Συμφωνω σε ολα εκτος απο αυτο. Το ινφεστισουμαμ εχει ισαξιο
(κατ εμε και λιγο καλυτερο) songwriting. Μαλιστα το οτι ειναι κυριως classic rock/prog/pop με ιντριγκαρει ακομα περισσοτερο.
Και τα δύο προηγούμενα πολύ ωραίοι δίσκοι είναι, αλλά κι εμένα το Meliora μου άφησε την εντύπωση ότι κάτι τους ταίριαξε καλύτερα.
Ωραία ατμόσφαιρα, κάπως πιο ροκάδικες κιθάρες και κυρίως πολύ όμορφες μελωδίες. Το Cirise παίζει δυνατά για ροκ-χιτάκι της χρονιάς και τα Majesty/ Absolution/ Deus in Absentia είναι άνετα στα καλύτερα που έχουν γράψει.
Μακάρι να τους δούμε σε κλειστό χώρο μόνους τους μέσα στο χειμώνα.
Πέρα ότι τους θεωρούσα ένα εξαιρετικό προϊόν του marketing, μετά το συμπαθητικό ντεμπούτο άκουσα τον προκάτοχό του (Infestissumam). Δεν με είχε ενοχλήσει η ποπ - ροκ αισθητική αλλά η κραυγαλέα έλλειψη πάθους με το ολόκληρο δίσκο να πασχίζει από παρουσία άνευρων απλοϊκών συνθέσεων που θαρρείς ότι γράφτηκαν με απειλή όπλου.
Μετά τον χαμό που είδα γι’αυτόν τον δίσκο τον άκουσα και εξεπλάγην ευχάριστα.
Η ποπ αισθητική μένει, τα βαριά έξυπνα ριφφ και με την ύπαρξη νεύρου αυτή την φορά δίνουν έναν εξαιρετικό δίσκο στον οποίο δεν υστερεί κανένα κομμάτι.
Στα καλύτερα της χρονιάς.
Παρά το γεγονός οτι όλα τα προηγούμενα μου άρεσαν αυτό εδώ είναι το καλύτερο τους.
Πιασάρικο με τρομερές μελωδίες και κομμάτια που ακούγονται φρέσκα ακόμα και μετά από πολλές ακροάσεις.Βεβαια το σημαντικότερο είναι ότι έχουν αποκτήσει προσωπικό ήχο παρότι οι επιρροές τους κάνουν μπαμ.
O δισκος ακουγεται νερακι,το καλυτερο τους κ για μενα.Τραγουδια που με τη δευτερη ακροαση σιγοτραγουδας κ σου καρφνονται στο μυαλο.Μακαρι να ερθουν σε κλειστο
Και για μένα το καλύτερο τους.
Μου άρεσε το Opus… όχι τόσο το Infestissumam. Βασικά το δεύτερο το άκουσα 2-3 φορές και το παράτησα.
Αυτό ωστόσο είναι καλοδουλεμένο μέχρι την τελευταία νότα.
Μπορεί να λέγεται κατά κόρον ότι είναι απλές μελωδίες και πιασάρικες (ισχύουν αμφότερα), αλλά το μεγαλείο του κρύβεται στην απλότητα του.
Επίσης, τραγούδια σαν το He Is δε βγαίνουν κάθε μέρα (και το Pinnacle και αρκετά ακόμη).
Απολαυστικοτατο αλμπουμ! Το συγκροτημα ολο και ανεβαινει επιπεδο(οχι οτι το εχουν αναγκη) απο τη μια κυκλοφορια στην αλλη.
Υ.Γ: Αχ,αυτο το “Cirice”… <3
Μια χαρά άλμπουμάκι, το ακούω τις τελευταίες 10 μέρες στο repeat.
Είχα διαβάσει γι αυτούς γιατί είχαν κάνει όλο αυτό το θόρυβο (καλό μάνατζμεντ; hype; show με μάσκες κτλ,) και αποφάσισα να πάω να τους δω αν και δεν είχα ακούσει τίποτα λίγες μέρες πριν τη συναυλία τους.
Να ξεκινήσω από τα καλά, που είναι και πιο πολλά:
- Φοβερός ήχος στο λάιβ… Μπόμπα για την ακρίβεια
- Ωραίο σόου. Πλην των μασκών, είχε πλάκα το θυμιατό που έχουν επί κάποια ώρα πριν αρχίσουν που έχει αποτέλεσμα να μυρίζει όλο το venue… μαζί με την εκκλησιαστική μουσική. Και γενικά πλην του τραγουδιστή, οι υπόλοιποι ήταν αρκετά κινητικοί. Ο τραγουδιστής λιτός, με κάποιο, λίγο, κρύο χιούμορ μεταξύ των τραγουδιών.
- Πολύ δεμένοι σαν ήχος. Με το μετρονόμο τα πάντα, λες και έπαιζε προηχογραφημένο το κομμάτι από τα ηχεία.
- Ωραίες (φωνητικές και μη) μελωδίες.
Από τα άσχημα, θα έλεγα ότι δε με ενθουσίασε καμμία σύνθεσή τους… ήταν όλες ωραίες στο live, και έγινε κέφι (και στο σπίτι/δρόμο ακούγεται ευχάριστα το άλμπουμ) αλλά σε καμμιά περίπτωση δε θα το έβαζα στα καλύτερα της χρονιάς… Εϊναι καλό mainstream rock και τίποτα παραπάνω.
- Ο τραγουδιστής δεν είχε κάτι φοβερό σαν χροιά ή ερμηνεία. Απορώ μάλιστα γιατί έχουν προσλάβει τόσο κοντινούς, σε χροιές, από άλμπουμ σε άλμπουμ. Όταν, δε, μίλαγε μεταξύ των τραγουδιών είχε αυτή τη λίγο εκνευριστική ένρινη χροιά…
Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι είναι ένα καλό προϊόν της εποχής μας αλλά δεν τους βλέπω να μένουν στην επιφάνεια σε βάθος χρόνου.
ψιτ, δεν έχουν προσλάβει κανένα, ο ίδιος είναι από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα
(Η φάση που το μάρκετινγκ λειτουργεί περίφημα)
true!!
και εγώ είχα μπερδευτεί σε μια φάση, στο προηγούμενο τους άλμπουμ βασικά, όταν είχα διαβάσει για απόλυση του τραγουδιστή με διάφορες δικαιολογίες και ψάρωσα :lol:
Πάντως νομίζω ο ίδιος δεν κρύβει και τόσο ποιος είναι πλέον, στο προφίλ του στο facebook μια χαρά promotion κάνει.
Το αστείο είναι πως αυτοί που κατηγορούν το μάρκετινγκ και λένε πως οι Ghost είναι δημιούργημα του, είναι αυτοί που πέφτουν θύμα του!
Μακάρι να ήξεραν περισσότεροι τους Magna Carta Cartel. Από τη στιγμή που ελάχιστοι τους έχουν ακούσει, ας μην κατηγορούμε τις μάσκες και τα λιβάνια που λόγο αυτών μάθαμε τους Ghost.
Μια χαρά μουσικάρες παίζουν και όντως ο δίσκος τους είναι απο τους κορυφαίους φέτος. Μακάρι να είχαμε πολλά τραγούδια σαν το He Is και το From The Pinnacle…
Παιδιά εγώ δεν κατηγόρησα κανένα μάρκετινγκ πάντως… Φως είδα και μπήκα… Λίγο που τους συζητάτε εσείς, λίγο το promotion που τους δόθηκε, είπα να πάω να τους δω, έχοντας ακούσει τον τελευταίο δίσκο μια μέρα πριν τη συναυλία τους.
Η γνώμη μου, (επειδή το άκουσα και μετά τη συναυλία το άλμπουμ) δεν έχει αλλάξει (και την περιγράφω πιο πάνω). Καλουτσικο άλμπουμ, για μένα, αλλά συνθετικά…
Εκεί, ναι, ίσως κολλάει αυτό που λέτε για marketing. Αν έχετε υπομονή, τα λέμε ξανά μετά από 2 κυκλοφορίες τους.
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δε μιλούσα για σένα πάντως, αν εμένα εννοείς!
Προσωπικά, τους ακούω από το Opus που πολλοί θεωρούσαν πως θα ξεφουσκώσουν και πως είναι προϊόν μάρκετινγκ. Αντί αυτού έβγαλαν φέτος ένα πολύ πιο ποιοτικό δίσκο. Δεν είναι ότι πιο εύκολο πάντως να γράφεις πιασάρικα και ευκολομνημόνευτα τραγούδια και δεν ξέρω γιατί αυτό μπορεί να αποτελεί κατηγορία για κάποιους.
Σε αυτό συμφωνώ… Είναι ο καλύτερος δίσκος τους (ως σύνολο/πακέτο έστω).
Δεν είναι εύκολο να γράφεις πιασάρικα κομμάτια γιατί αλλιώς όλοι θα είχαν γίνει πλούσιοι. Προσωπικά πάντως, βάζω συνήθως στα καλύτερα της χρονιάς, άλμπουμς που έδωσαν κάτι διαφορετικό στον “ήχο” που ακούω και νομίζω ότι πέραν της φοβερής παραγωγής και του ωραίου σόου, δε με έπεισαν ότι προσέθεσαν κάτι καινούριο.
Καινούριο κομμάτι
οκ γαμάει!
Γαμάει και αναμένουμε νέο EP σύντομα!
Το Meliora είναι από τα λίγα περσινά άλμπουμ στα οποία επιστρέφω τόσο τακτικά (μαζί με το From Beyond ίσως)
Τρελή κομμάταρα όμως. Οι Ghost όσο πιο εμπορικοί γίνονται τόσο καλύτεροι είναι.
Συμφωνώ και με τα δύο ποστς μέχρι κεραίας που λένε!