Hacride - Lazarus

ημερομηνια κυκλοφοριας 20/4/09

οι πρωτες κριτικες στο διαδικτυο ειναι θετικοτατες

αναμενουμε με αγωνια

Έλα ρε και αυτοί φέτος? Το προηγούμενο στην αρχή δε με ενθουσίασε αλλά τελικά ήταν γαμάτο. Όταν διαρρεύσει έχε με υπόψιν για PM. Αν φανεί η δική τους προσωπικότητα παραπάνω υποσκελίζοντας τη Meshuggah επιρροή θα κάνουν θαύματα γιατί συνθετικά το έχουν και με το παραπάνω.

βασικα υπαρχει μια διαροη
ενα webrip
χαλια ποιοτητα

αλλα καταλαβα οτι το εχουν προχωρησει πολυ το θεμα

εχουν βαλει μεσα
περα απο meshuggah
devin townsend-syl
tool
neurosis-isis-cult of luna κλπ κλπ

το πρωτο κομματι ειναι 15λεπτο!!!

το περιμενω με αγωνια σε καλη ποιοτητα

Διέρευσε. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει PM.

το κατεβασα χθες το βραδυ

μια φορα το ακουσα γιατι ψιλονυσταζα

καλη εντυπωση μου αφησε

πολυ tool πρεπει να ακουγανε…

Λοιπόν το “Amoeba” ήταν γαμάτο και μια χαρά δίσκος, αλλά το κανούριο πάει ακόμα παραπέρα και σε έμπνευση και σε συνθέσεις και σε ατμόσφαιρες. Αλλού θυμίζουν τα φιλαράκια τους, αλλού καταστάσεις πιο Tool και γενικά είναι ένα άλμπουμ πολυδιάστατο και προσεγμένο.

YEAH

το αλμπουμακι ειναι πολλα υποσχωμενο
θελει βεβαια τις ακροασεις του
και οι ακροασεις θελουν χρονο
πραγμα που δεν διαθετουμε
αλλα anyway

το amoeba οντως ειναι σουπέρ!!

Εγώ είμαι στην 6η ακρόαση περίπου και προς το παρόν κάτι με χαλάει. Ενώ το συγκρότημα έχει πολυυυυυύ καλούς μουσικούς και έχουν πολύ καλές ιδέες δεν μου δίνουν την αίσθηση ότι έχουν τόσο ξεκάθαρο μουσικό στίγμα, μου ακούγεται λίγο σκορπιογραμμένο και με μια έλειψη Focus. Το κόβω πολύ πιθανό με τις ακροάσεις να αλλάξω γνώμη μιας και δεν το έχω λιώσει και δεν είναι και το πιο εύκολο άκουσμα που υπάρχει και μόνο και μόνο που ξεκινά με ένα τόσο ζόρικο τραγούδι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να το πιάσεις με τη μια(θα το προτιμούσα λίγο πιο μετά το 15λεπτο). Πάντως πιστεύω ότι έχουν τις δυνατότητες να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους Gojira.

Το εξώφυλλο είναι Carcass, ρε.

Τελικά άλλαξα γνώμη πέρα για πέρα. Στεγνά στο τοπ 5 μου προς το παρόν. Μόνη ένσταση το εναρκτήριο τραγούδι που θα μου κόλλαγε πολύ περισσότερο να είναι 3 ανάμεσα στο ομώνυμο και το Phenomenon(θεικό Instrumental). Όλα γαμάνε αλλά ειδικά To Walk Among Them(πολύ λατρεία σε Tool αυτό το κομμάτι όμως ρε αδερφέ σε σημείο παρεξηγήσεως) και My Enemy(πιθανόν καλύτερο τραγούδι της χρονιάς για μένα προς το παρόν) τεράστια έπη. Θέλει λίγα ακούσματα πάντως για να πιάσεις τη ροή του και μετά κυλάει νεράκι. Κάπου στην αρχή του 2ου λεπτού του My Enemy που αρχίζει το χώσιμο και από την αρχή του 8ου και μετά που οδηγείται σταδιακά στην κορύφωση του ΧΥΝΩ. Όσον αφορά την τελευταία πρόταση του Quote μου πιστεύω ότι έχει ήδη γίνει.

ο δισκος πολυ καλος!! θελει λιγη υπομονη στην αρχη … αλλα δισως αμφιβολια κερδιζει τον ακροατη!!

Απο τα καλυτερα αλμπουμ για τη φετινη χρονια…

Τελευταία ότι έχει Λάζαρο μέσα, καλό είναι:D:wink::!:

έτσι, ο λάζαρος αναστήθηκε πέρσι και πήρε φόρα καθώς φαίνεται :smiley:
είναι ο πρώτος δίσκος των hacride που ακούω και με αφήνει με θετικότατες εντυπώσεις.
το χα περάσει στο μπ3 πλεγιερ από πισί φίλου πριν καιρό και το ξέχασα όταν έχασα τον player.
φρόντισε να μας το θυμίσει ο νταρθ απόψε. ελπίζω να βοηθήσει μιας και θέλω να μείνω ξύπνιος για κάνα τριωράκι ακόμα :stuck_out_tongue:

θα τα πούμε εν καιρώ πάλι…

Έτσι έτσι!

Θα επανέλθω κι εγώ με περισσότερες εντυπώσεις!

Καλό δισκάκι είναι πάντως.
Είχα ακούσει και το Amoeba αλλά δεν θυμάμαι πολλά! :slight_smile:

πετάχτηκα μία απ το δίπλα δωμάτιο να ρίξω ένα γρήγορο προσκύνημα και φεύγω πάλι.

Λοιπόν…

Το Lazarus δεν είναι Lazarus bird πολύ απλά γιατί δεν έχει… πουλί!

Γελάω μόνος μου από τη στιγμή που το σκέφτηκα :lol:

Σοβαρά τώρα. Όσοι αρέσκονται σε progressive ακούσματα θα το γουστάρουν.
Είναι καλό δισκάκι και ακούγεται ευχάριστα! Ακόμα κι αν δεν ακούς ιδιαίτερα progressive όπως εγώ. Το Amoeba ας πούμε ήταν πιο βατό, με τραγούδια μικρότερης διάρκειας. Δηλαδή το να βάζεις πρώτο τραγούδι 15 λεπτά είναι ?εμπορική? αυτοκτονία. Μου θυμίζει έναν ξένο συγγραφέα ο οποίος έγραφε τις πρώτες σελίδες αρκετά στρυφνές για να αποθαρρύνει τους επιπόλαιους αναγνώστες! (Όχι ότι έχει και μεγάλη σχέση αλλά ήθελα να το πω. Άσχετο αν στη συνέχεια αντιλαμβανόσουν ότι και το υπόλοιπο έργο έτσι είναι.) Αν και δε νομίζω οι Hacride είχαν στο μυαλό τους κάτι τέτοιο!

Τέλος πάντων, παρεκτράπηκα, η ουσία είναι ότι το άλμπουμ είναι καλό, οι φίλοι των Gojira ας σπεύσουν.

Α! Και Darth Vego (αστειεύομαι ?εδώ εμένα με φωνάζουν πιρούνια) το τελευταίο Gojira δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσον οι συγκρίσεις ωφελούν. Ίσως επειδή είναι κι αυτοί Γάλλοι και στην ίδια εταιρεία; :stuck_out_tongue:

Δεν το χω ακούσει το αλμπουμ, ένα σχόλιο μόνο.
Ακουσα από το myspace τους τι φάση είναι, πολύ Meshuggah re παιδί μου.
Δεν την καταλαβαίνω αυτή την λογική να αντιγράφεις την συγκεγκριμένη μπάντα τόσο πολύ.
Δεν καταδικάζω την επιρροή τους, μαρέσουν (και δεν τρελαίνομαι) οι Meshuggah, απλά μου φαίνεται πολύ αντιγραφή, με την ένοια, αν είναι να τους ακούσω καλύτερα να βάλω Meshuggah, got it?
Τα κομμάτια που έχουν από το Αmeoba που άκουσα, μου φάνηκαν πιο βατά με μελωδίες.

Το “Amoeba” είναι πιο βατό μεν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ποιοτικό ή δεν περιέχει και αυτό κάποιες πιο περίπλοκες στιγμές.
Ε, το “Lazarus” είναι το επόμενο λογικό βήμα τους και μαγκιά τους που δεν έμειναν στάσιμοι, μιας και θα μπορούσαν να συνεχίσουν να βαράνε επιτυχώς πάνω σε επιρροές Gojira / Meshuggah και όλα τα σχετικά. Το ότι ο δίσκος ξεκινάει με ένα 15άλεπτο κομμάτι, πάλι δείχνει ότι η μπάντα δεν παίζει σε “safe” γήπεδα μπάλα, αλλά κάνει το κέφι της και ενσωματώνει ωραίες Tool (για αρχή) επιρροές και εξελίσσει το κάθε κομμάτι σε ένα ενδιαφέρον - γαμηστερό σύνολο, που θυμίζει και άλλα ωραία πράγματα, αλλά στην ουσία ακούγεται σαν Hacride και αυτό είναι που το κάνει δισκάρα. Έστω για τους 5-10 που το άκουσαν και το γουστάρουν.

Forkboy, δισκάρα ΚΑΙ το τελευταίο Gojira.

Aκουσα το To Walk Among Them,λερωσα το βρακακι μου και
ειπα να ερθω να πω ενα γεια.