Gustave Dore

Aπ’ όσο έψαξα, δεν υπάρχει κάποιο thread για τον αγαπητό Ντορέ, έτσι άδραξα την ευκαιρία να ανοίξω εγώ ένα.Από τους αγαπημένους μου ζωγράφους(και γλύπτες).Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή και είχαμε κάτι παραμύθια,όπως την κοκκινοσκουφίτσα, και η εικονογράφιση ήταν πραγματικά τόσο φρικιαστική που οι εικόνες έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στη μνήμη μου.Όπως και το όνομα του καλλιτέχνη.Αργότερα αγόρασα το the rime of the ancient mariner και κει ξανάπεσα σε γνώριμα σχέδια και πρόσωπα.Ένας μοναδικός ζωγράφος που έχει εικονογραφίσει έργα μερικών απ’ τους μεγαλύτερους συγγραφεις όλων των εποχών, ανάμεσά τους Έντγκαρ Άλαν Πο,Tζον Μίλτον,Μπάηρον κ.ά.









που να ήξερες μικρή και τι αλήθεια είχε γίνει με την κοκκινοσκουφίτσα και να έβλεπες ταυτόχρονα και τις εικόνες(ρώτα έλλανορ…έμαθε πρόσφατα!!:lol::lol:8))

ον τοπικ τωρα…είναι πολύ ρεαλιστικό το έργο του και όντως μένει στην μνήμη και γώ τώρα που τον ανέφερες θυμήθικα πολλά κυρίως τις ζωγραφιές…χαρακτηριστικό το “χέρι” του και με λίγα λόγια ρισπεκτ!!!

Γαμάει παναγίτσες ο Ντορέ!

destruction of Leviathan

κι αυτο, που ειναι το αγαπημενο του συντροφουλη μου, για να μην εχει παραπονο. :oops:

Dore = metal.

Αν και όλο το κίνημα του ρομαντισμού (στην εποχή του οποίου έζησε) υπήρξε μέταλ απο διάφορες έννοιες.

Αρκεί να πάρουμε τα έργα που ειικονογράφησε για να καταλάβουμε.

Dante’s Divine Comedy

Coleridge’s Rime of the Ancient Mariner

Milton’s Paradise Lost

Tennyson’s Idylls of the King (όπου εξιστορείται ο μύθος του Αρθούρου. Στην κάτω εικόνα βλέπουμε τον Αρθούρο και τον Μέρλιν και στην τελευταία το Κάμελοτ).

:slight_smile:

η δευτερη ειναι απο την αρχη ειναι θεικη…!!