Greatest Lyricists

Apo tous palious Phil Lynott. Apo tous kainourious i megali aplotita tou Griffin House.

Eksaireitai bebaia mia psyxi logo merolipsias 8)

Zack de la Rocha (οι στιχοι του επανασταση απο μονοι τους…)
για το πολλ Roger Waters
(H μανα μ ειπε να ψηφισω Τζον Λεννον:p)

Σωστότατος.

Πάντως ομολογώ το πολλ έχει πραγματικά πολύ καλές επιλογές, που ξεφεύγουν λίγο και απο το κλασικό “metal, metal, metal”… Μπράβο στον δημιουργό του θρεντ.

ναι, οκ, όμως.
μου αρέσουν και εμένα οι Nirvana και έχω μεγαλώσει και μπλα μπλα μπλα
αλλά
το να είναι ο Cobain και όχι ο Peart που αναφέρθηκε είναι εχμ κάπως.

προσωπικά, θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο σερβίρει τα συναισθήματά του ο Axl Rose, λατρεύω την καυστικότητα του Mustaine, με αγγίζουν οι στίχοι του Matheos και ταυτίζομαι πολλές φορές με τους στίχους του Gildenlow.

Γενικότερα, ένας από τους λόγους που το progressive rock/metal έγινε το αγαπημένο μου είδος μουσικής είναι η μελετημένη στιχουργική δουλειά. Στίχοι που προβληματίζουν, στίχοι που σε αναγκάζουν (ή σε βοηθάνε) να σκεφτείς. Προσωπικά το θεωρώ μεγάλη υπόθεση.

+1 κ thanks που μου το θυμισες:Dεχω κατι χρονια να το ακουσω:-s απαιχτο κομματι:!:

Steven Wilson!!!

ΟΚ σκαω… Είμαι φάνμποης, το παραδέχομαι…

Σε συγχωρούμε γιατί έχεια άβαταρ Τζόνυ Κας.

Δεν ξέρω στον τομέα της ροκ ποιος είναι καλός, αλλά γενικά ψηφίζω Νικολάκη Holmes και Tomas Lindberg.Πάρε το ατομικό σου πριονάκι και ξεκίνα…

Χωρίς τον Peart, αυτό το poll δεν ισχύει. Ο proffessor δεν παίζεται, χωρίς να υποτιμώ τους άλλους. Προσωπικό μου απωθημένο είναι ο υποτιμημένος, αλλά τεράστιος Martin Walkyier, που στα 90’s χάρισε ασύλληπτες στιχουργικές στιγμές με τους θεούς Skyclad.

Αμάν φίλε με πρόλαβες για Martin!!:slight_smile: Εκείνο το Dreamweaver (με Sabbat) ακόμα δεν έχω καταφέρει να διαβάσω όλους τους στίχους. Θέλει υπομονή! Αλλά και με skyclad στιχάρες πάλι δεν έγραφε?

Φοβερός ο Martin Walkyier όπως επίσης και ο τραγουδιστής των Bad Religion…
Επίσης ο Hetfield στα Master of Puppets και And Justice for All έχει κάνει φοβερή δουλειά(ναι είμαι φανμπους!!!)

Εύγε για την αναφορά σου στους Bad Religion. Μιλάμε για πανέξυπνους στίχους, απο ανθρώπους με τεράστιο εύρος μόρφωσης. Δεν είναι τυχαίο πως θεωρούνται οι “διανοούμενοι” της punk σκηνής…

ω ναι! οπως και Anti-Flag :smiley:

Nα πω και τον Cornελεος.

Oπως και ο φρικουλιαρης των ΑΦΙ που μου ξεφευγει τωρα…
[ hard to notice, what is passing by, with eyes lowered]

Jim Morrison. Οι στιχοι του αποδιδουν μοναδικες εικονες, που ερμηνευονται αναλογα με τις εμπειριες του καθενος. Ποτε ρομαντισμος, ποτε βασανισμος και ανησυχια. Θεωρω οτι εχουν καποιο βαθος.

Τεράστια παράλειψη να μην έχει αναφερθεί ο David Tibet. .

[I]A star-snuffing black
So you opened your books
And you opened your legs
And so opened your heart
And let in the badness
You claimed
As your friend
With un-angels hovering
Like flies round the orchard
That had covered your soul
Their empire increasing
And your country
Deserted by yourself

The bells of St. Mary call us to remember
That life is with end
And the gestures can kill us
Moreover destroy
And there is one jugdement only[/I]

Απορώ πώς είναι δυνατόν να μην έχει γιγάντιο προβάδισμα ο Dylan στο poll! #-o

Πλάκα-πλάκα, έτσι όπως είναι διαμοεφωμένο το poll, έχεις απόλυτο δίκαιο. Και αλλιώς να ήταν, πάλι δίκαιο θα είχες…:slight_smile:

daniel ρεεεε8)

Λειπει ο καρβελας απο το thread… ντροπη!!!:stuck_out_tongue: