Fiffi .-
Εκτος απο το φιφι ενα respect και στο μπουστο της μελαχρινης(μπροστα απο τις 3 ακριανες).
Χαχαχαχαχα Tolkki και στη παρεα που ημουν Mr. Bean τον βγαλαμε.Βασικα μου πε ενας οτι ειναι φουστα αλλα δεν ηθελα να το πιστεψω.Ειδικα εκει που σηκωνε το ενα δαχτυλο στο ρυθμο για να μας ξεσηκωσει,ειχαμε ξεραθει στο γελιο:lol:
η εκει που αρχιζε και κουναγε τη μεση του σα γκομενα ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΧΑΧΑΧΑΑΧ
Πω ρε φιλε, τι να γραψεις τωρα για να μην τους αδικησεις? Ειλικρινα ομως, ποσοι απ’οσους ησασταν χθες εκει πιστευετε οτι μπορει να αποτυπωθει αυτο γραπτως? Ισως εχω πολυ φτωχο γραπτο λογο αλλα πραγματικα δεν νομιζω οτι μπορω να τα καταφερω.
Ισως λεμε αρκετα συχνα μετα απο καποιο live οτι ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ οτι περασα τελεια, μακαρι να ξαναρθουν κλπ αλλα ολα αυτα ακουγονται πολυ λιγα και υπεβρολικα στερεοτυπα για τους Haggard. Ενω τους γουσταρα με χιλια απο τα album τους και τους περιμενα τοσα χρονια, οπως ειπε και ο non_seviam πλεον τους θελω ΜΟΝΟ live!!! Ποιος ψηνεται για εκδρομη στη Γερμανια?:lol:
Η υποσχεση-δεσμευση οτι θα ξαναρθουν του χρονου μετριαζει καπως την πικρα που δεν τους ειδα και στη Θεσσαλονικη…
Ρε, δεν χορταινα λεμε. Κοιταγα μια τον Asis, μια τις κιθαρες, μια τους σοπρανο, μια τα βιολια+το τσελο, μια τα ντραμς, τα τυμπανα, τα πληκτρα, τον απιστευτο-“γραφικο”-ΘΕΟ Fiffi για να προλαβω να τους απολαυσω ολους πριν τελειωσει αυτη η μαγεια που ειχαμε την ευκαιρια να ζησουμε για πρωτη φορα απο κοντα. Δεν ειχα δει setlist απο προηγουμενα live αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν περιμενα να ακουσω Herr Mannelig λογω του οτι ειναι κομματι που το λενε ολοκληρο στα Ιταλικα. Καλα, οταν ακουσα τον γαματο προλογο του Asis (με ολα τα υπολοιπα “πειραγματα” που ακολουθησαν μεταξυ τους) τρελαθηκα!!! Ενταξει, αψογο set list. Προσωπικα ηθελα αλλες 2 ωριτσες αλλα ΟΚ, next time!! Iσως το μοναδικο παραπονο οτι ηθελα να ακουσω και το La Terra Santa απο Tales of Ithita που το θεωρω καταπληκτικο κομματι αλλα τους το συγχωρω απλως και μονο επειδη ειναι οι Haggard!
Ακριβως!!:thumbup:
Και δω θα υποστητε τη γκρινια μου. Τα παιδια απο τους Haggard ηταν ολοι τους απιστευτα φιλικοι και ανετοι, ηθελαν να μιλησουν και να δουν ολο τον κοσμο αν γινοταν με τρομερα καλη διαθεση σαν να ηθελαν να ανταποδωσουν λιγη απο τη ζεστασια που τους δωσαμε οταν ηταν πανω στη σκηνη. Βεβαια με τετοια παρουσια ηταν το λιγοτερο που θα μπορουσαμε να κανουμε!
Ομως απο την αλλη υπηρχαν οι “Ελληναραδες” που δεν ξερω αν ηταν ολοι τους υπαλληλοι-σεκιουρηταδες του ¨μαγαζιου" ή υπαλληλοι της Ντιντι αλλα οι συμπεριφορα τους ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!:evil: Χαρακτηριστικα παραδειγματα πολλα. Οταν ο Asis μιλαγε με τον κοσμο και υπεγραφε ενα Καραγκιοζης (λογοκρινεται αυτο?) φωναζε να τον αφησουμε ησυχο, να παει να ξεκουραστει, οτι εχει ταξιδι αυριο και αλλα τετοια. Και ομως ακομα και οταν οσοι ηταν γυρω απο τον Asis φυγανε αυτος περιμενε υπομονετικα εκει μηπως ερθει ακομα καποιος “φιλος” να του μιλησει!! Ναι, τοσο κουρασμενος ηταν κυριε Πανευρωπαηλιθιε ελληναρα ΥΠΑΛΛΗΛΕ!
Οταν μου υπεγραφε η Su ενας αλλος απο δαυτους γκαριζε “τι θα γινει ρε μαγκες, ειπαμε θελουμε να κλεισουμε, φυγετε, ουγκ” οποτε γυρναει η Su και μου λεει “τι εγινε, γιατι φωναζει αυτος? Συμβαινει τιποτα?” Τι να της πω? Οτι ειναι μ@λ@&@ς? Ενας αλλος χοντροβλακας απειλησε μια φιλη μου πως θα την εκλεινε μεσα αν δεν εφευγε αμεσως οταν ηταν ηδη μεσα ακομα 100 ατομα… Ωπα ρε γαμιά, κατουρα και λιγο, τις ψευτομαγκιες σου αλλου πανιβλακα.
Δεν ξερω ποιανου ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ηταν αυτοι οι Μογγολοι αλλα ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Οι Haggard αλλα και οι προηγουμενοι οι Γερμανοι ειχαν ολοι την διαθεση να κατσουν οσο περισσοτερο μπορουσαν μαζι μας, αλλωστε οι ιδιοι το ζητησαν, αλλα καποιοι εναλαβαν τον προσφιλη τους ρολο, αυτον του ΜΑΤατζη. Μαλλον ειχαν αργησει για την κρατηση που ειχαν κανει στο σκυλαδικο αργοτερα και αγχωθηκαν τα παλικαρια.
Μαλλον θα σου λυσω την απορια επιδεικνυοντας:p τα λαφυρα μου!!!
Το εισιτηριο υπογεγραμμενο απο Asis και Su μπροστα και απο Claudio στην πισω οψη!
Το CD των Remember Twilight με αφιερωση απο τη βιολιστρια και τον κιθαριστα!! Προσωπικα μου αρεσαν. Δεν ηταν κατι τελειο αλλα εδεναν αρκετα με τους Haggard και πιστευω οτι στο μελλον αν το παλεψουν μπορει να κανουν κατι αρκετα ομορφο. Μαλιστα ανταλλαξαμε και μελια για να κρατησουμε επικοινωνια! Μου ειπαν πως τα CD τους μπορει να τα βρει οποιος ενδιαφερεται μεσα απο το site τους www.remember-twilight.de ή με προσωπικη επικοινωνια μαζι τους αφου στην Ελλαδα τουλαχιστον δεν πωλουνται σε δισκαδικα.
Όποιος έχει βιντεάκια ή τη συναυλία των Haggard από Θεσσαλονίκη και του είναι εύκολο να τα μοιραστεί ας επικοινωνίσει μαζί μου… Pleaseeeeeeeeeeeee:bow2::bow2::bow2:
τελικά η μέρα έφτασε,(μάλλον πέρασε)…
λοιπόν οι λέξεις ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ,ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ,ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν αυτό που είδα εχθές…δεν το πίστευα ούτε και εγώ ο ίδιος…
σίγουρα η καλύτερη συναυλία που έχω πάει φέτος(βασικά Anathema θα είναι),ήταν μαγικοί.τέλεια σκηνική παρουσία,από τα 16 μέλη της μπάντας ήταν πάνω στη σκηνή του Gagarin 13…απίστευτη επικοινωνία με το κοινό,σε ένα κομμάτι να μπαίνουν οι Asis Nasseri - Vocals/Guitars,Claudio - Quarta/Guitars,Giacomo - Bass μέσα στο κοινό και να παίζουν και στο φινάλε να χαιρετούν χέρι με χέρι το κοινό(όσοι έκατσαν τουλάχιστον στο τέλος),να βγάζουν φωτογραφίες(βγήκα και εγώ) κτλ…
Ο Fiffi Fuhrmann - Tenor, Crumhorn, Bassoon τα σπάει απίστευτα, ο τυπάς είναι φοβερός…crowdsurfing από άτομο 50+ ομτζ…
Originally Posted by tolkki View Post
Πολλες μπαντες στο τελος λενε στο κοινο “Μη φυγετε κατεβαινουμε να γνωριστουμε”?
Πολλοι πενηνταρηδες τενοροι,γραφικοι βλαχογερμανοι κανουν crowdsurfing?
Ακριβως!!
Και δω θα υποστητε τη γκρινια μου. Τα παιδια απο τους Haggard ηταν ολοι τους απιστευτα φιλικοι και ανετοι, ηθελαν να μιλησουν και να δουν ολο τον κοσμο αν γινοταν με τρομερα καλη διαθεση σαν να ηθελαν να ανταποδωσουν λιγη απο τη ζεστασια που τους δωσαμε οταν ηταν πανω στη σκηνη. Βεβαια με τετοια παρουσια ηταν το λιγοτερο που θα μπορουσαμε να κανουμε!
Ομως απο την αλλη υπηρχαν οι “Ελληναραδες” που δεν ξερω αν ηταν ολοι τους υπαλληλοι-σεκιουρηταδες του ¨μαγαζιου" ή υπαλληλοι της Ντιντι αλλα οι συμπεριφορα τους ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Χαρακτηριστικα παραδειγματα πολλα. Οταν ο Asis μιλαγε με τον κοσμο και υπεγραφε ενα Καραγκιοζης (λογοκρινεται αυτο?) φωναζε να τον αφησουμε ησυχο, να παει να ξεκουραστει, οτι εχει ταξιδι αυριο και αλλα τετοια. Και ομως ακομα και οταν οσοι ηταν γυρω απο τον Asis φυγανε αυτος περιμενε υπομονετικα εκει μηπως ερθει ακομα καποιος “φιλος” να του μιλησει!! Ναι, τοσο κουρασμενος ηταν κυριε Πανευρωπαηλιθιε ελληναρα ΥΠΑΛΛΗΛΕ!
Οταν μου υπεγραφε η Su ενας αλλος απο δαυτους γκαριζε “τι θα γινει ρε μαγκες, ειπαμε θελουμε να κλεισουμε, φυγετε, ουγκ” οποτε γυρναει η Su και μου λεει “τι εγινε, γιατι φωναζει αυτος? Συμβαινει τιποτα?” Τι να της πω? Οτι ειναι μ@λ@&@ς? Ενας αλλος χοντροβλακας απειλησε μια φιλη μου πως θα την εκλεινε μεσα αν δεν εφευγε αμεσως οταν ηταν ηδη μεσα ακομα 100 ατομα… Ωπα ρε γαμιά, κατουρα και λιγο, τις ψευτομαγκιες σου αλλου πανιβλακα.
Δεν ξερω ποιανου ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ηταν αυτοι οι Μογγολοι αλλα ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Οι Haggard αλλα και οι προηγουμενοι οι Γερμανοι ειχαν ολοι την διαθεση να κατσουν οσο περισσοτερο μπορουσαν μαζι μας, αλλωστε οι ιδιοι το ζητησαν, αλλα καποιοι εναλαβαν τον προσφιλη τους ρολο, αυτον του ΜΑΤατζη. Μαλλον ειχαν αργησει για την κρατηση που ειχαν κανει στο σκυλαδικο αργοτερα και αγχωθηκαν τα παλικαρια.
και όχι μόνο αυτό κατά τη διάρκεια δεν μπορούσες να βγάλεις ούε μια φωτογραφιά με τους μαλάκες να έχουν τους φακούς μπροστά στη μηχανή,και ειδικά αν ήσουν πρώτη σειρά,μα τους μαλάκες…
ένας γερμανός ρώτησε τον τυπά στα ίδια γιατί δεν τους αφήνουν να βγάλουν φωτογραφίες και ο πανηλίθιος ο σεκιουριτάς δεν απάντησε γιατί δεν ήξερα αγγλικά…
Επίσης ξέχασα να πω,ότι όταν κατέβηκαν και έπαιξαν μέσα στο κοινό,έπαιξαν και μπροστά από ένα παλικάρι με κινητικά προβλήματα και συγκυνήθηκα πάρα πολύ…
Now playing: Haggard - Eppur Si Muove
via FoxyTunes
Ας πω κι εγω την εμπειρια μου γιατι περασα τοσο τελεια που αν δεν το μοιραστω με καποιον θα σκασω
Εφτασα 7.15 στο gagarin κι ειχε δν ειχε 30 ατομα οποτε πηγα κατευθειαν μπροαστα στην πορτα. Ημουν μονη μου αλλα ευτυχως γνωριστηκα με καποια παιδια, πιασαμε την κουβεντα κ περασε η ωρα, 8-8.10 το πολυ αν δεν κανω λαθος ανοιξε η πορτα, αορησα που ηταν συνεπεις σε αυτο αλλα παλι καλα.Ημουν το πρωτο εισιτηριο που εκοψαν,μπηκα 1η κ πηγα κατευθειαν στο καγκελο. Δεν ειχα ξαναπαει 1η σειρα κ το ειχα καημο για ν βλεπω επιτελους.Ημουν μπροστα απο τον Αsis, διπλα απο την κοπελα που τσιριζε κ κρατησε το βεγγαλικο (ετσι λεγεται;).
9 παρα 20 βγηκε το support, remember twilight λεγονται. Εμενα μου αρεσαν αρκετα, δε βαρεθηκα καθολου κ θα τους ψαξω. Oι βολονιστριες πολυ καλες και χαμογελαστες, ο 2ος κιθαριστας ολο με κοιτουσε κ χαμογελουσε, παραλιγο να με πετυχει το αιμα που εφτυσε στο “vampir” αλλα ευτυχως το αποφυγαμε Γενικα μου φανηκαν ενδιαφεροντες αν και τραγουδουσαν μονο στα γερμανικα.Παντως απορησα που εκαναν ολες τις μεταφορες του εξοπλισμου μονοι τους, συνεργειο δν εχουν;
Στισ 10 ακριβως ηρθε η μεγαλη στιγμη που αρχισαν να βγαινουν οι haggard, 13 τον αριθμο οπως αναφερθηκε. Τι να πρωτοπω τωρα για αυτους. Μου αρεσαν παρα παρα πολυ, ειχαν πολυ καλο ηχο, τα ακουγα ολα σαν να ακουγα cd, αφου σκεφτηκα οτι δε βλεπω συναυλια αλλα θεατρο.Η Su, o Asis κ o hans ολο κοιτουσαν και χαμογελουσαν, ο Ηans ειδικα με εκλπηξη που ηξερα τους στιχουσ του herr mannelig (ιταλικο γαρ). Ωραιες φωνες οι τενοροι κ οι Su, ειχαν ολοι καλη διαθεση, εκαναν παντομιμα, αναβαν φωτιες, χαμος. Ειπαν πολλα τραγουδια κ απο τα 4 albums τους και φανηκαν οτι το καταχαρηκαν.
Στις 12.10 δυστυχως τελειωσαν. Ο Asis ευχαριστησε καποιον Κωστα που τους εφερε Ελλαδα - και τον ευχαριστουμε κι εμεις- και υποσχεθηκε οτι θα ξαναερθουν 100% οσο πιο συντομα γινεται. Μας ειπαν να μη φυγουμε γιατι θα κατεβουν σε λιγο να μας χαιρετησουν, Η Su το επανελαβε και εκτοσ μικροφωνου οοτι δεν υπαρχει περιπτωση να φυγουν και θα ερθουν να μας μιλησουν. Ετσι κι εγινε, πρωτος o Asis που ηθελε να μας σφιξει το χερι κ μετα να υπογραψει. Τον ξαναρωτησα αν οντως θα ερθουν κ μου ειπε σιγουρα ναι κ ειπε οτι ημασταν φοβερο κοινο. Μετα κατεβηκαν και καποιοι αλλοι, οχι ολοι ομως, ειναι και πολλοι βεβαια. Καποια αγορια απο το παταρι λυσσαξαν οταν εβγαινε η Steffi, τι να κανει κι αυτη τους κοιτουσε κ γελαγε.
Μετα πηγα προσ το merchandise για να παρω τα ψδ τους γιατι Πατρα δν τα βρισκω. Ειδα τον μπασιστα του support και τοτε ρωτησε πως τους λενε.Μου ειπε οτι εχουν γερμανικους στιχους γιατι δεν φανταζοντουσαν οτι θα επειαζαν ποτε εκτος Γερμανιας και μαλιστα Ελλαδα. Εχουν ενα mini-cd και ενα full length. Eιπα να παρω το cd τους μιας και μου αρεσε, μου το υπεγραψε η κοντουλα βιολονιστρια τους, η Αnna, της ζητησα μαλιστα να γραψει το ονομα μου στα ελληνικα κ μου υπεγραψε 2 φορες, μια με “Maria” και μια με “Μαρια”.Ειχε κ το αγχος αν μενω μακρια γιατι ειχε παει 1 παρα κ ρωτησε αν μενω μακρια Μου ζητησε κ e-mail για ν κρατησουμε επικοινωνια.
Πηρα κ τα 2 πρωτα cd τωνhaggard -το τελευταιο δν το ειχε κ το eppur si muove δεν το ειχε με την ειδικη εκδοση και δεν το πηρα. Η κυρια με το merchandise μου επιβεβαιωσε οτι το dvd τους ειναι προηχογραφημενο γιατι ειχε πολυ κοσμο στο Μεξικο και ο live ηχος δν ηταν καλος και για να με αποζημιωσει που δν ειχε το tales of ithiria μου εδωσε 2 καρτες με τη φωτογραφια της μπαντας.Επισης μολις τελειωσε η συναυλια ρωτησα την γυναικα του Αsis που βιντεοσκοπουσε τη συναυλια αν θα την ανεβασει και μ ειπε οτι θα ανεβασει 2-3 ολοκληρα τραγουδια στο youtube και θα το χρησιμοποιησουν για ενα dvd που ετοιμαζουν με εικονες απο τους fans,ειπε οτι θα κυκλοφορησε σε 3 μηνες περιπου.
Μολις πηγα ν φυγω ειδα και τη Su, της μιλησα, την ρωτησε για το κλασσικο τραγουδι, μιας και το σπουδαζω κι εγω, αν ειναι δυσκολο ν βρεις δουλεια κ μου ειπε οτι στη Γερμανια δν ειναι.
Γενικα ηταν η καλυτερη συναυλια που εχω παει, οχι οτι εχω παει και σε πολλες αλλα λεμε τωρα. Πριν ηταν αυτη των metallica περσι αλλα βαζω τιν τωρινη πρωτη γιατι τωρα εβλεπα κιολας:p
(Sorry για την πολυλογια και την ελλειψη τονων)
Μαριαζονα πρεπει να σε ειδα.
Βγηκες απο ενα ταξι ακριβως στη γωνια του Γκαγκαριν?
Γιατι ειδα μια κοπελα μονη της και μετα γνωρισε μια παρεα μπροστα απο την πορτα.Καθομουν ακριβως διπλα
Αν ειχες και συνομιλια με το ξανθο τενορο περι κλασικης μουσικης τοτε καταλαβα ποια εισαι:D
Οχι δεν καταλαβες γιατι δεν μιλησα με τον τενορο Τι ελεγε για την κλασσικη μουσικη;
Ναι, με ταξι ηρθα, τωρα αν ειδες εμενα, τι να πω, μαλλον. Ποιος ησουν εσυ;
Α μολις παρατηρησα οτι τα τραγουδια του setlist ηταν ισα μοιρασμενα, 4 απο το καθε album.
Βασικα τον ρωταγε μια τυπισα διαφορα.Ειπε οτι ακουει κλασικη βεβαια αλλα προτιμα τις μεταλ συναυλιες λογω ασυγκριτου παλμου στα live,ειπε οτι ο πιο “μεταλ” κλασικος συνθετης ηταν ο Παγκανινι:p(δε θυμαμαι αιτιολογηση),απαντησε σε ερωτηση οτι δεν τρελενεται για Μοτσαρτ,οτι γενικα σε οτι ειδος μουσικης ακουει προτιμα το αισιοδοξο υφος(λες κα δε το καταλαβαμε απο το μπλουζακι:lol:).Νομιζω τον ρωτησε κι ενας τυπος αν του αρεσουν οι Solstice(νομιζω οτι ρωτησε γι’αυτους,λογω προφορας δεν ειμαι και σιγουρος)αλλα ειπε οτι δε τους ξερει…αυτα θυμαμαι…
Αλλα τη καταραστηκα στο τελος τη τυπισα γιατι τον ειχε παρει μονοτερμα(κανα τεταρτο του μιλαγε)και δε προλαβα μετα να παω στην τενορισα(:lol:) για φοτο επειδη ο αλλος μας ειχε πρηξει τα αρχιδια οτι κλεινουμε και να βγουμε εξω…
Rhapsody δεν ηταν η μπλουζα του; Παντως τενορος ανθρωπος και επινε μπυρα, ειναι καλο για τη φωνη του αυτο τωρα; Η αλλη επινε ανθρακουχο νερακι μονο
Ωραιο report, μονο που δεν γραφτηκε το setlist. Μακαρι να τους ξαναδουμε συντομα!
Πάρε κ το σελτιστ, τουλάχιστον όπως το θυμάμαι εγώ.
- The Origin (Intro)
- Tales Of Ithiria
- Per Aspera Ad Astra
- The Sleeping Child
- In A Full Moon Procession
- The Observer
- The Day As Heaven Wept
- Origin Of A Crystal Soul
- Herr Mannelig
- De La Morte Noire
- Heavenly Damnation
- Final Victory
- Upon Fallen Autumn Leaves
- Eppur Si Muove
- In A Pale Moon?s Shadow
- Awaking The Centuries
ωραίο report και είναι από τα live που χαράζονται μέσα σου, όπως έλεγε και στο report…
και ευχαριστούμε για το setlist,μέσα στο χαμό δεν κράτησα τίτλους,μόνο άκουγα…
Now playing: Haggard - Chapter III - La Terra Santa
via FoxyTunes
Πολυ καλο το ριπορτ οντως, ενταξει για τη συναυλια τι να πεις τωρα
Ενα πολυ καλο σαπορτ κατα τη γνωμη μου, αν αναλογιστει κανεις και το νεαρο της ηλικιας τους. Να προσθεσω στο report αν θυμαμαι καλα οτι επαιξαν το “The ballad of Mack The Knife”, το οποιο ειναι διασκευη σε συνθεση Kurt Weill πανω σε ποιηση Bertolt Brecht. Eνταξει, τι να λεμε τωρα, γερμανικη κουλτουρα, οχι μλκιες!
Οι Ηaggard παρα πολυ καλοι. Εδειξαν τρομερη διαθεση να ικανοποιησουν το κοινο που τους αποθεωνε απο την πρωτη στιγμη μεχρι την τελευταια. Δοθηκε αντιπροσωπευτικο υλικο απ ολα τα αλμπουμ, και τα καινουρια τραγουδια μπορω να πω οτι ξεχωρισαν. Kαι αν δεν υστερει κανεις απο 13 μουσικους, καταλαβαινεις ευκολα για τι live μιλαμε.
παδιά να σας ρωτήσω…
οι κονσέρβες που έπεχαν μέχρι να βγουν οι Haggard ήταν AcDc…
ήταν το Black Ice ή απλά τραγούδια από όλη τη δισκογραφία???
Now playing: Nuclear Blast All-Stars - Devotion (feat. Jari Mäenpää of Wintersun)
via FoxyTunes
Ήταν όλο το Black Ice.