Μικροαλλαγές στους κανόνες του forum

επειδή έπρεπε να προσθέσουμε κάποιους κανόνες στο φόρουμ μας, μετά από συζήτηση με τα παιδιά καταλήξαμε και σας τους παρουσιάζουμε. ιδού. στο τέλος φαίνονται γραπτά κ οι νέοι κανόνες


  1. Μηνύματα προσβλητικού/επιθετικού χαρακτήρα θα σβήνονται εξ? ολοκλήρου χωρίς προειδοποίηση. Η επιμονή σε τέτοια μηνύματα αυξάνει την πιθανότητα ban του χρήστη.

  2. Τα greeklish απαγορεύονται. Όσοι χρήστες για κάποιο λόγο δεν μπορούν να γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες, ας επικοινωνήσουν με τους moderators. Συνεχής χρήση greeklish χωρίς επαρκή δικαιολογία και ενημέρωση μας, οδηγεί σε διαγραφή των μηνυμάτων.

  3. Όταν ανοίγετε ένα νέο θέμα (thread), κοιτάξτε πρώτα αν αυτό προϋπάρχει. Αν όχι, ανοίξτε το στη σωστή κατηγορία, με συγκεκριμένο και ελληνικό τίτλο. Αν ανοίξετε ένα νέο θέμα το οποίο προϋπάρχει, αυτό θα κλειδωθεί και στη συνέχεια θα διαγραφεί.

  4. Οι moderators έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τον τίτλο ενός thread και να το μεταφέρουν στη σωστή του κατηγορία, χωρίς προειδοποίηση. Επίσης μπορούν να κλειδώσουν ή/και σβήσουν κάποιο thread ή ποστ, αν θεωρήσουν πως δε συνάδει με το ύφος του forum.

  5. Μηνύματα spam σε θέματα υψηλού ενδιαφέροντος ενδεχομένως να διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  6. Μηνύματα καθαρά διαφημιστικού χαρακτήρα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, αν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει έρθει προηγουμένως σε επαφή με τη διεύθυνση του site.

  7. Αν κάποιος χρήστης θεωρεί ότι κάποιο post τον θίγει (ακόμα και αν δεν περιέχει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς), μπορεί να ζητήσει από τους moderators να το διαγράψουν, δίνοντας μια δικαιολογία. Αν οι moderators τη θεωρήσουν επαρκή, το post θα διαγράφεται.

  8. Παρακαλείσθε να μην κάνετε quote μηνύματα τα οποία πρόκειται να σβηστούν. Αν θέλετε να απαντήσετε σε ένα τέτοιο μήνυμα, κάντε το χωρίς quote αλλά και με το απαιτούμενο ύφος.

  9. Αν θεωρείτε πως κάποιο post ανάγεται στις παραπάνω κατηγορίες ή πως μια συζήτηση κινδυνεύει να παρεκτραπεί, παρακαλείσθε να κάνετε ?report post?, χρησιμοποιώντας το κουμπί με το θαυμαστικό, το οποίο βρίσκεται κάτω από το avatar του χρήστη που το έχει δημοσιεύσει.

  10. Αν έχετε κάποιο ερώτημα για τη διεύθυνση του site/forum, καλό είναι να την κάνετε απευθείας στους moderators ή στην ανάλογη θεματική ενότητα. Αν απλά διατυπώσετε το ερώτημα σας σε ένα οποιοδήποτε θέμα μιας κατηγορίας υπάρχει πιθανότητα να μην απαντηθεί άμεσα.

  11. Δε χρησιμοποιούμε κατ’ επανάληψη κεφαλαία, μεγάλη γραμματοσειρά και πολλά χρώματα. Οι εικόνες που εισάγουμε στα μηνύματα μας φροντίζουμε να μην είναι μεγάλες σε διαστάσεις και KB.

  12. Απαγορεύεται ρητά να δίνονται links για download σε επίσημες κυκλοφορίες και η εν γένει μεταφορά/αναδημοσίευση υλικού χωρίς αναφορά της πηγής του.

  13. Οι χρήστες που έχουν δεχτεί ban δεν επιτρέπεται να ποστάρουν με άλλο λογαριασμό. Σε περίπτωση που το ban είναι προσωρινό, θα αυξάνεται η διάρκεια το.

  14. Κανείς λογαριασμός δεν μπορεί να διαγραφεί με εντολή χρήστη. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αποχωρήσει από το forum, τόσο ο λογαριασμός του, όσο και τα μηνύματά του παραμένουν ως έχουν, εφόσον η διαγραφή τους δεν εμπίπτει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες.

  15. Η παραβίαση των κανόνων του forum συνεπιφέρει infractions/προειδοποιήσεις. Κατά την εγγραφή σας εισέρχεστε στο φόρουμ με 0 infractions/προειδοποιήσεις. Εαν παραβιάσετε κάποιους από τους παραπάνω κανόνες, μπορεί να χρεωθείτε με infractions/προειδοποιήσεις και όταν συμπληρώσετε 5, δέχεστε ban, το οποίο μπορεί να είναι μόνιμο ή προσωρινό. Το μέγεθος της ποινής επαφίεται στην κρίση των moderators.

  16. Το rocking.gr δεν φέρει καμία ευθύνη από τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται χάρη στις αγγελίες που δημοσιεύονται και σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την αξιοπιστία τους.

  17. Με τη συμμετοχή σας στο forum, αποδέχεστε όλους τους παραπάνω κανόνες.:!:

Μπορείτε να τους κάνετε μπολντ τους καινούριους να μην τα διαβάζουμε όλα από την αρχή;

13-17

Το μέγεθος της ποινής επαφίεται στην κρίση των moderators.

Αυτο δε νομίζετε οτι ειναι λιγο φλου;

δεν είναι λίγο φλου

είναι πολύ αλήθεια

Θα προσπαθήσετε να το ορίσετε λίγο καλύτερα;

ο ορισμός είναι μια χαρά

αν θες επεξήγηση, κάνε μου μια συγκεκριμένη ερώτηση κ απαντώ

Δεν ειμαι μόνο εγω εδω μέσα.

Κ στη τελικη αυτο που θα αναρωτηθουν ολοι ειναι ποια ειναι τα κριτηρια κ αυτη η “κριση” των μοντερειτορς

τα κριτήρια κ η κρίση των mods εξηγούνται (όταν χρειάζεται) κατά περίπτωση.

αν θες ρώτα με κάτι συγκεκριμένο κ απαντώ.

Ποσο ποιο συγκεκριμένο δηλαδη;;;;;;;

Με ποια κριτηρια αποφασιζετε για το μπαν κ το μεγεθος του.

Κοιτα, οπως παραδέχτηκες κ συ ειναι πολυ φλου το να λες στον αλλον “επαφιετε στη κριση μας για το μεγεθος της τιμωριας” Πρεπει να εχεις καποια μετρα, στανταρ αμα θες, γιατι που ξερω εγω μετα οτι δεν ειναι καποιος μοντ προκατηλημενος με καποιον χρηστη π.χ.

Δηλαδη κατα τη προσωπικη μου γνωμη δε νομιζεις οτι θα ηταν καλο να συζητησετε οι μοντερειτορς λιγο τα μετρα κ τα σταθμα της τιμωριας;

λεω τωρα.

Για να μη το παιδεύουμε clegg. Ο κανόνας δεν λέει “mods μπορείτε να είστε μεροληπτικοί”. Για να μην ανησυχείς λέει “mods, δεν πρέπει να είστε ηλίθιοι”.

Π.χ.

αν ο χρήστης monte πει στο χρήστη karvou: “Όχι ρε μαλάκα?” ο μοντ με κρίση πρέπει να καταλάβει πως δεν πειράζει, γιατί δεν είναι προσβλητικό, μιας και είναι φίλοι.

Αν ο χρήστης karvou, πει στο χρήστη χ-ψ-ω, ενώ τσακώνονται για τους Manowar (τυχαίο παράδειγμα) “τελικά φίλε είσαι και πολύ μαλάκας”, τότε ο μοντ θα πρέπει να κρίνει πως αυτό γίνεται με διάθεση να προσβάλλει και να επιληφθεί του θέματος.

Ελπίζω να έγινα καταννοητός. Θα ήταν αδύνατο να καταγράψουμε ΟΛΕΣ τις πιθανές περιπτώσεις που θα πρέπει να κρίνει ο μοντ τι πρέπει να γίνει. Θα πρέπει να εμπιστευτείτε την κρίση των ανθρώπων του site…

Πάντως, να ξέρεις πως οι μοντς δουλεύουν με βάση την πλειοψηφία. Αν διαφωνεί η πλειοψηφία των μοντς με κάτι, τότε δε γίνεται :wink:

Ελα ρε μαλακα…:smiley:

δεν ειπα να γραφουν ολες οι πιθανες περιπτωσεις ρε παιδακι μου. Απλα λιγο να ξεκαθαριζατε το μπαν γιατι ειναι κ λιγο ευαισθητο θέμα. Δε συμφωνειτε σ αυτο; Δεν ειπα οτι δε σας εμπιστευομαι απλα συζηταω για το συγκεκριμενο θεμα αν πιστευετε κ σεις οτι εκει 8α ηθελε μια επεξηγηση καλυτερη. και ουτε περιμενω επειδη τωρα το ειπα εγω να αλλαξει. Στη κουβεντα…Οκ τωρα σας κουράζω δε ξερω.

θα απαντήσω συνοπτικά σε λίγο

ok τα κριτήρια είναι τα εξής

  • παλαιότητα στο φόρουμ
  • συμμετοχή στα μουσικά
  • ηλικία (στους νέους είμαστε πιο επιεικείς)
  • ποσόστωση σπαμ
  • πόσο ενοχλούνται οι χρήστες (μας ενημερώνουν με ριπορτ ή πμ)
  • αντίδραση στις εκκλήσεις μας (πάντα κάποιος ενημερώνεται πως ενοχλεί, με πμ ή με δημόσιο μνμ)
  • βεβαρυμμένο ή λευκό παρελθόν

αυτά νομίζω πως είναι. οι ποινές τώρα προκύπτουν μετά από εσωτερική συζήτηση κ ως εκ τούτου δεν έχω να σου πω κάτι συγκεκριμένο

επίσης

όταν κάποιος επιστρέφει από ban, συνεχίζει με 4 πόντους ποινής. ως εκ τούτου, στην πρώτη παρεκτροπή, ξαναφεύγει. αν πάλι κάτσει στο φόρουμ κ δεν ενοχλεί για κάποιο καιρό, αρχίζουμε να του σβήνουμε πόντους

όλα τα παραπάνω επαφίονται στην κρίση των mods. με την συμμετοχή σας στο φόρουμ δέχεστε πως οι mods προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους όσο πιο καλά κ αμερόληπτα μπορούν. γκρίνιες φυσικά πάντα υπάρχουν καθώς στο 90% των περιπτώσεων το ποστ που έχει υπάρξη η αφορμή για το μπαν έχει σβηστεί ως εκ τούτου κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι έχει γίνει αυθαίρετα. δεν είναι έτσι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κ κάτι για να το αποδεικνύουμε κάθε φορά

Οκ με καλυψες πληρως. Ευχαριστώ

οκ όμορφα!

Οι εικόνες που εισάγουμε στα μηνύματα μας φροντίζουμε να μην είναι μεγάλες σε διαστάσεις και KB.

μια ερώτηση.πλέον σε ποιους ενδιαφέρει το μέγεθος των δεδομένων σε μια εικόνα?αν οχι όλοι,οι περισσότεροι εχουν γρήγορες γραμμες internet

οι ιδιοκτητες και διαχειριστες του site φυσικα ενδιαφερονται. αφου πληρωνουν fees στο host αναλογα με το traffic του rocking.gr (λογικα ε…)

επισης οσοι απο επαρχια που δεν εχουν προσβαση σε adsl (ουτε καν 3G).

off topic mode off…

πλεον ειναι πολυ μικρο το ποσοστο αυτονων που δεν εχουν dsl.
νομιζω πως κανεις λαθος,γιατι οι εικόνες,εφώσεων ειναι αποθυκευμένες σε αλλον server(imageshack κλπ)το rocking.gr δεν χρεώνεται τα δεδομένα.η εικονα μεταφέρεται απο το εκαστοστε site

αν κανω λαθος,διορθώστε με