Αν και δε μου αρέσει που πρέπει σώνει και καλά να χωρίζουμε με ταμπέλες τη μουσική (για παράδειγμα τους Sleepytime τους είχα προτείνει και στο alternative και εκτός από avant garde και progressive θα μπορούσαν να θεωρηθούν και άλλα είδη -καλά οι Sleepytime όχι και τόσο, αλλά υπάρχουν άλλοι :p- έτσι είναι απίθανο να ξεχωρίσεις κάτι διαφορετικό που ίσως να σου άρεσε αν το άκουγες…) έστω ότι το κάνουμε όπως το λες. Εσύ και όσοι έχετε διαβάσει το τόπικ θα το κάνετε έτσι. Οι υπόλοιποι? Οι καινούργιοι χρήστες? Δε νομίζω ότι θα το ακολουθούν αυτό. Παρά είναι πολύπλοκο για το κάνουν όλοι και να μη δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του φόρουμ (και μη μου πει κανείς να το βάλουμε στους κανόνες, εδώ δε διαβάζουν ούτε για τα greeklish :().
Διαφωνώ πάντως σε αυτά που λες για τους καλούς δίσκους. Δες πόσα ποστς έχει το Diablo Swing Orchestra. Όταν πέρσι μίλαγε για αυτούς ο Tolkki εδώ μέσα κανείς μας δεν ήξερε τίποτα. Ή για το πρώτο Witchcraft. Ήξερε κανείς τι είναι οι Witchcraft πρόπερσι? Ο καλός δίσκος μαζέυει ποστς, γιατί κάποιοι θα τον ακούσουν και αν πιστεύουν οτι αξίζει να ποστάρουν θα ποστάρουν
Εντιτ: ο διαχωρισμός σε παλιές και νέες κυκλοφορίες, δεν έχει τόσο νόημα, πολύ απλά, γιατί σε 3-4 χρόνια από τώρα, ό,τι έχει ποσταριστεί τώρα εκεί, θα είναι παλιός δίσκος
2)Τι εννοείς ότι δε θα ακολουθούν? Δε θα ποστάρουν κυκλοφορίες στα αντίστοιχα θρεντς? Και που θα τις ποστάρουν? Προσωπικά (και δυστυχώς) δεν έχω δει και πολλούς καινούριους χρήστες να ανοίγουν θρεντς για κάποια κυκλοφορία…
Οι Sigh. Οι Sigh έβγαλαν το 2007 το δίσκο Hangmans Hymn. Κάποιος στο φόρουμ τους πρότεινε σε ένα από αυτά τα τόπικς (νομίζω ο Angmar). Το θέμα όμως είναι ότι αυτό που παίζουν οι Sigh, όπως μου φάνηκε εμένα (που είχε τύχει να ανακαλύψω το δίσκο από αλλού) είναι αρκετά πολυσυλλεκτικό με αποτέλεσμα η αναφορά τους μόνο σε ένα είδος να μην είναι αντιπροσωπευτική. Εγώ, άνετα θα μπορούσα να το πω και Avant Garde για παράδειγμα. Επιπλέον το είδος στο οποίο ποσταρίστηκε επειδή εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει δε το διαβάζω κι όλας (μόνο για λόγους moderating τα διαβάζω και όχι για το μουσικό τους σκέλος).
Με λίγα λόγια, αυτό το δίσκο μέσα από το φόρουμ δε θα τον ανακάλυπτα ποτέ. Εκτός αν έχουμε την απαίτηση όποιος ενδιαφέρεται να διαβάζει και να ψάχνει τα ΠΑΝΤΑ στο φόρουμ (είναι και ωραίο δισκάκι παρεπιμπτόντως για όποιον ενδιαφέρεται). Ελπίζω αυτή τη φορά να έγινα κατανοητός
Όσο για το 2ο, το να μην καταλαβαίνουν οι νέοι χρήστες τι πρέπει να κάνουν, δεν είναι μόνο το που ποστάρουν. Είναι τα τόπικς που ανοίγουν και μας στέλνετε τα reports για να τα κλείσουμε ή να τα μετονομάσουμε ή να τα μεταφέρουμε ή ό,τι άλλο να 'ναι. Και αν αύριο μεθαύριο βγει ένας πορωμένος με το Doom και ανοίξει ένα τόπικ μόνο για Doom, δίχως τα υπόλοιπα που έχει το τωρινό τόπικ (Gothic, κλπ), τότε τι κάνουμε? Το ότι θα πρέπει να ποστάρουν σύγχρονες κυκλοφορίες και να μη διπλοποστάρονται συνεχώς κυκλοφορίες περασμένων δεκαετιών, από που θα το καταλάβουν?
Εντιτ: Επιπλέον, προσωπικα για μένα ισχύει σε υπερθετικό βαθμό αυτό που είπα για τις ταμπέλες. Δε τις μπορώ και με εκνευρίζουν. Τις νιώθω πάρα πολύ περιοριστικές και άδικες για τα περισσότερα συγκροτήματα. Δε θα μου άρεσε το φόρουμ να στηρίζει αυτή τη λογική…
Δεν είπα ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά έτσι όπως το βλέπω εγώ θα είναι λιγότερα.
Δηλαδή τι προτείνεις? Ξεχωριστά θρεντς για κάθε καλή κυκλοφορία? Σε προειδοποιώ, θα είναι πολλά. Πάρα πολλά. Ακόμα και από τους δίσκους που είναι στη δική μου εικοσάδα για το 2007 άντε 5-6 να έχουν δικό τους θρεντ. Το ίδιο ισχύει και για αρκετούς άλλους.
Με το να αφήσουμε έτσι όπως έχουν τα πράγματα, δε λύνεται το πρόβλημα γιατί θα εξακολουθεί το πρόβλημα που λες. Πχ, το sigh.
Και εξάλλου ακόμα και αν υπάρχουν crossover bands, μια υποτυπωδης κατηγοριοποίηση βοηθάει πολύ περισσότερο από καθόλου κατηγοριοποίηση.
Edit: Σε άλλο πολύ γνωστό ελληνικό forum έχουν ένα θρεντ για ΚΑΘΕ κυκλοφορία, μικρή ή μεγάλη. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται πολύ χάλια και δε μου κάνει καν κέφι να γράψω έτσι όπως είναι
Καλά, προσωπικά μη νομίζεις πώς θα με χάλαγε να είχες κάνει τόπικ για όλες σου τις αγαπημένες κυκλοφορίες .
Εγώ λύση ακόμα δεν προτείνω. Το subforum δε το θεωρώ τη βέλτιστη λύση και ψάχνω και εγώ να καταλήξω στη βέλτιστη λύση. Ότι είναι να γίνει πάντως θα συζητηθεί με τους mods και θα σας ανακοινωθεί (όπως είδες και μεταξύ σας οι χρήστες δε συμφωνείτε όλοι για το subforum)
Χμμ, όσοι ποστάρουν/με πολλά το κάνουν/με από βαρεμάρα ή από μλκια…
Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που το κάνει για να αυξήσει τα ποστς του Δεν υπάρχει λόγος να βγει ο μετρητής.
Α και by the way, ο χρήστης με τα περισσότερα ποστς είναι με διαφορά ο φρήντομ. Που θα πάει θα τον φτάσω!!
Οι χρηστες με τα περισσοτερα ποστς εχουν αβαταρς ενα παπι κι ενα πατρικ.:-s
Εγω θελω να αφαιρεθουν τα ποστς του οφφτοπικ να παω παλι στα 200-300 ποστς.
να προτεινω κατι(μια σκεψη κανω βασικα,τπτ παραπανω)…
μηπως θα ηταν καλη ιδεα στην κεντρικη σελιδα διπλα απο καθε ειδηση να ειχε και 1 κουμπι που να ελεγε,σχολιασμος…και το οποιο να παρεπεμπε στο φορουμ,με 1 νημα που θα λεγεται ‘νεα’ και εκει θα υπαρχουν ολα τα νεα της πρωτης σελιδας…το εχω δει σε αλλες ασχετες σελιδες…και λειτουργει…