Game: movie-photo trivia!

Λοιπόν… Κάτι παλιότερο…

metropolis

Ε, δε μπορείς να πεις, το Blade Runner έχει επηρεαστεί ουκ ολίγο απο το Metropolis του Fritz Lang, εν έτει 1927… Φαίνεται και στο πόσο μοιάζουν οι δύο φωτογραφίες! :slight_smile:

To Μetropolis εννοείται ότι είναι η πηγή… Και πολύ προχώ για τη εποχή…

Λοιπόν:

Μάλλον Lost Highway… :-k

Όχι μάλλον,σίγουρα…

:smiley: :smiley: H Patricia Arquette ως παρουσία σε αυτήν την ταινία ήταν απίστευτη και έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στην μνήμη μου! :smiley: 8)

Θα βάλω φωτό σε λίγο…

Καταπληκτική ταινιάρα των '70s, βασισμένη σε θεατρικό έργο. Δύο κεντρικοί χαρακτήρες δίνουν ρέστα για δύο ώρες και είκοσι λεπτά. Έγινε πρόσφατα και ριμέικ, με τον νεαρό ηθοποιό της παλιάς ταινίας να παίζει στην καινιούρια ταινία τον ρόλο που έπαιζε ο γηραιότερος ηθοποιός στην ταινία των '70s. :slight_smile: 8)

get carter?

Sleuth?

Μάλλον σωστός είσαι. Δεν ήξερα ότι έγινε remake…

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Εύγε Βαγγέλη! Σωστός και διαβασμένος! 8)

Και ναι, το 2007 γυρίστηκε ριμέικ σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα, σενάριο Χάρολντ Πίντερ, από το θεατρικό του Άντονυ Σάφερ πάντα, και τον Μάικλ Κέιν να παίζει τον ρόλο που έπαιζε ο Λόρενς Ολίβιε στην ταινία του 1972 και τον Τζούντ Λο να παίζει τον ρόλο που έπαιζε ο Μάικλ Κέιν. :slight_smile:

Μέχρι να βάλει ο Βαγγέλης, ας με συγχωρήσει να του κλέψω τη σειρά και να βάλω ένα απόσπασμα από μία από τις σημαντικότερες και διασημότερες σεκάνς στην ιστορία του σινεμά.

Για να το κάνω πιο δύσκολο όμως θέλω να μου πείτε πιά ταινία αποτίει φόρο τιμής ακριβώς σε αυτή τη σκηνή εισαγάγωντάς τη κατά κάποιο τρόπο στην πλοκή της.

Μέχρι να βάλει ο Βαγγέλης, ας με συγχωρήσει να του κλέψω τη σειρά και να βάλω ένα απόσπασμα από μία από τις σημαντικότερες και διασημότερες σεκάνς στην ιστορία του σινεμά.

Και για να το κάνω δυσκολότερο να μου πείτε μαζί και ποια ταινία αποτίει φόρο τιμής ακριβώς σε αυτή τη σκηνή εισαγάγωντάς την κατά κάποιο τρόπο στην πλοκή της.

Η θρυλική σκηνή της Σκάλας της Οδησσού απο το Θωρηκτό Ποτέμκιν… (που απ’ ότι ξέρω ουκ ολίγες ταινίες έχουν αποτίσει φόρο τιμής σε αυτή τη σκηνή…)

Πάντως η ταινία που θυμάμαι να αναπαράγει ακριβώς την ίδια σκηνή με το καροτσάκι είναι η ταινία The Untouchables (οι Αδιάφθοροι στα ελληνικά), Ντε Νίρο, Κόνερι, Κόστνερ, Σικάγο και Αλ Καπόνε, ταινιάρα με όλη τη σημασία της λέξης. 8)

σωστός και στα δύο!

bow to ellanor !!! 100% correct !

Ξαναπαίρνω σειρά, μια που δε βάζει άλλος.

Εύκολη μάλλον γιατί φαίνεται αρκετά καθαρά ο ηθοποιός.

I’d say… :-k Jacob’s Ladder!!! :smiley: 8)

σωστός. βάλε λοιπόν…