Formula 1

Τι έκανε ο Verstappen πάλι?

Max δεν τον κόβω όχι για πρωτάθλημα αλλά ούτε για πολλές νίκες με το φορτηγό που έχουν φέτος. Από τα μέσα της περσινής σεζόν φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά με την εξέλιξη του μονοθεσίου. Lawson τρομερή μεταγραφή, του έριξε 8 θέσεις ο Ocon με Haas.
McLaren φαίνεται να έχει το καλύτερο μονοθέσιο μακράν τώρα. Να δούμε αν θα τα κάνουν μαντάρα με την προτεραιότητα των οδηγών. Mercedes ίσως το δεύτερο μονοθέσιο αλλά οι οδηγοί δε με πείθουν. Ferrari το μεγάλο ερωτηματικό με Sir και στρατηγική. Είδαμε ήδη σήμερα μερικά έντονα radio με Leclerc.
Από εκεί και πέρα, η Haas κλασικά ξεκίνησε καλά και αργότερα θα πέσει ή καλύτερα θα την ξεπεράσουν. Alpine και Aston Martin μέτριες.
Τέλος, ενόψει της νέας σεζόν με τις αλλαγές σε κανονισμούς και μονοθέσια οι περισσότεροι εστιάζουν ήδη στο επόμενο αυτοκίνητο οπότε δεν περιμένω να αλλάξει δραστικά αυτό που βλέπουμε τώρα.

1 Like

Lawson γενικά πολύ κακή επίδοση δύο φορές τώρα, δεν ξέρω γιατί τόσο χάλια.

Max δεν ξέρω αν είναι φορτηγό, αλλά η ανταγωνιστικότητά του τον κάνει τρομερά απειλητικό (βλ. Σήμερα με Ferrari το ντέρμπυ).

Τρομερά αντιπαθής, φασιστοειδής, και αχωνευτος, δεν χρειάζεται συγκεκριμένη αφορμή @hopeto

Τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά αλλά το φασιστοειδής πώς προκύπτει;

1 Like

Το ότι έκλεψε το πρώτο του πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον, ο οποίος πιστεύω ότι τρέχει ακόμα περιμένοντας να πάρει εκδίκηση, είναι αρκετή αφορμή :wink:

Πάντως σίγουρα δεν φταίει ο Φερσταπεν γι’ αυτό.

2 Likes

Btw, διαβάζω ότι οι Φερράρι ακυρώθηκαν στο γκραν-πριν της Κίνας. Τα μονοθέσια δεν πέρασαν, λέει, τον τελικό έλεγχο (μετά τον αγώνα).

1 Like

Παίρνει πολύ δεξιά τις στροφές!

Πέρα από την πλάκα, είχα δει διάφορες αναφορές σε ρατσιστικά σχόλια και δηλώσεις, αλλά με προβληματισε που ρωτάτε, γιατί το συζητούσα και με άλλα άτομα που μου έλεγαν ότι λέει διάφορα και ανοιχτά - κάτι που ταίριαξε σε αυτά που είχα διαβάσει, οπότε δεν το αμφισβήτησα πολύ. Τώρα που ψάχνω βρίσκω μεν τα περιστατικά, αλλά σίγουρα όχι αυτό που είχα εντύπωση ότι θα λέει εκτός F1. Οπότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσω ίσως.

Θα πρέπει να το ψάξω καλύτερα, αλλά είμαι σε αμάξι κι έχω ανακατευτεί στην οθόνη

2 Likes

Πόσο Ferrari!

1 Like

Επανέρχομαι

Για λίγο context, απείχα χρόνια απ’ την F1, πάνω από 15ετία, και μόλις φέτος άρχισα πάλι να μαθαίνω για τους τωρινούς πρωταγωνιστές. Έτσι έμαθα για τον Βερστάπεν, και για το πόσο επιθετικός και αλαζονικός είναι επί της πίστας, αν και είναι οδηγάρα ξεκάθαρη. Αυτά που ήξερα, και αυτά που βρίσκω και τώρα με ένα πρόχειρο search είναι ρατσιστικά σχόλια, λίγο κάλυμμα του πεθερού του για ρατσιστικά σχόλια κατά του Hamilton, ξεσπάσματα θυμού, κλπ. Αυτά του είχαν χαρίσει την εντύπωση του bully με ηλίθιες απόψεις και συμπεριφορές. Αυτά σχολίαζα με παρέα, όπου άτομα μου επεσήμαναν ότι δεν μένει εκεί, και γενικώς είναι ένας “ρατσιστής που δεν τα κρατά για τον εαυτό του γενικά, είναι πολύ outspoken” και άλλα τέτοια, που συμπλήρωσαν την εικόνα μου για ένα φασιστοειδές ρατσιστόμουτρο.

Ε και η μαλακία είναι ότι αυτό το αναπαρήγαγα χωρίς να το ψάξω περεταίρω. Και να είναι, δεν φαίνεται να είναι καν ανοιχτός στις πολιτικές του απόψεις, είναι των “πολιτικών αποστάσεων”. Αυτά, λάθος μου, και θενξ για την αμφισβήτηση.

Τώρα, για τη Ferrari, τι να πω, η ομάδα βρίσκει νέους τρόπους να ξενερώνει τους φανς της.

2 Likes

Για τον πατέρα του και τον πεθερό του μπορείς να πεις πολλά σχετικά με τις δηλώσεις τους και ειδικά ο Πικέ έχει αναφερθεί στον Lewis με ρατσιστικές εκφράσεις. Αλλά ο Max τα λέει χύμα και χωρίς να θέλει να χαϊδέψει τα αυτιά της FIA, ειδικά σε ότι αφορά το show που θέλει να γίνει η F1 με Las Vegas και τα αποκαλυπτήρια των ομάδων τον Φεβρουάριο στο Λονδίνο.

Ναι, βρήκα πράγματα για κόσμο που τον περιτριγυρίζει, αλλά δεν ήθελα να μείνω σε αυτό, θα ήταν πολύ φτηνό επιχείρημα, το μόνο που βρήκα ήταν η αντιπαράθεση που ο Βερστάπεν τον υποστήριξε με κάπως ξεπλυματικά σχόλια περί χρήσης της γλώσσας, οκ, ήταν ο ντόρος που έγινε, άσχετα με το τι θέση παίρνω εγώ - που μεταξύ μας δεν παίρνω θέση, γιατί δεν έχω ιδέα αν αυτά που λέει ισχύουν ή όχι.

Για τα υπόλοιπα που λες δεν έχω ακούσει, τι συμβαίνει;

Απομάκρυνση του Lawson απ’τη Red Bull, τον βάζουν στη θέση του Tsunoda στην μικρότερη Racing Bulls, κι ο Tsunoda παίρνει προαγωγή για Red Bull

Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή της σεζόν. Τώρα και βάζουν άγχος στον Yuki και χαλάνε την μικρή RB που δείχνει να ρολάρει κάπως.

Μπορεί να είναι απλά δοκιμαστικό; Για έναν αγώνα, να δουν αν αλλάξει κάτι ; Ή για δύο, τεσπα, γιατί ένας μπορεί να μην είναι ενδεικτικός

Χειρότερα και από το μπάσκετ η φάση της F1 :stuck_out_tongue:

2 Likes

Δεν ειναι οτι φαγαμε DQ λογω τεχνικων παραβασεων. Ειναι οτι τα δυο αυτοκινητα βρεθηκαν εκτος κανονισμων με 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ παραβασεις το ενα απο το αλλο. Πραγματικη πρωτοπορια, οχι μλκιες.

2 Likes

Σήμερα καταπληκτικός αγώνας, πολύ καλό ντέρμπυ σε πολλά σημεία.

Λεκλερκ πάλεψε πολύ, αλλά όταν ο αντίπαλος σου είναι ταχύτερος, δεν γίνεται. Χάμιλτον εξαιρετικός, δίκαια κέρδισε Οδηγός της Μέρας. Η ψυχολογία των τιφοσι έφτιαξε

Ράσσελ επίσης τρομερός και συνεπής

1 Like

Δεν το είδα καλά σήμερα. Ήμουν εκτός σπιτιού μου που έχω F1TV άρα Αντ1 με διαφημίσεις και Πουρναράκη τι να λέμε. Χάσαμε την ποινή του Norris (παιδικό λάθος) επειδή είχε διαφημίσεις.

Εγώ αυτό το έχασα γιατί νόμιζα ότι ο αγώνας ξεκινάει 18:30, και κατά τις 18:10 λέω “εντάξει, δεν βάζω να δω το pre-game show, να χαζέψω λίγο κουτσομπολιό;” και το πετυχαίνω τη στιγμή του replay. Μου κάνει εντύπωση που δεν το είδε κανείς κι έπρεπε να το αναφέρει ο Max.