Greece Gone Garage 14-15/5@ΑΝ

ΜΟΝΟ ROCK N ROLL λέμε

Ένα 2ήμερο garage punk πανδαιμόνιο!
στο ιστορικό Liveάδικο της πόλης, Αν Club

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Pepper έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα ενός ντοκυμαντέρ για τη garage κοινότητα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής των τελευταίων εικοσιπέντε χρόνων (1985-2010).
Για τις ανάγκες αυτού του ντοκυμαντέρ, διοργανώνει ένα διήμερο? κόλαση!!! Ένα 60s Garage Punk μουσικό φεστιβάλ με τίτλο ?Greece Gone Garage?, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Μαΐου στον Αν Club στα Εξάρχεια (Σολωμού 13-15). Το φεστιβάλ θα κινηματογραφηθεί και θα ηχογραφηθεί, καθώς θα αποτελέσει το σκελετό του ντοκυμαντέρ.
Θα συμμετάσχουν κυρίως μπάντες που ξεκίνησαν μέσα στη δεκαετία του ?90 ( The Yesterday?s Thoughts, The Frantic V, The Meanie Geanies, The Teardrops, The Voyage Limpid Sound) και άντεξαν στο χρόνο αλλά και νεώτερες που κρατάν τη σκηνή ζωντανή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΜΕΡΟΥ «GREECE GONE GARAGE»

Παρασκευή 14 Μαΐου
Το βράδυ της Παρασκευής ξεκινά με τους Voyage Limpid Sound, ένα σχήμα που έχει γεννηθεί από τον αφοσιωμένο στον ήχο των 60s, Σέργιο Βούδρη. Το 1ο LP των VLS θεωρείται ένα από τα καλύτερα δείγματα ψυχεδελικής Pop που έχει να επιδείξει η χώρα μας. Μόλις κυκλοφόρησε και η νέα τους δουλειά ?The Voyage Limpid Sound Are Happy? από την Archangel. Ένας δίσκος που όλοι αναμέναμε με αγωνία 10 ολόκληρα έτη μετά το πρώτο!

Ακολουθούν οι άκρως χορευτικοί και σπάνια εμφανιζόμενοι The Teardrops, με εμμονή στο shake, beat και garage αλλά και ρεπερτόριο και από τα ελληνόφωνα 60s.

Το τοπίο σκοτεινιάζει καθώς ανεβαίνουν οι καταιγιστικές Meanie Geanies, το θρυλικό, almost-all-girl garage-punk σχήμα της πρωτεύουσας με τη στοιχειωμένη farfisa, σε μία εμφάνιση δυναμίτη, με κομμάτια από το πολυπόθητο επικείμενο LP τους, αλλά και με διασκευές από τα 60s και τα αναβιωτικά 80s.

Η νύχτα κλείνει με μια guest εμφάνιση έκπληξη που? θα κάνει πάταγο και θα είναι φόρος τιμής σε αυτούς τους μεγαλύτερους που κάποτε μας έφεραν κοντά στο Garage punk και μας βοήθησαν στα πρώτα μας βήματα σε αυτή τη σκηνή.

Στα decks θα βρίσκεται ο Τριαντάφυλλος, μέλος της DJ ομάδας «ModTown».

Σάββατο 15 Μαΐου
Η δεύτερη μέρα ξεκινά με ένα συγκρότημα που έρχεται από τη Ζάκυνθο, τους El Bujura. Σχηματίστηκαν το 2006 και παράγουν ένα πολύ προσωπικό ήχο με βάση στο surf και στο garage. Ξεκίνησαν ως τρίο αλλά, μετά τη προσθήκη τρομπετίστα και σαξοφωνίστα, κατέληξαν? πέντε έφηβοι, όπως δηλώνουν, που θα συνεχίσουν να παίζουν για όσο κρατήσει.

Το βράδυ, συνεχίζει με τους εκρηκτικούς The Snails, που κινούνται σε πιο άγρια και σκοτεινά Garage μονοπάτια διασκευάζοντας άκρως πετυχημένα μέχρι και Rocky Erickson. Με το πρώτο τους single ?Heartbreaker? ήδη σε κυκλοφορία και με παρουσία τα τελευταία χρόνια σε όλους σχεδόν τους συναυλιακούς χώρους, μας εξασφαλίζουν μια δυνατή garage-punk εμπειρία.

Ακολουθούν οι γνωστοί σε όλους Θεσσαλονικείς Frantic V. Το συγκρότημα με την πλουσιότερη δισκογραφική παρουσία στο χώρο, με αμέτρητες εμφανίσεις (με μεγάλα συγκροτήματα της σκηνής όπως οι Sonics και οι Fuzztones) και ουκ ολίγα περιστατικά? ξεγοφιάσματος από το χορό στα δυνατά live τους.

Μετά, οι ανάσες μένουν κρατημένες για τους Yesterday?s Thoughts. Garagοψυχεδέλεια σε όλο της το μεγαλείο, από το συγκρότημα με τον εμβληματικό frontman-keyboardίστα και την χαρακτηριστική κιθάρα. Έχουν στο ενεργητικό τους μερικές από τις πιο αξιόλογες κυκλοφορίες στο χώρο του garage punk καθώς και μια λίαν αξιόλογη συνεργασία με τον ?guru? Skysaxon! Respect.

Το διήμερο κλείνει με ένα Jam Session με τους? συνήθεις ύποπτους από τα συγκροτήματα του χώρου. Εδώ θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε και μέλη συγκροτημάτων που δεν υπάρχουν πια, για να παίξουν τις αγαπημένες σας διασκευές που ψηφίζετε στο http://thepeppersound.blogspot.com/

Dj Set για το δεύτερο βράδυ, ο γνωστός από τους Snails Κώστας Μελίττης.

Για φινάλε του φεστιβάλ, θα ακολουθήσει ένα garage πάρτυ μέχρι πρωίας στο Closer (Ιπποκράτους 150 κ? Βατατζή). DJ θα είναι ο Χρήστος της Fuzz Overdose Records και οργανίστας των Mongrelettes, γνωστός και ως The Organ Grinder.

Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί τις κυκλοφορίες και το merchandise των συγκροτημάτων του φεστιβάλ καθώς και τα fanzin (Gew Gaw, Timemazine, Rumble Skunk, Lost In Tyme?).

Το 2ήμερο αυτό θα προσφέρει στους οπαδούς της σκηνής αλλά και στους αμύητους μια εικόνα της garage punk σκηνής της χώρας μας από τις αρχές του ?90 έως και σήμερα.
Εσείς, θα θέλατε να το χάσετε;;;

Πληροφορίες
Τόπος
LIVE: Αν Club, Σολωμού 13 ? 15, Εξάρχεια.
After Party (15 /05): Closer, Ιπποκράτους 150 κ? Βατατζή
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 και θα τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα (πρώτη εμφάνιση στις 9:30).
Είσοδος: 12 Ευρώ η ημέρα & 20 Ευρώ το Διήμερο.
Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν ως οικονομική ενίσχυση για την ολοκλήρωση της παραγωγής του ντοκιμαντέρ.

Έστω ότι θέλουμε να στηρίξουμε και οι άσχετοι, σε ποια απ΄τις 2 μέρες πάμε Πάνο? Μάλλον Σάβατο, ή όχι?

Νομίζω ότι αν δεν έχεις καμμία επαφή με τα γκρουπ, το Σάββατο είναι η ιδανική επιλογή όπου παίζουν οι Frantic V και οι Snails. Kαι φυσικά οι headliners!

Πάντως οι πιο “σκοτεινές” Μeanie Geanies της Παρασκευής έχουν την δικιά τους ξεχωριστή χάρη. Εγώ σίγουρα θα είμαι Παρασκευή και αν συνέλθουμε εγκαίρως από το προβλεπόμενο hangover (που θα ακολουθήσει το ξημέρωμα της επομένης) θα χωθώ και Σάββατο :stuck_out_tongue:

Άσε που με ψήνει και η έκπληξη της Παρασκευής που αναφέρεται και είμαι περίεργος να δω τί θα παίξει.

With the advent of synthesizers, organs such as the classic Farfisa seemed to be headed for obsolescence, but time proved otherwise. In the late 1970s, with older models becoming cheaper, numerous punk rock and New Wave bands (especially those influenced by 1960’s garage rock and psychedelia), such as Blondie, The B-52’s, Suicide, Squeeze, Human Switchboard and Talking Heads embraced Farfisas as substitutes for more sophisticated keyboards and synthesizers. Their classic sound, in turn, became a staple on multitimbral instruments, first synthesized, then sampled from the originals.

Όλο το βράδυ αύριο θα πίνουμε εις υγείαν των 60’ς πανκ ήχων των

Meanie Geanies

και της ποπ ψυχεδέλειας των

Voyage Limpid Sound

και είς άλλα όμορφα

:drunk::drunk::drunk:

αύριο λέει θα παίξουν και last drive ε;

είναι έκπληξη όμως. Βασικά δεν ξέρω αν είναι σίγουρο, αλλά κάνει μπαμ :lol:

ήπιαμε του σκασμού.

Voyage Limpid Sound προθέρμαναν το έδαφος, με τις Syd Barret-ικές γκαραζοψυχεδελειές τους. Παίξανε και το Psycho Fridge και γούσταρα ακομα περισσότερο. Τελικά θα αρχίσω να ακούω μόνο συγκροτήματα που παίζουν με φαρφίσα και όρθιο ντράμμερ.

Το Αν κατα τη διάρκεια της εμφάνισης των VLS ήταν μισογεμάτο. Το σκηνίκο αλλάζει βεβαια. Λίγο πριν την εμφάνιση των τρελλοκομείων Teardrops ξαφνικά δεν μπορούσες να ανασάνεις από τον κόσμο. Μάλλον παίζει να έφταιγε και η πορεία που είχε στο κέντρο για τον Ερντογάν όπου είχε κολλήσει το σύμπαν και καθυστέρησε ο κόσμος. Η Συγγρού πχ που ερχόμου εγώ ήταν φρακαρισμένη απο τον Αγ Σώστη. Τεσπά

Έρχεται η ώρα των Τeardrops, και ομολογουμένως ήταν η πρώτη μου επαφή με την μπάντα. Αλλά σίγουρα όχι η τελευταία. Απίστευτο κέφι, χαρούμενο mood, τραγουδιστής με φουλάρι, γυαλιά σε στυλ ωνάση, κόκκινο παντελόνι (τα παπούτσια δεν τα είδα αλλά ήταν και αυτά έμπειρα σύμφωνα με τα επιφωνήματα). Highlights οι διασκευες σε ελληνικό garage κομμάτι των 60’ςόπου ο κοσμος ξεσάλωσε για τα καλά.

Βασικά σε μια φάση αισθανομουν ότι ήμουν στο πάρτυ στο σπίτι του Χρόνη Εξαρχάκου όπου θα έσκαγε μετά από λίγο ο θείος του ο Καλογήρου, ξέρετε το “to know us better” που έλεγε η γιουλάκη χαχα!

Ώρα των Meanie Geanies, του απίστευτου γυναικείου κουαρτέτου + τον αφάνα ντράμμερ. Εντάξει, για άλλη μία φορά οι τύπισσες δώσανε ρέστα. Rock n roll garage ψεχεδέλεια, ουρλιαχτά, φαρφίσσα, χορός, LOVE HAS NO TYME και τα μυαλά στα κάγκελα. Απόλαυση. Και ας μην παίξανε το I’m on my way. Τσιμπησα και cd τους. Κομπλέ.

Και ήρθε η ώρα της “'εκπληξης”, η οποία προλογήθηκε ως εξής “και τώρα θα ανεβει στη σκηνή ένα συγκρότημα που όλοι γνωρίζετε και αγαπάτε. ένα συγκρότημα που μας έμαθε το garage punk, από το garageville, nowhereland. Οι Last Drive!”
Βέβαια, το γεγονός ότι το όνομα των Last Drive ¨ηταν γραμμένο πάνω στο εισιτήριο μικρή σημασία είχε. Η υποδοχή των Λαστ Ντράηβ ήταν έτσι όπως τους αρμόζει, ουρλιαχτά, “καρανικολας - καρανικόλας - καρανικόλας”. ΔΕν είχε καμμία σημασία ότι τους έιχαμε δει μόλις πριν μια εβδομάδα. Χορός από την αρχή μέχρι το τέλος, σέτλιστ φαντασία… “και τώρα ένα τραγούδι για την πόλη σας…vallet of death” και τα ρέστα. Στο every night (human expression)… άλλη φάση εκεί. Ανεβαίνουν στην σκηνη δύο Meanie Geanies και χορεύανε. Τι να λέμε. Ο κοσμος από κάτω είχε χαζέψει. Βασικά για να μην αναλώνομαι. Διαλέξτε στην τύχη ένα τραγούδι από τα δύο πρώτα άλμπουμς των Λαστ Ντράηβ. Το παίξανε, με πιθανότητα 95%. Να φανταστείτε ότι το πιο νέο κομμάτι τους ήταν το Bad ROads…χαμός λέμε. ROCK N ROLL. MONO.

Κρίμα που δεν θα μπορέσω να πάω και αύριο, λόγω υποχρέωσεων, αλλά οκ.

η καλύτερη συναυλία που πήγα φέτος.-

A! και Farfisa UBER ALLES!