Το γερμανικό power metal ή τευτονικό metal όπως το λέγαμε παλιότερα, είναι από τις μεγάλες λατρείες του γράφοντα!
Οι Helloween με το EP και τα 3 πρώτα albums δημιουργήσαν το είδος και το έφτασαν σε δυσθεώρητα ύψη!
Εκεί δίπλα τους, σταθεροί συνοδοιπόροι, οι Running Wild και οι Rage με μια σειρά από δίσκους διαμάντια, δικαιούνται θεωρούνται οι πατέρες του είδους!
Οι Lucifer’s Heritage και μετέπειτα Blind Guardian με 2 συγκινητικά demos και τις 5 πρώτες albumαρες τους εμπλούτισαν το είδος με μαγικές μελωδίες και μας χάρισαν απίστευτες στιγμές!
Οι Gamma Ray έδωσαν το φιλί της ζωής στο power, εκεί στα μέσα των '90s, και αναγκασαν πολύ κόσμο να ασχοληθεί εκ νέου με αυτό είδος και να προσκυνήσει ξανά το φαινόμενο Kai Hansen! Λίγα χρόνια αργότερα πέσανε πολύ συνθετικά, αλλά την δουλειά τους την είχαν κάνει…
Οι Edguy του ταλαντάχου και υπερδραστήριου Tobias Sammet μας έχουν χαρίσει και αυτοί εξαιρετικούς δίσκους, είτε σε καθαρό heavy / power, είτε σε πιο hard rock-άδικες φόρμες!
Από τα υπόλοιπα (του poll), οι Primal Fear αντικατέστηκαν άνετα τους πραγματικούς Priest την εποχή που οι τελευταίοι βγάζανε πατάτες, οι Heavens Gate (η τέλεια μίξη Priest - Helloween) με τα πρώτα 2 τους LP γράψανε την δική τους ιστορία, οι Grave Digger εκτός από τον συμπαθητικό πρώτο τους δίσκο του 1984, μου φαίνονταν μια ζωή αστείοι, ενώ οι Stormwarrior πέρα από μια κακή παρένθεση στο δεύτερο album, είναι από τις πιο πωρωτικές μπάντες!
Άξοι αναφοράς, οι αγαπημένοι μου Stormwitch με καταπληκτικά albums στα '80s, οι Atlain με το φοβερό G.O.E., οι πιο μελωδικοί Brainfever, οι Warrant με το πρώτο τους EP (όχι το μέτριο LP), οι Scanner με τα πρώτα 2 LPs, οι θεοί Attack του παιχταρά Ricky Van Helden με πολλές δισκάρες στο ενεργητικό τους, οι speed-άτοι Αμβουργιώτες Not Fragile και αρκετοί άλλοι.
Mπάντες σαν τους Sacred Steel, Angel Dust, Brainstorm και Mind Odyssey, αν και μου αρέσουν μερικά κομμάτια τους, γενικά δεν τους καταττάσω και πολύ ψηλά!
Kάτι Metalium, Iron Savior (αν και ο πρώτος ψιλοακούγεται) κ.τ.λ. για πολλά γέλια…
Φυσικά και δεν θα ψηφίσω! [-X
Όλη μου η εφηβεία, όλες μου οι αναμνήσεις από τα 90s, μέρος της μετέπειτα (ενήλικης) ζωής μου είναι όλα συνυφασμένα με αυτό το είδος και δεν μπορώ (και δεν θέλω) τις μεγάλες μου αγάπες να τις ξεχωρίσω και να διαλέξω μόνο μια… :-s