Καλύτερα και χειρότερα κινηματογραφικά/τηλεοπτικά franchise

Καλώς η κακώς, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά, ζούμε στην εποχή των movie franchises που έχουν αρχίσει πλέον να επεκτείνονται και στην τηλεόραση. Δεν περνάει μήνας χωρίς να βγει νέος τίτλος σε γνωστό franchise. Ακόμα και η πιο ξεχασμένη ταινία των 80s μπορεί σήμερα να βρει sequel ή crossover, spin off ταινία ή σειρά μερικών σεζόν.

Δεν ξέρω πολλά που να έχουν καταφέρει να κρατήσουν την ποιότητα τους σταθερή όλα αυτά τα χρόνια. Είπα να βγάλω τα δικά μου αγαπημένα αλλά μου φάνηκε πολύ πιο δύσκολο από ότι υπολόγιζα αρχικά, ακριβώς λόγω αυτής της διαφοράς στην ποιότητα που μεγαλώνει με κάθε νέο τίτλο. Έτσι σκέφτηκα να ταλαιπωρήσω και μερικούς εδώ μέσα ανεβάζοντας τόπικ :stuck_out_tongue:

Δεν θα διαφωνήσω πως η όλη φάση έχει γίνει βαρετή. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ παρά να θαυμάσω λιγάκι την διαχρονικότητα που δείχνουν αρκετοί τίτλοι που σταθερά δίνουν κάτι νέο, ανανεώνοντας μάλιστα το ενδιαφέρον του κόσμου. Δηλαδή το Planet of the Apes ξεκίνησε το 1968, πήγε και στην τηλεόραση, και κινηματογραφικά συνεχίζει να δίνει ταινίες. Ετοιμάζουν μια ακόμα για του χρόνου μάλιστα.

Όχι τίποτα άλλο αλλά το τελευταίο διάστημα κάθομαι και βλέπω στο internet archives παλιές σειρές που προσφέρει δωρεάν, το Planet of the Apes του 1974, To Flash του 1990, Spider-man 1977, μια σειρά του BBC του 1988 Chronicles of Narnia και Batman του 1943 παρακαλώ (χωρίς υπότιτλους δυστυχώς και με μέτριο ήχο αλλά μια χαρά watchable είναι). Τίτλοι που είναι ζωντανοί ακόμα.

Είπα να βάλω κανόνες τύπου, από 4 τίτλους και πάνω και μόνο αν έχουν και σειρά και ταινία, μόνο αν είναι στο ίδιο σύμπαν κτλ. για να γίνει πιο ενδιαφέρον και πιο δύσκολο το πράγμα. Αλλά τελικά δεν μου άρεσε και τόσο ο περιορισμός. Άρα ας κάνει ο καθένας τους δικούς του κανόνες όπως θέλει.

Go nuts.

Καλύτερο:

Summary

Χειρότερο: The rest

1 Like

Ο Godzilla πλάκα πλάκα μετράει πλέον 72 ολόκληρα χρόνια! Ούτε ξέρω πόσες ταινίες έχουν βγει, δεν έχω παρακολουθήσει και πάρα πολλές. Δεν ξέρω αν υπάρχει τηλεοπτική σειρά πέρα από μια πολύ πρόσφατη που δεν θυμάμαι καν τίτλο.

Μόνο ο Batman με την σειρά του 1943 μετράει περισσότερα χρόνια παρουσίας.

εδιτ* λάθος ο King Kong τους τρώει όλους από το 1933 αν και με πολύ λιγότερους τίτλους για τα χρόνια του.

Ήρθαν, είδαν, κατέκτησαν

1 Like