Βασικά ο Harris δεν θεωρείται μεγάλος στιχουργός, αλλά στα χρυσά χρόνια των Maiden είχε την ικανότητα να δημιουργεί εκπληκτικά κομμάτια με στίχους που πήγαζαν από την ιστορία και σε συνδυασμό και με τους στίχους του Bruce, δημιούργησε σχολή γύρω από τα ιστορικά - επικά γεγονότα με τους στίχους του.
Ακόμα και στο πιό πρόσφατο Clansman οι στίχοι του Harris δένουν υπέροχα με τη μουσική.
Εκεί ήταν το μυστικό. Ευκολομνημόνευτοι στίχοι με εκπληκτικές μελωδίες και ένας αέρας ιστορίας ήταν ότι έπρεπε.
Rime Of The Ancient Mariner σε σκηνικό Poweslave…
Απο τοτε που θεωρειται και ο Steve Harris.[/quote]
Συgκρινεται ο Cobain με τον Harris? Αν ειναι δυνατον. Ακου στιχο: rape me my friend, rape me again…[/quote]
Γιατι, συγκρινεται ο Harris με τους υπολοιπους που αναφερθηκαν? Δεν ακουω Nirvana για να ξερω αν ειναι καλος στιχουργος ο Cobain αλλα απο τα λιγα που ξερω δεν με ξετρελαναν. Αλλα ο Harris μεγαλος στιχουργος? Ελεος.[/quote]
Ναι, φυσικα ο Harris ειναι ασχετος. Για να ακουσω και το αλλο να γελασω… Πες οτι ο Harris δεν ξερει και μπασο.
Ρε φιλε τι να σου πω…Αν συγκρινεις τον Harris με τους Dylan, Neil Young, Roger Waters, John Lennon, Neil Peart, Geoff Tate, Jim Morrison, Pete Townshend, Leonard Cohen, Ian Anderson, Bruce Springsteen, Robert Plant, Freddie Mercury, Frank Zappa, Peter Gabriel (για να μην πω κι αλλους και δεν τελειωνουμε) δεν μπορω να κανω και τιποτα…
Για το ειδος που παιζει ειναι πολυ καλος μπασιστας, αλλα μην πας να τον συγκρινεις με μπασιστες απο αλλα φασματα της ροκ/μεταλ.
o steve harris mpaso kserei alla san stixourgos einai mono gia pedakia dimotikou
Mother do you think they’ll drop the bomb?
Mother do you think they’ll like this song?
Mother do you think they’ll try to break my balls?
Mother should I build the wall?
Mother should I run for president?
Mother should I trust the government?
Mother will they put me in the firing line?
Ooooh is it just a waste of time?
Hush now baby, baby, dont you cry.
Mother’s gonna make all your nightmares come true.
Mother’s gonna put all her fears into you.
Mother’s gonna keep you right here under her wing.
She wont let you fly, but she might let you sing.
Mama will keep baby cozy and warm.
Ooooh baby ooooh baby oooooh baby,
Of course mama’ll help to build the wall.
Mother do you think she’s good enough – to me?
Mother do you think she’s dangerous – to me?
Mother will she tear your little boy apart?
Mother will she break my heart?
Hush now baby, baby dont you cry.
Mama’s gonna check out all your girlfriends for you.
Mama wont let anyone dirty get through.
Mama’s gonna wait up until you get in.
Mama will always find out where you’ve been.
Mama’s gonna keep baby healthy and clean.
Ooooh baby oooh baby oooh baby,
You’ll always be baby to me.
πιστεύεις οτι ο στίχος i know what i want and i say what i want and no one can take it away ειναι για παιδια;
Δεν λεω οτι ειναι ο καλυτερος στιχουργος, αλλα σίγουρα εχει μεγαλη θεση σ’αυτον τον τομεα.
Κατι (φαινομενικα) ασχετο, ποσων χρονων εισαι? Ειλικρινα θεωρεις τον Harris τον καλυτερο μπασιστα και κορυφαιο στιχουργο? Μηπως ειναι και ο καλυτερος συνθετης? Τελος παντων, οταν ξαναρθουν για συναυλια ρωτησε τον αν ειναι ο καλυτερος, κι αν δεν πεθανει στα γελια ελα να με βρεις.
Θες καλυτερους μπασιστες? Chris Squire, Jack Bruce, Billy Sheehan, John Entwistle, Tony Levin, Geddy Lee, John Paul Jones, Geezer Butler, Flea, John Myung, John Deacon… Να μη συνεχισω, ε? Αν και αμφιβαλω αν ξερεις κανεναν αν κρινω απο τα γουστα σου και απ’αυτα που λες.
Επισης, τι σχεση εχει το ποσο γρηγορα παιζει ο αλλος μπασο? Με την ιδια λογικη, ο καλυτερος κιθαριστας ειναι ο πιο γρηγορος? Κριμα γιατι ο Hendrix δεν φημιζοταν για την ταχυτητα του. Εκτος κι αν ειναι καλυτεροι ο Murray με τον Smith απο τον Hendrix…
Κατι (φαινομενικα) ασχετο, ποσων χρονων εισαι? Ειλικρινα θεωρεις τον Harris τον καλυτερο μπασιστα και κορυφαιο στιχουργο? Μηπως ειναι και ο καλυτερος συνθετης? Τελος παντων, οταν ξαναρθουν για συναυλια ρωτησε τον αν ειναι ο καλυτερος, κι αν δεν πεθανει στα γελια ελα να με βρεις.
Θες καλυτερους μπασιστες? Chris Squire, Jack Bruce, Billy Sheehan, John Entwistle, Tony Levin, Geddy Lee, John Paul Jones, Geezer Butler, Flea, John Myung, John Deacon… Να μη συνεχισω, ε? Αν και αμφιβαλω αν ξερεις κανεναν αν κρινω απο τα γουστα σου και απ’αυτα που λες.
Επισης, τι σχεση εχει το ποσο γρηγορα παιζει ο αλλος μπασο? Με την ιδια λογικη, ο καλυτερος κιθαριστας ειναι ο πιο γρηγορος? Κριμα γιατι ο Hendrix δεν φημιζοταν για την ταχυτητα του. Εκτος κι αν ειναι καλυτεροι ο Murray με τον Smith απο τον Hendrix…[/quote]
Θα σου πω τι πιστευω ειλικρινα για τον harris:
Οσον αφορα το μπασο πιστευω οτι ειναι αρκετα καλος μπασιστας και αν κανεις δημοψηφισμα θα το διαπιστωσεις και εσυ. ειναι standar μεσα στους 5 καλυτερους κατα τη γνωμη μου.
Τωρα οσον αφορα τον harris σαν στιχουργο, εχει γραψει κομματια που με εχουν σημαδεψει στην εφηβεια μου(βλεπε remember tommorrow, infinite dreams,και πολλα αλλα) και πιστευω οτι συνδυαζει ωραιους στιχους με ωραια μουσικη και το αποτελεσμα ειναι κατι παραπανω απο επιτυχημενο.
Τελος, με την ολη η προσπαθεια που εκανε για να φερει τους maiden εδω που ειναι σημερα( δεν περασε και λιγα τα πρωτα χρονια ε?) συντελεσε στο να τον θεωρω εγω εναν απ΄τους καλυτερους μπασιστες, στιχουργους, αλλα και το κυριοτερο να τον θαυμαζω σαν ΑΝΘΡΩΠΟ.(μπορει να μην τον εχω γνωρισει, αλλα τον γνωριζω μεσα απ΄τα τραγουδια του)
Επισης, τι σχεση εχει το ποσο γρηγορα παιζει ο αλλος μπασο? Με την ιδια λογικη, ο καλυτερος κιθαριστας ειναι ο πιο γρηγορος? Κριμα γιατι ο Hendrix δεν φημιζοταν για την ταχυτητα του. Εκτος κι αν ειναι καλυτεροι ο Murray με τον Smith απο τον Hendrix…[/quote]
Οσον αφορα το μπασο πιστευω οτι ειναι αρκετα καλος μπασιστας και αν κανεις δημοψηφισμα θα το διαπιστωσεις και εσυ. ειναι standar μεσα στους 5 καλυτερους κατα τη γνωμη μου.
Τωρα οσον αφορα τον harris σαν στιχουργο, εχει γραψει κομματια που με εχουν σημαδεψει στην εφηβεια μου(βλεπε remember tommorrow, infinite dreams,και πολλα αλλα) και πιστευω οτι συνδυαζει ωραιους στιχους με ωραια μουσικη και το αποτελεσμα ειναι κατι παραπανω απο επιτυχημενο.
Τελος, με την ολη η προσπαθεια που εκανε για να φερει τους maiden εδω που ειναι σημερα( δεν περασε και λιγα τα πρωτα χρονια ε?) συντελεσε στο να τον θεωρω εγω εναν απ΄τους καλυτερους μπασιστες, στιχουργους, αλλα και το κυριοτερο να τον θαυμαζω σαν ΑΝΘΡΩΠΟ.(μπορει να μην τον εχω γνωρισει, αλλα τον γνωριζω μεσα απ΄τα τραγουδια του)[/quote]
Κοιτα, μεσα στους 5 καλυτερους μπασιστες του heavy metal ειναι σιγουρα. Γιατι αν πας σε αλλες φασεις, χανεται μπροστα σ’αυτους που ανεφερα και αλλους. Τι μεσα στην 5αδα, ουτε καν στην 30αδα δεν ειναι. Δεν χρειαζεται παντως να παιζει καλυτερα, για το ειδος του οπως ειπαμε ειναι μια χαρα. Ως στιχουργο, του πιστωνω το οτι οι στιχοι ταιριαζουν με την μουσικη. Απο κει και περα, δεν μπορει να πιασει την ποιοτητα των στιχων καποιων αλλων μουσικων. Το οτι οι στιχοι του εσενα σε εκφραζουν ειναι κατι αποδεκτο βεβαιως, αλλα να μην προσπαθουμε να κανουμε κατι το υποκειμενικο να μοιαζει αντικειμενικο. Οσο για την προσωπικοτητα του, οφειλουμε να του αναγνωρισουμε το οτι ειναι ο κινητηριος μοχλος του πιο επιτυχημενου/σταθερου μεταλ συγκροτηματος κι ενος εκ των 3-4 πιο ποιοτικων. (κατ’εμε)
Τελος, με την ολη η προσπαθεια που εκανε για να φερει τους maiden εδω που ειναι σημερα( δεν περασε και λιγα τα πρωτα χρονια ε?) συντελεσε στο να τον θεωρω εγω εναν απ΄τους καλυτερους μπασιστες, στιχουργους, αλλα και το κυριοτερο να τον θαυμαζω σαν ΑΝΘΡΩΠΟ.(μπορει να μην τον εχω γνωρισει, αλλα τον γνωριζω μεσα απ΄τα τραγουδια του)[/quote]
Κοιτα, μεσα στους 5 καλυτερους μπασιστες του heavy metal ειναι σιγουρα. Γιατι αν πας σε αλλες φασεις, χανεται μπροστα σ’αυτους που ανεφερα και αλλους. Τι μεσα στην 5αδα, ουτε καν στην 30αδα δεν ειναι. Δεν χρειαζεται παντως να παιζει καλυτερα, για το ειδος του οπως ειπαμε ειναι μια χαρα. Ως στιχουργο, του πιστωνω το οτι οι στιχοι ταιριαζουν με την μουσικη. Απο κει και περα, δεν μπορει να πιασει την ποιοτητα των στιχων καποιων αλλων μουσικων. Το οτι οι στιχοι του εσενα σε εκφραζουν ειναι κατι αποδεκτο βεβαιως, αλλα να μην προσπαθουμε να κανουμε κατι το υποκειμενικο να μοιαζει αντικειμενικο. Οσο για την προσωπικοτητα του, οφειλουμε να του αναγνωρισουμε το οτι ειναι ο κινητηριος μοχλος του πιο επιτυχημενου/σταθερου μεταλ συγκροτηματος κι ενος εκ των 3-4 πιο ποιοτικων. (κατ’εμε)[/quote]
Συμφωνω οτι δεν ειναι και ο καλυτερος στιχουργος και οτι υπαρχουν καλυτεροι(βλεπε waters π.χ.) Απλα σπαστηκα που στους προτεινομενους ειχαν βαλει τον cobain και οχι τον harris. Δε λεω ο kurt εχει γραψει ωραια τραγουδια αλλα δεν εχουν και τους καλυτερους στιχους…
Δεν τον εχω πολυψαξει τον Cobain γιατι δεν μ’αρεσει η μουσικη του. Εγραφε πιο “οργισμενους” στιχους παντως, κατεκρινε πολλα κακως κειμενα. Τουλαχιστον ετσι εχω ακουσει.