ρε παιδια τελικα τι ωρα αρχιζει?8 :30 η 9:30?
Οι Πόρτες Ανοίγουν: 19:30
Rhapsody of Fire on Stage: 20:30-21:30
Gamma Ray on Stage: 22:00-23:45
Δεν καταλαβαινω τι σε μπερδεψε. 20.30 αρχιζουν οι Rhapsody. Παμε να περασουμε τελεια και περιμενω και καμμια εκπληξη απο Gamma Ray.
3 φορες το ειπαμε
Εντάξει… αντίο… δεν υπάρχει άλλο λαιβ μετά από αυτό… Ride the Sky μες στη μάπα επειδή έτσι… rhapsody παιζουν μπάλα σε άλλα επίπεδα και απλά απόρησα γιατί ήταν σαππόρτ; mosh pit σε κάθε μα κάθε κομμάτι τους… δεν παίζει να είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο :Ρ ελπίζω να μην κάνουν πάλι 7 χρόνια να έρθουν και να τους δούμε επιτέλους και headliners και σύντομα… ό,τι καλύτερο έχω δεί τον τελευταίο (πολύ) καιρό… μαγάλοι παίχτες… στα μόνα αρνητικά ότι η φωνή του kai είχε φορτωθεί με πολλά εφφέ… αλλά κατά τα άλλα RIDE THE SKY!!! Λαιβ της χρονιάς με μεγάλη διαφορά μέχρι στιγμής… πραγματικά όλα άψογα… εκεί που ήμουν τα άκουγα όλα καμπάνα δεν ξέρω όμως αν ισχύει για όλο το κλαμπ αυτό… Για τους οπαδούς του είδους ήταν παράδεισος… αχ και να έπαιζαν λιγότερα από τον καινούριο οι gamma ray… όλα θα ήταν άψογα… το σετλιστ των ραψοντυ ήταν απλά επικό… το ένα έπος μετά το άλλο… πραγματικά… power metal ολοκαύτωμα το σημερινό…
Η εμφάνιση των Gamma Ray χωρίζεται σε πριν το ντραμ σόλο και μετά. Πριν ήταν κάτι σα ζέσταμα (όπως η προθέρμανση π.χ. με σουτάκια που κάνουν οι παίκτες του μπάσκετ πριν τον αγώνα. Ακόμα κ ο κόσμος ήταν ψιλοήρεμος) ενώ μετά… απλά χαμός!!!
ΥΓ κάτι άσχετο: το stage volume 1 δε μοιάζει με τα village έτσι όπως είναι;
Με μία εξαίρεση:
Στο Tribute to the Past (και στο Heaven can Wait) έπρεπε να ανάψει καπνογόνο, όχι να χτυπιέται ο κόσμος περισσότερο στο Master Of Confusion…
Μπερδευτηκε ρε ο κοσμος, νομιζε οτι ηταν το i want out
:lol::lol::lol:
αναλώνεστε σε κουτσομπολιά και ακόμα δεν έχετε πει τα βασικά
πόσο κόσμο είχε και πως ήταν το μαγαζί /ήχος
Ειναι υποκειμενικο αυτο, για μενα βασικα ειναι τα κουτσομπολια και οι κατινιες!
Αυτό ακριβώς έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Ακούω τον Kai να προλογίζει το “Heaven Can Wait”, λέω θα γίνει χαμός. Αλλά κάποιοι μπροστά τα δώσαμε και μετά στο “Tribute to the Past” λίγοι ξελαρυγγιστήκαμε και αναρωτιόμουν τι γίνεται ρε παιδιά… Και στο “Master of Confusion” ξύπνησαν όλοι. Εεεε…
Πάντως εδώ πάνω από κόσμο είχε καμιά 300αριά, άντε και κάμποσοι ακόμη. Το '10 ήταν πιο έντονες στιγμές.
Ο κόσμος ήταν όσος χρειαζόταν. Φαινόταν γεμάτο το μαγαζί, αλλά πήγαινες όπου ήθελες εύκολα. Όπως πρέπει να είναι πάντα δηλαδή. Καμια 800άρα; Δε μπορώ να υπολογίσω εύκολα. Ήχος πολύ καλός (αριστερά στο “σκαλοπατάκι”) στους Gamma Ray. Πιο πριν είμουν έξω, δεν ξέρω για ήχο.
Νταξει απλα κορυφαια συναυλια σε ολους τους τομεις. Ωραιος νεος χωρος, εκπληκτικος ηχος (τουλάχιστον στους Rhapsody οπου καθομουν πισω, γιατι μετα στους Gamma πηγα διπλα στα ηχεια με αποτέλεσμα να μπουκωσουν τα αυτια μου από τα πρωτα τραγουδια, οποτε δεν μπορω να κρινω!) και ακριβεια στο πρόγραμμα.
Πιο αναλυτικα:
Μεγαλη εμφανιση των Rhapsody, με αιχμη του δορατος έναν συγκλονιστικο Lione. Οι υπολοιποι ηταν τεχνικα αψογοι όπως και ηταν αναμενομενο.
Για τους Rays, τι να πει κανεις. Ελαχιστα κατωτερη εμφανιση από εκεινη του 10 στο Fuzz (η οποια ηταν επικη), κυριως λογω καποιων μικρων τεχνικων προβλημάτων και της φωνης του Kai, η οποια ηταν λιγάκι πεσμενη. Καλυπτε όμως πολύ εξυπνα τις οποιες αδυναμίες του με την βοηθεια του κοσμου και των εφε που ειχε η φωνη του (echo κυριως). Κανεις όμως δεν μπορει να πει κατι για το παθος που βγαζει πανω στην σκηνη και την ειλικρινεια του. Οι υπολοιποι ηταν αψογοι, όπως παντα εξαλλου, με τον Ehre να παιζει σαφως πιο απελευθερωμένα από περυσι. Zimmermann όμως δεν είναι. Highlights περα των προφανων, οι υμνοι Tribute to the Past και Blood Religion. Τα καινουργια κομματια ακουστηκαν μια χαρα, αν και θα ηθελα ένα-δυο λιγοτερα.
Υ.Γ: Τις στιγμες με τον Kai μετα το τελος της συναυλιας (οπου ηρθε μονος του κατά τις 2 παρα και υπεγραφε τα απαντα ολων, φωτογραφιζοταν με μας κτλ) δεν προκειται να τις ξεχασω ποτε.
Λοιπόν, ξεκινάω στα του χώρου. Δυστυχώς μέτριος, πολυ στενός, σκηνή μικρή και ψηλό ταβάνι άρα πρόβλημα στα φώτα. Δεν χωράει σε καμία περίπτωση 2000 άτομα. Φοβάμαι οτι τα sold out των Helloween ή των blind Guardian δεν χωράνε εκεί μέσα και επίσης εάν αυτός ο χώρος ειναι τιγκα μοιάζει και επικίνδυνος (δεν θελω να φαντάζομαι συναυλία τύπου Kreator - Nile εκεί μέσα). Στα πολλά υπέρ όμως ο πολυ καλός ήχος. Όπως και να έχει φαίνεται τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα γλιτώσαμε απο το Fuzz.
Οι Rhapsody of Fire, έσκηςαν και δεν περίμενα με τίποτα τέτοιες αντιδράσεις απο τον κόσμο. Δεν ήξερα οτι στον Έλληνα αρέσουν τόσο!! Επειγόντως headlining show όπου θα ζήσουμε μέρες Sabaton. Fabio χθες έγραφε στούντιο άλμπουμ; Τέλειος!!
Οι Ray απογοήτευση συνέχεια, όπως και πέρσι. Οχι λόγο της εμφάνισης ή των επιδόσεων τους, αλλα λόγω του set list. Δέχομαι το πρόβλημα στην φωνή του αλλα οι επιλογές κρίνοντας και απο τις αντιδράσεις του κόσμου ήταν λάθος. Επίσης χώραγε εύκολα και ενα τραγούδι απο το Somewhere… Στα παραπάνω φταίμε και εμείς. Εγω λοιπόν βαρέθηκα να ακούω 20 χρόνια που τους βλέπω το ride the sky. Κομματαρα, έπος, ιστορία ολα μαζι σας, αλλα φτάνει. Στο κάτω κάτω ειναι απο άλλη μπάντα και ας το έχει γράψει ο Hansen. Δέχομαι οτι κάποιοι τους έχετε δει μια, δυο φορές, αλλα δεν νομίζω οτι όσοι χθες φωναζατε, εισασταν όλοι πρώτα φορά εκεί και επίσης ειμαι βέβαιος οτι έχετε δει και τους Helloween να το παίζουν. Ανεξάρτητα απο ολα αυτά ο Hansen ειναι ένας απο εμάς. Ένας αγεραστος μεταλας και ένας τίμιος μουσικός που προκαλεί το σεβασμό περισσότερο και απο κάποιους άλλους ευρωπαίους μουσικός που χεζονται στα δολάρια. Την εποχή που και Hansen τα έπαιρνε χοντρά πάλι ο ίδιος ήταν. Respect!
1ον: Το Ride the Sky ΔΕΝ το παιζουν στην περιοδεια. Το επαιξαν γιατι το ζηταγε ο κοσμος με υπερβολικο ζηλο. Να μου πεις, και άλλες φορες εχουν το I Want Out ή το Future World στο setlist. Για μενα κακως, ο λογος παρακατω.
2ον: Εθεσες το θεμα σε λαθος βαση. Αυτό που γινεται με το Ride the Sky στις συναυλιες των Rays (εγινε και το 10) δεν πρεπει να γινεται. Τι εννοω? Μαγκες, καλως ή κακως το κομματι αυτό ΔΕΝ είναι των Gamma Ray. Εγω θα γουσταρα απίστευτα να γινει το ιδιο με καποιο δικο τους κομματι, το οποιο δεν παιζουν σχεδόν ποτε. Ένα Last Before the Storm, ένα Gods of Deliverance, το μισο Heading εστω βρε αδερφε! Χωρις να σημαινει ότι δεν πηγαινω να πεθανω από την πορωση κάθε φορα που ακουω ζωντανα το εν λογω κομματι.
3ον: Συμφωνω στα του setlist Ανέκαθεν ειχαν μετριο! Για καποιον σαν και εμενα που είμαι φανατικος δεν παιζει ρολο, για τους υπολοιπους όμως κατανοω πως είναι μεγαλο πρόβλημα.
Για παμε λοιπον. Καινουριο μαγαζι, ο χωρος ηταν πολυ καλος αν και το αρνητικο ειναι οτι μου φανηκε καπως μακροστενο. Ο ηχος ομως ηταν αψογος και στις 2 μπαντες, αριστα σε αυτον τον τομεα. Η σκηνη ηταν ψηλα και εβλεπες πολυ καλα. Απο κοσμο ειχε γυρω στους 800-1000 και οπως ειπε και ο parask77
Και παμε στις μπαντες τωρα. Οι Rhapsody ηταν εξαιρετικοι και περασα πολυ ωραια κατα την διαρκεια που επαιζαν. Ο ηχος ηταν ενα θεμα που με απασχολουσε πριν την συναυλια γιατι ειναι μπαντα που οι ενορχηστρωσεις τους απαιτουν ο ηχος να ειναι αψογος και χτες ηταν, οποτε αυτο τους βοηθησε να ακουστουν οπως πρεπει. Φοβερο setlist, με εξαιρεση τα 2 τραγουδια απο το Dark Wings Of Steel που δεν λενε πολλα, εκπληκτικο παιξιμο απο ολα τα μελη της μπαντας και ενας πραγματικα [B][SIZE=2]ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ[/SIZE][/B] Fabio Lione. Με αφησε καγκελο με τις απιστευτες ερμηνειες του, σαν να ακουγες τους δισκους ηταν. Ολοι τους πολυ ορεξατοι και το κοινο φαινοταν να γουσταρει τρελα, γινοταν χαμος και η μπαντα πρεπει να εμεινε πολυ ευχαριστημενη.
Και παμε στους λατρεμενους Gamma Ray. Οπως ειπε και ο lamousis η εμφανιση χωριζεται σε 2 μερη, πριν και μετα το drum solo. Η αρχη ηταν πιο χαλαρη με 4 καινουρια κομματια που τα εχουμε ακουσει ελαχιστα απο το internet ή καθολου και τις κομματαρες Heaven Can Wait, Razorblade Sigh, Tribute To The Past στις οποιες πωρωθηκα αλλα η αληθεια ειναι οτι η φωνη του Kai δεν ηταν οπως επρεπε και καπως μου το ψιλοχαλασε. Και μου εκανε εντυπωση που ο κοσμος δεν εδειξε τρελη πωρωση στα 3 αυτα κομματια. Μετα το drum solo ειχαμε το Blood Religion που ηταν το πρωτο στο οποιο η φωνη του Kai ηταν εμφανως βελτιωμενη και τα 2 γνωστα απο περυσι Master Of Confusion και Empire Of The Undead. Και απο εκει και περα η συναυλια ανεβηκε επιπεδο. 3 [B][SIZE=3]ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ[/SIZE][/B] απανωτες απο το [B][SIZE=3]ΥΠΕΡΤΑΤΟ[/SIZE][/B] Land Of The Free, το Rebellion In Dreamland, που το μονο ασχημο ηταν που δεν παιχτηκε ολοκληρο, το Land Of The Free και το Man On A Mission. Εκει οπαδοι και μπαντα πηραν φωτια και θυμοσουν τους λογους που αγαπησες αυτην την μπαντα. Και αφου βγηκαν για encore μετα απο απαιτηση του κοσμου επαιξαν παλι μετα το 2010 το Ride The Sky που δεν εχει παιχτει πουθενα εως τωρα στην περιοδεια, χαμος και εκσταση… Ακολουθησαν το To The Metal και το Send Me A Sign για κλεισιμο. Απο πλευρας αποδοσης η μπαντα ηταν αψογη οπως και ο ηχος, Dirk Schlachter δυναμη και σταθερη αξια ο υπαρχηγος, Henjo Richter χαλαρος οπως παντα και σωστος παιχτικα, Michael Ehre σταθεροτατος και πιο ανετος και “λυμενος” απο περυσι. Στα αρνητικα η φωνη του Kai που κακα τα ψεματα δεν ειναι οπως παλια. Απο την μεση του live και μετα ηταν πολυ καλυτερη, αλλα ειδικα καποια ψηλα φωνητικα δεν μπορει να τα βγαλει ευκολα πια. Ειχε ομως παθος και ορεξη, ηταν κεφατος οπως παντα αλλα εχει βαρυνει λιγο. Η συναυλια ηταν παρα πολυ καλη αλλα εως εκει, δεν ηταν σαν το 2010 που ηταν σκετο [B][SIZE=3]ΕΠΟΣ[/SIZE][/B]. Ηταν πολλα τα καινουρια κομματια και μου ελειψαν πολλα απο το πλουσιο παρελθον της μπαντας και επισης το 2010 η φωνη του Kai ηταν πολλες σκαλες ανωτερη.
Βρηκαμε τον Kai μετα το live, ευγενεστατος οπως παντα, ευχομαι να σκεφτει σοβαρα την προταση που του εκανα. Το 2015 κλεινει 20 χρονια το Land Of The Free και του προτεινα να κανουν επετειακη περιοδεια που θα το παιζουν ολοκληρο και γελαγε. “Καλη ιδεα, θα το δουμε” μου απαντησε χαμογελωντας πονηρα. Αν γινει αυτο θα μιλαμε για μια απο τις πιο ονειρικες συναυλιες που θα δουμε ποτε.
Kai Hansen εισαι [B][SIZE=3]ΘΕΟΣ[/SIZE][/B], κανε μας αυτο το δωρο.
Hail σε stef, Elric83 και parask77 που τον γνωρισα χτες, τα λεμε στην επομενη συναυλια.
και γω μια απο τα ιδια με τον angus7pl.δεξια καγκελο που ειμουνα.και γαμω τον ηχο σε σχεση με αλλα livαδικα.κοσμος γεματο αλλα οχι σαρδελες.φανταζομαι τι εχει να γινει σε κανα αλλο live πχ kreator-helloween.κανονικα επρεπε να εχει και αλλη μια εξοδο καπου πλαγια.fabio.φωναρα και γενικα το live των rhapsody ηταν κρυσταλλο.ενταξη λογικο ειναι εχουν περασει και τα χρονια.ο hansen δεν ειναι οπως πριν 10 χρονια.πραγματικα δεν περιμενα να παιξουν το ride the sky.και ομως μονο στην ελλαδα γινοντε αυτα.μαλλον θα ξαναερθει με unisonic μολις βγει ο νεος τους δισκος.μετα το live ακολουθησαμε το βανακι και βρηκαμε το tousbus.και επιτελους εβγαλα φοτο με staropoli.και τους υπολοιπους απο τις μπαντες.αφου πιασαμε κουβεντα με τον μανατζερ,πριν φυγουμε μας εδωσε απο 2 πενες.και ειπε οτι θα ερθουν οι accept ελλαδα.(τους μανατζαρει ο ιδιος)αυτα ειναι.
ενταξη καλα πηγαμε.
angus7pl ‘‘3 ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ απανωτες απο το ΥΠΕΡΤΑΤΟ Land Of The Free, το Rebellion In Dreamland, που το μονο ασχημο ηταν που δεν παιχτηκε ολοκληρο, το Land Of The Free και το Man On A Mission. Εκει οπαδοι και μπαντα πηραν φωτια και θυμοσουν τους λογους που αγαπησες αυτην την μπαντα. Και αφου βγηκαν για encore μετα απο απαιτηση του κοσμου επαιξαν παλι μετα το 2010 το Ride The Sky που δεν εχει παιχτει πουθενα εως τωρα στην περιοδεια, χαμος και εκσταση…’’ angus7pl
…τά’πες-έγραψες όλα Πάνο, μαυτήν την παράγραφο
…καλός ο χώρος, για εστιατόριο κυριλέ, αλλά και για εντεχνοσυναυλίες…στους Sepultura, θα θέλει ανακαίνηση…οι Rapsody ήταν πολύ καλύτεροι απ’ότι περίμενα, και με έχουν κερδίσει από χρόνια στουντιακά, τώρα με κέρδισαν και συναυλιακά…δεν μου έλειψε και ο Λούκα Τουρίλι, οπότε μάλλον έκαναν καλά την δουλειά τους…οι Gammaray είχαν κέφια, και οι πιο φανατικοί του γρουπ είχαν είσης πολύ κέφι για τραγούδι και κοπάνημα, αλλά απλά εγώ γούσταρα ότι παίκτηκε μετά απ’το ανούσιο ντραμ σόλο:):!: