Μέχρι πριν κανα δίμηνο δεν ήξερα τίποτα από lacuna coil,nightwish και after forever αλλά όσο πιο πολλά μαθαίνω τόσο πιο πολύ προτιμώ τα γυναικεία φωνητικά(γλυκές απαλές φωνές)δίπλα στα κάφρικα(βλ. after forever)…Μήπως μπορείτε να μου πείτε άλλα συγκροτήματα στι ίδιο στυλ με after forever???Μόνο σήμερα έχω ακούσει πάνω από 10 φορές το Estranged(ειδικά αν γνωρίζετε μπάντες που να παίζουν τέτοιο ρυθμό όπως το συγκεκριμένο κομμάτι)…Μάλλον προτιμώ τα γυναικεία φωνητικά από τα αντρικά σε μερικά είδη,αλλά πώς θα ήταν οι scorpions αν τραγουδούσε γυναίκα(μη μιλήσω για pink floyd…)
Mazestix, καταρχήν σε ποιο Estranged αναφέρεσαι; Αυτό των Gn’r;
Πάντως νομίζω πως ξέχασα να αναφέρω και τους Blackmore’s Night. Εκτός από τον Blackmore και τη μουσική που γράφει (που ακόμα και σήμερα είναι σχετικά καλή), η Candice Night θεωρώ ότι έχει από τις ελάχιστες πραγματικά (και ποιοτικά) καλές φωνές. Θα μπορούσε να τραγουδήσει άνετα από pop κομμάτια μέχρι hard rock (όχι metal, αλλά hard rock). Και το λέω αυτό γιατί μόλις άκουσα (ή μάλλον ξανάκουσα και το θυμήθηκα) το “Siege Of Aina” από την metal opera Aina που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στο τέλος η ερμηνεία της είναι φοβερή, ότι πρέπει για να κλείσει το τραγούδι.
Όσο για την “κοπέλα” των Lacuna Coil, μπορεί να μην έχει τη φωνή που έχουν πχ η Tarja ή η Candice Night, έχει όμως άλλα προσόντα (στην κυριολεξία). Παρόλο που κι αυτή δεν είναι άσχημη σα φωνή. Αλλά είναι καθαρά gothic.
Μιλάω για το τραγούδι των after forever…
[/quote]
Λοιπόν αφού σάρεσαν οι AFTER FOREVER θα σου αρέσουν και οι EPICA είναι στο ίδιο στυλάκι με τους AFTER FOREVER και βασικά ο μάρκ ο τραγουδιστής στα brutal είναι ex-μέλος απο τους AFTER FOREVER…Η Simone (η τραγουδίστρια) είναι mezzo soprano…Πιστεύω ότι θα σ’ αρέσουν χαλ(λλλλλ)αρά… Αν θες πάντως άκου και WITHIN TEMPTATION δεν είναι στυλάκι AFTER…αλλά έχουν brutal και γυναικεία φωνητικά…Τέλος,δεν θα ήθελα να άκουγα τα τραγούδια που αγαπώ απο SCORPIONS (δηλαδή ΟΛΑ) από γυναίκα…Μια χαρά μαμάει ο ΚLAUS όταν τραγουδάει…Δεν ξέρω αν άκουσες τη διασκευή του COMFORTABLY NUMB(pink floyd) από scissor sisters(δεν είναι μεταλ band)το ''εκτέλεσαν" άσε που το τραγουδάνε κάτι ελεεινές αλλά κ η μελωδία άστα χέστα βράστα…
ps:MH ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΕΙ SCORPIONS ME ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ…(θα γίνω δολοφόνα…)
Θα συμφωνησω με πολλους προλαλησαντες (τι ειπα τωρα … δεν παιζομαι)
- NIGHTWISH
- LACUNA COIL
- THE GATHERING.
ΙΔΙΩΣ ΜΕ NIGHTWISH KAI LACUNA COIL ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΩ…
Βabe Ruth,The Gathering,Arch Enemy,Sourvein είναι μερικά απο τα συγκροτήματα που είναι φοβερά και έχουν γυναίκα τραγουδίστρια, και φυσικά η ΘΕΑ Loreena McKennit- respect
SYMFONO KAI ME LOREENA MCKENNIT … MIPOS KSERETAI PWS KSEKINISE I TIPISA ? SAN MOUSIKOS TOU DROMOU , KAPOU STO GALLOFONO KANADA … TIN AKOUSE KAPOIOS APO MIA DISKOGRAFIKI ETAIREIA TIXAIA … TIS KLEISANE SIMVOLAIO KAI EFINE AYTI POU EGINE …
KAI EPIDI TO EIXA KSEXASEI KAI I LIV KRISTINE EX-THEATRE OF TRAGEDY … AKOUSTE TO PROSOPIKO TIS DEUS EX-MACHINA KAI THA PATHETE …
TELIKA OI GINAIKES EXOUN POLI KALES FONES … KALOOOOO…!!!
Τι θα λέγατε για janis joplin ή για jefferson airplane αγαπητά μου μέταλλα; Είναι και η τύπισσα που «τσιρίζει» στο The Great Gig In The Sky των Pink Floyd, μη μου την ξεχνάτε.
ΤΕΛΙΚΑ … ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ , ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ .
:lol: :lol: :lol: :lol:
Φωνάρα Adaris… εγώ πιο πριν ανέφερα και την Barbara Keith των Kangaroo άλλοτε, μετά σόλο. Διαφορετική από Joplin, αλλά άνετα συγκρίσιμη!
Δεν είναι και τόσο καλό album… Θα προτιμούσα να ακούσω ΤοΤ
:twisted: Η Loreena McKennit έχει φανταστική φώνη!!Αλλά δεν είναι σε κάποιο metal band…Όταν την ακούς ηρεμείς απόλυτα… :twisted:
Μ’αρέσουν κι εμένα τα γυναικεία κάφρικα φωνητικά. Πάντως στους Arch Enemy μέχρι το 2001 στα φωνητικά ήταν ο Johan Liiva αλλά μετά έφυγε και ήρθε η Angela Gossow. Δηλαδή τα πρώτα 3CD τους Black Earth, Burning Bridges, Stigmata είναι με αντρικά φωνητικά ενώ τα υπόλοιπα 2CD, Wages Of Sin και Anthems Of Rebellion έχουν γυναικεία φωνητικά.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ . ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ .
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΠΛΑΣΜΑ … ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΙΚΗ …
Μπράβο καμάρι μου!!Εσύ μια μέρα θα πας μπροστά για τις απόψεις σου!!!
Μεχρι στιγμής Ice_Queen , στάσιμος είμαι … :lol:
Όχι όχι το βλέπω θα πας μπροστά… :twisted:
Μπα ακόμα στασιμος …
Εμ…Κάτσε παιδί μου…Περίμενε… :twisted:
Ενταξει γουσταρω τρελα ARCH ENEMY, λογω του κιθαριστα τους, ωστοσο αφου μιλαμε για γυναικεια φωνητικα η κυρια κατω απο την ICE_QUEEN συνδυαζει κατι πολυ σπανιο… Απο ΦΩΝΗ, ΦΩΝΗΗΗΗ και απο M…I, M…A Sorry