Grizzly Bear

Σίγουρα έχει να κάνει με την μουσική τους, -από το 2006 που τους πρωτάκουσα στο δίσκο Yellow House- με το που μπαίνει το φθινόπωρο -ξανά- θυμάμαι τις γκριζωπές αρκούδες!Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουν ένα thread για να τους γνωρίσουν ,όσοι δεν τους έχουν ξανακούσει…

Λοιπόν, οι αμερικάνοι Grizzly bear θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως indie-folk rock ,με στοιχεία post industrial μουσικής και ψυχεδελικής-πειραματικής pop. Κινούνται σε σχετικά χαμηλά tempo ,με αρμονικές και ?πλούσιες? συνθέσεις. Κατά την γνώμη μου έχουν κάπως μουντό, γήινο ήχο που εύκολα συνηθίζεται στο αυτί ,ακόμα και αν η μουσική τους μόνο απλή δεν είναι… Αλλά είναι δουλεμένη και προσεγμένη σε κάθε της λεπτομέρεια.

Έχουν κυκλοφορήσει τρία album (2004-Horn of Plenty,2006-Yellow House,2009-Veckatimest) και έχουν γράψει και το Οst της ταινίας Blue Valentine(2010). Το “διαμάντι” τους, εώς τωρα τουλάχιστον, είναι το Veckatimest…

Horn Of Plenty -2004-

Το ντεμπούτο τους προσφέρει μία πιο μινιμαλιστική προσέγγιση στο μεταγενέστερο ήχο τους. Μια πρώτη επαφή. Σίγουρα ακούγεται λίγο ερασιτεχνικό το αποτέλεσμα και υπήρξε μάλιστα και ξανά-μιξαρισμένη έκδοση (2005). Παρακάτω κάποια δείγματα.

Shift

Don’t Ask

Yellow House -2006-

Το δεύτερο album των Grizzly?s ηχογραφήθηκε σχεδόν ολόκληρο στο σπίτι της μητέρας του τραγουδιστή-συνθέτη-στιχουργό Edward Droste,εξού και το όνομα του. Η ποιότητα των συνθέσεων είναι ήδη σε υψηλά επίπεδα και ηχεί πολύ πιο ώριμο από τον προκάτοχο του. Χαώδη περάσματα με drums και ηλεκτρονικές πινελιές , πολυεπίπεδα φωνητικά , είναι κάποια στοιχεία του δίσκου. Παρακάτω κάποια δείγματα.

Marla

Knife

Veckatimest -2009-

To Veckatimest αποτελεί τον τρίτο τους ολοκληρωμένο δίσκο και είναι υπέροχος! Εμπνευσμένος , πολυσύνθετος ,με σωστή και πιο ?καθαρή? παραγωγή… Συνεχίζει να κρατάει το ύφος και το μουντό κλίμα της μπάντας, αλλά πλέον έχει ξεφύγει πολύ από ένα απλό project του Droste.Τα τέσσερα μέλη συνεισφέρουν στην συνθετική δημιουργία και θα ακούσετε από jazz περάσματα, αναλογικά όργανα, μέχρι ηλεκτρικές με wah wah και ψυχεδελικά keyboards… Ο Johnny Greenwood ?Radiohead- σε δήλωση του υποστήριξε ότι οι Grizzly Bear είναι από τις πολλά υποσχόμενες και αγαπημένες του μπάντες. Ορίστε και μερικά τραγούδια του album. Καλή ακρόαση :slight_smile:

Two weeks

Ready,Able

Fine For Now