Greg Dulli: The Afghan Whigs/The Twilight Singers/The Gutter Twins

Εδω και 3 μερες που πληροφορηθηκα πως οι επανενωμενοι Afghan Whigs θα ειναι στο Pinkpop Festival οπου μαλλον θα δωσω το παρον, εχω ξεσκονισει τα cd/mp3 που εχω και ακουω συνεχως. Με ενα προχειρο search ειδα οτι δεν εχουμε τοπικ για την μπαντα και καθως το εφτιαχνα σκεφτηκα να χωσω και τις αλλες δυο μπαντες του Dulli τους Twilight Singers και τους Gutter Twins (project με Lanegan)

Oποτε οποιος γουσταρει ας ποσταρει μπας και γινει κουβεντουλα για αυτην την τρομερη μορφη του καλου αμερικανικου rock τα τελευταια 25 χρονια.

ΟΙ Afghan Whigs είναι η αγαπημένη μου rock μπάντα γενικά και αυτό οφείλεται κατά πολύ στον κύριο Dulli γεγονός που φαίνεται και από τις μετέπειτα εξαιρετικές δουλειές του. Το Gentlemen είναι ο αγαπημένος μου δίσκος και απλά έχω ψάξει (και βρεί) ό,τι έχει κάνει/ηχογραφήσει, ακόμα και εκείνο το cd soundtrack για την ταινία Backbeat μαζί με David Grohl και διάφορους “άγνωστους” όπως Thurston Moore, Mike Mills όπου διασκευάζουν Beatles :stuck_out_tongue: Γενικά είναι από τους θιασώτες του bluesy/new orleans alternative rock με έντονα RnB (Rythm n Blues) στοιχεία
παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά της “γραφής” του:
με Afghan Whigs


με Twilight Singers

με Gutter Twins

με Backbeat

στο προσωπικό του album (που ψάνω σε cd μορφή)

και μια πρόσφατη διασκευή (γενικά έχει κάνει πολλές με όλες τις μπάντες του) στο Leonard Cohen

edit: ξέχασα να αναφερθώ και στα απίστευτα live που κάνει, με κάποια κομμάτια να αγγίζουν άλλα επίπεδα όπως το candy cane crawl: http://www.youtube.com/watch?v=uvBW9XRefuo

Νέο αλμπουμ Afghan Whigs στις 15 Απριλίου με τίτλο Do To The Beast:!::!::!:
Τρέμουν τα χέρια και γυρνάνε τα μάτια 8O

Νέο κομμάτι με βιντεοκλιπ, [I][U]Algiers[/U][/I]

Δηλώνω και εγώ φανατικός Dulli-κός που περιμένει το νέο Afghan Whigs με λίγη μεγαλύτερη λαχτάρα απότι αν είχαμε νέο δίσκο Twilight singers. Κι αυτό γιατί τα ύψη των Gentlemen και Black Love δεν τα πλησίασε κανείς άλλος,ούτε ο ίδιος ο Dulli. To Algiers πάντως φέρνει πιο πολύ σε Twilight παρά σε Whigs. Λείπουν οι αιχμηρές κιθάρες του Rick McCollum που δυστυχώς δεν συμμετέχει στο reunion. Όπως και να’χει in Dulli we Trust!

Δείγμα δεύτερο.
Σε εξαιρετικά επίπεδα κι αυτό.
Πλησιάζουν και οι μέρες…

Εμένα πάλι το Algiers μου θύμισε λίγο Calexico.
To Gentelemen προφανώς δεν αγγίζεται από κανέναν και τίποτα. Είναι το αποκορύφωμα του Dulli. Τον αγαπάμε και τον εμπιστευόμαστε. Τέλος.-

^^ +1 Για Dulli.

Το κομμάτι πολύ ωραίο. Αναμονή για τον δίσκο, θα μαμάει, είμαι σίγουρος.

Είναι εκεί έξω…
Δεύτερη ακρόαση στα καπάκια. Θετικότατες εντυπώσεις μέχρι στιγμής με μερικές εξαιρετικές στιγμές.
Πάμε ρε Dulli άρχοντα :!:

Κάθε φορά που ακούω το “Algiers” νομίζω ότι θα παίξει αυτό.

Τι δισκάρα, πάντως ρε πούστη μου!

'Ακουσα το άλμπουμ 4 φορές σερί. Αρκετά κιθαριστικό, αρκετά σκοτεινό, χωρίς αμφιβολία δισκάρα! Τιμά το Afghan Whigs που γράφει στο εξώφυλο. Γουστάρω τρελά [B]Matamoros[/B]! Περιμένω να κυκλοφορήσει κανονικά για αγορά και μελέτη των στίχων. Δεν βλέπω βέβαια να γίνουν καθυστερημένα διάσημοι με αυτό τον δίσκο, οι μάζες ως γνωστόν δείχνουν προτίμηση στις παπαριές.

:lol::lol::lol:
Και τι σειρά πάντως ρε πούστη μου!

Πάμε πολύ καλά :roll:
Πάντως πέρα από Afghan Whigs και Twilight Singers, σαφώς ο κοινός και μεγάλος παρονομαστής είναι ο Dulli. Αυτός είναι και οι 2 μπάντες. Και δε νομίζω πως υπάρχει τόσο ξεκάθαρα ήχος Afghan Whigs και ήχος Twilight Singers, όσο ήχος Greg Dulli.
Εννοείται πως η κάθε μπάντα έχει τον ήχο της ανάλογα με την εποχή της, το οποίο σημαίνει ουσιαστικά, πως ήταν συνθετικά ο Dulli εκείνες τις συγκεκριμένες περιόδους.

Πολύ καλό το Algiers. Μάλλον πάει για αγορά ο δίσκος

Τώρα αξιώθηκα να ακούσω το φετινό Afghan Whigs και μπορώ να πω πως είναι αρκετά καλό (καλύτερο απ’ ό,τι περίμενα σίγουρα).

ο ορισμός της ευχάριστης έκπληξης το πάνω