Greeceland (ανεξάρτητη παραγωγή)

Προσπαθοντας να εκτονωσω την αγάπη μου για το ροκ&ρολ οπως αυτο μου εμφανιστηκε καποια νυχτα στις αρχες της δεκαετιας του 80, οταν το ακουσα στο ραδιοφωνο του αμαξιου του πατερα μου, τυχαια, καθησμενος στο πισω καθησμα υστερα απο μια βολτα στο λουνα παρκ, εφτιαξα μια ταινια, ανεξαρτητη παραγωγη( πιο ανεξαρτητη δεν γινεται).Δεν παιζεται σε καποιο σινεμα, δεν πωληται σε βιντεο κλαμπ, οποτε …Δεν ξέρω αν θα θεωρηθει διαφημιση. Ελπίζω όχι.

Ο τιτλος ειναι η παραβολικη μιξη δυο τοπονυμιων: GRACELAND( η βιλα του Ελβις) και GREECE( όλοι ξερουμε τι ειναι … ή΄μηπως οχι?).

Σκηνες και αρθρα για την ταινια μπορει καποιος να δει στο www.anapodo8.blogspot.com

Δεν θα το έλεγα διαφήμιση και το γεγονός ότι πρόκειται για μη κερδοσκοπική παραγωγή ή ανεξάρτητη παραγωγή, δεν αποτελεί το απαραίτητο κριτήριο για το αν πρόκειται για διαφήμιση ή όχι. Οι ενστάσεις μου είναι ότι:
Α) ο τίτλος δεν εξυπηρετεί το σκοπό του
Β) δεν μας λες πού και πώς μπορούμε να δούμε την ταινία, ούτε περί τίνος πρόκειται

Exεις δικιο.
Σχετικα με το τι αποτελει κριτηριο και τι οχι για μια διαφημιση.δΕΝ ΤΟ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΣΩΣΤΑ. Εννοουσα οτι το συγκεκριμενο ντοκυμαντερ ( πόνημα αν θες) δεν προβαλεται καπου αυτη τη στιγμη ωστε ο σκοπος του θρεντ/ποστ να εχει να κανει με το να πεισει καποιον να τη δει ή να την αγοράσει ή μια εταιρια παραγωγης να διαφημιζει τα προιοντα της.

Εχεις δικιο και για τον τιτλο εν μερη.
Με λιγα λογια η ταινια “GREECELAND” είναι ένα σκωπτικό και κάπως πικρό σχόλιο για την προσπάθεια μιάς γενιάς, στην Ελλάδα του 1980, να κατανοήσει και να ζήσει με καθυστέρηση 30 χρόνων το Αμερικάνικο όνειρο του 50.

Ολα ξεκινουν απο τον Θανατο του Ελβις το 77 στην graceland και την αναπτυξη του ομονυμου φαινομενου στο μαρκετινκ.
το Φαινομενο Γκρεισλαντ ενεργοποιηται οταν ενας νεκρος καλιτεχνης( κυριως) τυπωνεται σε μπλουακια κονκαρδες κουπες κλπ και ριχνεται ξανα στην αγορα.
Ονομαζεται ετσι γιατι ξεκινησε με το θανατο του Πρισλει δυγκεκριμενα απο τη Βιλα του.
Αυτο συνεπεσε με την αλλαγη ,συγκεκριμενα το “Τρενο της αλλαγης”, που επισκεφτηκε μετα απο λιγα χρονια τη χωρα μας στη δεκαετια του 80.

Μια χωρα που εκεινη την εποχη αρχιζει και παλι να λειτουργει τουριστικα ( Η αναμνηση απο την Greece … που λεει και ο Γαρδελης)
Τωρα που κολαει το ροκ&ρολ.
Οπως πολλα πραγματα σε διαφορους τομεις, ετσι και το ροκ&ρολ στη χωρα μας ηρθε με καθυστερηση, κατα τη γνωμη μου σχετικα νεκρο.
Προσοχη δεν λεω πως πριν το 80 δεν υπηρξε η γνωση του αλλα και η εκφραση του.
Λεω οτι πριν ηταν πολυ δυσκολη υποθεση και για τους καλλιτεχνες και για το κοινο.
Το 80 λοιπον για να κανουμε ενα ρεζουμε,
σκαει σαν φτυαρια, ολη μαζι μια εποχη που στον Δυτικο κοσμο χρειαστηκε 30 χρονια για να εξελειχθει, γεματη επαναστασεις, Αμερικανικο ονειρο, αμφισβητηση αυτου, μουσικη εξελιξη, μουσικο τελμα και παλι μουσικη εξελιξη.
Στην Ελλαδα στεινεται οπως οπως ενα πανηγυρι Νοσταλγιας και η γενια της εποχης πρεπει ολα αυτα να τα βιωσει ταυτοχρονα. Και το κανει.Γιατι για πρωτη φορα εχει την ελευθερια να το κανει.
Με κωμικοτραγικα αποτελεσματα.
Για να μη γραφω τεραστια ποστ παρεθεσα τη διευθηνση www.anapodo8.blogspot.com/
Εκει σιγα σιγα παρουσιαζω την ταινια και σκηνες απο αυτη.
Οταν καποια στιγμη καταφερω να την προβαλω καπου θα ενημερωσω.