Ghost - Popestar [EP]

Tracklist

Square Hammer
Nocturnal Me - Echo and the Bunnymen
I Believe - Simian Mobile Disco
Missionary Man - Eurythmics
Bible - Imperiet

Το έχω λιώσει το κομμάτι, κοιμήθηκα το βράδυ και το άκουγα στον ύπνο μου!

666 φορες το εβαλες να παιξει ; :stuck_out_tongue:

Χαχαχα τις πέρασα ήδη!

πας για double score !

Λίγο Sisters Of Mercy, και το Intro riff λιγο Hazy shade of winter …οκ.πάντως ο τίτλος ΜΑΜΗΣΕ !

Όντως κάτι θυμίζουν αλλά…ΜΑΜΑΝΕ !

2,3 χιτάκια σε κάθε δίσκο, λίγο King Diamond, πριν αποφασίσει πως να τραγουδάει, βλ Corpse without a soul, αλλα στο πιο αδύναμο, παπατζιλίκια αλλα κοροιδευτικά, (θα μου πείς πουλάει το ράσο, εδω οι προηχογραφημένοι και χάλια Batouska, γεμίσανε με Death Disco gothμενες. Ντάξ, είμαι αρκετά μεγάλος για να έχω δεί τον μεγάλο, (KD) που και φέτο, εσκισε, οπότε δεν μου κάνουν ΤΗΝ αισθηση. Αυτά για καλύτερους δίσκους κτλ, τα ακούω βερεσε. Μόνο αν ακούς 3-4 δίσκους όλη τη χρονιά και είσαι ευκολά εντυπωσιασίμος/μικρότερος θα τα πείς.

Αν αναρωτιέται κανείς γιατί καμιά μπάντα δεν θα φτάσει ποτέ το μέγεθος των Metallica, Maiden ο λόγος είναι ποστ σαν το απόπανω. Ευτυχώς όταν οι Metallica έβγαζαν το Ride the lighting και πολλοί τους κατηγορούσαν για τις μπαλάντες, ότι μαλάκωσαν τον ήχο τους και τώρα απευθύνονται σε όσους ακούν 3-4 δίσκους και λοιπές παπαριές απλά τους μούτζωναν, σήμερα δυστυχώς δεν ισχύει και τόσο αυτό.

Απλά δεν υπήρχε ίντερνετ!

Πραγματικά όμως δεν είναι καθόλου αυτός ο λόγος που καμία μπάντα δεν θα φτάσει το μέγεθος των Metallica.

Ίντερνετ λέγεται.

Δεν έχω ακούσει ποτέ Ghost , δεν με “τραβάει” αυτή η θεατρικότητα στη σκηνή παρόλο που την βρίσκω έξυπνη, ούτε και η θεματολογία

Το κομμάτι δεν μου άρεσε…Θα ασχοληθώ πάντως με την μπάντα για να δω πως ξεκίνησε ηχητικά ώστε να καταλήξει στον σημερινό αποτέλεσμα, από περιέργεια γτ διαβάζω καλά λόγια γενικά στο νετ

Στο συγκεκριμένο ακούω κάτι από Blue Oyster Cult και μπράβο τους

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό που κάνει το internet είναι να μεταφέρει όλη αυτή την αμφισβήτηση στις σημερινές μεγάλες μπάντες παντού. Το μέγεθος αλλά και τα αίτια (κυρίως) αυτής της αμφισβήτησης είναι το θέμα και αυτό δεν ξεκινάει από το internet απλά καταλήγει εκεί.

Δεν είναι πως οι φωνές εναντίον των Metallica παλιότερα δεν ακούγονταν, απλά δεν ήταν πολλοί αυτοί που το έκαναν και ήταν πολύ πιο εύκολο να τους αγνοήσεις. Άσε που πολλοί από αυτούς θα τους πετύχαιναν σε κανένα live και ξαφνικά θα έβλεπαν το φως το αληθινό και απλά θα έσκαγαν μετά.

Η συζήτηση θα μπορούσε να καταλήξει και πάλι στο πόσο mainstream έχει γίνει η rock/metal σήμερα και πόσο αυτό έχει αλλάξει την αντιμετώπιση οποιοσδήποτε μπάντας πουλάει λίγο περισσότερο. Απλά δεν ξέρω αν πρέπει να ανοίξουμε αυτή την κουβέντα σε αυτό το thread. Καλύτερα αυτό να παραμείνει μόνο για την κυκλοφορία του EP.

Προφανώς και ο λόγος που δεν υπάρχουν “νέοι Metallica” είναι η μουσική βιομηχανία και το πως αυτή έχει μετεξελιχθεί. Το ιντερνετ αν έχει κάποιο ρόλο, είναι ο αριθμός των κυκλοφοριών.

Εγώ για την κριτική μιλάω και το πως οι ακραίες απόψεις πλέον είναι αυτές που προβάλλονται πιο άμεσα και ευρέως. Ο Lars είχε πει πως αν στην κυκλοφορία του AJFA υπήρχε ίντερνετ τι δεν θα άκουγαν για τον ήχο. Και όμως αυτός ο ήχος επηρέασε το μισό death metal των 90s.

Οι Ghost είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες. Για εμένα -το έχω ξαναγράψει- αν λόγω μάσκας και marketing καταφέρνουν να προσεγγίζουν μεγαλύτερο κοινό απ’ ότι έκαναν σαν Magna Carta Cartel ή Enforcer, μαγκιά τους. Άλλωστε Image, marketing και μεταλ δεν είναι κάτι καινούργιο. Από τον Eddie μέχρι το corpsepaint τα παραδείγματα είναι άπειρα.

Οι Metallica είναι μοναδικοί και δεν πρόκειται να υπάρξει μπάντα σαν αυτούς όπως δεν υπήρχε πριν από αυτούς.
Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον dead ωστόσο.

Νομίζω πως χρειαζόμαστε ένα thread για mainstream και την σχέση του με την rock/metal σκηνή. Είναι ενδιαφέρον θέμα με πολλά προεκτάσεις. Anyway να γράψω και 2-3 πράγματα εδώ και αν γίνει θέμα μετά τα μεταφέρουμε.

Ένας από τους λόγους που σήμερα βλέπουμε πολύ μεγαλύτερη απαξίωση σε όποια μπάντα πουλάει περισσότερο είναι οι τρόποι προώθησης τους. Οι Metallica και οι Maiden έγιναν μεγάλοι με τους δικούς τους κανόνες. Το story με τον Steve Harris να αρνείται να κόψει τα μαλλιά του και να γίνει πιο punk επειδή πουλούσε έχει γίνει σημαία, στο Metal Hammer θα το δεις γραμμένο σε κάθε αφιέρωμα που τους κάνει. Οι Metallica δεν έκαναν video-clip για τα 3 πρώτα τους άλμπουμ παρά την επιτυχία που γνώριζαν ακόμα και τότε. Αυτό κάπου έκανε τις όποιες φωνές εναντίον τους να χάνονται γρήγορα και εύκολα.

Σήμερα αντίθετα η προώθηση συγκροτημάτων όπως οι Ghost είναι παρόμοια σε πολλά πράγματα με τον τρόπο προώθησης πολλών pop καλλιτεχνών. Βλέπεις δηλαδή ακόμα και μπάντες όπως οι Amon Amarth να κυκλοφορούν κάτι special edition με action figures και comic και διάφορα άλλα. Όταν οι Maiden, Metallica είχαν αρχίσει να παίζουν το παιχνίδι αυτό ήταν ήδη τεράστιοι. Οι Ghost από το πρώτο άλμπουμ κιόλας έπαιζαν το παιχνίδι τους για προωθητικούς λόγους. Και μπορεί αυτό να βοηθάει τις μπάντες να φτάσουν σε ένα πιο ευρύ κοινό ταυτόχρονα όμως κάνει πολλούς να ξενερώνουν με την απαξίωση να παίρνει μερικές φορές μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι πρέπει λόγω και του internet (το οποίο σαφώς παίζει τον ρόλο του).

Σωστό το point, η διαφορά όμως βρίσκεται στα οικονομικά μεγέθη και το internet. Οι μπάντες που θέλουν να ζήσουν από τη μουσική τους, πρέπει να μπούν σε αυτό το “εμπορικό” παιχνίδι γιατί πλέον οι πωλήσεις δίσκων έχουν πέσει δραματικά, και από το streaming μπορεί να πάρουν και πέντε πενταροδεκάρες. Οπότε δεν το λες και ξεπούλημα αυτό.

Δεν διαφωνώ, σαφώς και είναι sign of the times αλλά καλώς η κακώς όλη αυτή η κατάσταση ξενερώνει πολύ κόσμο στον χώρο. Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις σήμερα μια φανατική βάση αφοσιωμένων οπαδών όπως οι μεγάλες μπάντα παλιότερα.

Προσωπικά δεν με χαλάει και τόσο και δύσκολα θα αρχίσω σήμερα να φωνάζω για ξεπούλημα η κάτι ανάλογο για οποιοιδήποτε μπάντα. Αν και δεν κρύβω πως κάποιες κινήσεις συγκροτημάτων και δισκογραφικών κατά διαστήματα μου φαίνονται… κάπως (π.χ. οι φιγούρες των Amon Amarth που είχα βάλει σε μια special edition τους).

Σε όλες τις special editions. Ας το αφήσουμε,γιατι ο Έλληνας που παίρνει το sodom 30e χονδρική το δίνει 50 και ήδη το πουλάει στο discogs 70. Τα group απλά προσπαθούν να ζήσουν και απο το streaming βγαζεις 0,0000ΧΧΧ απο κάθε παίξιμο. Δηλαδή αν είσαι οι Μεταλλικα λεφτά για τσιγάρα, αν όχι …

Αυτοί οι Ghost δεν είναι λίγο υπερεκτιμημένοι? Και νομίζω ρόλο σε αυτό έχουν παίξει το ποιοι είναι στην πραγματικότητα και όλο αυτό το μυστήριο με την εμφάνισή τους κτλ. Ξέρουν καλά το παιχνίδι. Σε ποια μεγάλα φεστιβάλ έχουν παίξει και σε τι θέση? (Download, Rock am Ring, Rock in Rio, Hellfest)