλογών, που στέρησαν από το συγκρότημα την ευκαιρία να έχουν ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, παρότι πρόκειται για ένα από τα συνεπέστερα γκρουπ του χώρου, με τριάντα και πλέον χρόνια ανελλιπούς παρουσίας.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Το 1986, με τον Jason Newsted στο μπάσο και μετά από τη συμμετοχή τους -εκτός των άλλων- στο έβδομο μέρος της θρυλικής συλλογής ?Metal Massacre?, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, ?Doomsday For The Deceiver?, που έμελλε να αφήσει εποχή, αποσπώντας απίστευτες κριτικές από σύσσωμο τον metal τύπο της εποχής, με το Kerrang!, το Αγγλικό περιοδικό που εκείνη την περίοδο ήταν από τα πιο επιδραστικά στο χώρο του metal, να του δίνει την υψηλότερη βαθμολογία που είχε δώσει ποτέ!!! Ο Jason Newsted ανέλαβε την πιο περιζήτητη θέση στο metal τότε, αυτή του αντικαταστάτη του εκλιπόντα Cliff Burton στους METALLICA, οι FLOTSAM AND JETSAM όμως, συνέχισαν ακάθεκτοι, κυκλοφορώντας το magnum opus τους, το απίστευτο ?No Place For Disgrace?, ένα διαμάντι του thrash metal, που δεν πρέπει να λείπει από καμία δισκοθήκη.

Εκεί, πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του, αφού η αύξηση της δημοτικότητάς τους, τους οδήγησε στην πολυεθνική MCA Records, απ? όπου κυκλοφόρησαν το πολύ καλό ?When The Storm Comes Down?, στο οποίο όμως προσπάθησαν να παίξουν κάτι διαφορετικό απ? αυτό που πραγματικά ήταν, κλασικό λάθος όλων των σχημάτων που πηγαίνοντας σε μεγάλη εταιρία, έκαναν τη μουσική τους πιο εμπορική, με την ελπίδα να πουλήσουν περισσότερο, αλλά τα αποτελέσματα ήταν τα εντελώς αντίθετα. Το ?Quatro?, που ακολούθησε το 1992, ήταν ένα εξαιρετικό άλμπουμ, σε δύσκολη περίοδο για το thrash, το οποίο πρέπει να ακουστεί οπωσδήποτε απ? όσους έχουν ακούσματα με γκρουπ όπως οι PANTERA ή οι MACHINE HEAD. Το τελευταίο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν με την MCA Records, το ?Drift?, απέσπασε πολύ κακές κριτικές, αφού σαν άλμπουμ ήταν αρκετά άνισο και κατηγορήθηκαν από κάποιους κριτικούς ότι δεν έπαιζαν πλέον metal. Με την επιστροφή τους στη Metal Blade Records, το promo CD του "High?, είχε πάνω την ταμπελίτσα ?It?s metal, so fuck off!!!? και όντως σαν άλμπουμ ήταν πολύ ανώτερο από τον προκάτοχό του.

Δύο ακόμα άλμπουμ για τη Metal Blade Records, τα ?Unnatural Selection? και ?My God?, με καλές αλλά και μέτριες στιγμές και στη συνέχεια ακολούθησε μία περίοδος που παρότι είχαν σχετικά σταθερό line-up (κάτι που τους ταλαιπώρησε σε όλη την καριέρα τους), δεν έβρισκαν εταιρίες να προωθήσουν σωστά τη μουσική τους, έτσι τα ?Dreams Of Death? και ?The Cold?, δεν έτυχαν προώθησης ανάλογης της αξίας τους και αυτό οδήγησε τους FLOTSAM AND JETSAM, να ζητήσουν από τους οπαδούς τους να χρηματοδοτήσουν το ?Ugly Noise?, που πάντως, μετά από κάποιο διάστημα είχε διανομή από τη Metal Blade Records. Κάπου εκεί, ήρθε και η επανηχογράφηση του θρυλικού ?No Place For Disgrace?, με την οποία όμως, δόθηκε η αφορμή για έντονη συναυλιακή παρουσία.

Το φετινό, ομώνυμο, 12ο στούντιο άλμπουμ τους, τους βρίσκει στη Γερμανική A.F.M. Records, με τον ήχο τους να έχει μία σαφή στροφή προς τον power / thrash ήχο των μέσων της δεκαετίας του ?80, με τους οπαδούς και τον τύπο να αποθεώνουν το άλμπουμ και εμάς, στην Ελλάδα, να είμαστε τυχεροί που θα ξαναδούμε αυτό το σπουδαίο σχήμα στη χώρα μας για συναυλίες. Στη σύνθεσή τους, βρίσκεται πάντα ο εμβληματικός τραγουδιστής που ακούει στο όνομα Erik A.K., ο κιθαρίστας Michael Gilbert που συμμετείχε ενεργά στα δύο πρώτα αριστουργήματα του γκρουπ αλλά και σε αρκετά από τα υπόλοιπα άλμπουμ τους, ο σπουδαίος ντράμερ Jason Bittner, που έχει παίξει πολλά χρόνια στους SHADOWS FALL, αλλά και πρόσφατα τους TOXIK, ενώ είχε αντικαταστήσει και τον Charlie Benante σε κάποιες συναυλίες των ANTHRAX, ο μπασίστας Michael Spencer (πρώην SENTINEL BEAST) και ο κιθαρίστας Steve Conley (F5).

Την συναυλία τους θα ανοίξουν οι Έλληνες thrashers MEMORAIN, που κυκλοφόρησαν πριν λίγους μήνες το 8ο στούντιο και πολύ καλό άλμπουμ τους, με τίτλο ?Duality Of Man? και ετοιμάζονται για το νέο τους άλμπουμ, ενώ πιο πριν θα εμφανιστούν δύο εξίσου καλά συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής, οι DESERT NEAR THE END και HAILSTEEL.

Ώρα έναρξης: 19:30 - Τιμή εισιτηρίου: 20 Ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων
Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Cinema Libre
ON-LINE: www.ticketpro.gr - www.123tickets.gr

FLOTSAM AND JETSAM (U.S.A.)
+MEMORAIN
+T.B.A.
[B][SIZE=4]Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 - Eightball[/SIZE][/B]

Ώρα έναρξης: 19:30 - Τιμή εισιτηρίου: 15 Ευρώ (Τα πρώτα 50 εισιτήρια) - 20 Ευρώ (Λοιπή προπώληση / Ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων
The Nephilim Metal Music Store - Musicland - Alone Metal Store - Dizzy Dolls - CafΓ© Bar Διώροφον
ON-LINE: www.123tickets.gr

απλα οποιος δεν πηγε την προηγουμενη φορα μη το χασει.οι υπολοιποι ηδη μεσα!

Πηρα εισιτηριο σημερα…βασικα και λογω καθημερινγς δεν την παλευω να δω τα support…με βλεπω να πηγαινω μετα τους Desert Near The End…

φουλ μέσα!!!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

Οι πόρτες ανοίγουν στις: 19:00
HAILSTEEL: 19:30 - 20:00 (30 λεπτά)
DESERT NEAR THE END: 20:20 - 20:55 (35 λεπτά)
MEMORAIN: 21:15 - 22:00 (45 λεπτά)
FLOTSAM AND JETSAM: 22:30 - 00:00 (90 λεπτά)

Καλα ρε μαλακες…ποιος σας ειπε οτι τις καθημερινες εχουμε ορεξη να πληρωνουμε ταξι για να δουμε ολους τους Flotsam? Χαθηκε ο κοσμος να βαλετε εστω 1 λιγοτερο support?

Να παρω πισω αυτο που ειπα (διαβαζετε το forum :P) και μπραβο που οι Flotsam βγηκαν νωριτερα 22.10, και τελειωσαν 23.35.