Guns N' Roses - Greatest Hits

__Ως έτσι συμφωνώ… Πάντως θα έπρεπε να παραδειγματιστούν απο τους Red Hot C.P. Greatest, που είχε και bonus dvd με τα καλύτερα (αν όχι όλα) video-clip τους. Βέβαια πως να κάνεις κάτι τέτοιο όταν μόλις έχεις κυκλοφορήσει κάσέτες και dvd με αναλογο υλικό… εντάξει it’s all about the money… λες και δε το ξέραμε. Καλά να πάθουν -αμφιβάλλω αν θα φτάσουν τις πωλήσεις των RHCP (όσο αφορά τις συλλογές τους).

Den tha ftasoun se kammia periptosi tis poliseis twn RHCP.

Kai kala na pathoun.

Otan i diskografiki kykloforei kati xoris tin egrisi tou kallitexni pairnei oli tin euthini alla dystyxos autos pou tin pataei einai o kallitexnis giati i apotyxia xreonetai s’auton kai oxi stin diskografiki.

Edo vevaia yparxei to thema oti o Axl den ithele na valei nea tragoudia gia na min syndesei tin nea banda me tin palia.

Mporouse omos i diskografiki na min kykloforisei to Welcome To The Videos se dvd kai na to valei dorean sto GH.

Alla ama einai malakes ti perimeneis…

Τότε θα πούλαγε σαν τρελό axlgreece, αυτό είναι σίγουρο, αλλά μάλλον κοιτούν πολύ το απόλυτο κέρδος (με ακρίβεια σεντ), παρά να ρισκάρουν λιγάκι, που, στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον θα τους έβγαινε σε καλό :wink: .

Ama koitoun auta, as paroun ton apolyto mpoulo tora giati i misi (kai parapano) online koinotita twn GNR fans skopevei na mpoikotarei to GH.

Kai me to dikio tis…

Όντως άμα έβαζαν το Welcome to the videos στο Greatest Hits θα έλεγε πολύ περισσότερο. Κατά την άποψη μου βέβαια καλά κάνουν και δε βάζουν νέα κομμάτια και δε συγχέουν τη νέα μπάντα με την παλιά γιατί τότε θα γίνονταν πολλές συγκρίσεις που θα έβλαπταν τη νέα (και θα συνεχίσουν να γίνονται μέχρι το chinese democracy). Απλώς σε τέτοιες κυκλοφορίες πρέπει να βάζουν κάτι extra.

Paides na sas enimeroso oti to GH poulaei san trello kai oti eftase mexri kai tin 3i thesi sta Ellinika Charts… :wink:

Από το άρθρο του rocking:

“Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή μέσα στον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο θα ξεκινήσει και το mastering. Θα ήθελα πάντως να ξεκαθαρίσω ότι το καθήκον μου εγώ το έκανα, έτσι ώστε να μη γυρίσουν κάποια στιγμή και μου πουν ‘που ήσουν εσύ; Δεν εμφανίστηκες…’. Τα μέρη μου τα έχω ολοκληρώσει και είμαι καλυμμένος”.

Μερικά από τα κομμάτια είναι αρκετά επικά… σε διάρκεια, αυτό ήταν βέβαια ανέκαθεν ένα στοιχείο των GN’R, έτσι; Δε νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί ένα “μακρύ” album, παρόλο που τα έξι που άκουσα ήταν πραγματικά επικά. Το album ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας οκτώ ατόμων, ίσως και παραπάνω, που αυτή τη στιγμή δε βρίσκονται στο συγκρότημα, αλλά πιθανόν να είχαν συνεισφέρει με τη παλιά μπάντα κλπ".

Δεν είναι το συγκεκριμένο post για το chinese democracy αλλά πιστεύω ότι πολλά θέματα ανοίξαμε για τους GnR και για αυτό το γράφω εδώ…

Διακρίνω προβλήματα στη μπάντα? Τι εννοεί “ώστε να μη γυρίσουν κάποια στιγμή και μου πουν ‘που ήσουν εσύ; Δεν εμφανίστηκες…’. Τα μέρη μου τα έχω ολοκληρώσει και είμαι καλυμμένος”.

Πάντως αν έχει “επικά” κομμάτια σαν το estranged δε θα έχουμε πρόβλημα :lol: Φτάνει εκτός από τη διάρκεια να έχουν και την ποιότητα…
Δηλαδή 8 διαφορετικά άτομα έγραψαν τραγούδια για να τα παίξουν στο τέλος άλλοι? Άρα δε θα υπάρχει ένας καθαρός χαρακτήρας στο cd?

Από τη στιγμή που ξεκινήσει το mastering Πόσο καιρό θέλει να βγει το album περίπου???

Πολλά ερωτήματα, χεχε.

Επειδή ακριβής μετάφραση δε μπορεί να υπάρχει πάντα, παραθέτω το original κείμενο, αν και δε νομίζω αυτό να μην σε κάνει να εξακολουθείς να απορείς για ορισμένα πράγματα:

“I would imagine they would start mastering it some time in October, November, somewhere in there,” Stinson said. “I just wanted to make sure I got my two cents in so I couldn’t look back and go, ‘Dudes, what’s up?’ And they go, ‘Dude, where were you? You didn’t say anything!’ So I got my two cents in on it.”

Ο Stinson παίζει και σε άλλο group εκτός από τους Guns και πολύ πιθανόν να ήθελε/θέλει να βγει σε περιοδεία μαζί του, οπότε δηλώνει ότι τα μέρη του τα έχει γράψει και δε συμβάλει στην καθυστέρηση του δίσκου. Ίσως μια εξήγηση είναι αυτή.

Πάντως αν έχει “επικά” κομμάτια σαν το estranged δε θα έχουμε πρόβλημα Φτάνει εκτός από τη διάρκεια να έχουν και την ποιότητα…

Τώρα για τα επικά κομμάτια ψιλοκολλάω. Σίγουρα σαν το Estranged ή το Coma δεν πρόκειται να υπάρχουν κομμάτια, ο ήχος της μπάντας έχει αλλάξει αρκετά, δεν είναι πια τόσο “κλασικός”. Μπορεί να υπάρχουν επικά κομμάτια, τα οποία να είναι και ποιοτικά, σαν το Estranged όμως δε θα είναι, αυτό είναι σίγουρο. Το “Chinese Democracy” έχει κομμάτια που δε θα μπορούσε (όχι τεχνικά βέβαια) να παίξει ο Slash… Γι’ αυτό και αυτή η αλλαγή στον ήχο.

Δηλαδή 8 διαφορετικά άτομα έγραψαν τραγούδια για να τα παίξουν στο τέλος άλλοι? Άρα δε θα υπάρχει ένας καθαρός χαρακτήρας στο cd?

Απ’ ότι καταλαβαίνω, 8 είναι τα άτομα στη μπάντα αυτή τη στιγμή. Απλώς μερικά από τα κομμάτια που θα βρίσκονται στο δίσκο τα είχαν γράψει με κάποιο παλιότερο line-up, μην ξεχνάμε ότι το album ετοιμάζεται εδώ και 7-8 χρόνια… Εννοεί δηλαδή (όπως το φαντάζομαι) ότι μερικοί από αυτούς που έγραψαν κάποια κομμάτια (ή κάποια μέρη) δεν είναι πια στο συγκρότημα. Θα υπάρχει και θα παραυπάρχει καθαρός χαρακτήρας στο cd από τη στιγμή που όλα τα κομμάτια τα παίζουν τα ίδια μέλη, εννοώ δεν είναι τα μίσα γραμμένα πριν 5 χρόνια και τα άλλα μισά τώρα. Εδώ υπήρχε η φήμη ότι μετά την αποχώρηση του Buckethead (κιθαρίστα), θα ηχογραφούσαν από την αρχή τα μέρη της κιθάρας, τη στιγμή που πολλά από τα τραγούδια ήταν ήδη έτοιμα.

Από τη στιγμή που ξεκινήσει το mastering Πόσο καιρό θέλει να βγει το album περίπου???

Αυτό κανείς δεν το ξέρει. Μπορεί να πάρει 2 μήνες, μπορεί και 2 χρόνια. Ιδίως στην περίπτωση του “Chinese Democracy” κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα κάτι. Η πιο πρόσφατη φήμη πάντως θέλει το δίσκο να βγαίνει τον Ιανουάριο. Αλλά τέτοιες φήμες ακούμε εδώ και χρόνια…

O Stinson den paizei se allo group pera apo tous GN’R. Ebgale apla enan solo disko kai kanei periodeia gia na ton proothisei. Isos na perasei kai apo tin xora mas… Perissotera syntoma sto gnr.gr

I periodeia tou stin Europi ligei stis 16 Oktovriou. Mexri tote mporei na exei arxisei to mastering, gi’auto kai akouse ta tragoudia, gia na dei an xreiazetai na prosthesei i’ na allaksei kati prin fygei gia periodeia.

Τώρα για τα επικά κομμάτια ψιλοκολλάω. Σίγουρα σαν το Estranged ή το Coma δεν πρόκειται να υπάρχουν κομμάτια, ο ήχος της μπάντας έχει αλλάξει αρκετά, δεν είναι πια τόσο “κλασικός”. Μπορεί να υπάρχουν επικά κομμάτια, τα οποία να είναι και ποιοτικά, σαν το Estranged όμως δε θα είναι, αυτό είναι σίγουρο. Το “Chinese Democracy” έχει κομμάτια που δε θα μπορούσε (όχι τεχνικά βέβαια) να παίξει ο Slash… Γι’ αυτό και αυτή η αλλαγή στον ήχο.

Krinontas apo to Madagascar kai to The Blues, o ixos tou sygrotimatos den exei ksefygei toso poly apo ta palia epika kommatia twn GN’R. Piano, solo kai ekpliktikoi stixoi apo Axl.

Απ’ ότι καταλαβαίνω, 8 είναι τα άτομα στη μπάντα αυτή τη στιγμή. Απλώς μερικά από τα κομμάτια που θα βρίσκονται στο δίσκο τα είχαν γράψει με κάποιο παλιότερο line-up, μην ξεχνάμε ότι το album ετοιμάζεται εδώ και 7-8 χρόνια… Εννοεί δηλαδή (όπως το φαντάζομαι) ότι μερικοί από αυτούς που έγραψαν κάποια κομμάτια (ή κάποια μέρη) δεν είναι πια στο συγκρότημα. Θα υπάρχει και θα παραυπάρχει καθαρός χαρακτήρας στο cd από τη στιγμή που όλα τα κομμάτια τα παίζουν τα ίδια μέλη, εννοώ δεν είναι τα μίσα γραμμένα πριν 5 χρόνια και τα άλλα μισά τώρα. Εδώ υπήρχε η φήμη ότι μετά την αποχώρηση του Buckethead (κιθαρίστα), θα ηχογραφούσαν από την αρχή τα μέρη της κιθάρας, τη στιγμή που πολλά από τα τραγούδια ήταν ήδη έτοιμα.

Ta meri tou Buckethead tha einai mesa sto CD.

Αυτό κανείς δεν το ξέρει. Μπορεί να πάρει 2 μήνες, μπορεί και 2 χρόνια. Ιδίως στην περίπτωση του “Chinese Democracy” κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα κάτι. Η πιο πρόσφατη φήμη πάντως θέλει το δίσκο να βγαίνει τον Ιανουάριο. Αλλά τέτοιες φήμες ακούμε εδώ και χρόνια…

Akolouthoun liges plirofories gia to mastering:

WHAT IS MASTERING?
Mastering is a fine tuning process that is done to the studio mix. It is the final step before duplication and your last chance to get everything perfect. Albums that contain music from a variety of sessions, studios, engineers and producers need to be combined into a cohesive sounding package. Mastering is about album consistency, and a sound quality that doesn’t vary from track to track. Tonal balance, fade in’s and fade out’s, sequencing, noise problems… all of these things are dealt with during the mastering process. Frequency analysis and correction, noise reduction, compression, expansion, and equalization (EQ) are just a few of the techniques used to provide the professional quality heard on every major record labels’ commercial recordings. We offer the latest in a computerized state- of-the-art digital mastering and editing. We use special digital signal processing tools to make your mixes sound the way they should. Whether it is rock, rap, pop or dance, blues, jazz, country or gospel, we can bring out the sound quality of your music using the latest techniques. Why settle for just the studio mix down copy of your recording when it could be clearer, cleaner and more cohesive? Let us give your recording the attention it deserves.

How Long Does it Take?
Although there is no limit to the time or money that can be spent on mastering, many people in the business state that a good rule of thumb would be an average of 8-12 hours for most albums, or in the neighborhood of an hour for each song. This assumes that the CD was well recorded and no additional processing requirements are specified. Additional time will be allocated depending on the condition of the original recording, a client’s specifications and any unusual or custom needs.

Thanx to: http://www.acoustikmusik.com/mastering.htm / http://www.discmakers.com/music/pse/mastering.asp

Symfona me to parapano keimeno to mastering, an to album einai ixografimeno ypo poly kales synthikes, den xreiazetai pano apo 8-12 ores. An ypothesoume oti o Axl exei xrisimopoiisei ta teleiotera mixanimata gia tin ixografisi, kai prosthesoume kai mia elafra paranoia, den dino pano apo ena mina sto mastering tou CD.

Kai enas minas simainei oti tha tous parei 56 fores parapano ap’oti s’ena allo sygrotima pou thelei 8-12 ores gia to mastering.

Info: To mastering tou Contraband (Velvet Revolver) kratise mia imera (19 Dekemvriou 2003).

Synepos pistevo oti milame gia Ianouario-Fevrouario.

Το ίδιο δεν είναι το νόημα; Το ότι έχει solo δίσκο και κάνει περιοδεία για να τον προωθήσει δεν πάει να πει ότι παίζει ΚΑΙ σε άλλο συγκρότημα, έστω κι αν αυτό είναι δικό του ή αν αυτό έχει δημιουργηθεί για μία και μόνο περιοδεία;

Krinontas apo to Madagascar kai to The Blues, o ixos tou sygrotimatos den exei ksefygei toso poly apo ta palia epika kommatia twn GN’R. Piano, solo kai ekpliktikoi stixoi apo Axl.

Μόνο που είναι κάπως πιο “μοντέρνα” θα έλεγα. Και οι κιθάρες που κατά την άποψη μου χαρακτηρίζουν τα παλιά κομμάτια των Guns δε μοιάζουν με τα καινούργια.

Ta meri tou Buckethead tha einai mesa sto CD

Δεν είπα το αντίθετο. Με την αποχώρηση του όμως υπήρχε και η σκέψη να ξαναηχογραφηθούν.

Akolouthoun liges plirofories gia to mastering:

Δεν αντιλέγω για το mastering αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι εδώ και 2-3 χρόνια βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο δίσκο, τότε δεν είναι καθόλου απίθανο το mastering να πάρει και μισό χρόνο. Δε θα μου φανεί περίεργο…

Info: To mastering tou Contraband (Velvet Revolver) kratise mia imera (19 Dekemvriou 2003).

Αυτοί ήταν γενικά γρήγοροι σε ότι έκαναν και το περίεργο είναι ότι τους βγήκε καλό. Αλλά δεν μπορείς να πεις, κι εκεί υπήρξαν ψιλοπαράπονα σχετικά με το mastering και την παραγωγή γενικότερα. Έτσι είχα διαβάσει εγώ τουλάχιστον.

Αναλυτικότατοι ε? 8) Τελικά η φωνή του Axl είναι πάνω κάτω η ίδια?
Και κάτι άλλο,μήπως η επιτυχία των velvet revolver αναγκάζει τη μπάντα να βιαστεί?

Telos panton. Den ekane allo sygrotima. Paizei me to support. An erthei stin Ellada tha paiksei duo.

Μόνο που είναι κάπως πιο “μοντέρνα” θα έλεγα. Και οι κιθάρες που κατά την άποψη μου χαρακτηρίζουν τα παλιά κομμάτια των Guns δε μοιάζουν με τα καινούργια.

Kala, einai dedomeno oti den tha einai idies akrivos oi kithares, afou allaksan oi kitharistes. Alla pano kato to idio blues synaisthima paramenei.

Δεν είπα το αντίθετο. Με την αποχώρηση του όμως υπήρχε και η σκέψη να ξαναηχογραφηθούν.

Den ypirkse skepsi. Ypirkse fimi sta forums.

Δεν αντιλέγω για το mastering αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι εδώ και 2-3 χρόνια βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο δίσκο, τότε δεν είναι καθόλου απίθανο το mastering να πάρει και μισό χρόνο. Δε θα μου φανεί περίεργο…

I leksi “pinelies” einai mia leksi pou den xrisimopoiithike kata koron apo ta meli twn GN’R alla mia leksi pou efage poly antigrafi ston typo me apotelesma na legontai osa legontai gia tis kathysteriseis.

Αυτοί ήταν γενικά γρήγοροι σε ότι έκαναν και το περίεργο είναι ότι τους βγήκε καλό. Αλλά δεν μπορείς να πεις, κι εκεί υπήρξαν ψιλοπαράπονα σχετικά με το mastering και την παραγωγή γενικότερα. Έτσι είχα διαβάσει εγώ τουλάχιστον.

Den einai thema an itan grigoroi oi VR. Apla edosa ena paradeigma gia na eksigiso oti to mastering den einai poly xronovora diadikasia. Pio xronovora diadikasia einai to stadio tou mixing. Afou teleiosan kai einai etoima ta final mixes tote theoro oti den tha perimenoume poly gia to mastering afou to CD ixografithike stis artioteres egatastaseis kai me ta kalytera mixanimata.

Gia na apantiso ston Mazestix. I foni tou Axl den exei allaksei. Ego ton akousa sto Leeds kai exei akomi tin svraxni foni pou eixe. Apla stin Amerikaniki periodeia “variontan” na tragoudisei kai kolovarouse. Exo tin aisthisi oti ekeini i periodeia (i amerikaniki) eksarxis pige strava kai entelei katelikse sta dikastiria…

Δεκτό. Το ανέφερα επειδή είχα την εντύπωση ότι κάποιο μέλος είχε δηλώσει σχετικα.

I leksi “pinelies” einai mia leksi pou den xrisimopoiithike kata koron apo ta meli twn GN’R alla mia leksi pou efage poly antigrafi ston typo me apotelesma na legontai osa legontai gia tis kathysteriseis.

Εγώ δεν εκφράστηκα σωστά, ας βάλουμε τη λέξη πινελιές σε εισαγωγικά. Πιστεύω καταλαβαίνεις τι εννοώ. Τα βασικά μέρη υποτίθεται ότι έχουν τελειώσει εδώ και αρκετό καιρό, άσχετα αν δεν έχουν τελειώσει.

Τελικά η φωνή του Axl είναι πάνω κάτω η ίδια?

Στο Rock In Rio 3 (ίσως μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη “μεγάλη” συναυλία με τη νέα σύνθεση) η φωνή του μου φάνηκε κάπως άθλια. Από εκεί και πέρα βέβαια όλο και βελτιονόταν, πιστεύω ότι στα τελευταία live ήταν σαφώς καλύτερη.

μήπως η επιτυχία των velvet revolver αναγκάζει τη μπάντα να βιαστεί?

Εννοείς τους Guns; Απ’ ότι έχουμε δει ο Axl τους γράφει όλους κανονικά, δε πα να βγάλουν και 5 δίσκους οι VR, εάν δε γίνει αυτό που θέλει όπως το θέλει δε κυκλοφορεί τίποτα. Έχει γίνει αισθητή φαντάζομαι η διάθεση του αυτή 8)

Basika se genikes grammes symfonoume, kathos to exoume sizitisei ksana, apla eipa na ksekathariso merikes leptomeries pou apla gnorizo kalytera.

Ναι εννοείται, απλώς είναι θέμα που προσφέρεται για συζήτηση και μπορούν να ειπωθούν πολλά (και όταν κυκλοφορήσει το “Chinese Democracy” ακόμα περισσότερα).

Γιατι παντως κατι μου λεει πως το album αυτο θα ειναι(αν κυκλοφορησει :stuck_out_tongue: )το τελευταιο τους???

As elpisoume na bgeis lathos. Ta sxedia pantos tis Geffen kai tou Axl einai gia 3 album, pou symfona me ton Axl exoun teleiosei…

Μα αν είναι και τα τρία έτοιμα τότε γιατί αργούν και μας αφήνουν στην αγωνία??? :evil:

Έχω όμως και άλλες ερωτήσεις… :lol: Η μουσική αλλάζει χρόνο με το χρόνο και καλύτερο παράδειγμα οι velvet revolver που πριν 3-4 χρόνια δε νομίζω να μπορούσαν να βγάλουν τέτοιο album…Αν τα τραγούδια των gnr είναι τόσο καιρό γραμμένα μήπως μας θα μας φανούν αρκετά κλασσικά?(όχι ότι με χαλάει :stuck_out_tongue: )…

Και έπειτα αν ο Axl έχει έτοιμα 3 albums τότε τι ακριβώς περιμένει?Μήπως κάνουν υπερβολική διαφήμιση?

Και κάτι ακόμα…Παίζει να τους δούμε Ελλάδα αν και όταν τελειώσει το chinese democracy?

Οταν λεει οτι εχουν τελειωσει εννοει οτι τα τραγουδια ειναι γραμμενα η οτι εχουν ηχογραφηθει κιολας???

Kata tin diarkeia twn ixografisewn den ixografithike yliko gia ena album alla gia poly perissotera. Skopos einai me tin kykloforia tou album na bgoun periodeia kai na min ksanampoun sto studio gia na bgei o deuteros diskos.

Den nomizo na yparxei tetoios fovos…

Vasika o Tommy to eksigise kalytera se mia poly prosfati synenteuksi tou. O Axl kserei o kosmos (oi fans) perimenoun polla ap’auton kai den thelei na tous apogoiteusei. Gi’auto thelei to album na einai teleio. An den eixe auton ton fovo isos na eixame neo album edo kai polla xronia, alla ap’tin alli isos na min itan toso kalo.

To vlepo poly dyskolo. Thelo na elpizo omos oti me to prikse-prikse kati tha kataferoume…