Gojira @Release Athens 2025 Σάββατο 19 Ιουλίου @Πλατεία Νερού

είναι άκρως συγκινητικό αυτή η “νέα γαλλική metal μπάντα” που άκουγες με τον συμμαθητή σου στο mp3 player στο λύκειο να κάνει αυτά τα λαιβ 18 χρόνια μετά. Ξέρουμε προσέλευση;

6 Likes

Αυτες οι “μαλακιες” ειναι που κανουν μια συναυλια να παει απο το 10 στα 10 στο 11 στα 10.

Ζηλευω με την καλη εννοια. Τους ειδα το 2023 και ηταν απο τις καλυτερες συναυλιες που εχω δει.

Με εκαναν να μπω στο mosh pit στα 42 μου χρονια τοτε για πρωτη φορα.

Πραγματικα γαμω για ολους σας που πηγατε και τους ειδατε, τα ειχαμε πει, ΑΧΑΣΤΟΙ οι Gojira.

8 Likes

Ε και δεν του έφτανε που απο πλευράς απόδοσης/ηχου/παραγωγής ήταν όλα αδιανόητα
Πάρε και διασκευή black sabbath πάρε και territory με τη σύμπραξη rob flyn !!
Λες και ήμασταν στο donninghton ένα πράγμα

14 Likes

Έθεσαν το πήχη σε δυσθεώρητα ύψη!

2 Likes

Πειράζει που ανυπομονώ να έρθουν οι Metallica για να δω Gojira ;

4 Likes

Οπως διαβασα σε ενα σχολιο που μου αρεσε, δικασαν :joy:

10 Likes

Οχι ρε, δεν ειναι αυτες, ειναι αλλες. Ισως δεν το εξεφρασα σωστα, οι τυποι ηταν no bullshit, απλως τα γαμησανε ολα, ειχανε μια δουλεια και την εκαναν οπως ακριβως επρεπε. Παιζοντας οριακα ακραιο μεταλ, ετσι;

Fixxxed :stuck_out_tongue:

4 Likes

Οι While She Sleeps φοβεροί - και ο πραγματικός μουσικός λόγος που πήγα χθες - αλλά οι Gojira από την πρώτη νότα που έπαιξαν τέλειωσαν τα πάντα σχετικά με το τι υπήρχε πριν. Είναι ακραία και δύσκολη μουσική για μεγάλα ακροατήρια, αλλά έχουν τόσο δικό τους στυλ, είναι εκτελεστικά αρτιότατοι και σκηνικά πάνω στη σκηνή είναι τόσο γαμάτοι και πειστικοί, που δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. Είναι στο club των σύγχρονων μεγάλων και χτες το βιώσαμε ξεκάθαρα σε όλους τους τομείς.

Το σκηνικό με τον Flynn για 'μένα ανεβάζει παραπάνω τη συναυλία, γιατί αυτού του είδους τα easter eggs δεν τα βλέπεις κάθε μέρα. Μου θύμισε το αντίστοιχο που είχαμε ζήσει με Slayer/Anselmo στο ίδιο μέρος, μερικά χρόνια πριν!

Μπράβο και πάλι μπράβο στους Gojira, ισοπέδωση!

18 Likes

Με πιασμένο (προφανώς) αυχένα, μπορώ να πω οτι σίγουρα ήταν από τις καλύτερες (αν οχι η καλύτερη) συναυλία που είδα φέτος.

Lacuna Coil τίμιοι για το λιοπύρι που είχαν(και είχαμε) να αντιμετωπίσουν
While She Sleeps εξαιρετικοί, ορεξάτοι, έστησαν ένα φοβερό σκηνικό και φαίνεται ότι γουστάρουν να παίζουν live.

Για τους Gojira τι να πούμε, όπως είπε κ ο @panos_ytsejam το 17 δεν ήταν καν headliners και εγώ ακόμη θυμάμαι την εμφάνισή τους και πόσο είχα σοκαριστεί.
Ε, όχι απλά ήταν αντάξιοι των προσδοκιών, σάρωσαν και μας ισοπέδωσαν κι εμάς.
Μιλάμε για μπάντα ογκόλιθο, που live βγάζει τέτοιο όγκο και τέτοια ενέργεια, χωρίς μαλακίες όπως λέει κ ο @pantelis79. Απλά βγήκαν, τα γάμησαν όλα, κι έφυγαν.

11 Likes

Ευτυχώς που τους είδαμε χθες. Του χρόνου, σε στρογγυλή σκηνή, θα είναι έξω από νερά τους… και πιο χαμηλά για όσους ξέρουν τι παίζει με τους guest των Metallica! :wink:

2 Likes

Χτες απλά γράφτηκε ιστορία, τίποτα λιγότερο.

Για εμένα το κορυφαίο open air που έχω δει την τελευταία τουλάχιστον πενταετία, και με άνεση κιόλας

13 Likes

Παιδιά η αλήθεια είναι ότι αν θες να δεις μια μπάντα στο 100% της, τους βλέπεις σε δικό τους headline. Ειδικά μια top class μπαντα όπως είναι αυτή τη στιγμή οι Gojira. Μην περιμένετε δυστυχώς του χρόνου να δείτε το ίδιο πράγμα με αυτό που έγινε χτες. Όσοι δηλαδή θυσιάσατε το χθεσινό για το support του χρόνου στους Metallica καταλάβετε από τώρα ότι δε θα έχει καμία σχέση ως show. Οι Gojira γαμάτοι θα είναι, γιατί γαμάτοι είναι πάντα στη σκηνή, αλλά στο show δε θα υπάρχει επαφή.

5 Likes

Εντάξει, μας το γαμησατε αρκετά, ευχαριστούμε

5 Likes

Οχι, ενταξει. Μπορουμε λιγο περισσοτερο, δωσε μας την ευκαιρια :stuck_out_tongue:

3 Likes

Ήταν ένας Ιταλός, ένας Βρετανός και ένας Γάλλος που μάγεψαν ολόκληρο το Release Festival χθες το βράδυ. Όχι μόνοι τους, μαζί με την υπόλοιπη παρέα. Δεν χωράνε πολλά λόγια εδώ. Όσοι ήταν εκεί, γνωρίζουν πολύ καλά από πρώτο χέρι τι ζήσαμε.

Το μόνο αγκάθι της χθεσινής βραδιάς, ήταν ο ήχος στην αρχή και η κλήση από την τροχαία μαζί με την αφαίρεση πινακίδων που αντίκρισα όταν γύρισα στο αμάξι (να προσέχετε που το βάζετε -το αμάξι σας- παιδιά). Κατά τ΄άλλα μια ωραία και ξεχωριστή εμπειρία που θα έχουμε να διηγούμαστε για χρόνια.

1 Like

Δεν ξέρω ποιος το ανέβασε! Τον ευχαριστώ!
Το bootleg της κορυφαίας metal εμφάνισης στα χρονικά του Release!!

5 Likes

Πες μας και που περιπου, απο περιεργεια. Γενικως, επιλεγετε περιφερειακα του Νιαρχος και φυσικα “απεναντι” απο την σταση του τραμ, δλδ απο την πλευρα του παλαιου φαληρου. Δεν ειναι ευκολο οταν ξεπερναει τις 10Κ ο κοσμος, αλλα λιγο περπατημα κανει καλο στην κυκλοφορια του αιματος και στην τσεπη.

1 Like

Θα συμφωνήσω.

Όπως φεύγεις από την έξοδο το κόβεις όλο ευθεία και έχει μια μεγάλη διασταύρωση.

Περνώντας το φανάρι και ακριβώς απέναντι έχει ένα μεγάλο κομμάτι πεζοδρομίου που είναι αρκετά χαμηλό και κάθε φορά πριν τις συναυλίες θα δεις σίγουρα 3-4 αυτοκίνητα. Μεγάλη μου χαζομάρα που το πάρκαρα σε πεζοδρόμιο ναι, ηθελέστα και παθέστα, αλλά κάθε φορά που περνούσα από εκεί αναρωτιόμουν “γιατί να μην το παρκάρω σε αυτό το σημείο;”. Να, γιατί λοιπόν.

Όπως το πες καλύτερα μακριά, να περπατάμε και λίγο.

1 Like

Μέσα στο Νιάρχος τελικά χθες. Με 6€ ήμασταν κομπλέ και χωρίς άγχος.

1 Like

“Φύλαγε τα ρούχα σου να 'χεις τα μισά!”