Ελα τωρα μην μου πειτε ότι δεν το περιμενατε?Aπλα ξεκαθαριζω κατι,οτι oπως στη μουσικη heavy metal δει είναι μονο οι Maiden κ οι Μetallica,ετσι giallo δεν είναι μονο ο Αrgento και ο Fulci.Ξεκιναω με τον απολυτο master του Italian horror,τον δασκαλο Mario Βava.Δεν τα εχω δει όλα,είναι εξαλλου παρα πολλα,θα βαλω τα καλυτερα απ?οσα εχω δει.
1)??Blood And Black Lace??(1963)του Mario Bava
Η ταινια αυτή εχει επηρρεασει μια σκηνη ολοκληρη και το σινεμα τρομου εν γενει.Τα πλανα,τα χρωματα και η ατμοσφαιρα απλα δεν απιζονται!!!Δυσκολη επιλογη,αφηνω εξω το ??Black Sabbath??,αλλα τι να κανω?
2)??Deep Red??(1975)του Dario Argento
Ποιο δαχτυλο να μου κοψουν?Αριστερο η δεξι?Mε πονο καρδιας αφηνω εξω το ??Suspiria??.Τι να πω τωρα?Σκηνοθεσια?Moυσικαρα από Goblin?
3)??A Lizard On A Woman?s Skin??(1971)του Lucio Fulci
Για μενα η καλυτερη ταινια του Fulci.Αξεπεραστη κι από τον ιδιο,πραγματικα!!!
Η σκηνη στην εκκλησια φορος τιμης στον Hitchcock,η σκηνη με τα κρεμασμενα σκυλια απλα μνημειωδης!!!Τεραστια Florida Bolkan!!!
4) ??Hitch Hike?(1977)του Festa Campanile Pasquale
Aυτη η ταινιαρα με τον θεο Franco Nero και τον απιστευτο David Hess(Last House On The Left του Wes Craven/TAINIAPA!!!)επηρεασε το ¨¨The Hitcher??και είναι ένα πο τα καλυτερα road movies που εχω δει!!Αρρωστεια κι αιμα!!!
- ??The Strange Vice Of Mrs Wardh??(1971)του Sergio Martino
Αφηνω εξω το ¨¨Αll The Colours Of The Dark?? και το ??Τhe Case Of The Scorpion?s Tail??του Μartino και βαζω τελικα αυτό.
Παλι όπως και σε όλα τα gialli εχουμε τρομερες μουσικαρες και ατμοσφαιρα παρανοιας και σκοτους!!!Απο τα πολύ καλα!!!
6)??The Case Of Blood Iris?(1972)του Carnimeo Giuliano
T-A-I-N-A-P-A!!!Παιζει η λατρεμενη μου Edwige Fenech ,αισθησιασμος και τρομος!!!
7)‘The Case Of The Scorpions Tail’’(1974)του Sergio Martino
ΤΑΙΝΙAΡΑ και αυτη με υποβλητικη ατμοσφαιρα και αναλογη μουσικη.Απο τα καλυτερα ialli!
8 ??Cannibal Ferox??(1981)του Umberto Lenzi
Στην Ιταλια υπηρχε ολοκληρο ειδος με ]καννιβαλους και να πω την αληθεια δεν γουσταρω.Αυτο επειδη είναι εντελως σοκαριστικο το βαζω εδώ γι αυτους που τους αρεσει η καφροσαπιλα του κερατα!!!
- ??Daughters Of Darkness??(1971)του Harry Kumel
Δεν είναι Italian,αλλα βελγικο και ηθελα πολύ να σας το συστησω διοτι είναι μια από τις αγαπημενες μπυ ταινιες τρομου.Ενα gothic αριστουργημα γυρω από το μυθο της Countess Bathory.Aπλα καθιστε κι απολαυστε!!!
10)??The Fifth Cord[/B]??(1971)του Luigi Bazzoni
Για άλλη μια ταινιαρα κορυφαιος Franco Nero!!!!
Y.Γ.Πολυ ενημερωμενος στο ειδος,ισως και πιο πολυ απο εμενα ειναι ο χρηστης DeKay και τον περιμενουμε με προτασεις και σχολια!!!
Υ.Γ.Eχω αφησει πολλα εξω.Θα επανελθω και με αλλη λιστα κ προτασεις