Guthrie Govan & YFG - 17&18/2 @ Αθηνά live

ΑΘΗΝΑ΄ Live
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου ?12 ΩΡΑ : 21.00
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ?12 ΩΡΑ : 22.30

Ο GUTHRIE GOVAN

παρουσιάζει αποσπάσματα από το cd του ?Erotic cakes? με το Yiorgos Fakanas Group.

«Τρομακτικά εκπληκτικό cd! Με το που άκουσα το ?Erotic Cakes?, ένα χαμόγελο ενός μιλίου ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό μου?» (Joe Satriani)

Γεννημένος το 1971, «ο κιθαρίστας που οι κιθαρίστες προτιμούν», ο Govan έχει καταφέρει μέχρι σήμερα:
? Να αντικαταστήσει για πέντε χρόνια (2001-2006) τον Steve Howe ως κιθαρίστας των πολυπλατινένιων ASIA.
? Να συμμετάσχει στο προοδευτικό project GPS με τους John Payne, Jay Schellen (ex-ASIA) & Ryo Okumoto, όπως και σε σχήματα όπως The Young Punx, The Fellowship, The Aristocrats.
? Να συγγράψει δυο βιβλία, τα ?Creative Guitar 1: Cutting Edge Techniques? & ?Creative Guitar 2: Advanced Techniques?
? Να διδάξει σε καταξιωμένα μουσικά ινστιτούτα όπως τα Thames Valley University, Guitar Institute In Action, Academy of Contemporary Music & πιο πρόσφατα στο Brighton Institute of Modern Music.
? Να κατέχει μόνιμη στήλη στο διεθνές περιοδικό ?Guitar Techniques? με μηνιαία μαθήματα τεχνικής σε παρτιτούρες
? Να κυκλοφορήσει το ευρύτατα καταξιωμένο από τους συναδέλφους του album ?Erotic Cakes? το 2006.

Η πασιφανής ευκολία του να συνδυάζει πάνω στην ταστιέρα τεχνικές από επώνυμους μέντορές του όπως οι Albert King έως και Allan Holdsworth τον έχει κατατάξει ήδη ανάμεσα στους επιφανείς απόγονούς τους. Μετά απ? όλα αυτά, το μείγμα πάνω στη σκηνή του Αθηνά Live με το YFG και τον Guthrie Govan προβλέπεται εκρηκτικό. Rock, Jazz και Fusion βρίσκουν τον ιδανικό συνδυασμό σε δύο συναυλίες που αναμένονται με πρωτόγνωρο ενδιαφέρον. Οι συνθέσεις του Govan και του Φακανά θα εναλλάσσονται δυναμικά συμπληρώνοντας η μία την άλλη, καθώς ο έμπειρος και στέρεος ήχος του group θα αποτελεί την πιο γερή βάση για την κιθάρα του Govan.

Παίζουν:

Guthrie Govan (el. guitar) - Γιώργος Φακανάς (bass) - Τάκης Πατερέλης (saxes)

Δημήτρης Σεβδαλής (keyboards) - Πάνος Βασιλόπουλος (drums)

ΑΘΗΝΑ΄ Live : Λ. Ποσειδώνος 3 ? Παραλία Ν. Φαλήρου- Μοσχάτου

Τηλ. 210 4813605 ? 210 4819355

e-mail : arsnova@fakanas.gr www.fakanas.gr

?.για τον GUTHRIE GOVAN :

«Κάθε φορά που ακούω τον Guthrie νιώθω πως πρέπει να δέσω τη ζώνη ασφαλείας. Είναι εξωγήινος. Η τεχνική του μα και η εκτελεστική του δεινότητα με ζαλίζουν. Όμως το σημαντικότερο του χάρισμα είναι η Μουσικότητα που τον διέπει. Έχει απόλυτο έλεγχο πάνω στην κιθάρα, γεγονός που του δίνει απόλυτη ελευθερία. Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ!» (Dweezil Zappa)

«Ο Guthrie μπορεί να κάνει τα πάντα ως κιθαρίστας. Έχει απόλυτη κυριαρχία πάνω στο όργανο. Λατρεύω να τον βλέπω να παίζει ζωντανά, αφού κάθε φορά παίζει κάτι καινούργιο που κανένας μας δε θα μπορούσε να σκεφτεί. Είναι χαρισματικός μουσικός και είναι τιμή μου που συμμετέχω στο προσωπικό του album. (Richie Kotzen)

«Ο Guthrie είναι ένας εξαίρετος κιθαρίστας του οποίου το δυσθεώρητο επίπεδο επαγγελματισμού δε γνωρίζει περιορισμούς από τεχνικές και μουσικά ιδιώματα. (Greg Howe)

«Μόλις άκουσα το ?Erotic Cakes? εκστασιάστηκα. Πάει πολύς καιρός που έχω ακούσει κάτι τόσο ενδιαφέρον και μοναδικό. Εκπληκτικές συνθέσεις και «άρρωστοι» παίκτες όλοι τους σε κάθε τραγούδι. Όμως το ?Waves? ειδικά έχει κολλήσει στην καθημερινή μου λίστα ακρόασης. Ο Guthrie είναι ένας από τους πιο προικισμένους συναδέλφους που έχω ακούσει στη ζωή μου» (Doug Aldrich ? Whitesnake)

«Το ?Erotic Cakes? είναι απλά Τέλειο! Δεν του λείπει τίποτα. Προσωπικά σταμάτησα να προσπαθώ να βελτιωθώ ως κιθαρίστας όντας αποσβολωμένος από ανθρώπους σαν τον Guthrie. Λατρεύω τις αβίαστες μελωδίες του, πράγμα που μου συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια.

Είναι ο πιο καλοδουλεμένος. Λεπτολόγος μα συνάμα ασυναγώνιστος κιθαρίστας που άκουσα ποτέ» (Reb Beach ? Whitesnake)

«Ο Steve Stevens υποκλίνεται. Προς όλους τους συναδέλφους να πω το εξής: ο Guthrie έχει τη μπάλα στα πόδια του και ποιος τον πιάνει μάστορες;;; Κανείς. Αμήν» (Steve Stevens)

«Ανεπανάληπτο κιθαριστικό ντεμπούτο. Ανυπομονώ να πού θα το πάει στο μέλλον ο Guthrie, αφού είμαι πεπεισμένος πως θα πρόκειται για ακόμη ένα απρόσμενα σημαντικό βήμα στην τεχνική της κιθάρας» (Brett Garsed)

Πάλι εδώ ο Govan; Πριν ένα μήνα ήταν για σεμινάριο!
Αυτή τη φορά θα πάω να τον δώ.

Είχε κάνει και στην Αθήνα; Γιατί στην Καβάλα ήταν το σεμινάριο :slight_smile:

E ναί ρε φίλε :lol:, είπαμε έχετε κάτι τρελά σεμινάρια μόνο στην Καβάλα τα τελευταία χρόνια, αλλά θα γίνουν και μερικά στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας! :lol:

Είχε δώσει σεμινάριο πριν κανένα μήνα σε ένα στούντιο, με πολύ ακριβή συμμετοχή 40?. Στον Φακανά τα σεμινάρια πάνε 25?.
Και καλά για να χρυσώσουν το χάπι, ήταν πακέτο μαζί με κάτι άσχετα μαθήματα (όχι μουσικής) που ελάχιστοι -αν κανείς- θα έπαιρναν από μόνοι τους αλλά δεν είχε κανένα νόημα αφού δεν μπορούσες να πας μόνο στον Govan και να μην πληρώσεις την τιμή πακέτου! #-o