Gamma Ray - Rhapsody of Fire: Thessaloniki 28/3 & Athens 29/3 2014

ξερουμε playlist για τους rhapsody? λογικα θα χει αρκετα τραγουδια απο το Dark Wings Of Steel… ξερουμε κατι παραπανω?

Οταν αρχισει η περιοδεια θα ξερουμε, δηλαδη στις 20 Μαρτιου.

…τσίμπησα το εισιτήριο, και τώρα ψάχνω το μαγαζί:p :slight_smile: :!:

αντε να δουμε και το σετλιστ σημερα.ελπιζω σε αρκετα παλια κλασσικα.

απιστευτο σετλιστ οι φιλτατοι rhapsody και ειδικα για support :smiley: χάρηκα τώρα… http://www.setlist.fm/setlist/rhapsody-of-fire/2014/retro-music-hall-prague-czech-republic-33c224c5.html

Παμε και το setlist των Gamma Ray

[SPOILER]

1. Avalon (Live Premiere)
  2. Rich And Famous
  3. Heaven Can Wait
  4. Hellbent (Live Premiere)
  5. Razorblade Sigh
  6. Tribute to the Past
  7. Time For Deliverance (Live Premiere)
    8 ) Drum Solo
  8. Blood Religion
  9. Master Of Confusion
  10. Empire Of The Undead
  11. Rebellion In Dreamland (not a whole song)
  12. Land Of The Free
  13. Man On A Mission

Encore:

1. To The Metal
  2. Send Me A Sign

[/SPOILER]

Οι παρατηρησεις μου ειναι

[SPOILER] Το setlist ειναι παρα πολυ καλο, βεβαια ειναι μαλακια που δεν εχει κυκλοφορησει ακομα το Empire Of The Undead και εχουμε 2 αγνωστα κομματια. Το Hellbent δεν το εχω ακουσει, ηθελα να το ακουσω αφου αρχισει η περιοδεια και τα 2 γνωστα απο το EP ειναι αρκετα καλα κομματια. Απο εκει και περα εχουμε κομματαρες , Rebellion In Dreamland, Land Of The Free, Man On A Mission, Send Me A Sign που εχουμε ξανακουσει αλλα λατρευουμε, εχουμε 2 [B][SIZE=3]ΕΠΗ[/SIZE][/B] που εχουν να παιχτουν χρονια, το Razorblade Sigh ([B]ΑΑΑΑΑΑ ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ[/B]) που εχει να παιχτει απο το 2003, το Tribute Τo Τhe Past ([B]ΑΑΑΑΑΑ[/B]) που εχει να παιχτει απο το 2002, 2 πολυ καλα κομματια απο την πρωτη περιοδο της μπαντας το Heaven Can Wait και το Rich And Famous που και αυτο εχει να παιχτει απο το 2003 και 2 απο την πιο προσφατη ιστορια της μπαντας το συναυλιακο To The Metal και το Blood Religion που ειναι σκετη λατρεια. Οποτε μιλαμε για πολυ δυνατο setlist με πολλες εκπληξεις. Τα αρνητικα εκτος του οτι δεν εχει κυκλοφορησει ακομα ο δισκος ειναι οτι κανουν παλι το εγκλημα και δεν παιζουν ολοκληρο το Rebellion In Dreamland και οτι δεν παιζουν κατι απο το Somewhere Out Ιn Space… Αν δεν υπηρχε αυτη η παραλειψη και επαιζαν ολοκληρο το Rebellion θα ηταν ιδανικα.

[/SPOILER]

Παιδιά έχω εισιτηριο για τη συναυλία των Gamma Ray και Rhapsody of fire για την εμφανιση τους στην Αθηνα 29 Μαρτίου. Λόγω κάποιων ατυχιών δεν θα μπορέσω να πάω! Το πουλάω 20 Ευρώ. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει μήνυμα! email: christos.dhimas@gmail.com

ενταξη καλο το σετ…[SPOILER]κλαμα-rebellion-man on a mission-land of the free.για να παιξουν κανα helloween δυσκολο.εντος κανα ride the sky.και αυτο αμα γινει απο κατω χαμος απο τις φωνες[/SPOILER]

Setlist Rhapsody

[SPOILER]

1. Vis Divina
  2. Rising From Tragic Flames
  3. Land of Immortals
  4. March of the Swordmaster
  5. Unholy Warcry
  6. Dark Wings of Steel
  7. Lamento Eroico
  8. Holy Thunderforce
  9. Dawn of Victory
  10. Reign of Terror
  11. Emerald Sword[/SPOILER]

Εντυπώσεις

[SPOILER]
Τσίτα τα γκάζια. Θα μας πάρουν τα μυαλά για μια ώρα. Έβαλαν 2 τραγούδια από το - κατά τη γνώμη μου - μέτριο τελευταίο δίσκο (το vis divina είναι η εισαγωγή δε μετράει) και από κει και πέρα έβαλαν ό,τι καλύτερο από το παρελθόν τους ως Rhapsody. Αν έβαζαν το Knightrider of Doom αντι του March of the Swormaster θα άγγιζε το τέλειο. Δε δείχνουν όμως να εμπiστεύονται τις πιο πρόσφατες δουλειές τους καθώς, αν εξαιρέσεις το Reign of Terror (αγαπημένο μου τραγούδι απ’ όλους τους τελευταίους δίσκους), δεν έβαλαν τίποτα από τους τρεις τελευταίους δίσκους[/SPOILER]
Πιο πολύ ανησυχώ για τον ήχο που θα έχουν, καθώς η προηγούμενη εμπειρία από το March Metal Day του 2007 ήταν απογοητευτική.

Για Gamma Ray

[SPOILER]
Πολύ ισορροπημένο setlist. Δένει ιδανικά τη ανάγκη για προώθηση της καινούριας τους δουλειάς, την “απαίτηση” του κοινού να ακούσει ύμνους του παρελθόντος και της εισαγωγής τραγουδιών που έχουν να παιχτούν πολύ καιρό. [/SPOILER]

Τι σχεση εχει το March Metal Day 2007 με ενα καινουριο club;

Ελπίζω καμία

Το March Metal Day του 2007 ήταν η προηγούμενη εμφάνιση των Rhapsody στην Ελλάδα. Εκεί ο ήχος τους ήταν υπερβολικά κακός και δεν μπορούσες καν να τους ακούσεις.

Απλά εξέφρασα την ευχή μου ο ήχος να είναι καλύτερος από τότε. Το club είναι καινούριο οπότε δεν έχουμε ακόμα εικόνα.

Εχω εγω:). Αλλα και τις 2 φορες ηταν για Ελληνικα group οποτε δεν μπορω να πω πολλα πραγματα για τον ηχο… Παντως σαν club ειναι πολυ ωραιο

Μακάρι λοιπόν

…άντε μια εβδομάδα έμεινε και γιαυτό…θά’χει Ελληνικό σαπόρτ?:):!:

Διαβασα αυτο στο fb και εμεινα μαλακας:
“Elvenking’s new single “Elvenlegions” is available now on Itunes (and many other digital stores), Spotify and also streaming on our Soundcloud page. Enjoy!
[B]The band is currently on tour with Gamma Ray and Rhapsody Of Fire.[/B]” γιατί δεν το έχουν ανακοινώσει και επίσημα;;

…μήπως δεν έρχεται όλο το πακέτο εδώ…δεν θά’ναι η πρώτη φορά…νομίζω ότι το συγκρότημα που θα ανοίξει στα εδώ live, θάναι ντόπιο:):!:

και στα 3 μεχρι τωρα λαιβ ειναι μαζι οποτε δε νομιζω να μην ερθουν ελλαδα… τι θα τους παρατησουν με το tourbus σε μια χωρα, θα παρακαμψουν ελλαδα και μετα θα ξαναβρεθουνε; :Ρ δυσκολο το βλεπω…

Οι Gamma Ray εχουν και μια μικροαλλαγη στο setlist

[SPOILER] Στην 2η συναυλια επαιξαν ενα ακομα καινουριο το Pale Rider αρα συνολικα 17 τραγουδια και στην 3η το ξαναεπαιξαν αλλα εβγαλαν το Rich Αnd Famous. Ευχομαι να μην το κανουν και εδω. [/SPOILER]

Θελω κανα extra κομματι για Ελλαδα οπως μας εχουν συνηθισει και ειδικα κατι απο το Somewhere Out In Space, το Valley Of The Kings ή το ομωνυμο… Ψηνεστε να τους τα πρηξουμε για καποιο απο τα 2? :wink:

Οσο για Rhapsody αν και δεν εχω ακουσει τα παντα το setlist ειναι παρα πολυ καλο. Δεν εχει cheesy κομματια και περιεχει εκτος απο τα 2 καινουρια, τα καλυτερα της δισκογραφιας τους, best-of setlist κανονικα. Γουσταρω…

νταξ γενικά ψιλο-ok το σετλιστ από gamma.
Θα μπορούσε να είναι και καλύτερο με κάποιο-α από ότι ειπώθηκε στα προηγούμενα ποστ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω γιατί το παίζουν ακόμα είναι το:

[SPOILER]To the Metal, μέτριο κομμάτι (πότε δεν το χώνεψα, ευκαιρία για ξεκούραση το βλέπω στα live, και εχμμμμμ ολίγον αντιγραφή)
και για να μην ζητάω από τα παλιά, θα μπορούσαν από τον ίδιο δίσκο να παίξουν το έπος Empathy, ή και κάποια από τα Rise / Deadlands.[/SPOILER]

Από Rhapsody δεν έχω καμία επαφή με τα τελευταία τους ( :(:frowning: ), αλλά ότι είδα από παλιά θα περάσουμε καλά :D:D

τι ώρα ξεκινάει και τι ώρα θα σκάσει κανείς γνωστός να πιούμε καμιά μπύρα??