Gregg Allman - Low Country Blues

Gregg Allman - Low Country Blues

H πρώτη μεγάλη κυκλοφορία του 2011 είναι εδώ!
Και προς ευχάριστη έκπληξη μας, εμφανίστηκε στα Αθηναϊκά δισκάδικα μερικές μέρες πριν την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ αλλά και στο play.com! :slight_smile:

O T-Bone Burnett εξαργυρώνει την μεγάλη εμπορική επιτυχία του της τελευταίας τριετίας ως παραγωγός του Plant με την Alison Krauss στο Raising Sand, υιοθετώντας την ίδια προσέγγιση και με άλλους θρύλους. Εδώ, έρχεται η σειρά της κορυφαίας κατ’ εμένα λευκής φωνής στα blues: του Gregg Allman.
O Βurnett απομακρύνει εδώ τον Gregg από την jam προσέγγιση της δικής του μπάντας και τον περιστοιχίζει με -παιχταράδες και πάλι- μουσικούς (Dr. John, Doyle Bramhall II) που παίζουν όμως εσκεμμένα στο πνεύμα των blues, r&b και soul δίσκων των δεκαετιών 50 και 60. Κοντραμπάσο και πνευστά, τα σόλα της κιθάρας μαζεμένα στα επίπεδα της Π.Χ. (Προ-Χέντριξ :wink:) εποχής, αλλά slide, banjo και μαντολίνα δίνουν στο άλμπουμ τον ήχο “επιστροφή στις ρίζες” που Αllman και Burnett επιδίωξαν. Οι επιλογές των κομματιών είναι κυρίως βασισμένες σε παραδοσιακά blues, υπάρχουν διασκευές BB King, Muddy Waters, Otis Rush (αλλά όχι σε προφανή κομμάτια που ξέρουν οι πάντες ευτυχώς) αλλά η μόνη νέα σύνθεση του άλμπουμ το Just another rider των Allman/Warren Haynes είναι από τις καλύτερες για μένα στιγμές του δίσκου.

Ο Αllman έχει μείνει λέει τόσο ενθουσιασμένος από τη συνεργασία με τον Burnett που τον θέλει λέει και για παραγωγό στο επόμενο άλμπουμ των Allman Brothers! Δεν ξέρω κατά πόσο οι αραιές και παλιομοδίτικες παραγωγές του Burnett με το πολύ βάθος, μπορούν να ταιριάξουν με μία μπάντα που έχει δύο ντράμερς και έναν περκασιονίστα και λειτουργεί σαν καλολαδομένη μηχανή τζαμαρίσματος, αλλά σίγουρα το μεγάλο κέρδος είναι πως ο Gregg εμφανίζεται ανανεωμένος από τo project αυτό και ξεκινά να μιλά για νέο δίσκο ΑΒΒ κλπ. :wink:

θα τσεκάρω και θα post-αρω.
πάντα έβρισκα την φωνή του ,ως την πιο soul απο τους bluesmen (αν και έχει credits και ως southern τραγουδιστής).
αν κρίνω και απο την τελευταία δουλειά του Plant ,αυτές οι κυκλοφορίες απο τις παλιοσειρές είναι πιο “εσωτερικές” για περισσότερες ακροάσεις.
θα δούμε.

Χαιρετίζω την δημιουργία αυτού του thread!

Η επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ πάει για 28/1 στην Ευρώπη (παρ’ όλο που εμφανίστηκε στα ελληνικά δισκοπωλεία) και φυσικά θα έχουμε και κριτική στο site.

Από τα κομμάτια που έχουν ακουστεί και προωθούνται μου αρέσει πολύ το “Just Another Rider” που θα έμπαινε άνετα σε άλμπουμ των Allman Brothers. Warren did it again…

Το άλμπουμ αυτό το έχω λιώσει.Μιλάμε για μια καταπληκτική κυκλοφορία.Το παίξιμο είναι λιτό χωρίς jam-αρίσματα όπως αναφέρατε και παραπάνω,και ο ήχος είναι ζεστός και “γήινος”,πολύ όμορφη παραγωγή.Μάλλον ο αγαπημένος μου δίσκος της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Να’σαι καλά που έκανες και bump! 8)