Στο θρεντ My top 5 anything του off topic, πόσταρα αυτό:
Τι λέτε; Ποια η δική σας γνώμη, όσοι ασχολείστε με τη φόρμουλα ένα; Ποστάρετε να κάνουμε ένα (κατά κάποιο τρόπο) δημοψήφισμα.
Στο θρεντ My top 5 anything του off topic, πόσταρα αυτό:
Τι λέτε; Ποια η δική σας γνώμη, όσοι ασχολείστε με τη φόρμουλα ένα; Ποστάρετε να κάνουμε ένα (κατά κάποιο τρόπο) δημοψήφισμα.
συμφωνω για αυρτον σενα. ο ανθρωπος ηταν απο αλλου. δεν τον εφτασε κανεις κατα τη γνωμη μου σε επιδοσεις και ειναι κριμα κι αδικο αυτο που εγινε στην ιμολα, αφου τα ρεκορ του δυσκολα θα σπαγανε αν ειχε συνεχισει. οι σουμαχερικοι θα διαφωνησουν, αλλα ετσι ειναι…
και φυσικα λειπουν οι προστ και μανσελ… ειναι αξιμα μεσα στους τοπ. αντε με τοπ-10 νομιζω το εχουμε καλυτερα… 8)
Για τον Προστ (αν και δεν είναι πολύ του γούστου μου ο “κύριος καθηγητής”) θα συμφωνήσω πως χωράει σε ένα τοπ 10 τουλάχιστον. Για τον Μάνσελ έχω τις αντιρρήσεις μου. Μου άρεσε πολύ το επιθετικό στυλ του. Σίγουρα υπήρξε μεγάλος πιλότος. Όμως το μοναδικό του πρωτάθλημα το κατέκτησε τη σεζον που η Ουίλλιαμς Ρενό ήταν από άλλο πλανήτη, με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και χωρίς να τον ενοχλεί ο Πατρέζε. Σίγουρα πάντως ένας από τους περισσότερο μαχητικούς οδηγούς στην ιστορία της F1.
Ποιο πολύ έκανα το τοπ 5 για να γίνει λίγο κουβέντα. Είναι απίθανο να συμφωνήσουμε όλοι σε όλα. Φτιάξε ρε samis και συ ένα τοπ 5 (ή τοπ 10, ότι θες) να γίνει λίγη κουβέντα. Και για τα μονοθέσια, όχι μόνο για τους πιλότους.
Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας στο Monaco αν δεν κάνω λάθος με Σένα και Μάνσελ.Ο Σένα πρώτος και Μάνσελ δεύτερος.Ο Μάνσελ πίεζε υπερβολικά στους τελευταίους γύρους που ήταν πιο γρήγορος αλλά ο Σένα τον κράτησε πίσω του.Καταπληκτικό θέαμα.
Για μένα, αν και είναι σχεδόν ισάξιοι η πεντάδα οδηγών έχει ως εξής:
1)J.M.Fangio
2)M.Schumacher
3)A.Senna
4)Gilles Villeneuve
5)Jimmy Clark kai Jackie Stewart(πακέτο αυτοί τέλος)
Σε ό,τι αφορά Σένα, ένα μέρος του “μύθου” του οφείλεται στο θάνατο του[U] -χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήταν οδηγάρα-[/U] …+Ότι γενικά τα παλαιότερα χρόνια ήταν πιο εύκολα τα προσπεράσματα και σήμερα δεν αναδεικνύονται τόσο εύκολα οδηγοί…
για τα μονοθέσια συμφωνώ, αλλά θα έβαζα πρώτη την F2004…δεν αναλύω λόγους περαιτέρω βαριέμαι:p
ιεροσυλια πιστευω το να ειναι ο σουμαχερ πανω απο τον σενα:)
και ενας απο τους λογους http://www.youtube.com/watch?v=RDavjqOPO60.
γενικοτερα με τον σουμαχερ εχω πολλα θεματα και δεν τον παω μια για πολλους λογους και οχι μονο επειδη μονοπωλουσε τους τιτλους.
χα και ήμουνα σχεδόν σίγουρος για το ποστ:lol:
λοιπόν φίλτατε, προσωπικά, μπορώ να επιχειρηματολογώ ώρες πάνω στον σουμάχερ είτε για τη φετινή είτε για παλαιότερες χρονιές…
το ότι οδηγούσε πολύ επιθετικά ήταν ένα απ τα χαρακτηριστικά που έκανε πολλούς να τον μισήσουν και άλλους να τον αγαπήσουν…προφανώς είμαι στην 2η κατηγορία., ο τύπος είναι ΟΔΗΓΑΡΑ κι αν και ίσως ψώνιο,βλάκας,ατάλαντος για πολλούς, δεν πάυει να είναι ο άνθωπος-ρεκόρ…την “κακία” αυτή που έβγαζε στην πίστα, δεν την έβγαζε εκτός όμως(σημειωτεον)
τώρα οκ εντάξει, ο νεκρός δεδικαίωται τι να πω…περισσότερη σημασία έχει η πεντάδα παρά η σειρά πιστεύω…
http://www.youtube.com/watch?v=EOQjYCwgLdE ψιλόάσχετο ίσως φανεί ενδιαφέρον…
Κάπου διάβαζα πως ο Σένα “φοβήθηκε” από τον πρώτο αγώνα τον Σουμάχερ.Σε μια άγνωστη πίστα για τον Σουμάχερ,βγήκε και έκανε βόλτα την πίστα με ένα ποδήλατο.Και έκανε 7ο χρόνο στα δοκιμαστικά.Μπορεί και να μην είναι αλήθεια πως "φοβήθηκε¨αλλά μ’αρέσει έτσι!
steaλth μονο και μονο που βαζεις καλυτερο μονοθεσιο της φεραρι του 2004 σε καρφωνει… να το βαζες σαν συγχρονο μονοθεσιο το καταλαβαινω, αλλα τη δεκαετια του 80 οταν δεσποζε ο σενα ειχαμε και gt και δεν υπηρχαν πολλα ηλεκτρονικα.
ενταξει οπως σωστα ειπε ο rotten της williams ηταν υποδειγμα ακομα και με τοσα ηλεκτρονικα, αλλα και παλι μονο που πηρε ο damon hill Πρωταθλημα με εκεινο το μονοθεσιο τα λεει ολα πιστευω…
rotten εγω μιλουσα για τοπ-10 να ειναι μεσα μανσελ και προστ
το δικο μου τοπ-5 ειναι
1.σενα
4.φατζιο
5.κλαρκ
6.μπραναμ
7.προστ
:D:D:D
το ατυχημα του ζιλ βιλνεβ το ειχα δει Live αλλα ημουν παρα πολυ μικρος…
ε ούτως ή άλλως φερράρι είμαι, το έχω ξαναπεί, τι θα έβαζα?
με τις νίκες/αγώνες αν το πάρεις είναι το 2ο καλύτερο(μετά την mclaren)…απλά επειδή ειδικά μετά το 98-99 μετράει περισσότερο το μονοθέσιο, και όπως είπα πιο πάνω δεν έχουμε τοσο εύκολα προσπεράσεις,άρα και θέαμα, γι αυτό έβαλα αυτό 1ο…και στατιστικά να το πάρουμε δηλαδή…
το μονοθέσιο είναι το 70% της επιτυχημένης πορείας… κανείς οδηγός δεν είναι άσχετος αλλά βλέπετε πώς θάβονται ταλέντα και δεν αναδεικνύονται λόγω χαμηλής δυναμικότητας μονοθεσίου, ή πως υμνούνε άλλους οδηγούς που οδηγάνε καλύτερα μονοθέσια…
παραδειγμα1->μπάτον, ανύπαρκτος τόσα χρόνια παραλίγο χωρίς ομάδα πέρσι και τσαφ κάνει διπλό διαχύτη ο μπρον, το πρώτο μισο του πρωταθλήματος ήταν χωρίς αντίπαλο η μπρον…μετά όμως για πείτε μου πόσες νίκες πήρε?:-k μήπως κάποιος μπαρικέλλο τον είχε λιγάκι?
παράδειγμα2->γουέμπερ και δεν το αναλύω καν…ας είναι καλά ο κύριος νιούι ο οποίος, για πολλοστή φορά λέω, είναι ΑΠΙΑΣΤΟΣ στον σχεδιασμό ειδικά ΟΤΑΝ αλλάζουνε οι κανονισμοί…
οι 2 παραπάνω ΔΕΝ είναι άσχετοι, κανείς δεν είναι απ τους οδηγούς τώρα…και έχουν θετικά π.χ. ο μπάτον είναι μαγκας οδηγάει με ελάχιστες κινήσεις και διατηρεί ελαστικά… όμως δεν έχουν κάτι ξεχωριστό, το κάτι παραπάνω…
βαράτε ελεύθερα:p
βασικα αναφερεσαι σε παρα πολυ συγχρονους οδηγους. απο την αλλη αυτο που λες για το διαχυτη, νομιζω οτι και ο μπαρικελο μαζι του δεν ηταν? αρα τον ιδιο ειχανε. το οτι ηταν 1ος ο μπατον οφειλεται και στο οτι ειναι και καλυτερος του μπαρικελο.
τεσπα, ο σουμαχερ οταν καταφερε και εκανε τη φεραρι να εχει καλο μονοθεσιο επαιζε διχως αντιπαλο, γιατι και καλυτερος ηταν αυτων που υπηρχαν και ειχαν καλο μονοθεσιο. ακριβως σε αυτο οφειλεται στο οτι εσπασε τα ρεκορ του σενα. και το ξαναλεω ο αυρτον ηταν καλυτερος του, οχι πολυ αλλα ηταν. μακαρι να μην ειχε γινει το κακο και να μπρουσαμε να συγκρινουμε καλυτερα, αλλα ετσι τα φερε η ζωη. στερηθηκαμε κι αλλες στιγμες σαν αυτες
το προβλημα μου δεν ειναι η επιθετικοτητα του(αλλωστε και ο χαμιλτον επιθετικα οδηγει),αλλα οι αρκετες ‘‘πουστιες’’ που ειχε κανει ως οδηγος στην προσπαθεια του να παρει νικη με καθε κοστος.επισης,παντα με ενοχλουσε η ολη φαση με τον μπαρικελο που τον ειχαν ουσιαστικα ευνουχισμενο τοσα χρονια και τελος,πιστευω οτι δυσκολα θα μπορουσε να επαιρνε τοσα πρωταθληματα χωρις τον μπρον και τον τοντ.
στα περι μπατον,συμφωνω σε καθε λεξη.
ε ναι αυτό εννοώ…whatever it takes…ξινίζει αρκετά, αλλά και σε άλλα θέματα έτσι είναι η ζωή…
φίλε samis δεν παίζει ρόλο μόνο η ικανότητα έτσι? και οι ατυχίες κλπ…φάνηκε ποιος είναι καλύτερος οδηγός πιστεύω προς το τέλος…μετα το 1ο μισό που τελειώσανε τα σιρκουί ο μπάτον ανύπαρκτος ήτανε…για τα μονοθέσια αυτό που είπα είναι ότι αφού σήμερα στηρίζεται το άθλημα περισσότερο στα μονοθέσια κ όχι στους οδηγους -όπως παλαιότερα- οι νίκες που παίρνει το μονοθέσιο αντιπροσωπεύουν περισσότερο την αξία[B] του ίδιου του μονοθεσίου…[/B] παλαιότερα όμως αν ένα μονοθέσιο έπαιρνε νίκες κλπ, οφειλότανε περισσοτερο απ ότι σήμερα στον οδηγό…αυτό εννοώ…αν δεν το δέχεσαι έτσι, το μπακαπ επιχείρημα μου είναι η σταστιστική…αποδεικνύει ότι η f2004 είναι το 2ο πιο επιτυχημένο μονοθέσιο έβερ…για μένα το 1ο, γιατί ο μπαρικέλο “ανύπαρκτος” ήτανε (με την έννοια ότι άμα δεν νίκαγε ο σούμι, δεν ήταν αναμενόμενο να νικήσει ο μπαρικέλο, όπως με την μακλαρεν που αν δεν κέρδιζε ο ένας θα κέρδιζε ο άλλος…γιατί δεν είχε η φερράρι διδυμο σένα-προστ έτσι?)
Πρωτάθλημα κατασκευαστών στην Red Bull!!!
Όσο για των οδηγών;;;; Πουτάνα στην κορυφή. Όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι
Μεγάλη χρονιά αυτή, θα την θυμόμαστε για καιρό:):!:
Ω ναι!!! Άντε σε μια βδομάδα θα τελειώσει και αυτό!!!
Εδώ που έφτασε μάλλον Αλόνσο:):!:
Μάλλον ναι. Θα δούμε την Κυριακή!!
Αυριο ο μεγαλος τελικος,κερδισμενος απο τις κατατακτηριες ειναι ο αλονσο που καταφερε να παρει την τριτη θεση,2 θεσεις πιο πισω ο γουεμπερ στην 5η.
πωπω το ειχα ξεχασει. τι ωρα ειναι ο αγωνας αυριο?