Guapo

μου τους θυμισε χτες ενας φιλος και μου ξαναεσκασε ο ενθουσιασμος της πρωτης ακροασης. οι Αγγλοι λοιπον ειναι η περιπτωση που λεμε. σχετικα νωρις, απ’ το 97’, αρχιζαν να παιζουν με τους ηχους με το Towers Open Fire, κατι σε εξπεριμενταλ/αβαντγκαρντ περισσοτερο, με το εξπεριμενταλ κομματι να ξεσηκωνεται απο Battles αργοτερα, καποια τρελιαρικα σημεια τα οποια εφερναν FNM στο νου και ετοιμο. στη πορεια αλλαξαν τα πραματα οπως ηταν λογικο, Hirohito και Death Seed με εμφανη στιγμιοτυπα “ωριμανσης”, το μαθ-ροκ που ηταν στα γεννητουρια του των πρωτων δισκων ερχεται και στεκεται περιτρανα στον ηχο τους.
στιβαρος ηχος, παρα μα παρα πολυ καλοι παικτες, προσεχοντας και δινοντας βαση σε δομες και τροπους δομης φτιαξαν το The Ducks and Drakes of Guapo and Cerberus Shoal και μετα απο ενα χρονο το δικο μου προσωπικο αγαπημενο Five Suns και ας μην θελω να το παραδεχτω, πηγη εμπνευσης και ριζικης αλλαγης της πολυαγαπημενης μου μπαντας shora, το 2004. το Black Oni στη πορεια ριχνει τις επιθετικες γραμμες που ειχαν μεχρι τοτε κατα πολυ, και δινει βαση στο σκοταδι και στην σικαρισμενη λεξη παρανοια. νοιζιες, εξπεριμενταλιες, αρκετα σημεια διαλυματων στιγματιζουν τα μετεπειτα αλμπουμ τους τα οποια κοιταν περισσοτερο την εσωστρεφεια.
δεν λειπουν ακομα τα ξεσπασματα μετα τις γαληνες, ουτε το μαθ-ροκ στοιχειο. απλα στραφηκαν σε διαφορετικες κατευθηνσεις που συνηθως το πρειμενεις απο τετοιες μπαντες. παντως κατεμε Five Suns, αποκλειεται να περιμενουμε. ειναι τεραστιοι μουσικοι και ιδιαιτερως ο ντραμμερ, που φτιαχνει πινακες. δεν ειναι τυχαιο βλεπε ντραμμερ σορα και ρασσιαν σερκλς τι ωραια που παιζουν. επισης μελη των Guapo εβρισκονται και σε Miasma & the Carousel of Headless Horses(κλεινουμε ματι) και Æthenor τη τριολετα μπαντα του O’Sullivan συν το συνθιστα των Shora.

Καταλαβαίνω γιατί παραληρεί ο κόσμος με την πάρτη του, αλλά ποτε δε με κέρδισαν ολοκληρωτικά, παρά το γεγονός ότι ένα φεγγάρι τους είχα αφιερώσει αρκετό χρόνο (ειδικά στο Five Suns). Από την άλλη πλευρά όμως ρισπεκτ και φιλιά και αγαπούλες στους Miasma & The Carousel Of Headless Horses.

Σήμερα, σε συζήτηση που είχα με φίλο, κατάλαβα πόσο γνωστοί είναι στους avant garde κύκλους.

Ξεκινάω το ψάξιμο, και θα επανέρθω αργότερα με εντυπώσεις!

Κάθε φορά που ακούω αβανγκαρντκύκλους φαντάζομαι μυστικές συναντήσεις σε σκοτεινές αίθουσες όπου βαθμολογούνται κυκλοφορίες σύμφωνα με την αβανγκαρντοσύνη τους.

E, αυτό ισχύει όποτε ακούς για κύκλους, σινάφια και τα σχετικά!
Αλλά δεν μπορούσα να το εκφράσω διαφορετικά! :stuck_out_tongue:

να σημειωθει οτι και η Jarboe κανει γκιεστ βοξ στο καλυτερο κομματι του Elixirs, Twisted Stems- The Selenotrope.

Έλα κι έλεγα να κάνω πρόστυχο άντεργράου ποστ να εντυπωσιάσω τα πλήθη, που ανακάλυψα άγνωστη μπάντα του O’Sullivan γιατί δεν έχω άλλη δουλειά Παρασκευή βράδυ :stuck_out_tongue:
Ακούω (και θα ακούω για ένα διάστημα) το Elixirs.
Μου φέρνει στο νου Mr.Bungle/ Bogus Blimp μεταξύ άλλων - γι’αυτό μου τράβηξε αρχικά το ενδιαφέρον.

Περισσότερα σχόλια εν καιρώ, σε πιο λογική ώρα

δεν ειναι του O’Sullivan ομως, απλως ειναι η τελευταια προσθηκη. πλας στο λαηβ που βγηκε προσφατως. και αν ακουσε κανεις το φετινο;

το [I]τρεηλερ[/I] με μουσατο O’Sullivan.

καθισα κι εψαξα τις μπαντες που εχουν παιξει τ’ αλλα μελη και τη καταβρηκα μ’ αυτο: