Guitar spin / guitar flip

Κάτι που αφορά το βασικό όργανο στη rock/metal μουσική, την ηλεκτρική κιθάρα. Όλοι μιλάνε για σόλα, για τεχνική, για γρηγοράδα στο παίξιμο. Κανείς δεν μιλάει όμως για guitar spin. Θα πει κάποιος ότι αυτό είναι γαρνιτούρα και κερασάκι στην τούρτα. Ναι αλλά και το κεράσια είναι νόστιμα και ομορφαίνουν την τούρτα :stuck_out_tongue:

Επομένως είπα να ανοίξω αυτό το thread να πάρουμε μερικές γνώμες (αν τις πάρουμε). Η περιστροφή της κιθάρας γύρω από τον ώμο είναι κάτι που μπορεί να φαίνεται απλό. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση. Αν το επιχειρήσει ένας κιθαρίστας ο οποίος δεν είναι πεπειραμένος και δεν μπορέσει να ξαναπιάσει σωστά την κιθάρα θα γαμήσει όλο το τραγούδι στο live. Είναι θέμα ελαχίστων δευτερολέπτων να μπορέσει να το κάνει σωστά.

Αν πιάσουμε τα metal συγκροτήματα (από μικρομεσαίες μπάντες μέχρι τα μεγαθήρια) εγώ δεν βλέπω κανέναν κιθαρίστα να κάνει guitar spin. Και τους σπουδαιότερους metal κιθαρίστες να πάρουμε κανένας δεν το κάνει. Μήπως δεν μπορούνε; :stuck_out_tongue: Εννοώ να κάνει περιστροφή της κιθάρας πάνω στο τραγούδι, όχι να στριφογυρνάει την κιθάρα στον αέρα όπως κάνει ο Janick Gers ας πούμε. Βέβαια θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν προσφέρονται κάποια είδη μουσικής για περιστροφή. Τέσπα…

Αγαπημένο guitar spin είναι εδώ από τους Kutless. Φοβερό σύγχρονο hard-rock τραγούδι και στο 1:09 μαγική περιστροφή της κιθάρας γύρω από τον ώμο. Σούπερ πορωτικό!

Πολύ καλό είναι και αυτό εδώ επίσης

5 Tips to Help You Execute the Perfect Guitar Spin Move

https://www.guitarworld.com/blogs/5-tips-help-you-execute-perfect-guitar-spin-move

giphy%20(1)

με τη μουσική δεν έχει να κανει κάτι. καθαρά με το σοού. Ωραία φιγούρα εφ’όσον δεν γινεί καμια @#λακία και βγει σωστά.

your wrong sir. Janick Gers does that as well(or used to do it). other players that have done that from time to time? Blackie Lawless and Yngwie Malmsteen are the ones that come to mind.

check this one at the end

and this one at the beginning

there are other vids for Janic(old ones and new) i just found this one.

about the video clips, if they did it there I’m sure they did it live as well, but as PrimalRager666 said it’s just posing. it adds to the show for sure but it’s not that important.

1 Like

Όταν μου λένε για guitar spin και μαλακίες, θυμάμαι πάντα αυτή τη συναυλία των Bury your Dead (BTW: Αξίζει να τους ακούσει όποιος γουστάρει groovy metallic hardcore).

Στο 5ο λεπτό ο κιθαρίστας χτυπάει με την κεφαλή της κιθάρας του των τραγουδιστή στον κρόταφο, ενώ κάνει guitar spin. Ο τραγουδιστής συνεχίζει το κομμάτι κανονικά, αν και έχει αιμορραγία και στο τέλος του κομματιού απλά βγάζει τη μπλούζα, σκουπίζει το αίμαι και συνεχίζει… Βλέπεις ήταν το γύρισμα για το official DVD τους και δεν τον έπαιρνε να φύγει.

κατανοείς οτι απο χτυπημα στον κρόταφο μπορεί και να μείνεις ε ?

1 Like

Λοιπόν βρήκα ένα ωραίο και είπα να το ποστάρω!

c5e609f48697f69b-