Καρέκλα gaming/γραφείου

Νομίζω δεν υπάρχει καποιο θέμα και επειδη το σκέφτομαι να κανω ενα δώρο στον εαυτό μου ειπα να το ανοιξω εδώ.
Ειμαι με μια καρεκλα τυπική γραφείου η οποία αν μπορουσε να μιλησει κ εγω δεν ξερω τί καντήλια θα εβγαζε.
Κάθομαι αρκετές ώρες στο pc για μουσική κυριως και κανα game που κ που.
Αξιζει καποιος να σκασει μισο χιλιαρικο ας πουμε για μια anda seat kaizer η τζαμπα λεφτά κ πληρώνεις μόνο το όνομα; Εναλλακτικές υπάρχουν; Εχω δει διαφορα βιντεάκια δεξια αριστερα απο κατι πανεμορφα minimal setups με κατι εξωγήινες καρεκλες αλλα δεν ξερω αν οντως βοηθούν και κατα πόσο υπάρχουν στην ελληνικη αγορά.
Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη.

1 Like

Εγω εχω αυτην (δεν ξερω αν υπαρχει στην Ελλαδα/Ευρωπη) εδω και 5 χρονια και με εχει βγαλει ασπροπροσωπο, ή μαλλον πρεπει να πω ασπρομεσο, αφου εχω αρκετα προβληματα με την μεση μου γενικα τα τελευταια χρονια που και που. Βεβαια χρησιμοποιω κι ενα footrest για να απλωσω τα ποδια μου οταν κανω gaming ή βλεπω καμια ταινια, οποτε αραζω σαν αρχοντας, το οποιο βοηθαει. Παντως γενικα ειναι πολυ ανετη.

Δεν ξερω αν η τιμη της καρεκλας αντιπροσωπευει παντοτε την ανεση παντως. Καποιες μαρκες ας πουμε ειναι πανακριβες γιατι τις προτιμουν οι gamers που κανουν streaming για παραδειγμα.

Με μια προχειρη ερευνα στο amazon (ενα search εννοω) παντως, βρισκω δεκαδες καρεκλες στο ευρος των $80 - $160 και μονο μια που κοστιζει $449 (η οποια μαλιστα δεν εχει και εξαιρετικες κριτικες).

Την μαρκα και το μοντελο που αναφερεις δεν το γνωριζω, αλλα βλεπω οντως οτι ειναι πανακριβα ολα τα μοντελα, χωρις ομως οι user reviews να αντικατοπτριζουν αυτην την τιμη. Η γνωμη μου (και τιποτα παραπανω - δεν ειμαι ειδικος) ειναι πως μια καρεκλα των $100 μαλλον θα σε καλυψει πληρως. Ποσο μαλλον μιας και εμενα με καλυπτει και με το παραπανω, και αποκλειεται να εχεις πονους με την μεση οσο συχνα οσο εγω :stuck_out_tongue:

2 Likes

Εγω αντιθετα θεωρω οτι καρεκλα των 100 ευρω δεν θα ειναι ικανοποιητικη. Μπορει η μεση σου να ειναι καλα, αλλα το θεμα ειναι τι γινεται μακροχρονια. Βεβαια, αυτη που βλεπω στο λινκ του Q δειχνει μια χαρα. Ισως και η τιμη της να ειναι θεμα “τιμολογησης Αμαζον”, δλδ “ευκαιρια”. Δεν ξερω.

Μια αντικειμενικα καλη vfm λυση ειναι η καρεκλα των ΙΚΕΑ, στα 250-300 ευρω (αυτη εχω εδω και 3-4 χρονια, σκυλι). Ομως θα σου ελεγα να βρεις οποιαδηποτε που να εχει υποστηριξη στη μεση. Δες τη φωτο του λινκ.

Επισης, μην κανεις τον κοπο να παρεις με δερμα(τίνη), 99% θα βλαστημησεις το καλοκαιρι. Και θα σου χαλασει με τον καιρο. Ψαξε με διατρητη πλατη, για να αναπνεει. Στην προηγουμενη δουλεια ειχαμε εκπληκτικες καρεκλες, νομιζω SATO αλλα δεν ειμαι σιγουρος, που ηταν η καλυτερη καρεκλα που εχω χρησιμοποιησει. Εκανε ομως αλλα 350-400 ευρω. Πρεπει να ηταν απο Πλαισιο ή Παμπλικ, αλλα προφανως επωνυμη και οχι no name. Αν καταφερω, θα ρωτησω καποιον παλιο συναδελφο.

1 Like

Και εγώ σχετικά πρόσφατα αποφάσισα να αντικαταστήσω μια ξύλινη καρέκλα στην οποία καθόμουν στο pc με μια γραφείου mesh απ’το πλαίσιο: ergohuman IΟΟ Flex II που ήταν σε έκπτωση.

Είναι απ’τις καλύτερες αναβαθμίσεις που έχω κάνει στο όλο setup …όμως δεν έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης.

Πήγα και από κοντά και έκατσα κλπ πριν την παραγγείλω. Επίσης, εδώ και εκεί πετυχαίνω εκπτώσεις στις καρέκλες δρομέας κατά καιρούς.

1 Like

Σκεφτηκα οτι ισως ηταν αυτη ^^^^

Εψαξα ομως λιγο το σαιτ τους και μαλλον ηταν αυτη. Η παραπανω παντως δειχνει εξαιρετικη. Δεν ξερω αν εχει ρυθμιζομενα μπρατσα, που για εμενα ειναι must.

1 Like

SecretLab master race :saluting_face:

Τα ρυθμιζόμενα μπράτσα είναι ο,τι καλύτερο.

Φταιω που ποσταρα πρωτος :smiling_face_with_tear:

Μπα, φταιει που εχω παρει τουλαχιστον 3 καρεκλες στην κατηγορια 50-90 ευρω στο παρελθον (οποτε σημερα θα ηταν λιγο πιο ακριβες και στο range που καλυψες), χωρις να μεινω ικανοποιημενος. Ισως μονο απο μια, αλλα οχι τπτ σπουδαιο.

Απο εκει κι επειτα, θα δοκιμαζα αυτη που ποσταρες αν μπορουσα, φαινεται καλη παρα την χαμηλη τιμη. Αλλα επειδη η καρεκλα πρεπει και να ταιριαζει στο τι τη θελεις και πώς τη χρησιμοποιεις, ειναι κατι υποκειμενικο. Μακαρι να σου βγει καλη, τι να πω.

Εγω την εχω 5 χρονια οπως εγραψα, και την βρισκω φανταστικη. Εχει και εξαιρετικες κριτικες, τις οποιες μπορω να επαληθευσω. Τωρα ο σπιριτ ας κανει οτι τον φωτισει το ιντερνετ!

όλες οι τύπου μπακετ, εια ωραίες αλλά σου πιάνεται ο κώλος.

Εγω εχω μια της Genesis που ειναι σχεδον ιδια με αυτη: https://www.skroutz.gr/s/59902159/genesis-nitro-660-yfasmatini-karekla-gaming-me-rythmizomena-mpratsa-gri.html

Την εχω 7 χρονια και ειναι ακομα μια χαρα.

Γενικως μακρια απο δερματινη κτλ.Υφασματινη για να σου κρατησει.

Εμενα που η πλατη μου ιδρωνει τρελα παντως, και στην Ελλαδα που εχουμε 6 μηνες καλοκαιρι δεν υπαρχει περιπτωση η επομενη μου να μην ειναι με mesh πλατη.

Εμενα η ερευνα μου με οδηγησε εδω και δεν εχω κανενα μα κανενα παραπονο (apologies αν ειναι UK only)

Βεβαια η φαση μου εμενα ειναι οτι εχω standing desk, οποτε σπαω τη μερα μου για να μη σπασω τη μεση μου.

1 Like

Κανω καταχρηση του χωρου και ειμαι ετοιμος να περασω στη φαση standing desk. Μονο που δεν το υποστηριζει η επιχειρηση, τουλαχιστον οχι με θερμη και σιγουρα δεν προκειται να το βαλω στο σπιτι, αφου δουλευω πια λιγοτερο απο εδω.

Η πιο ακατανόητη επιλογή που έχω δει στη ζωή μου. Συνεχίστε

1 Like